Cum se proiectează o strategie de reușită a produselor promoționale

Promovarea este finală a "patru ps" de marketing și se concentrează asupra atingerii clienților potențiali și la convingerea acestora pentru a cumpăra produsul dvs. Aceasta implică direcționarea publicității și a informării la piața dvs. țintă pentru a informa clientul despre produsul dvs. și caracteristicile sale. O strategie de promovare reușită, apoi se concentrează pe identificarea acelor clienți, găsind cea mai bună modalitate de a le atinge, și apoi de a crea mass-media promoționale concentrate pentru a obține informațiile dvs. peste ele. Utilizați următorii pași pentru a vă furniza propria strategie de produse promoționale.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea pieței țintă
  1. Imagine intitulată Design O strategie de reușită a produsului promoțional Pasul 1
1. Identificați publicul țintă. Punctul de plecare pentru crearea unei strategii promoționale ar trebui să vă aflați exact pe cine marketing. Identificați această audiență de factori precum vârsta, nivelul veniturilor, interesele, genul și altor descriptori. Întregul plan promoțional ar trebui să fie construit în jurul valorii de dorințe, gusturi și sensibilități ale acestui grup. Asigurați-vă că definiți acest grup în detaliu cât mai detaliat posibil.
  • De exemplu, imaginați-vă că vindeți un nou tip de rucsac pentru călătorii internaționale. Piața dvs. țintă ar putea fi milenii cu venituri medii care se bucură de călătorii de buget.
  • Imagine intitulată Design O strategie de reușită a produsului promoțional Pasul 2
    2
    Înțelegeți preferințele clientului ideal. Să lucreze pentru a înțelege clientul dvs. țintă, inclusiv lucruri precum ceea ce caută într-o companie, idealurile lor și alți factori importanți pentru ei. O parte din acest proces ar trebui să studieze alte întreprinderi de succes care vizează aceeași piață prin publicitate. Ce aspecte ale produselor lor sau ale culturii companiei accesează în anunțurile lor? Stresați aspectele propriei dvs. afaceri sau produs care se potrivesc cu aceste idealuri.
  • De exemplu, piața țintă pentru rucsacul de călătorie ar putea favoriza să trăiască a "gratuit" viața și căutând noi experiențe asupra lucrurilor de lux sau materiale. Puteți utiliza aceste informații pentru a vă concentra pe modul în care produsul dvs. se potrivește în acest stil de viață.
  • Image intitulată Design O strategie de succes promoțională a produsului Pasul 3
    3. Potriviți publicul țintă la canalele media pe care le utilizează. Următorul obiectiv ar trebui să fie identificat care canalele media ar trebui utilizate pentru a ajunge la publicul țintă. Pentru multe produse, publicitatea online poate fi o modalitate eficientă de a ajunge la clienți. Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil pentru produsele destinate consumatorilor mai în vârstă, care ar putea fi anunțați la radio sau la televizor. Alte opțiuni comune includ anunțuri de ziare, corespondență directă și panouri. Imaginându-se care este cel mai bine necesită evaluarea publicului țintă și poate funcționa cel mai bine după un pic de încercare și eroare. Încercați să măriți cheltuielile într-un singur canal media timp de o lună și să vedeți dacă vedeți o creștere a vânzărilor. Utilizați ceea ce învățați să vă ajustați politica publicitară în consecință.
  • De exemplu, rucsacul dvs. de călătorie ar putea fi cel mai bine publicat pe site-uri web, deoarece țintă demografică, milenii, își petrec mult timp online.
  • Partea 2 din 3:
    Definirea unui obiectiv promoțional
    1. Imagine intitulată Design O strategie de promovare de succes a produsului Pasul 4
    1. Potriviți strategia dvs. promoțională în strategia dvs. globală de marketing. Pentru a eficientiza, strategia dvs. promoțională trebuie să se potrivească cu celelalte trei PS de marketing, care sunt preț, produs și loc. Promovarea de obicei vine după terminarea lucrărilor pe produsul și aspectele de preț ale celor 4 PS. Acest lucru se datorează faptului că numai cu un punct definit de produs și preț puteți identifica o piață țintă pentru produsul dvs. Strategia dvs. de promovare este, de asemenea, legată de strategia dvs. de preț, cu toate acestea, nu puteți cheltui bani la promovare fără a încorpora acest cost în prețul produsului dvs.
    • Strategia dvs. promoțională cu influență și influențată de Final P, care este locul (sau plasarea). Locul încorporează modul în care și unde va fi vândut produsul dvs. Promoția dvs. ar trebui să direcționeze clienții către această locație, fie că este online, la un magazin local sau în magazinul propriu.
  • Imagine intitulată Design O strategie de promovare de succes a produsului Pasul 5
    2. Determinați ceea ce doriți din strategia dvs. de promovare. Strategia dvs. promoțională ar trebui să aibă un obiectiv bine definit. Acest obiectiv ar putea depinde de etapa de viață pe care produsul dvs. este în prezent sau acțiunile concurenților dvs. De exemplu, o strategie de promovare pentru un nou produs ar putea încerca să creeze conștientizarea produsului. Obiectivele promoționale comune includ:
  • Făcând clienții conștienți de produs.
  • Conducerea lor pentru a cumpăra un produs pe care îl cunosc deja.
  • Explicarea caracteristicilor sau funcționalității unui produs.
  • Desenarea clienților anteriori înapoi.
  • Făcând produsul dvs. să iasă din competitori ".
  • Afișarea afacerii "marca" (idealurile sale, implicarea caritabilă sau comunitară etc.).
  • Strategia dvs. poate include mai multe dintre aceste obiective. De exemplu, rucsacul de călătorie va trebui probabil să fie introdus (făcând clienții conștienți de aceasta), explicată (ce face?) și diferențiate de concurenți (ceea ce oferă că alții nu?).
  • Imagine intitulată Design O strategie de reușită a produsului promoțional Pasul 6
    3. Să lucreze pentru a scula o nișă de piață. O parte a îngustării a ceea ce doriți în strategia dvs. promoțională este să vă exprimați exact ce decalare a produsului sau afacerii dvs. vor completa piața. Adică ce puteți oferi consumatorilor care nu există deja? Ce nevoie de umplere și în viața cine este o completați? Acesta ar putea fi un avantaj competitiv, cum ar fi furnizarea unui produs mai ieftin (dar similar în calitate) decât concurenții dvs. sau o calitate unică a produsului dvs. Oricare ar fi nisa produsului dvs., lucrați pentru a plasa produsul în el prin munca dvs. promoțională.
  • Folosind exemplul de rucsac de călătorie, nișă ar putea fi că pachetul dvs. include a "Furt-dovada" Compartiment pentru articole valoroase, cum ar fi pașapoarte, telefoane și computere.
  • Imagine intitulată Design O strategie de reușită a produsului promoțional Pasul 7
    4. Definiți marca afacerii dvs. Brandul afacerii dvs. este fața pe care o prezintă pe piață. Este modul în care compania dvs. este percepută. De exemplu, o companie poate fi văzută ca fiind prietenoasă cu familia, conștientă din punct de vedere ecologic, susținerea comunității sau orice număr de alte atribute, bune sau rele. Definiți-vă în mod clar marca și utilizați-l pentru a informa toate conținutul dvs. de marketing și a oferit clienților. Fiecare punct de contact cu clienții ar trebui să reflecte marca dvs.
  • Pentru exemplul de rucsac, marca dvs. ar putea fi că sunteți o companie care susține stilul de viață al călătorului și apreciază diferite culturi din întreaga lume.
  • Imagine intitulată Design O strategie de reușită a produsului promoțional Pasul 8
    5. Apelați clienții potențiali la acțiune. Indiferent de obiectivul dvs. promoțional, trebuie să vă spuneți întotdeauna clientului sau clientului potențial, să faceți ceva. Acest lucru poate fi direct, cum ar fi "Căutați produsul de la magazinul dvs. alimentar," sau indirect, cum ar fi "Prin susținerea [afacerii] susțineți veteranii noștri." Pentru a căuta un apel la acțiune, gândiți-vă la ceea ce doriți ca clienții să facă după viziunea sau auziți anunțul dvs. De exemplu, ar trebui să meargă online pentru mai multe informații sau să privească articolul dvs. la magazin?
  • Pentru a crea apeluri eficiente la acțiune, încercați să le păstrați scurt și concentrat. În plus, lucrați pentru a crea un sentiment de urgență, concentrați-vă pe beneficiile produsului și folosiți verbe de acțiune (descărcați, vizitați, căutați, etc.).
  • De exemplu, o publicitate pentru rucsacul de călătorie ar putea include un apel la acțiune ca, "Vizitați site-ul nostru la [URL-ul site-ului web] pentru a vedea unde clienții noștri au luat pachetul nostru!"
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea cuvântului
    1. Imagine intitulată Design O strategie de succes promoțională a produsului Pasul 9
    1. Evaluați-vă bugetul promoțional. Înainte de a alege strategii promoționale, va trebui să vă gândiți cât de mulți bani puteți cheltui pe ea. Elaborarea unui buget bazat pe ceea ce aveți acum și cât de mult vă așteptați va veni în cursul campaniei de marketing. Acest lucru va informa tipul și cantitatea de anunțuri pe care le plasați. Cheltuielile promoționale includ, de asemenea, furnizarea de mostre, produse de încercare și salariile pentru angajații care efectuează evenimente de informare.
  • Imagine intitulată Design O strategie de promovare de succes Pasul 10
    2. Gândiți-vă la momentul promovării dvs. Calendarul unei campanii promoționale poate avea un impact cât de eficientă se încheie în cele din urmă campania. Gândiți-vă dacă cererea pentru produsul dvs. este sezonieră și încercați să loviți clienții chiar înainte sau la începutul celui mai mare sezon. Dacă există sărbători, luni dedicate sau evenimente mari care se referă la produsul dvs., luați în considerare lansarea unei campanii promoționale pentru ao însoți.
  • De exemplu, mulți oameni iau vacanțe mai lungi în lunile de vară. Rucsacul dvs. de călătorie trebuie promovat în lunile sau săptămânile care conduc până la vara.
  • Imagine intitulată Design O strategie de promovare de succes a produsului Pasul 11
    3. Achiziționați publicitate orientată. Planificați să achiziționați spațiu publicitar pe canalele media pe care le-ați identificat mai devreme. În cadrul acestora, plasați anunțurile pe rețele, în reviste sau pe site-uri web care sunt direct relevante pentru consumatorii dvs. Acest tip de "orientate" Lucrări de marketing pentru a vă asigura că anunțurile dvs. merg în primul rând la spectatorii care ar putea fi interesați de produsul dvs. Acest lucru vă economisește bani și vă permite să câștigați mai multe afaceri pe dolar al bugetului dvs. de marketing.
  • De exemplu, un loc bun pentru a plasa un anunț pentru rucsacul dvs. de călătorie ar putea fi pe bloguri de călătorie populare sau site-uri web.
  • Imagine intitulată Design O strategie de promovare de succes a produsului Pasul 12
    4. Luați în considerare mass-media cu costuri reduse. Multe companii consideră că promovarea socială și starea în contact cu clienții online este o modalitate eficientă de a stimula vânzările. Acest lucru este valabil mai ales dacă companiile câștigă adepți sau îi plac pe site-urile sociale prin postarea unui conținut interesant și relevant în și în jurul promoțiilor lor de produs. Cu toate acestea, există și alte opțiuni pentru promoțiile cu costuri reduse. Încercați oricare dintre următoarele:
  • Găzduirea unui Giveway. Utilizați un site web Sweepstakes pentru a găzdui un Givedaway care include produsul și numerarul dvs., o vacanță sau un alt premiu valoros. Creșteți-vă expunerea oferind intrări suplimentare atunci când un participant împărtășește sweepstakes sau posturi despre el pe social media.
  • Tasează-ți produsul pe social media. Creați posturi de social media care tachinează eliberarea unui produs nou prin hiping-l și furnizarea de informații incomplete. Construiți adepții prin crearea de interes în produs înainte de a le dezvălui.
  • Obțineți imagini promoționale ieftine. Site-uri precum FILRR.COM vă poate oferi acces la designeri graficați talentați și la munca lor la un preț scăzut. Obțineți o muncă de calitate la ieftine și apoi postați-o la media socială pentru a crește vizibilitatea produsului.
  • Imagine intitulată Design O strategie de succes promoțională a produsului Pasul 13
    5. Luați în considerare oferirea de eșantioane. Eșantioanele gratuite pot ajuta clienții să încerce un produs pe care altfel ar putea să nu fie dispuși să încerce. Dacă produsul dvs. este un produs alimentar sau cosmetic, de exemplu, ați putea oferi porțiuni de dimensiuni mari clienților din magazine. Dacă produsul dvs. este mai dificil de probă, ați putea trimite eșantioane gratuite "Influenți." Acești oameni și organizații sunt cei care sunt trendsetterți sau cifre respectate pentru publicul țintă. În timp ce aceștia nu vă plac produsul dvs., dacă se termină, pot posta un blog sau o descriere socială a produsului dvs. și un link către site-ul dvs. Web. Aceasta poate fi o modalitate eficientă de a influența clienții spre cumpărarea produsului dvs.
  • De exemplu, trimiterea unui eșantion gratuit de rucsac de călătorie la un blogger de călătorie celebru poate duce la o mențiune a produsului dvs. într-o postare despre pungi de călătorie bune sau o călătorie pe care au luat-o.
  • Imagine intitulată Design O strategie de reușită a produsului promoțional Pasul 14
    6. Nu uitați să includeți relațiile publice. În plus față de influențatori, veți dori, de asemenea, să obțineți ajutorul mass-media pentru a răspândi cuvântul despre produsul dvs. Reviste, spectacole de discuții și ziare sunt exemple de medii în care produsul dvs. ar putea fi menționat pozitiv. Contactați aceste organizații pentru a vă explica produsul și pentru a vedea dacă le puteți interesa să le menționăm în spectacolul sau în publicația lor. De asemenea, puteți sponsoriza evenimente legate de comunitatea dvs.
  • Pentru exemplul rucsacului, ați putea contacta revistele legate de călătoriile și explicați produsul dvs. Dacă este suficient de interesant, acest lucru poate duce la un articol care descrie produsul dvs.
  • Imagine intitulată Design O strategie de promovare a produselor promoționale Pasul 15
    7. Concentrați-vă eforturile de marketing. Pe măsură ce proiectați o strategie de promovare, amintiți-vă că marketingul poate fi la fel de mult despre ceea ce nu faceți așa cum este vorba despre ceea ce faceți. Adică, nu încercați să atrageți pe toată lumea la produsul dvs. Nu este nevoie să atingeți întreaga piață, doar publicul dvs. de bază. Dacă produsul are bine acolo, vă puteți extinde mai târziu. Dar nu vă supraexpuneți strategia de marketing acum sau nu va fi aproape la fel de eficace.
  • Veți fi, de asemenea, constrânși de un buget, deci decideți ceea ce este cel mai important pentru campania dvs. promoțională este importantă. Începeți cu cele mai concentrate tehnici orientate și apoi mergeți de acolo.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar