Cum de a construi un brand

Branding-ul de succes este cheia pentru competitorii de depășire și crearea loialității clienților. Este nevoie de o analiză atentă a misiunii, gândirii creative și a unei dorințe puternice de a se conecta cu oamenii care vor face în cele din urmă succesul companiei dvs. Începeți prin a decide ceea ce este special pentru compania dvs., ceea ce face ca produsul dvs. să merite timpul cuiva. De acolo, dezvoltați un logo și slogan care reprezintă spiritul unic al companiei dvs. și promovați-vă brandul cu toată puterea dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui aspect și mesaj autentic
  1. Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 1
1
Identificați-vă misiunea. Ce calități, valori și experiențe oferiți clienților dvs? Pentru ca branding-ul dvs. să pară autentic și să fie eficient, trebuie să proiectați o imagine sinceră a ceea ce compania dvs. se străduiește să ofere. Înainte de a putea face acest lucru, este important să articulați misiunea companiei dvs., astfel încât să vă aflați pe ce vă îndepărtează de pachet.Gândiți-vă la următoarele întrebări:
  • De ce ați început această afacere?
  • Ce obiective doriți să obțineți?
  • Care sunt oamenii pe care doriți să vă ajutați?
  • Ce face compania dvs. diferită de ceilalți din câmpul dvs?
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 2
    2. Decideți cum doriți să fiți văzut. Scopul clienților dvs. să se gândească la brandul dvs. aproape ca o persoană vie, respirația în care pot avea încredere. Ei trebuie să știe că produsul sau serviciul dvs. este cel pe care ar trebui să-l transforme atunci când se confruntă cu o duzină de alegeri în culoarul alimentar sau o listă lungă de nume în agenda telefonică. Luând în considerare misiunea dvs., decideți ce tip de atitudine doriți să vă proiectați. Ce rotire vei pune în misiunea ta?
  • Poate doriți ca produsul dvs. să fie văzut ca bilet la o aventură sau o nouă viață nouă sau o a doua șansă la tineret. Această abordare este adesea luată de companiile de alimente upscale care vând produse cum ar fi sucul Goji Berry sau barele de granule încrucișate.
  • Poate doriți să vă prezentați marca dvs. ca margine inteligentă și de tăiere. A fi văzut cu produsul dvs. va face ca clienții să se simtă cool, ca și cum ar fi într-un club special. Branduri precum echipamentele urbane și Apple ia această abordare.
  • O altă abordare ar oferi clienților dvs. o opțiune fiabilă și complet de încredere, care nu le va lăsa niciodată în jos. Aceasta este o abordare bună dacă vindeți un produs care nu ar trebui niciodată defectuos, cum ar fi anvelopele sau dacă construiești un brand pentru practica dvs. de drept.
  • De asemenea, ați putea să vă bazați pe nostalgie pentru a vă construi marca. Oamenii se simt conectați la lucruri care le reamintesc de vremuri de copil și de îngrijire.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 3
    3. Gândiți-vă ca un client. Când cumpărați un produs, de ce îl cumpărați? Ce te face să alegi un anumit brand? Vedeți dacă puteți utiliza răspunsul dvs. pentru a vă ajuta să vă dați seama cum va veni propria dvs. marcă. Aflați ce sunt dorința clienților dvs. să vă simțiți și să vă ajute marca să-i ajute să se simtă așa. Doresc să se simtă puternice? Responsabil? Conștiincios? Inteligent? Unic? Marca dvs. trebuie să evocă acest sentiment cu toată copia, marketingul și designul său. Cue aceste sentimente nu numai cu limbă, ci și cu culori și design de produs.
  • Practic, vrei să te gândești la cine încerci să ajungi. Cine este piața dvs? Ce au tendința de a se bucura de auz sau să vadă în alte mărci care le plac?
  • Ori de câte ori oamenii sunt numele dvs. de marcă, ar trebui să primească un set de imagini, sentimente sau chiar o poveste care se corelează cu ceea ce ar trebui să prețuiască companiei dvs.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 4
    4. Rafinați limba dvs. de marcă. Alegeți o frază sau slogan și câteva cuvinte cheie pe care doriți să le asociați cu marca dvs. Cuvintele ar trebui să fie aliniate îndeaproape cu declarația dvs. de misiune și suficient de memorabile pentru ca oamenii să se repete reciproc și să recunoască data viitoare când le-au citit. Utilizați limba dvs. de marcă nu numai în copia produselor și a publicității, ci și atunci când discutați despre afacerea dvs. și faceți contacte în persoană.
  • Păstrați textul ca raționalizat și de bază, deoarece puteți, pentru că va fi mai memorabil în acest fel. Un bun exemplu al acestui lucru a fost Tagline Apple a fost folosită pentru o mare parte din anii `90 și în anii 2000: "Gandeste diferit". Acest lucru a funcționat la mai multe nivele, deoarece a pictat marca ca fiind inteligentă și unică, iar conceptul a fost ușor de alunecat în discuții și alte platforme de branding. Două cuvinte: branding ingenios eficient.
  • Toate copiile asociate cu marca dvs., inclusiv ceea ce apare pe eticheta produsului dvs., pe site-ul dvs. și în materiale publicitare, ar trebui să se potrivească cu tonul pe care încercați să îl proiectați. De exemplu, compania dvs. este menită să fie văzută ca fiind de încredere și confortabil de modă veche, folosește un limbaj ușor formal, ceea ce va face ca clienții dvs. să simtă că oamenii care conduc afacerea dvs. sunt la fel de de încredere ca profesorul lor de clasa a treia.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 5
    5. Alegeți o schemă de proiectare. Marca dvs. are nevoie de o privire care să țină cont de tonul misiunii și limbii dvs. Sunteți modern și elegant? Distracție și colorată? Tradițional și clasic? Acest aspect ar trebui sincronizat în toate media (broșuri, site web, produs, birouri etc.).
  • Proiectați un logo grozav. Logo-ul dvs. va fi, de asemenea, utilizat pentru a vă ajuta să vă încorporați marca în mintea clientului dvs. Când cineva vede un semn de verificare, ei cred că Nike, chiar dacă nu există alte branding. Logo-ul dvs. trebuie să fie bine conceput (angajați un profesionist) și ar trebui să îl utilizați frecvent și să îl plasați în mod vizibil.
  • Alegeți culorile care vor reprezenta marca dvs. Aceste culori vor fi utilizate cât mai des posibil pe materialele promoționale pentru a vă evoca brandul. Exemplele includ aurul și roșu al lui McDonald`s și roșu, Google roșu, galben, verde și albastru sau albastru și WikiHow`s Green and White.
  • Nu uitați să păstrați lucrurile simple. Vrei ca branding-ul dvs. să fie ușor de recunoscut și să-l amintiți rapid. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să fii unic, dar și să fii simplu.
  • S-ar putea să doriți să obțineți protecție juridică pentru branding-ul dvs. vizual și orice fraze distinctive pe care le utilizați pentru a descrie afacerea dvs. sau oferta dvs.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 6
    6. Implicați angajații dvs. Comunicați importanța mărcii dvs. angajaților dvs. și explicați de ce și cum ați ajuns la identitatea mărcii pe care o promovați. Veți avea nevoie de sprijinul lor pentru noul dvs. branding pentru a fi eficient.
  • Amintiți-vă că tot ceea ce face afacerea dvs. este legată de brandul dvs. în ochii clientului. Aceasta include modul în care angajații dvs. se îmbracă și se comportă.
  • Angajații dvs. vor avea propria idee despre ceea ce reprezintă afacerea dvs. și dacă aceasta oferă promisiunile sale și vor oferi informații neprețuite de-a lungul drumului. Adresați-vă angajaților dvs. cum credeți că acest produs este primit pe piață și nu își reduce părerile.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea loialității clienților
    1. Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 7
    1. Copiați-vă mesajul cu un produs excelent. Dacă mesajele dvs. sună bine, dar nu vă oferiți promisiunile, clienții dvs. vor merge în altă parte, iar marca dvs. nu va prinde. Dar dacă afacerea dvs. oferă promisiunile dvs. de branding, veți câștiga încrederea clienților dvs. Înainte de mult timp, vor începe să răspândească cuvântul despre calitatea dvs. de serviciu, iar reputația mărcii dvs. va vorbi în curând de la sine.
    • Asigurați-vă că asocierea clienților dvs. cu brandul dvs. de legătură cu ceea ce oferă și de fapt. De exemplu, dacă promiteți că limonada dvs. aromatizată pe Margarita este cea mai răcoritoare băutură de pe piață, dar clienții dvs. se plâng în mod obișnuit că au luat o SIP și au fost surprinși că nu conținea Tequila, există ceva de la felul în care vă aflați produsul. S-ar putea să doriți să redenumiți băutura, astfel încât clienții să nu se simtă dezactivați când încearcă produsul dvs.
    • Fiind transparent cu privire la practicile dvs. de afaceri este esențială. Trust este o parte foarte importantă a recunoașterii mărcii, din cauza nevoii clientului dvs. de a simți că știu că brandul dvs. ca un vechi prieten. Lăsați clienții dvs. să vadă cum lucrați, unde sunt banii dvs. și care sunt prioritățile dvs. reale. Chiar dacă informațiile nu sunt întotdeauna cele mai bune, ar trebui să fie cel puțin adevărat și pictat în cea mai bună lumină posibilă.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 8
    2. Conduce Cercetarea pieței pentru a afla cine slujezi. Care este grupul de vârstă și demografia bazei principale de clienți? S-ar putea să fiți surprins de răspunsul, deci este important să conduceți unele cercetări pentru a afla cine este interesat de produsul pe care îl oferiți și cum răspund la branding-ul dvs.
  • Considera Rularea unui grup de focus astfel încât să puteți testa modul în care produsul dvs. este primit de persoane din diferite demografii. Cereți-i să descrie percepția produsului dvs. înainte și după ce a încercat-o.
  • Direcționarea unei demografice specifice este adesea mai eficientă decât încercarea de a fi universal atrăgătoare. S-ar putea să găsiți că veți decide să vă concentrați atenția după ce ați învățat cine vă cumpără produsul. De exemplu, dacă găsiți că băieții adolescenți sunt grupul cel mai probabil pentru a cumpăra mixul de gustări, poate doriți să vă schimbați strategia de branding pentru a face produsul și mai atrăgător la acest demografic.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 9
    3
    Face o analiză competitivă. Efectuați cercetări pentru a afla ce alte companii oferă și decideți cum este diferită compania dvs. Branding-ul dvs. ar trebui să se concentreze asupra diferenței, pe ceea ce face produsul dvs. mai bun decât restul. Găsind că ceva special care vă stabilește este esențial, deoarece clienții dvs. au atât de multe opțiuni pe care nu le vor cunoaște niciodată că produsul dvs. există decât dacă îl ajutați să iasă în evidență.
  • S-ar putea să aflați că o anumită companie a înconjurat deja un anumit segment al pieței, dar asta nu înseamnă că produsul dvs. nu va apela la un demografic ușor.
  • Dacă descoperiți că piața este saturată cu produse excelente, ia în considerare pivotarea într-o direcție diferită. Fie schimbați abordarea de branding, fie să vă modificați produsul.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 10
    4. Discutați cu clienții dvs. Este important să interacționați cu oamenii care cumpără produsul dvs. Nu numai că vă vor oferi feedback esențial cu privire la modul în care afacerea dvs. ar putea îmbunătăți, dar este o modalitate pentru ca ei să simtă că știu marca dvs. și despre ce înseamnă. Reprezintă valorile mărcii dvs. în modul în care vorbiți și cum acționați și dați în mod constant camerei clienților dvs. să ofere feedback și să pună întrebări, astfel încât să obțină șansa de a cunoaște și în cele din urmă au încredere în marcă.
  • Răspundeți prompt la feedback când îl primiți. Dacă cineva se plânge, asigurați-vă că îl auziți și rezolvați problema pentru a aborda preocupările persoanei.
  • Evitați utilizarea răspunsurilor automate la e-mailuri. Încercați să faceți afacerea dvs. să pară personaje și prietenoase ca și cum puteți. Lăsați clienții dvs. să vă vadă entuziasmul și entuziasmul dvs. despre produsul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Promovarea mărcii dvs
    1. Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 11
    1. Dezvoltați o strategie de marketing. Au un plan în loc pentru a obține numele dvs. de marcă în cât mai multe magazine și în fața cât mai multor oameni posibil. În funcție de produsul sau serviciul pe care îl oferiți, ați putea dori să luați în considerare luarea anunțurilor online, în ziare, în reviste și oriunde ați găsi noi clienți.
    • Aplicați-vă branding-ul, inclusiv mesajele dvs. vizuale și mesajele de marcă, la toate materialele dvs. - de la ambalaje, semnalizare și papetărie, pe site-ul dvs. web și materiale de marketing. Nu fiți timizi despre branding cu îndrăzneală produsele dvs. și afișați-le în cât mai multe locații posibil. Vrei ca marca ta să fie peste tot oamenii arata.
    • Faceți publicitate marca dvs. în locuri neașteptate. Anunțurile radio, uniformele angajaților și freebies cu logo-uri (cum ar fi țesuturile sau stilourile) sunt toate modalitățile relativ ieftine de a vă promova brand-ul.
    • Vedeți dacă puteți obține publicitate dintr-un ziar local, postul de televiziune sau blogul care vă va examina produsul sau serviciul.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 12
    2
    Au o prezență pe social media. Social media este una dintre cele mai bune modalități de a construi o marcă în aceste zile. Obțineți conturile sociale de bază și actualizați-le în mod regulat cu imagini, oferte și alte informații despre compania dvs. Găsiți lucruri care sunt legate și apel la clienții dvs. și le dați șansa de a interacționa.
  • De exemplu, dacă sunteți o companie de călătorie, postați o imagine a unei locații frumoase cu un mesaj similar: "Numărarea săptămânilor la vacanța de vară și ceva timp pentru a vă relaxa! Unde vrei să călătorești în acest an?"
  • Nu devin spam. Evitați să vă împingeți în mod constant marca într-un mod enervant sau fără context sau la persoanele care nu au niciun interes. Stați în afara coșurilor de reciclare a clientului dvs. Fii real și conversational, nu un vânzător de mașini metaforice.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 13
    3. Aveți un site web al ucigașului. Aceasta este vârsta internetului și a mass-mediei sociale, astfel încât un site web este esențial pentru construirea unui brand. Este bine să vă bazați afacerea în carne și în mass-media tradițională, dar dacă nu aveți cel puțin un site web, veți fi văzuți ca fiind de modă veche și inaccesibilă. Închiriați un profesionist sau utilizați un șablon și obțineți un site frumos. Acest lucru ar trebui, cel puțin, să discute despre ce este vorba despre marca dvs., unde pot fi găsite birourile dvs., ceea ce sunt orele dvs. și cum puteți fi contactat.
  • Utilizați site-ul dvs. ca o oportunitate de a spune povestea dvs. cu mândrie. Oamenii au un timp mai ușor de înțeles ceva care se potrivește într-o poveste și se vor identifica mai ales cu lucruri care le-au lăsat să se simtă ca o parte din acea poveste. Oferiți-vă clienților o poveste că pot fi o parte din dacă doriți să vă construiți marca într-un nume mare. Publicați-l pe pagina site-ului dvs. "Despre" sau distribuiți-o în materialele dvs. de publicitate.
  • De exemplu, în anii `80 și `90, Microsoft a pictat ca o companie care sa retras de bootstraps-ul lor pentru a deveni cel mai inovator și eficient produs din domeniul lor. Acest lucru a rezonat cu indivizi orientați spre afaceri, care au vrut să-și vadă propriile vieți în același mod și care s-ar putea simți în afară de acel spirit de măreție prin cumpărarea de produse Microsoft.
  • Imagine intitulată Construiți o marcă Pasul 14
    4. Să fie implicată în comunitate. Având o prezență în persoană ajută la construirea încrederii și a răspândi cuvântul despre brandul dvs. Aruncă evenimente, participă la evenimente pus pe alții, face munca voluntară și să fie activi civic. Aceasta este o modalitate excelentă pentru clienții dvs. și clienții potențiali pentru a vedea ce reprezintă marca dvs.
  • Târgurile stradale și alte evenimente în timpul zilei oferă adesea oportunități pentru întreprinderile pentru a înființa o masă și de a realiza informații. Profitați de această ocazie pentru a forja obligațiunile cu oamenii din comunitatea dvs. care ar putea fi potențial clienți.
  • Revenind comunitatea dvs. prin donații și sponsorizări este o altă modalitate bună de a obține brandul dvs. acolo. Ai putea sponsoriza o echipă de ligă mică sau o trupă de scout pentru a-ți construi prezența comunității.
  • sfaturi

    Diferențiați, inovați, cultivați, colaborați, mutați cu vremurile și creșteți.
  • Știți câți bani aveți nevoie pentru a pune în acest lucru. Poate dura câteva sute de dolari pentru a face una, așa că nu credeți că puteți face unul fără o mulțime de bani.
  • Au un model de rol. Nu credeți că copiați pe cineva, vă dați doar un exemplu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar