Cum să fii părinte pozitiv

Părinții pozitive se concentrează pe construirea stimei, caracterului și independenței copilului dvs., astfel încât acestea să aibă abilitățile de a reuși la vârsta adultă. Fiind un părinte pozitiv necesită o mulțime de muncă grea și disciplină din partea dvs., dar rezultatul merită. Întotdeauna amintiți-vă să fiți un model de rol pozitiv pentru copiii dvs. și să vă încurajați comportamentul bun. Să lucreze cu ei pentru a promova un sentiment de independență, astfel încât ei își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor. Când trebuie să vă disciplinei pe copii, să fiți corect și consecvenți. Explicați ce copilul dvs. a făcut greșit, astfel încât să învețe din experiență.

Pași

Metoda 1 din 3:
Construirea unui caracter pozitiv
  1. Imaginea intitulată este un pas pozitiv părinte 1
1. Fii un model bun pentru copiii tăi. Copiii dvs. vă privesc în mod natural și repetați comportamentul. Dacă modelați un comportament bun pentru ei, atunci este mai probabil să ridice obiceiuri bune. Să vă comportați așa cum doriți ca copiii dvs. să se comporte și să le arătați calitățile pe care le doriți să le aibă. Acest comportament de modelare oferă copiilor dvs. un exemplu de modalități potrivite de a acționa.
  • O modalitate de a spune dacă sunteți un model de rol bun vă întrebați dacă ați fi mulțumit de copiii dvs. care acționează așa cum acționați chiar acum. Dacă răspunsul este nu, reglați comportamentul dvs. la ceva ce ați fi mulțumit de repetarea copiilor dvs.
  • Acest lucru se desfășoară la comportament care nu este neapărat agresiv. De exemplu, dacă spuneți glume de culori adesea și copilul tău râde, s-ar putea să crezi că faci o treabă bună legătură cu ei. Dar atunci ei pot avea probleme pentru a spune acele glume în școală. Ai modelat un comportament slab pentru copil.
  • Imaginea intitulată Fii un pas pozitiv părinte 2
    2. Programați timpul de calitate cu copilul dvs. pe tot parcursul zilei. Timpul de calitate este o parte foarte importantă a părinților pozitivi, iar copiii uneori acționează dacă se simt neglijați. Faceți tot posibilul pentru a găsi timp pe tot parcursul zilei pentru a petrece timp cu copiii dvs. Acest lucru nu trebuie să fie mult timp. Chiar și câteva minute în fiecare zi ar putea face diferența între copilul tău să se simtă mulțumit și să se simtă neglijat.
  • Încercați să mâncați o masă pe zi împreună, dacă puteți. Acest lucru nu poate părea o mulțime de timp, dar vă aduce împreună cu tine și pe copiii dvs. într-un program regulat.
  • O noapte de familie programată în fiecare săptămână este o modalitate bună de a oferi o atenție regulată. Urmăriți un film sau jucați un joc cu toată familia dvs. pentru a petrece un timp de calitate împreună.
  • Dacă copilul dvs. este adolescent, pot dori timp mai puțin regulat cu părinții lor, ceea ce este normal. Dar dacă exprimă dorința de a vorbi sau de a petrece timp cu dvs., faceți timp cât mai curând posibil. Nu respinge nevoia de atenție.
  • Imaginea intitulată este un pas pozitiv părinte 3
    3. Complimentați copilul pentru un comportament bun. Părinții uneori reacționează numai atunci când copilul lor este greșit. De-a lungul timpului, acest lucru îi învață pe copil că primesc atenție pentru comportamentul rău. Răsturnați dinamică și prindeți copilul care face lucruri bune. Laudă, compliment și le mulțumesc pentru comportamentul lor bun. Acest lucru îi învață pe copil că au mai multă atenție pentru a fi buni și descurajează comportamentul rău.
  • Dacă copilul tău stă liniștit colorat, spuneți: "Faceți o treabă atât de mare! Vă mulțumim că ați fost atât de bun."
  • De asemenea, laudă modul în care copilul dvs. interacționează cu prietenii sau frații. Spuneți: "Ai jucat cu sora ta foarte frumos înainte, a fost foarte frumos din partea ta."
  • Acest lucru funcționează pentru copiii mai mari. De exemplu, mulțumesc fiului tău adolescent pentru a face o treabă bună curățarea camerei sale fără a fi întrebat.
  • Imaginea intitulată este un pas pozitiv părinte 4
    4. Atribuiți sarcinile de uz casnic pentru a-și construi responsabilitatea. Introduceți treburile la începutul, astfel încât copilul dumneavoastră dezvoltă o etică de lucru. Începe încet. Când copilul dvs. este de 2 sau 3, spuneți-le că trebuie să-și pună jucăriile după ce le joacă. Când copilul dvs. este în jur de 5 ani, introduceți mai multe sarcini cum ar fi punerea cupelor și a mâncărurilor în chiuvetă, aducând corespondența, curățând masa și alte activități simple. Lucrați treptat la sarcini mai mari. Până când copilul dumneavoastră este adolescent, ar fi trebuit să dezvolte o etică de lucru prin intermediul treburilor de uz casnic.
  • Pornit mai devreme, să vă ajute copilul să vă ajute cu sarcini de uz casnic, cum ar fi curățarea simplă sau setarea tabelului. Acest lucru îi învață treburile, permițându-vă, de asemenea, să petreceți timp de calitate împreună, satisfăcând ambele nevoi.
  • Dați instrucțiuni specifice pentru treburi, astfel încât copilul dvs. nu se confundă. "Spălați felurile de mâncare" este o mică vagă și nu spune în mod specific copilului dumneavoastră ce să facă. În schimb, spuneți-le: "Curățați și clătiți felurile de mâncare din chiuvetă, uscați-le și le puneți în dulapul unde aparțin."
  • Experții recomandă, în general, să nu plătească copiii dvs. pentru treburi, deoarece punctul este predarea responsabilității și a eticului de lucru. Dacă copilul dvs. este mai în vârstă, o indemnizație ar putea fi o modalitate bună de a le convinge să ridice mai multe treburi decât de obicei.
  • Imaginea intitulată Fii un părinte pozitiv Pasul 5
    5. Învățați-vă compasiunea copilului pentru alte persoane. Îngrijirea pentru alte persoane este o parte foarte importantă de a fi o persoană pozitivă. Începeți mai devreme și ați învățat copiii că există și alți oameni din lume care se confruntă cu propriile provocări.
  • Modelul comportamentului compasiune pentru copiii dvs. Nu vă pierdeți temperamentul cu oamenii sau să le numiți nume. Întotdeauna fii bun și calm pentru a-ți arăta copiilor o modalitate pozitivă de a interacționa cu oamenii.
  • Corectați copilul dacă spun ceva insensibil. De exemplu, dacă spun: "Omul ăsta pare foarte rău," Spune: "Nu știi ce va trece. Ar putea avea o zi proastă."
  • Dacă copilul dumneavoastră este mai în vârstă, încurajați-i să facă o muncă voluntară sau să o facă cu ei. Acest lucru le poate arăta cum trăiesc și alți oameni și de ce ar trebui să aibă empatie.
  • Metoda 2 din 3:
    Încurajarea independenței copilului dumneavoastră
    1. Imaginea denumită este un pas pozitiv părinte 6
    1. Lăudați realizările copilului dvs. pentru a-și intensifica stima de sine. Dacă copilul dumneavoastră are un bun simț de stima de sine, vor fi mai confortabile și să preia mai multe responsabilități. Construi stima de sine prin lăudarea eforturilor și realizărilor lor. Lăsați-i întotdeauna să știe că sunteți aplauze pentru ei.
    • Complimentați eforturile copilului dvs. mai mult decât realizările lor pentru a le încuraja să muncească din greu. Dacă vă arată o pictură din școală, spuneți: "Sunt mândru că ați lucrat foarte mult la asta."
    • Nu suprapuneți sau copilul dvs. va simți că complimentele dvs. sunt false. De exemplu, dacă se lovesc de 3 ori într-un mic joc de ligă, nu spune: "Ai avut un joc minunat", pentru că asta nu ar fi adevărat. Spuneți "Sunt mândru că nu ați renunțat."Aceasta este o laudă mai realistă.
  • Imaginea intitulată este un pas pozitiv părinte 7
    2. Lăsați copilul să aleagă o activitate pe care o faceți împreună. Aceasta este o modalitate ușoară de a obține copilul dvs. să ia decizii. Cereți-i să aleagă o activitate pe care voi doi veți face împreună. Acest lucru îi face să se simtă ca și cum ar fi în control în timp ce le-au învățat mai multă independență. Ca bonus, vă oferă timp de calitate împreună prin activitate.
  • Dacă copilul dvs. are probleme cu luarea unei decizii, dați-le o alegere între 2 activități. Spuneți: "Doriți să citiți o carte sau cărți de joc?"Când aleg între cele 2, ei vor simți că au luat o decizie independentă.
  • Imaginea intitulată este un pas pozitiv părinte 8
    3. Încurajați-vă copilul să se joace cu alți copii. Acest lucru vă învață copilul să socializeze, să împărtășească și să facă prieteni. Acestea sunt toate abilitățile importante pentru viață. Nu vă deplasați copilul în timp ce se joacă cu alți copii. Doar dacă nu fac ceva periculos, permiteți-i să dezvolte jocuri și activități pentru a-și promova independența.
  • Dacă copilul dvs. este în școală, discutați cu alți părinți și aranjați datele de redare pentru ca copilul să se întâlnească cu alți copii.
  • Luați copilul în parc unde alți copii sunt și lăsați-i să se joace într-un grup.
  • Imaginea intitulată este un pas pozitiv părinte 9
    4. Ajutați-vă copilul să învețe noi abilități. Învățarea noilor abilități este o modalitate excelentă de a promova independența copilului dvs. și de a le stabili pentru a învăța alte abilități pe cont propriu mai târziu. Introduceți copilul dvs. la noi abilități încet și ajutați-le la început. Atunci când se îmbunătățesc, lăsați-i să facă singuri activitatea. Acest lucru își construiește gândul independent.
  • Încercați să încurajați lucrurile pe care copilul dvs. arată interesul. Dacă par a fi fascinați de mașini, de exemplu, obțineți-le o carte mică despre mașini, astfel încât să poată afla mai multe.
  • Dacă aveți un hobby sau o abilitate, includeți copilul dvs. pentru a putea învăța. Dacă jucați chitara, lăsați copilul să se uite și să se joace de-a lungul. Lucrați până la lăsarea lor să se joace.
  • Nu presiune copilul dvs. să învețe noi abilități. Acest lucru ar trebui să fie distractiv și să-și îmbunătățească stima de sine, nu o experiență stresantă.
  • Metoda 3 din 3:
    Disciplinând copilul tău corect
    1. Imaginea intitulată Fii un părinte pozitiv Pasul 10
    1. Face reguli clare și consecințe pentru comportamentul rău. Părintele pozitive nu înseamnă că nu vă discipline niciodată copilul. Aceasta înseamnă că disciplina este corectă și consecventă. Începeți prin a evidenția un set clar de reguli, astfel încât copilul dumneavoastră știe exact ce nu este permis. Apoi, schițați ce consecințe sunt dacă copilul dvs. sparge regulile. Aceasta stabilește granițe clare, astfel încât copilul dumneavoastră știe ce comportament adecvat este.
    • Asigurați-vă că pedepsele sunt în concordanță cu infracțiunile. De exemplu, împământarea copilului dvs. timp de o săptămână dacă uită să pună un fel de mâncare este puțin aspru. O pedeapsă mai bună ar fi că nu pot juca jocuri video pentru seara.
    • Dacă faceți reguli și consecințe clare, asigurați-vă că vă lipiți. Dacă îi spui copilului tău, își vor pierde telefonul dacă nu-și curăță camera, dar atunci nu luați telefonul, v-ați învățat copilul că vă pot ignora și nu vă confruntați cu nici o consecință.
  • Imaginea intitulată Fii un părinte pozitiv Pasul 11
    2. Ignorați comportamentul rău, căutând atenția în loc de a striga. Copiii mai mici, în special, uneori fac lucruri doar pentru a atrage atenția. Dacă reacționați și începeți să strigați de fiecare dată când fac ceva, consolidești acel comportament. Recunoașteți comportamentul rău de atenție și ignorați-l în loc să reacționeze. Aceasta menține o atmosferă pașnică și, de asemenea, descurajează treptat comportamentul.
  • Toddlers uneori bate plăcile de pe masă. Dacă vă supărați și puneți-o înapoi de fiecare dată, copilul dvs. ar putea crede că este un joc. Data viitoare când au bătut plăcuța, nu reacționați și lăsați-o pe podea. Copilul dvs. va vedea în cele din urmă că activitatea nu primește un răspuns de la dvs.
  • O modalitate pozitivă de a încuraja comportamentul bun vă va lăuda copilul pentru a se comporta bine. Acest lucru le arată că ei primesc mai multă atenție de la un comportament bun și se vor concentra mai puțin pe comportamentul de căutare a atenției.
  • Imaginea intitulată este un pas pozitiv părinte 12
    3. Fiți consistenți când vă disciplinați copilul. Disciplina inconsecventă va lăsa copilul confuz și nesigur de reguli. Dacă ignorați ceva de 5 ori, dar începeți să strigați și să pedepsiți copilul în a 6-a oară, copilul dvs. poate să nu știe ce au făcut greșit. Dacă ați stabilit o regulă, atunci vă disciplinează copilul de fiecare dată când o rupe. Menținerea acestei consistențe arată copilul pe care nu îl pot manipula.
  • Dacă ignorați ceva de câteva ori, dați copilului dvs. un avertisment în loc să se sufle brusc. Spuneți: "Data viitoare când faceți asta vă pierdeți telefonul."Aceasta stabilește o limită clară că copilul dvs. nu poate trece fără consecințe.
  • Imaginea denumită este un pas pozitiv părinte 13
    4. Explicați copilului dumneavoastră de ce comportamentul lor a fost inadecvat. Ca părinte, antrenați-vă copiii în loc să le pedepsiți. Dacă vor rupe o regulă sau se comportă prost, stați jos și explicați ce au făcut greșit. Spune-le de ce comportamentul a fost inadecvat și cum o pot rezolva. În acest fel, copilul dvs. va învăța ceva din situație.
  • Dacă copilul dvs. are un tantrum sau este supărat, așteptați până când se calmează înainte de a explica situația. Același lucru este valabil și pentru tine. Dacă sunteți supărat și nu puteți avea o conversație calmă în acest moment, așteptați până mai târziu.
  • Imaginea denumită este un pas pozitiv al părintelui 14
    5. Au așteptări adecvate de vârstă pentru copilul dumneavoastră. Având așteptări nerealiste ale copiilor dvs. vă pot frustra și stres copilul. Ia în considerare vârstele lor și întrebați-vă dacă vă așteptați prea mult din ele. Dacă vă așteptați să rezolve problemele ca un adult când sunt prea tineri pentru a avea aceste abilități, atunci veți ajunge dezamăgit. Ajustați așteptările dvs. pentru a se potrivi realității nivelurilor de dezvoltare ale copiilor dvs.
  • De exemplu, este greșit să vă așteptați la o vârstă de 5 ani pentru a-și articula în mod clar sentimentele. Ei nu au abilitățile sau vocabularul să facă acest lucru. Astfel încât acestea pot acționa în alte moduri de a comunica cu dvs.
  • În mod similar, un adolescent probabil nu știe ce vor să facă pentru tot restul vieții. Asta este normal. Mai degrabă decât de a fi supărat, oferiți niște îndrumări pentru viitor.
  • Dacă nu sunteți sigur în cazul în care copiii dvs. ar trebui să fie dezvoltați la fiecare vârstă, cereți pediatruului lor pentru îndrumare.
  • Imaginea intitulată Fii un părinte pozitiv Pasul 15
    6. Evitați criticile dure ale copilului dumneavoastră. Chiar dacă copilul tău a făcut ceva greșit, nu recurge niciodată la nume de numere sau insulte. Acest lucru nu este constructiv și îi va face să se simtă mai rău. Explicați întotdeauna ceea ce au făcut greșit într-un ton calm fără insulte. Aceasta este o modalitate mult mai eficientă de a rezolva problemele.
  • Fraze precum "Ești atât de leneș" sau "de ce nu poți face nimic corect" sunt criticile neloiale. Nu folosiți niciodată cuvinte ca atunci când copilul tău mănâncă în sus.
  • De asemenea, nu comparați copiii dvs. la frații sau la alți copii. Acest lucru îi face să se simtă inadecvate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar