Cum de a efectua cercetarea pieței

Cercetarea de piață este o tehnică utilizată atât de potențialii antreprenori, cât și de persoanele de afaceri stabilite pentru a aduna și a analiza informații utile despre piața activității lor. Cercetarea de piață este utilizată pentru dezvoltarea unor strategii eficiente, cântărind argumente pro și contra unei decizii propuse, determinând calea viitoare a afacerii și multe altele. Păstrați marginea competitivă a afacerii dvs. Sharp cu abilități de cercetare de piață! Vedeți pasul 1 de mai jos pentru a începe.

Pași

Partea 1 din 4:
Planificarea cercetării de piață
  1. Imagine intitulată Conducerea cercetării pieței Pasul 2
1. Au un scop pentru cercetarea dvs. în minte. Cercetarea de piață ar trebui proiectată pentru a vă ajuta și afacerea dvs. să devină mai competitivă și profitabilă. Dacă eforturile dvs. de cercetare de piață nu ar putea oferi în cele din urmă companiei dvs. să beneficieze, vor fi irosite și timpul dvs. ar fi fost mai bine petrecut să facă altceva. Înainte de a începe, este important să definiți exact ceea ce doriți să vă dați seama prin cercetarea dvs. de piață. Cercetarea dvs. vă poate conduce în direcții neașteptate - acest lucru este perfect fin. Cu toate acestea, nu este o idee bună să începeți cercetarea pieței fără a avea cel puțin una sau mai multe obiective concrete în minte. Mai jos sunt doar câteva dintre tipurile de întrebări pe care doriți să le luați în considerare la proiectarea cercetării dvs. de piață:
  • Există o nevoie pe piața mea pe care compania mea o poate umple? Cercetarea priorităților și a obiceiurilor de cheltuieli ale clienților dvs. vă pot ajuta să determinați dacă este o idee bună să încercați să faceți afaceri pe o anumită piață în primul rând.
  • Sunt produsele și serviciile mele care îndeplinesc nevoile clienților mei? Cercetarea satisfacției clienților dvs. cu afacerea dvs. vă poate ajuta să creșteți competitivitatea afacerii dvs.
  • Am stabilit eficient produsele și serviciile mele? Cercetarea practicilor concurenței dvs. și a tendințelor pieței la scară largă vă poate ajuta să vă asigurați că faceți cât mai mulți bani, fără a vă răni afacerea.
  • Imagine cu titlu de conduită de cercetare Pasul 5
    2. Elaborați un plan pentru colectarea eficientă a informațiilor. Așa cum este important să știți ce Vrei ca cercetarea ta să realizeze înainte, este, de asemenea, important să ai o idee Cum Puteți atinge realist acest obiectiv. Din nou, planurile pot și schimba progresele de cercetare. Cu toate acestea, stabilirea unui obiectiv fără a avea nicio idee despre cum să obțineți, nu este niciodată o idee bună pentru cercetarea pieței. Mai jos sunt întrebări de luat în considerare la efectuarea unui plan de cercetare de piață:
  • Va trebui să găsesc date de piață extinse? Analizarea datelor existente vă poate ajuta să luați decizii cu privire la viitorul afacerii dvs., dar găsirea unor date utile și corecte pot fi dificile.
  • Va trebui să fac cercetări independente? Crearea propriilor date din sondaje, grupuri de focus, interviuri și multe altele vă pot spune multe despre compania dvs. și piața pe care o operează, dar aceste proiecte necesită timp și resurse care pot fi cheltuite și pentru alte lucruri.
  • Imagine cu titlul de cercetare de piață Pasul 10
    3. Fiți pregătiți să vă prezentați concluziile și să decideți asupra unui curs de acțiune.Scopul cercetării de piață este de a avea un efect asupra deciziilor actuale ale companiei dvs. Când faceți cercetări de piață, cu excepția cazului în care afacerea dvs. este un singur proprietar, de obicei, va trebui să vă împărtășiți constatările cu alți oameni din companie și să aveți un plan de acțiune în minte. Dacă aveți superiori, ei pot sau nu să fie de acord cu planul dvs. de acțiune, dar puțini nu vor fi de acord cu tendințele afișate de datele dvs. decât dacă ați făcut erori în modul în care ați adunat datele dvs. sau ați efectuat cercetarea dvs. Întrebați-vă următoarele întrebări:
  • Ce anume prezic cercetarea mea de a dezvălui? Încercați să aveți o ipoteză înainte de a începe cercetarea. Desenarea concluziilor din datele dvs. sunt mai ușoare dacă le-ați considerat deja mai degrabă decât dacă reacționați la o surpriză completă.
  • Ce aș face dacă ipotezele mele sunt dovedite? Dacă cercetarea dvs. merge așa cum credeți că va fi, ce ramificații are acest lucru pentru compania dvs?
  • Ce aș face dacă ipotezele mele sunt dovedite greșite? Dacă rezultatele vă iau prin surprindere, ce ar trebui să facă compania dvs? Sunt "Planuri de back-up" Puteți face în avans în cazul rezultatelor surprinzătoare?
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea de date utile
    1. Imagine cu titlul de cercetare de piață Pasul 4
    1. Utilizați sursele guvernamentale de date din industrie. Odată cu apariția vârstei informaționale, este mai ușor ca niciodată pentru oamenii de afaceri să acceseze cantități enorme de date. Cu toate acestea, asigurarea faptului că datele accesate sunt corecte reprezintă o altă poveste în întregime. Pentru a putea trage concluzia de la cercetarea dvs. de piață, care reflectă starea actuală a pieței, este extrem de important să începeți cu date reputate. Un pariu sigur pentru datele exacte de piață este guvernul. În general, datele de piață furnizate de Guvern sunt de obicei exacte, bine revizuite și disponibile pentru ieftine sau gratuite, ceea ce face o alegere excelentă pentru întreprinderile care încep doar.
    • Ca exemplu de tip de date guvernamentale pe care le-ați dori să le accesați în timpul cercetării pe piață, Biroul de Statistică al Muncii oferă rapoarte lunare detaliate privind ocuparea forței de muncă fără loc de muncă, pe lângă rapoartele trimestriale și anuale. Aceste rapoarte conțin informații privind salariile, ratele de ocupare a forței de muncă și, mai multe și pot fi defalcate pe zonă (cum ar fi statul, regiunea și zona metropolitană), precum și de către industrie.
  • Imagine intitulată 25390 5
    2. Utilizați datele din asociațiile comerciale. Asociațiile comerciale sunt organizații formate din grupuri de întreprinderi cu activități și interese similare în scopuri colaborative. În plus față de angajarea în activități precum lobby-ul, informația comunitară și publicitatea, asociațiile comerciale participă adesea la cercetarea pieței. Datele din această cercetare sunt utilizate pentru a crește competitivitatea și pentru a spori profiturile pentru industrie. Unele dintre aceste date pot fi disponibile în mod liber, în timp ce unele pot fi disponibile numai membrilor.
  • Camera de Comerț Columbus este un exemplu al unei asociații comerciale la nivel local, care oferă date privind cercetarea pieței. Rapoartele anuale care detaliază creșterea și tendințele pieței în Columbus, Ohio Marketplace sunt disponibile pentru oricine cu o conexiune la internet. Camera se ocupă de asemenea de cererile specifice de date făcute de membrii săi.
  • Imagine intitulată 25390 6
    3. Utilizați datele din publicațiile comerciale. Multe industrii au una sau mai multe reviste, jurnale sau publicații dedicate menținerii membrilor industriei la data de știri, tendințe de piață, obiective de politică publică și multe altele. Multe dintre aceste publicații își desfășoară și publică propriile cercetări de piață în beneficiul membrilor industriei. Datele privind cercetarea pieței brute pot fi disponibile membrilor non-industrii la diferite grade. Cu toate acestea, aproape toate publicațiile comerciale majore vor oferi, cel puțin, o selecție de articole online care oferă sfaturi de strategie sau analizează tendințele pieței. Aceste articole încorporează adesea cercetări de piață.
  • De exemplu, ABA Banking Journal oferă o gamă largă de articole online, inclusiv articole care discută tendințele de marketing, strategia de conducere și multe altele. Jurnalul oferă, de asemenea, legături către resursele industriale care pot include date de cercetare de piață.
  • Imagine intitulată 25390 7
    4. Utilizați datele din instituțiile academice. Deoarece piața este atât de importantă pentru societatea globală, este în mod firesc subiectul multor studii și cercetări academice. Multe colegii, universități și alte instituții academice (în special școli de afaceri) publică în mod regulat rezultatele cercetărilor care se bazează în întregime în afara cercetării de piață, fie încorporează-o. Această cercetare este disponibilă în publicațiile academice sau de la universitate direct. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că o mare cercetare academică este în spatele unui salariu - adică accesarea acestuia necesită o taxă, subscrierea la o anumită publicație etc.
  • De exemplu, Universitatea Wharton din Pennsylvania oferă acces gratuit la o varietate de resurse de cercetare de piață, inclusiv lucrări academice și recenzii periodice de piață.
  • Imagine intitulată 25390 8
    5. Utilizați date din surse terțe părți. Deoarece o bună înțelegere a pieței poate face sau sparge o afacere, o industrie a analiștilor, a firmelor și a serviciilor terță parte, a apărut în mod specific pentru a ajuta întreprinderile și antreprenorii cu sarcina complexă a cercetării de piață. Aceste tipuri de agenții oferă abilitățile de cercetare întreprinderilor și persoanelor care au nevoie de rapoarte de cercetare definitive, adaptate în mod specific. Cu toate acestea, deoarece aceste tipuri de agenții sunt frecvente, accesând datele de care aveți nevoie va costa, de obicei, o taxă.
  • Imagine intitulată 25390 9
    6. Folosește puterea serviciilor de cercetare de piață. Rețineți că, datorită complexității multor cercetări de piață, unele agenții terțe vor ajuta oamenii de afaceri să găsească și informații sursă care nu pot fi obținute în altă parte sau sunt raportare personalizată. Ca regulă generală, există multe servicii de cercetare de piață însă găsirea unor informații imparțiale și demn de încredere este o investiție bună pentru afacerea dvs. (listat mai sus).
  • De exemplu, aptitudinea numită MarkeReCarch.COM oferă acces la o mare bogăție de date de cercetare de piață, studii și analize la un cost. Prețul pe raport poate varia, dar o bună înțelegere poate fi valoroasă. Site-ul oferă, de asemenea, posibilitatea de a se consulta cu analiștii experți și de a plăti numai pentru anumite piese necesare de rapoarte lungi și detaliate. Utilitatea unor astfel de achiziții este de neprețuit.
  • Partea 3 din 4:
    Efectuarea propriilor cercetări
    1. Imagine intitulată 25390 10
    1. Utilizați datele disponibile pentru a determina situația de aprovizionare / cerere din piața dvs. În general, afacerea dvs. reprezintă o șansă bună de a avea succes dacă poate satisface a nevoie pe piața care nu este nepotrivită - adică ar trebui să vizați să furnizați produse sau servicii pe care piața are o cerere pentru. Datele economice din partea surselor guvernamentale, academice și din industrie (după cum este detaliată în secțiunea de mai sus) vă pot ajuta să identificați prezența sau absența unor astfel de nevoi. În esență, veți dori să identificați piețele în care există o clientelă care are atât mijloacele, cât și dorința de a-ți patrona afacerea.
    • Ca un exemplu de funcționare în această secțiune, să spunem că dorim ipotetic să începem un serviciu de amenajare a teritoriului. Dacă investigăm o multitudine de piață și date din surse guvernamentale locale, am putea constata că oamenii dintr-un cartier bogat din orașul nostru au, în medie, o mare parte din venitul disponibil. De asemenea, am putea merge, în măsura în care să folosim datele guvernamentale de utilizare a apei pentru a estima zona cu cel mai mare procent de case cu peluze.
    • Aceste informații s-ar putea duce la deschiderea magazinului într-o zonă bogată, bogată a orașului, în care casele oamenilor au șantiere mari, mai degrabă decât într-o zonă în care oamenii, în general, nu au nici șmecheri mari, nici banii să plătească pentru peisajele. Folosind cercetarea pieței, am luat o decizie inteligentă despre unde (și unde nu la) să facă afaceri.
  • Imagine cu titlul de cercetare de piață Pasul 6
    2. Efectuați sondaje. Una dintre modalitățile cele mai de bază, testate în timp de determinare a atitudinilor clienților afacerii dvs. este să le întrebați pur și simplu! Sondajele oferă cercetătorilor de piață o șansă de a ajunge la eșantioane mari de persoane pentru a obține date care pot fi utilizate pentru a lua decizii generale de strategie. Cu toate acestea, deoarece sondajele au ca rezultat date relativ impersonale, este important să se asigure că sondajul dvs. este proiectat într-un mod care permite ca datele să fie cuantificate ușor astfel încât să puteți obține tendințe semnificative de la acesta.
  • De exemplu, un sondaj care cere pur și simplu clienților să scrie despre experiența lor cu afacerea dvs. poate să nu fie cea mai eficientă alegere, deoarece acest lucru necesită citirea și analizarea fiecărui răspuns individual pentru a obține concluzii semnificative. O idee mai bună ar putea fi să cereți clienților dvs. să atribuie un număr de numere la mai multe aspecte ale afacerii dvs., cum ar fi serviciul pentru clienți, prețul și așa mai departe. Acest lucru îl face mai rapid și mai ușor de identificat punctele forte și punctele slabe în plus față de a vă permite să cuantificați și să vă graficați datele.
  • În exemplul companiei noastre de amenajare a teritoriului, am putea încerca să studiem primii 20 de clienți, solicitând fiecare să completeze un card de rating mic atunci când își plătesc factura. Pe această carte, am putea cere clienților noștri să dea un rating de la 1-5 în categoriile de calitate, preț, viteză și servicii pentru clienți. Dacă obținem o mulțime de 4 și 5 în primele trei categorii, dar mai ales 2 și 3 în cele din urmă, unele formare de sensibilitate pentru angajații noștri ar putea îmbunătăți satisfacția clienților și de a crește rata noastră de recomandare.
  • Imagine intitulată 25390 12
    3. Conduceți grupurile de focus. O modalitate de a determina modul în care clienții dvs. ar putea reacționa la o strategie propusă este să le invităm să participe la un grup de focus. Într-un grup de focus, grupurile mici de clienți se adună într-o locație neutră, încercați un produs sau serviciu și discutați-o cu un reprezentant. Adesea, sesiunile de focalizare sunt observate, înregistrate și analizate mai târziu.
  • În exemplul companiei noastre de amenajare a teritoriului, dacă vrem să luăm în considerare creșterea produselor de îngrijire a gazonului ca parte a serviciului nostru, am putea invita clienți loiali să participe la un grup de focus. La acest grup de focus, le-am fi primit să primească terenurile de vânzări pentru unele dintre aceste produse de îngrijire a gazonului. Apoi, le-am întrebat ce, dacă există, ar fi cel mai probabil să cumpere. Le-am întreba, de asemenea, cum le-au făcut stelele de vânzări - au fost prietenoase sau condescendente?
  • Imagine denumită cercetarea pieței Pasul 8
    4. Conduce interviuri unu-la-unu. Pentru cele mai intime și calitative date de cercetare de piață, interviurile unu-la-unu cu clienții pot fi utile. Interviurile individuale nu oferă date generale, cantitative setează că sondajele fac, dar, pe de altă parte, vă permit să vă scufundați relativ "adâncime" În căutarea informațiilor relevante. Interviurile vă permit să înțelegeți De ce Clienții specifici precum produsul sau serviciul dvs., astfel încât acestea sunt o alegere excelentă pentru a învăța cum să comercializeze cel mai eficient la baza dvs. de clienți.
  • În exemplul companiei noastre de amenajare a teritoriului, să spunem că compania noastră încearcă să proiecteze un scurt anunț care va rula pe televiziunea locală. Intervievarea câtorva duzină de client ne poate ajuta să decidem care aspecte ale serviciului nostru să se concentreze în anunț. De exemplu, dacă majoritatea intervievaților noștri spun că angajează peisaje, deoarece nu au timp să-și mențină peluzele lor, am putea face un anunț care să se concentreze asupra potențialului de economisire a serviciului nostru. I.E., "Bolnav de pierdere tot sfarsitul de saptamana stomping prin buruienile tale îngroșate? Să facem munca pentru tine!" (și așa mai departe).
  • Imagine cu titlu de conduită Cercetarea pieței Pasul 11
    5. Conduce teste de produs / serviciu. Companiile care au în vedere implementarea de noi produse sau servicii, de multe ori, clienții potențiali să-și înceapă produsul sau serviciul gratuit, astfel încât să poată călca orice probleme înainte de a le rula. Aducerea într-o selecție de clienți pentru testare vă poate ajuta să determinați dacă planurile dvs. de a oferi un nou produs sau serviciu au nevoie de o revizuire suplimentară sau nu.
  • În exemplul companiei noastre de amenajare a teritoriului, hai să spunem că avem în vedere oferind un nou serviciu în care plantăm flori în curtea clientului după ce am făcut amenajarea teritoriului. Am putea lăsa câteva "Test" Clienții aleg să aibă șansa de a primi acest serviciu gratuit, sub condiția de a discuta cu noi după aceea. Dacă constatăm că clienții noștri apreciază obținerea serviciului gratuit, dar nu ar plăti niciodată pentru aceasta, am putea să ne reconsiderăm lansarea acestui nou program.
  • Partea 4 din 4:
    Analiza rezultatelor dvs
    1. Imagine intitulată Conducerea cercetării pieței Pasul 9
    1. Răspundeți la întrebarea inițială care a condus la cercetarea dvs. La începutul procesului de cercetare de piață, ați stabilit obiective pentru cercetare. Acestea sunt în mod obișnuit întrebări legate de strategia afacerii dvs. pe care încercați să o răspundeți - de exemplu, dacă doriți sau nu o anumită investiție, indiferent dacă o anumită decizie de marketing este o idee bună și așa mai departe. Scopul principal al cercetării dvs. de piață ar trebui să răspundă la această întrebare. Deoarece obiectivele proiectelor de cercetare de piață variază atât de mult, informațiile exacte necesare pentru a oferi un răspuns satisfăcător pentru fiecare vor varia. În mod obișnuit, căutați tendințe prezise în datele dvs. care implică faptul că un anumit curs de acțiune este mai bun decât alții.
    • Să revenim la exemplul companiei noastre de amenajare a teritoriului în care încercăm să decidem dacă este o idee bună să oferiți un serviciu de plantare cu flori cu pachetul nostru standard de îngrijire a gazonului. Să spunem că am adunat date guvernamentale care au arătat că majoritatea oamenilor din piața noastră sunt suficient de bogați pentru a permite costul adăugat al florilor, dar că un sondaj pe care l-am desfășurat a arătat că foarte puțini au fost interesați de plata serviciului. În acest caz, probabil că am concluziona că nu este o idee bună să urmărești această afacere. S-ar putea să vrem să ne modificăm ideea sau chiar să o eliminăm în întregime.
  • Imagine intitulată 25390 16
    2. Efectuați analiza SWOT. SWOT înseamnă Puncte tari, Puncte slabe, Oportunități și Amenințări. O utilizare comună a cercetării de piață este de a determina aceste aspecte ale unei afaceri. Dacă se aplică, datele obținute dintr-un proiect de cercetare de piață pot fi utilizate pentru a evalua sănătatea companiei în ansamblu, indicând punctele forte, punctele slabe și așa mai departe că nu sunt neapărat obiectivul cercetării inițiale.
  • Să spunem, de exemplu, că, pe măsură ce am încercat să determinăm dacă serviciul nostru de plantare a florii a fost o idee rezonabilă sau nu, am constatat că un număr semnificativ de participanți la testarea noastră au remarcat că le-a plăcut aspectul florilor, dar nu au avut Resurse sau know-how pentru a le îngriji odată plantate. Am putea clasifica acest lucru ca pe un oportunitate Pentru afacerea noastră - dacă punem în aplicare în cele din urmă serviciul de plantare a florii, am putea încerca să includem instrumentele de grădinărit ca parte a pachetului sau ca potențial Upsell.
  • Imagine intitulată Conduită Cercetarea pieței Pasul 1
    3. Găsiți noi piețe țintă. În termeni simpli, o piață țintă este grupul (sau grupurile) persoanelor care promovează afacerea dvs., publicitate și, în cele din urmă, încearcă să-și vândă produsele sau serviciile. Datele din proiectele de cercetare de piață care arată că anumite tipuri de persoane reacționează preferențial afacerii dvs. pot fi folosite pentru a vă concentra resursele limitate ale afacerii dvs. asupra acestor persoane specifice, maximizând competitivitatea și rentabilitatea.
  • De exemplu, în exemplul nostru de plantare a florilor, să spunem că, deși majoritatea respondenților au raportat că nu vor plăti pentru flori dacă au fost oferite oportunitatea, majoritatea vârstnici oamenii au reacționat favorabil la idee. Dacă este susținut de cercetarea ulterioară, acest lucru ar putea conduce afacerea noastră să vizeze în mod specific piața vârstnică - de exemplu, prin publicitatea la sălile locale Bingo.
  • Imagine cu titlu de conduită de cercetare Pasul 7
    4. Identificați alte subiecte de cercetare. Cercetarea de piață generează adesea mai multe cercetări de piață. Odată ce ați răspuns la o întrebare de presare, pot apărea noi întrebări sau întrebările vechi pot rămâne fără răspuns. Acestea pot necesita cercetări suplimentare sau abordări metodologice diferite pentru a fi răspuns în mod satisfăcător. Dacă rezultatele cercetării inițiale de piață sunt promițătoare, este posibil să puteți primi permisiunea pentru proiecte ulterioare după prezentarea concluziilor dvs.
  • În exemplul companiei noastre de amenajare a teritoriului, de exemplu, cercetarea noastră ne-a condus la concluzia că oferirea unui serviciu de plantare a florii pe piața noastră actuală nu este neapărat o idee înțeleaptă. Cu toate acestea, rămân mai multe întrebări care pot fi subiecte bune pentru cercetări ulterioare. Câteva întrebări suplimentare de cercetare sunt enumerate mai jos, împreună cu idei despre cum să le rezolvăm:
  • Este serviciul de plantare a floarelor însăși nepăsătoare pentru clienți, sau există o problemă cu florile specifice pe care le folosim? Am putea cerceta acest lucru folosind aranjamente de flori alternative în testele noastre de produse.
  • Există o anumită secțiune a pieței care este mai receptivă pentru serviciul nostru de plantare a floarelor decât altele? S-ar putea să cercetăm acest lucru prin verificarea încrucișată a cercetărilor noastre anterioare cu date demografice de la corespondenți (vârsta, venitul, starea civilă, sexul etc.)
  • Sunt oameni mai entuziasmați de serviciul de plantare a floarelor dacă îl pachetăm cu serviciul de bază și creșteți ușor prețul, mai degrabă decât să o oferim ca o opțiune separată? Am putea cerceta acest lucru prin efectuarea a două teste separate de produse (una cu serviciul inclusă, una cu ea ca o opțiune separată).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Există uneori mai multe piețe țintă. Găsirea unor noi piețe este o modalitate excelentă de a vă extinde afacerea.
  • Dacă nu aveți o mare parte dintr-un buget, uitați mai întâi rapoartele care sunt gratuite și disponibile pe net. De asemenea, căutați rapoarte care au fost publicate de Asociația Industriei sau în reviste comerciale (reviste pentru coafura profesională, instalatori, producătorii de jucării din plastic etc.)
  • Dacă luați decizii care vă vor costa o mulțime de bani dacă greșiți, investiți într-un consultant de cercetare profesională.Obțineți oferte de la câteva.
  • S-ar putea să fiți capabili să obțineți studenților locali să vă ocupați de cercetarea dvs. ca un proiect de clasă.Contactați profesorul care învață o clasă de cercetare de marketing și le cereți dacă au un astfel de program.Este posibil să trebuiască să plătiți o mică taxă, dar va fi mai mică decât o firmă de cercetare profesională.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar