Cum să atrageți și să păstrați clienții pentru o afacere mică (marketing)

Cele mai multe întreprinderi mici sunt formate de oameni care sunt foarte buni la ceea ce fac. Cu toate acestea, aceasta este doar jumătate din ecuația pentru a avea succes cu o afacere mică. Înțelegerea modului de a genera vânzările este cealaltă jumătate a ecuației. Marketingul este probabil cel mai important aspect de afaceri al oricărei afaceri mici. Prea mulți proprietari de afaceri mici cred că vor prospera nimic mai mult decât cuvântul de gură. Adesea durează mult mai mult pentru a atrage și a păstra clienții valoroși.

Pași

Partea 1 din 3:
Identificarea clienților dvs
  1. Imaginea intitulată acceptă fiind înaltă ca o fată adolescentă Pasul 4
1. Înțelegeți clientul dvs. Clienții sunt punctul focal al afacerii dvs., deci trebuie să înțelegeți cine sunt și ce îi motivează astfel încât să puteți întâlni nevoile clienților.
  • Întrebați-vă întrebări importante despre tipurile de clienți care cheltuiesc bani la afacerea dvs. Sunt bogați sau săraci? Educat sau nu? Tineri sau bătrâni? Bărbat sau femeie? Afaceri sau consumatori? Unde sunt ei?
  • Creați o imagine mentală a unui client pe care doriți să-l serviți și utilizați această imagine atunci când creați campanii de marketing. Asigurați-vă că direcționați mesajul dvs. către acest client și nu pentru o anumită populație generală. Într-adevăr încercați să vă conectați cu clientul dvs. ideal.
  • Luați în considerare segmentele de piață care pot exista pentru clienții dvs. De exemplu, afacerea dvs. are clienți bărbați bărbați și femei, dar este posibil să aveți nevoie să le comercializați diferit? Alte exemple de segmentare a pieței includ vârsta și geografia.
  • Amintiți-vă că afacerea este vorba despre servirea altora. Ei sunt singurii care vor pune bani în contul dvs. bancar. Cu cât o afacere se concentrează mai mult pe servirea altora, cu atât va fi mai reușit să fie.
  • Imaginea intitulată începe o afacere fără a renunța la lucrarea de zi Pasul 2
    2. Analizați-vă și afacerea dvs. Pentru a afla cine sunt clienții dvs., trebuie să înțelegeți bine afacerea dvs. Acest lucru necesită o viziune realistă asupra dvs. și a afacerii dvs.
  • Ce face afacerea dvs. specială? Ceea ce este unic, diferit, important? Să poată răspunde clar la întrebare, "De ce ar trebui să cumpăr produsul sau serviciul atunci când există atât de multe alte alegeri?".
  • Imagine intitulată Schimbarea custodiei copilului Pasul 13
    3. Efectuați o analiză SWOT. SWOT reprezintă forțele, punctele slabe, oportunitățile și amenințările. A Analiza SWOT vă poate ajuta să înțelegeți mai bine afacerea dvs., ceea ce vă poate îmbunătăți capacitatea de a vă identifica clienții ideali.
  • Punctele forte și deficiențe sunt factori de internă pentru organizația dvs. Un exemplu de forță are o locație excelentă. Un exemplu de slăbiciune este lipsa de capital pentru investiții.
  • Oportunitățile și amenințările sunt factori externi organizației dvs. Un exemplu de oportunitate este un număr tot mai mare de clienții dvs. țintă care se deplasează în zona dvs. Un exemplu de amenințare este un nou concurent care se deplasează în zona dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Atragerea de noi clienți
    1. Imaginea intitulată Începerea unei afaceri de decorare Pasul 16
    1
    Creați-vă marca. Brandul dvs. este cel mai identificabil avantaj pe care îl aduceți clientul dvs. exprimat într-o expresie simplă și scurtă. Această frază este repetată în mod constant în efortul dvs. de marketing și informează toate celelalte aspecte ale prezentării publice a afacerii dvs. (comportamentul angajaților, publicitatea, tonul utilizat în materiale scrise etc.). Brandul dvs. este mesajul pe care doriți ca clienții dvs. să audă că le va face să aleagă produsul dvs. peste concurenții dvs. ". Identificați marca dvs. sau creați una care reprezintă identitatea generală a afacerii dvs. și avantajul dvs. competitiv.
    • Un brand servește ca identitate companiei dvs. și vă permite să construiți obligațiuni cu clienții dvs. Concentrați-vă pe formarea relațiilor și prin sincronizarea mărcii dvs. cu identitatea clienților dvs.
  • Imagine intitulată Începeți propria afacere de marketing Pasul 3
    2. Utilizați tehnicile tradiționale de marketing. În funcție de înțelegerea afacerii dvs. și a clienților săi, există multe tehnici de marketing tradiționale pentru a alege pentru a atrage noi clienți.
  • Direct Mail - folosind directorul direct este o modalitate de a trimite elemente la un număr mare de clienți potențiali.
  • Ziare și reviste - Plasarea anunțurilor în ziare sau reviste frecvent citite de și pe piața dvs. țintă poate fi o strategie de marketing rentabilă.
  • Cartea telefonică - Listări și anunțuri în secțiunea comercială a directoarelor telefonice din zonele țintă sunt încă un mod valoros de a comercializa în unele industrii.
  • Semne și panouri publicitare - Spațiul publicitar pe semne și panouri pot fi foarte rentabile dacă sunt proiectate și plasate corespunzător.
  • Imagine intitulată Publicitate Pasul 11
    3. Adoptați tehnici de marketing non-tradiționale. Anumite companii, sau cele cu anumite tipuri de clienți, pot găsi că gândirea în afara casetei de marketing tradițional și online este cea mai bună.
  • Publicitate pe vehicule - există multe modalități de a Faceți publicitate cu mașinile inclusiv autocolante de protecție, decalcomanii, împachetări auto și multe altele.
  • Exemple din industrie - uitați-vă la ceea ce fac concurenții și alții din industria dvs. pentru a-și comercializa afacerile. Poate funcționa și pentru dvs.
  • Imagine intitulată Piața dvs. de afaceri alternativă de sănătate Pasul 7
    4. Folosesc strategii de marketing online. Uneori, clienții dvs. identificați nu pot fi locali sau ușor de comercializat prin metode tradiționale. Este posibil să aveți o afacere care vinde produse online sau chiar o afacere online în întregime. În aceste situații, și altele puteți determina când identificați clienții dvs, marketing online e folositor.
  • Site-ul web - Aproape fiecare afacere de astăzi are nevoie de un bun Website Pentru a ajuta la eforturile de marketing.
  • Plătiți pe clic - Dacă site-ul dvs. este afacerea dvs. sau cel puțin se referă foarte mult la construirea afacerii dvs., luați în considerare o campanie de plată pe clic pentru a ajuta la atragerea clienților vizați pe site-ul dvs. Web. De exemplu, publicitatea Google face posibilă vizarea persoanelor bazate pe diferite tipuri de clienți.
  • Imaginea intitulată Începeți un pas de afaceri Handyman 15
    5. Utilizați rețele sociale / mass-media. Odată cu prevalența rețelelor sociale și a mass-mediei sociale, poate fi importantă Utilizați social media pentru a vă comercializa afacerea. Există multe modalități de a folosi social media pentru a comercializa afacerile mici. Luați în considerare postarea conținutului pe Facebook, LinkedIn, Instagram sau Twitter.
  • Concentrați-vă prezența socială și comunicațiile privind beneficiile clientului în locul caracteristicilor produsului sau serviciului.
  • Utilizați instrumentele media sociale pe care clienții dvs. le utilizează. Aceasta poate include site-uri de socializare, bloguri sau site-uri de microblogging.
  • Utilizați diferite tipuri de conținut, din text și imagini la audio și video.
  • Să fie activi în mod regulat pe social media. Având un cont nu este suficient. Trebuie să fii prezent online pentru clienții dvs. să vă observe.
  • Utilizați produsul gratuit de produs sau alte stimulente pentru a crește traficul și conexiunile la conturile dvs. de social media.
  • Imagine intitulată Creșterea vânzărilor de afaceri Pasul 1
    6. Înțelegeți eficacitatea campaniilor dvs. de marketing. Este important să urmăriți statisticile privind campania digitală a eforturilor dvs. de marketing, astfel încât să puteți continua să utilizați cu înțelepciune bugetul publicitar.
  • Să depună eforturi pentru a evalua modul în care fiecare efort de marketing afectează vânzările. De exemplu, puteți cere clienților unde au auzit despre afacerea dvs. și înregistrează răspunsurile.
  • De asemenea, puteți căuta salturi în vânzări (sau lipsa acestora) după începerea unui nou tip de publicitate.
  • Pentru marketingul online, urmăriți-vă zilnic și lunar "Faceți clic pe tarife" sau numărul de clicuri anunțul dvs. primește pe fiecare site. Apoi, urmăriți rata de conversie sau rata la care fiecare persoană care a făcut clic pe publicitatea dvs. a făcut ceea ce ați dorit să facă (înscris pentru un buletin informativ, a făcut o achiziție sau a descărcat o aplicație).
  • Pentru a face acest lucru, împărțiți numărul de conversii totale pe lună după numărul de vizitatori pe site-ul dvs. pe lună.
  • Imagine intitulată Găsiți o afacere de vânzare Pasul 23
    7. Obțineți recomandări de la clienții existenți. Odată ce aveți câțiva clienți care vă place ceea ce aveți de oferit, înscrieți-i să vă ajute. Acest lucru este cunoscut ca achiziționarea de clienți prin trimitere.Clienții cei mai fericiți îi vor spune cu plăcere altora despre dvs., dar de cele mai multe ori nu se vor gândi la asta dacă nu le dați un motiv sau un stimulent.
  • Marketingul de trimitere funcționează cel mai bine pentru comercianții cu amănuntul și furnizorii de servicii, cum ar fi serviciul auto, profesioniștii din domeniul sănătății și instituțiile bancare.
  • Dacă găsiți modalități de a recompensa sau recunoaște clienții dvs. pentru a vă trimite noi clienți, ei vor face acest lucru mai frecvent și cu zel mai mare. Exemplele includ recompense în numerar, carduri cadou sau reduceri la achizițiile viitoare.
  • Nu uitați să comercializați programul de recomandări. Pentru ca acest tip de marketing să aibă succes, clienții existenți trebuie să știe despre asta. Acest lucru se poate face prin comunicare directă, semne la afaceri sau online.
  • Partea 3 din 3:
    Păstrarea clienților existenți
    1. Imagine intitulată Adresați-vă clienților pentru recenzii Pasul 4
    1. Cunoașteți bine clienții dvs. Un client este ca o posesie apreciata. Pentru a le păstra, trebuie să știți ce le place și de ce le place. Respectând confidențialitatea clienților dvs., adunați cât mai multe informații cum puteți.
    • In-persoană - acest lucru funcționează în special dacă afacerea dvs. permite o interacțiune frecventă, directă cu clienții sau clienții dvs. Discutați cu ei. Puneți-le întrebări și nu ezitați să fiți direct. De exemplu, întrebați-i de ce își petrec banii la afacerea dvs. sau solicită sugestii de îmbunătățire.
    • Sondaje sau chestionare - indiferent dacă furnizați clienților dvs. copii de chestionare, utilizați sondaje telefonice sau beneficiați de instrumente online, această tehnică poate oferi informații valoroase și identificați modelele sau tendințele legate de experiențe, îi place și nu-i place clienții dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu reprezentanții serviciului clienți Rude Pasul 11
    2. Furnizați clienților dvs. informații valoroase. Nu uitați de clienții dvs. Clienții dvs. vor aprecia primirea de comunicații și informații de la dvs. dincolo de achiziția originală. Există multe modalități de a păstra legătura cu clienții dvs.
  • Newsletter - Puteți să vă promovați afacerea prin buletine de știri oferite clienților prin poștă, e-mail sau pe site-ul dvs.
  • Blog - Poate doriți Porniți un blog Pentru a oferi informații suplimentare clienților dvs. Blogurile pot fi instrumente excelente de marketing.
  • Informații actualizate - Trimiteți întotdeauna clienților existenți noi informații despre afacerea dvs. și produsele sau serviciile acestuia.
  • Utilizați metoda preferată de comunicare - Unii clienți pot prefera să nu primească apeluri telefonice, dar ar prefera să primească informații prin e-mail. Asigurați-vă că utilizați metoda pe care o preferă.
  • Amintiți-vă zilele de naștere și sărbătorile - trimiteți cărți sau cadouri mici pentru clienții evaluați în zile speciale.
  • Imagine intitulată Manipulați un client IRATE la telefonul 3
    3. Furnizare Serviciu excelent pentru clienți. Fiți răbdători cu clienții dvs. și atenți la nevoile lor. Păstrați o atitudine veselă și pozitivă chiar și în fața unui client supărat sau frustrat. Se vor liniști în cele din urmă și vă vor aminti răbdarea și capul răcoros, oferindu-le o experiență pozitivă cu afacerea dvs.
  • Utilizați întotdeauna limbajul pozitiv pentru a pune o rotire bună pe o situație non-atât de mare. De exemplu, dacă spuneți unui client că un element pe care îl doresc nu este disponibil chiar acum, evitați să spuneți, "Acest produs nu este disponibil chiar acum. Este comandat înapoi până în luna viitoare." În schimb, spuneți, "Acest produs va fi disponibil luna viitoare. Putem plasa comanda acum pentru a vă asigura că ajunge la casa dvs. de îndată ce este în stoc."
  • Imagine intitulată Manipulați un client IRATE la telefonul 7
    4. Oferiți o cale pentru clienți să ofere feedback. Comunicarea cu clienții trebuie să fie o stradă cu două sensuri. Feedback de la clienți, bun sau rău, este valoros pentru o mică afacere, deci trebuie să prezentați o modalitate pentru ca ei să o furnizeze.
  • Informații de contact disponibile - Nimic nu poate fi mai frustrant pentru un client decât să nu găsești informații de contact pentru o afacere. Asigurați-vă că adresa dvs., numărul de telefon și adresa de e-mail sunt disponibile online, pe materiale de marketing și alte locuri unde clienții o pot găsi.
  • Sugestii Box - având o casetă de sugestie oferă un mijloc fizic pentru clienți pentru a oferi feedback imediat. Asigurați-vă că citiți și răspundeți corespunzător oricăror sugestii.
  • Site-ul și rețelele sociale / Media - site-urile dvs. și site-urile media sociale pot oferi o modalitate rapidă și ușoară pentru clienți să ofere feedback. Fii atent, totuși, ca acest tip de feedback, chiar critica negativă este publică.
  • Încercați să colectați feedback-ul clienților printr-un call center. Pentru sfaturi Citiți: Colectați feedback-ul clientului printr-un call center.
  • Imagine intitulată Verifică starea aplicației pentru imigrația americană Pasul 7
    5. Analizați feedback-ul clientului. Citiți prin comentarii în loturi și începeți să le separați în categorii, cum ar fi viteza, precizia, curtoazia, prețul, alegerea produselor, disponibilitatea, orele, locația etc. Căutați modele din ceea ce a mers prost și încercați să determinați cauza principală a modelului de problemă înainte de a încerca să o rezolvați.
  • Poate doriți să încercați "5 Whys." Începeți cu o declarație de problemă cum ar fi: "Nu-mi place modul în care gustul meu de salată." Apoi întrebați-vă, "De ce nu-mi place modul în care gustul meu de salată?" Răspunsul ar putea fi pentru că este Soggy. Apoi întrebați-vă, "De ce este Soggy?" Răspunsul ar putea fi pentru că ați pus prea mult dressing. Apoi întrebați-vă, "De ce am pus prea mult dressing?" Răspunsul ar putea fi pentru că ați fost distras când ați făcut-o. Continuați să vă întrebați de ce până când veți găsi rădăcina problemei.
  • sfaturi

    Afacerea online este o afacere a oamenilor și trebuie să vă marcați pentru a reuși. Prin branding-te și cresc o relație, construiți încredere.
  • Operarea unei afaceri mici de succes înseamnă întotdeauna că proprietarul afacerii își cheltuiește mult sau toate eforturile de lucru pe afacerea mai degrabă decât în aceasta.Aflați despre marketing prin citirea cărților, participând la seminarii, vizionând videoclipuri și așa mai departe. Există o cantitate uimitoare de informații disponibile fără costuri. Luați în considerare abonarea la unele buletine de informare de marketing. Citiți pe cei care vă dau ceva mai degrabă ceva decât să vă vindeți ceva.
  • Dacă doriți ca afacerea dvs. mică să reușească, pur și simplu trebuie să petreceți o parte din marketingul dvs. de timp de afaceri.Antreprenorii de succes sunt de acord că munca PE Afacerea dvs. este cea mai importantă lucrare pe care o puteți face.
  • Luați în considerare luarea unor cursuri în antreprenoriat, afaceri și marketing de afaceri de la o sursă de renume. Aceste clase vor merita investiția.
  • Biblioteca dvs. locală este o resursă valoroasă pentru cărți și periodice pentru a vă ajuta să vă comercializați afacerea mică.
  • Avertizări

    În timp ce există o mulțime de informații de marketing de vânzare, fiți choosy. Cercetați autorul a ceva înainte de ao achiziționa. Mulți vă vor promite bogățiile, dar doar câteva oferă informații foarte utile.
  • Unele investiții în marketing nu vor avea o mare rentabilitate a investiției. Unii pot chiar să-și piardă bani. Fi pregătit pentru asta, dar nu vă faceți griji prea mult. Veți învăța din aceste eșecuri de marketing și veți îmbunătăți strategiile dvs. de marketing înainte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar