Cum să încurajați independența și încrederea în copii

Poate că încercați să vă ajutați copilul să învețe să-și legeze pantofii. Sau ați putea dori să vă ajutați pe ședinul dvs. înalt să învețe câteva abilități pentru adulți. Indiferent de vârsta copiilor dvs., le puteți ajuta să învețe să fie independenți și încrezători. Este important să le ajutați să stabilească obiective și să facă un plan pentru a le atinge. Nu uitați să vă asigurați că le-ați învățat abilitățile adecvate. Puteți ajuta toți copiii să fie mai încrezători prin construirea lor și ajutându-i să-și vadă calitățile mari.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ajutând copiii mai mici să învețe independența
  1. Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 1
1. Setați obiectivele adecvate de vârstă. Vă puteți ajuta copilul să devină independent, învățându-i să facă lucrurile pe cont propriu. Asigurați-vă că știți ce să vă așteptați de la copilul dvs. la vârste diferite. Doriți să stabiliți obiectivele adecvate de vârstă, astfel încât copilul dvs. să nu fie frustrat.
  • Copiii între 18 și 36 de luni pot face lucruri cum ar fi: spălați mâinile cu ajutorul, învățați să utilizați toaleta și puneți haine în Hamper.
  • Copiii în jur de 3 ani pot deseori: puneți lucrurile în coșul de gunoi, periați dinții (cu ajutorul) și transportați mâncăruri non -uoase de la masă.
  • Copiii care sunt 4 și 5 pot începe să: Îmbrăcați singuri, să înțeleagă 2 direcții de pas și să urmeze rutine simple.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 2
    2. Creați pași clară și simpli. Indiferent dacă învățați o nouă abilitate sau stabiliți o rutină, dați copilului dvs. ușor de urmat instrucțiunile. Rupe abilitatea în pași mici. Vorbiți copilul prin fiecare pas.
  • De exemplu, poate că vă învățați copilul pentru a spăla mâinile. Ai putea rupe asta în jos în pași mici, cum ar fi: urca pe scaunul pas, porniți apă, țineți mâinile sub apă, puneți săpun pe mâini, frecați mâinile împreună, clătiți sub apă și mâinile uscate pe prosop.
  • Din moment ce vă plimbați copilul prin acești pași, nu aveți nevoie să vă faceți griji imediat dacă nu pot memora mai mulți pași. Care va veni cu timpul și repetarea.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 3
    3. Modelați toate activitățile. Una dintre cele mai bune modalități de a învăța copiii dvs. este de a demonstra. După cum vorbești, faceți acțiunile pe care le descrieți. De exemplu, dacă explicați spălarea mâinilor, treceți prin fiecare pas pe măsură ce îl descrieți copilului dumneavoastră. Puteți să o faceți mai întâi sau alături de ele.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul Pasul 4
    4. Utilizați "primul / apoi" frază. Uneori, copilul tău ar putea să nu cumperi anumite activități. De exemplu, ei nu le-ar putea dori să-și spele dinții. Spune-le "În primul rând, periați dinții, atunci va fi timpul pentru o gustare."
  • De asemenea, ați putea spune ceva de genul "În primul rând, puneți jucăriile departe. Apoi putem juca cu catelul."Această expresie poate ajuta la încurajarea copiilor să facă lucruri pe care le displace.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 5
    5. Da copilului o alegere. O parte din independența didactică implică ajutarea copiilor să ia decizii. Puteți crea până la deciziile reale începând cu alegerile. Să le încorporeze în activități zilnice.
  • De exemplu, dacă le învățați să se îmbrace, puteți spune: "Vrei să purtați cămașa roșie sau cea albastră?"
  • Dacă încercați să le aduceți să mănânce o gustare sănătoasă, spuneți: "Vrei o banană sau un măr?"
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 6
    6. Utilizați cuvinte încurajatoare. Deși aceste activități sunt simple pentru adulți, amintiți-vă că sunt noi și uneori greu pentru copii. Fiți răbdători și utilizați cuvinte încurajatoare. De fiecare dată când copilul dvs. încearcă o nouă abilitate, recompensați-le cu cuvinte pozitive.
  • Puteți spune: "Amy, ați făcut o treabă minunată stoarcerea pastă de dinți pe tub. Învățați cu adevărat!"
  • Chiar și atunci când copilul dvs. face o greșeală, le puteți corecta în timp ce sunteți natură. Încerca "Ethan, nu unde merg jucăriile noastre. Pun pariu data viitoare când le vei pune în binul potrivit! Te faci bine la asta."
  • Metoda 2 din 3:
    Cultivarea independenței în adolescenți
    1. Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 7
    1. Învățați responsabilitatea. Copiii mai mari, cum ar fi Tweens și adolescenți, pot învăța să dezvolte abilități importante care îi vor ajuta să se simtă și să acționeze independenți.Când predați răspunderea, arătați copilul că alegerile și consecințele sunt conectate. Dați-le câteva exemple specifice cu care se pot referi la.
    • De exemplu, puteți spune: "Ai ales să stai cu prietenii în loc să cosi gazonul. Asta înseamnă că nu vei primi această săptămână."
    • Uneori ar putea fi util să oferim un avertisment: "Dacă nu vă păstrați notele, veți pierde privilegiile telefonului." Depinde de dvs. dacă doriți sau nu să lăsați copiii să facă mai întâi greșeli și apoi să descopere consecințele.
    Sfat de experți
    Rahti gorfien, PCC

    Rahti gorfien, PCC

    Life Coachrahti Gorfien este un antrenor de viață și fondatorul Coaching-ului creativ, LLC. Rahti este o federație internațională de antrenor acreditat de antrenor certificat (PCC), acreditat acreditat de antrenor ADHD de către Academia ADD Coach și un furnizor de servicii de specialitate de carieră (CSS). Ea a fost votată una dintre cele 15 cele mai bune antrenori de viață din New York City prin expertiză în 2018. Ea este un absolvent al Programului de Absolvent al Universității din New York și a fost un artist de teatru de lucru de peste 30 de ani.
    Rahti gorfien, PCC
    Rahti gorfien, PCC
    Antrenor de viață

    Trebuie să fiți dispuși să lăsați copilul să fie nefericit. Încercând să le păstreze fericiți tot timpul este debilitantă pentru procesul de învățare. Când copiii sunt nefericiți, ei pot învăța mai bine forța și independența. Ei vor înțelege că este în regulă dacă unii oameni nu le plac sau nu sunt drăguți cu ei.

  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în Pasul 8
    2. Ajutați-i să construiască o etică de lucru. Spuneți-i copiilor că munca grea poate ajuta să obțină ceea ce vor. Stai jos cu adolescentul tău și îi ajuți să stabilească niște goluri clare. Apoi ajutați-i să vină cu modalități specifice de a îndeplini aceste obiective.
  • Ați putea spune: "Dacă doriți să cumpărați acel sacou scump, va trebui să obțineți un loc de muncă cu fracțiune de normă pentru a plăti pentru el."
  • Sau ar putea fi: "Dacă doriți să mergeți la colegiu din stat, va trebui să obțineți grade excelente, astfel încât să puteți obține o bursă."
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 9
    3. Setați limitele. Pe măsură ce copilul dvs. crește mai în vârstă, vor dori în mod natural să fie mai independenți. S-ar putea să fiți ezitanți să vă lăsați "copilul" să crească, dar este important pentru dezvoltarea lor. Stabilirea unor granițe clare vă vor ajuta pe amândoi să vă simțiți confortabil cu adolescentul care face mai mult pe cont propriu.
  • Când stabiliți aceste limite, asigurați-vă că ați detaliat consecințele care vor veni dacă ignoră regulile.
  • Dacă adolescentul tău dorește să meargă la o petrecere, stabilește niște reguli clare, cum ar fi acasă la un moment dat, nu beți și asigurați-vă că există o supraveghere a adulților. Subliniați că, dacă nu respectă regulile, vor pierde privilegiile sociale.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 10
    4. Învățați bine luarea deciziilor. Copilul dvs. trebuie să învețe să ia propriile decizii pentru a fi independenți. Ajutați-i vorbind despre cum să facă aceste decizii bune. Predarea unei bune luare a deciziilor vă ajută ridica un copil încrezător. Învățați-i că pentru fiecare mare decizie ar trebui:
  • Rămâi calm și ia timp să te gândești.
  • Brainstorm multiple idei.
  • Faceți o listă de argumente pro și contra.
  • Ascultați instinctele lor.
    1. Imaginea intitulată Încurajarea independenței și a încrederii în copilul 11
      1. Explicați abilitățile de gestionare a banilor. Pentru a deveni mai independent, copilul dvs. ar trebui să învețe să-și gestioneze propriile bani. Îi poți ajuta să facă acest lucru prin predarea unei varietăți de abilități. Îi poți încuraja să-și câștige propriile bani, fie în jurul casei, fie cu un loc de muncă cu fracțiune de normă. Să decidă să decidă cum să-și petreacă banii. Dacă fac o greșeală, asta e ok. Ei vor învăța de la ea.
    2. Ajutați-ți copilul să-și deschidă propriul cont bancar.
    3. Stai jos cu ei și stabilește niște obiective clare pentru a economisi bani.
    4. Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul Pasul 12
      2. Arătați-le cum să-și gestioneze timpul. Gestionarea timpului este o altă abilitate critică. Copiii dvs. trebuie să învețe cum să-și gestioneze propriul program. Ajutați-i să-și dea seama cât timp durează în mod realist. Apoi, stai jos și scrie un program săptămânal cu ei.
    5. Includeți elemente specifice, cum ar fi: "Marți - Practica de fotbal de la 5-6 p.M."
    6. Ajutați-vă adolescentul să utilizeze o aplicație pe telefon sau pe computer pentru a-și vedea calendarul și activitățile viitoare.
    7. Managementul timpului poate dura ceva timp pentru a învăța. Ajutați-vă adolescentul prin amintirea de lucruri importante. De asemenea, le puteți întreba dacă au urmat tot ceea ce trebuie să se facă. Cu toate acestea, clarifică faptul că sunt responsabili pentru cunoașterea programului propriu și lipiți de ea.
    Metoda 3 din 3:
    Construirea încrederii la copii
    1. Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 13
    1. Fiți atenți la complimentele dvs. S-ar putea să fiți tentați să vă dați copiilor dvs. peste lauda de sus. Dar chiar și copiii mici pot spune când exagerați. Fiți atenți cu complimentele voastre. Asigurați-vă că sunt specifice și exacte.
    • În loc să spună: "Acesta este cel mai bun desen al unui câine care a existat vreodată!", Spune" Îmi place foarte mult cum ai desenat max cu un zâmbet pe față."
    • Spuneți: "Aruncările gratuite se îmbunătățesc într-adevăr datorită muncii dvs. grele!"În loc de" Sunteți mâinile pe cel mai bun jucător din echipă!"
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 14
    2. Îngrijorați abilitățile și interesele lor. Copiii de toate vârstele fac cel mai bine atunci când lucrează la abilități pe care le place și au talent pentru. Asigurați-vă că vă încurajați talentele. Dacă copilul tău tânăr îi place să atragă, să-i cumpere un set special de markeri sau creioane. Dacă adolescentul dvs. este într-adevăr în actorie, încurajați-i să se înscrie pentru Clubul de Drama.
  • Imaginea intitulată Încurajați independența și încrederea în copilul pasul 15
    3. Învățați abilitățile de rezolvare a problemelor. Rezolvarea propriilor probleme pot ajuta cu adevărat copiii să-și construiască încrederea. Ei se vor simți mai capabili și în control. Când copilul vostru vine cu o problemă, ajutați-i să dau seama de o soluție.
  • În cazul în care dvs. de 5 ani vine la tine și spune: "Amy nu-i va împărtăși jucăriile," puteți spune: "Ce ar trebui să facem? Ce ai putea spune lui Amy care ar putea ajuta la schimbarea minții?"Dacă par stumped, le poți da niște sugestii, cum ar fi, "Ați spus, vă rog? Ați oferit să vă împărtășiți propriile jucării?"
  • Dacă adolescentul dvs. se luptă în clasa de matematică, ați putea spune: "Ce vă va ajuta să reușiți? Există obiceiuri de studiu diferite pe care le puteți încerca?"Dacă nu sunt siguri, ați putea spune, "Credeți că ați putea încerca să revizuiți notele timp de 10 minute pe zi? Ce altceva ar putea funcționa?"
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 1
    4. Model o atitudine pozitivă. Indiferent dacă sunt tineri sau aproape crescuți, copiii vor urma exemplul tău. Dacă vă văd că vă bateți, ar putea crede că este în regulă. Model de atitudine încrezătoare. De exemplu, dacă ardeți cina, nu reacționați prea mult. Spune: "Oh, bine. Cel puțin am încercat o nouă rețetă! Știu ce am greșit și o să fac mai bine data viitoare!"
  • Imaginea intitulată Încurajați independența și încrederea în copilul 17
    5. Concentrați-vă pe punctele forte. Construiți-vă copilul în sus, ajutându-i să se concentreze asupra pozitivelor. Dacă nu se descurcă bine la fotbal, le reamintesc că fac o treabă bună de a fi un coechipier de susținere. Dacă nu au primit partea pe care au dorit-o în jocul școlii, le reamintesc că vor avea acum timp să se concentreze asupra câștigului concursului de artă.
  • Copilul dvs. scrie o listă de lucruri la care sunt bune la. Acestea pot include trăsături de caracter pozitive. Lăsați-i să tragă lista când se simt scăzuți.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că în predarea independenței, nu predați egoismul. Suntem cu toții care avem nevoie de iubire, respect, încredere și securitate și aceste lucruri pot fi realizate prin contactul social cu membrii familiei și prietenii lor.
  • Fii răbdător. Aceste abilități nu pot fi învățate peste noapte.
  • Găsiți modele bune pentru copiii dvs.
  • Amintiți-vă că fiecare copil este diferit. Ajutați-i să-și dezvolte propria personalitate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar