Cum să mănânci un mic dejun bun pentru creierul tău

Mâncarea unui mic dejun bun pentru creierul dvs. înseamnă includerea alimentelor din dieta dvs. care se dovedesc a promova sănătatea creierului. Încercați să includeți în mod regulat ouă, boabe întregi, afine, mere, broccoli și spanac în mesele de mic dejun. În același timp, încercați să eliminați alimentele de mic dejun și băuturile de mic dejun, ceea ce vă va provoca zahărul din sânge să spike.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea alimentelor care promovează sănătatea creierului
  1. Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 1
1. Pregătiți ouăle pentru micul dejun. Având ouăle pentru micul dejun vă oferă creierul cu tot felul de beneficii. Ouăle sunt o mare sursă de proteine, precum și colină, o vitamină B găsită în ouă. Colina îmbunătățește funcția creierului și memoria, în timp ce proteina vă stabilizează zahărul din sânge, ceea ce vă va ajuta să vă concentrați. Scramble, fierbe, sau gătești ouăle însorite în sus.
  • Omete, făcute cu legume cum ar fi spanacul, broccoli și roșii, sunt o modalitate excelentă de a oferi nutrienți în dimineața. De exemplu, spanacul și broccoli sunt surse mari de vitamina B.
  • Încercați să adăugați o parte a avocado sau guacamol la ouăle dvs. Avocados sunt o grăsime sănătoasă, mononesaturată. Grăsimile mononsaturate contribuie la fluxul sanguin sănătos și un flux sanguin sănătos înseamnă un creier sănătos.
  • Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 2
    2. Beți ceai sau cafea cu micul dejun. Ceaiul și cafeaua conțin cofeina. Prin băutură de ceai sau cafea vă puteți bucura de beneficiile cofeinei pentru creierul dvs. - acestea sunt o memorie sporită, focalizată și dispoziție, precum și beneficiul antioxidanților sănătoși. Antioxidanții promovează fluxul sanguin sănătos.
  • Beți ceai negru, ceai verde sau orice alt ceai care vă convine. Vă puteți bea ceaiul fie fierbinte sau rece - indiferent de metodă, veți obține în continuare aceleași beneficii.
  • Beți o ceașcă de ceai sau cafea pe zi. Dacă doriți, puteți bea și două cești de ceai pe zi. Evitați să beți prea mult ceai sau cafea, totuși. Băutând prea mult ceai sau cafea vă poate determina să urinezi adesea.
  • Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 3
    3. Mănâncă cereale integrale pentru micul dejun. Mănâncă cereale integrale integrale, ovăz integrală sau pâine integrală la micul dejun. Granulele întregi promovează sănătatea cardiovasculară. Bună sănătate cardiovasculară promovează fluxul sanguin la organele dvs., inclusiv creierul dvs. Granulele întregi vă oferă, de asemenea, creierul cu energie sub formă de glucoză în sângele dumneavoastră. Prin adăugarea de cereale întregi în dieta dvs., vă asigurați că obțineți un flux constant de energie în creier. Acest lucru asigură focalizarea și concentrarea.
  • Optați pentru toast toast de cereale integrale, brioșe și fulgi de ovăz atunci când planificați ce să mâncați la micul dejun.
  • Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun care este bun pentru creierul dvs. Pasul 4
    4. Includeți afine, struguri și mere în fructul dvs. Medley. Afine, struguri și mere se arată că promovează sănătatea creierului. Deoarece afinele sunt bogate în antioxidanți, taninuri și fitochimice, ele sunt deosebit de bune pentru promovarea sănătății creierului. Studiile arată că afinele îmbunătățesc învățarea, gândirea și memoria. Strugurii sunt o sursă excelentă de antioxidanți și se arată că contracarează stresul oxidativ și împiedică bolile creierului legate de vârstă. Merele sunt o mare sursă de quercetin, un antioxidant care ajută la protejarea celulelor creierului din atacurile radicale libere.
  • Mănâncă un măr cu pielea după ce termini să mănânci ouăle sau ovazul.
  • Adăugați afine și struguri la iaurt, fulgi de ovăz, smântână și brioșe.
  • Pentru beneficii suplimentare, adăugați migdale la fulgiul de ovăz de afine. Migdalele sunt o mare sursă de vitamina E, proteine, fibre și grăsimi sănătoase care împiedică declinul cognitiv. Aceste substanțe nutritive ajută și corpul să vă mențină nivelurile de zahăr din sânge, ceea ce ajută la focalizare și energie.
  • Metoda 2 din 3:
    Evitând alimentele care împiedică sănătatea creierului
    1. Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 5
    1. Eliminați alimentele cu micul dejun. S-au demonstrat că cantități mari de zahăr sporește nivelurile de zahăr din sânge, ceea ce încetinește în cele din urmă funcția creierului și scade focalizarea. Evitați alimentele cu micul dejun zahăr ca niște cereale luminoase și zaharoase, eu.E., Froot bucle, pufuri de cacao și criza toast de scorțișoară. Evitați, de asemenea, produse de patiserie de prăjituri, cum ar fi tart-urile pop și plumburile de toaster. Alte alimente de mic dejun sugar pentru a evita gogoși, produse de patiserie, nutella, iaurt îndulciți, vafe și clătite.
    • Mâncați versiuni mai sănătoase ale acestor alimente, făcând propriile înlocuitori sănătoși. De exemplu, puteți face clătite mai sănătoase prin înlocuirea făinii cu ovăz și scorțișoară și prin reducerea cantității de zahăr pe care le puneți în amestec sau cât de mult sirop se toarnă pe partea de sus. De asemenea, puteți face propriile brioșe și produse de patiserie cu făină de cereale întregi în loc de făină albă și îndulciți-le în mod natural cu fructe, cum ar fi afinele.
  • Imagine intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 6
    2. Evitați sucurile de fructe prelucrate. Sucurile de fructe prelucrate, cum ar fi, măr, portocaliu, struguri, afine și alte sucuri, se demonstrează că au un nivel ridicat de zahăr și, uneori, chiar mai mari decât soda. În schimb, faceți propriile sucuri naturale de fructe. De exemplu, stoarcerea portocalelor proaspete în dimineața este o alternativă sănătoasă.
  • Asigurați-vă că ați limitat sucul la 4-6 oz pe zi, chiar și atunci când este proaspăt stoarse. Nu veți beneficia de fibre în fructe dacă beți doar sucul.
  • Imagine intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 7
    3. Feriți-vă pentru alimente prelucrate pentru micul dejun fără gluten. Dietele fără gluten au devenit foarte trendy în ultimii ani, dar nu există niciun motiv să mâncați fără gluten dacă aveți o boală celiacă. Cu toate acestea, consumând multe dintre alimentele de mic dejun prelucrate fără gluten pot provoca probleme potențiale. De exemplu, orezul, cartofii și făina tapioca înlocuiește făina de grâu în aceste produse. Aceste făină sunt arătate că au un indice glicemic ridicat. Aceasta înseamnă că ridică rapid zahărul din sânge. O creștere rapidă a zahărului din sânge poate provoca un vârf de insulină și un accident de zahăr rezultat. Efectele secundare ale unei creșteri rapide ale insulinei sunt împiedicate focalizarea, memoria și funcția creierului.
  • Urmăriți clătite fără gluten, brioșine și alte produse de coacere.
  • Metoda 3 din 3:
    Crearea obiceiurilor sănătoase
    1. Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 8
    1. Mănâncă un mic dejun echilibrat. Amintiți-vă să mâncați o dietă echilibrată. O dietă echilibrată vă va oferi creierului cu energia pe care trebuie să o funcționeze corect. O dietă echilibrată constă într-o mese care sunt de 45% carbohidrați, 30% proteine ​​și 35% grăsimi sănătoase precum avocado și nuci.
    • Asigurați-vă că mâncați o dietă echilibrată, consumând o combinație de pâine de ovăz sau de cereale integrale cu ouă, fructe, nuci sau avocado pentru micul dejun.
  • Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun bun pentru creierul dvs. Pasul 9
    2. Utilizați ingrediente proaspete atunci când este posibil. Ori de câte ori este posibil, cumpărați ingrediente proaspete cum ar fi fructe proaspete, legume, ouă și pâine. Ingrediente proaspete înseamnă nutrienți, iar nutrienții înseamnă sănătate creierului bun.
  • Imaginea intitulată Mănâncă un mic dejun care este bun pentru creierul dvs. Pasul 10
    3. Gătiți mai des. Cumpărarea ingredientelor proaspete vă va asigura că gătiți mai des. Prin gătit mai des, veți cheltui mai puțini bani pe alimente pre-ambalate, procesate. Pentru a găti mai des, a stabilit un obiectiv de gătit pentru dvs. Spuneți-vă că veți găti un mic dejun proaspăt de cel puțin trei ori pe săptămână, de exemplu. Acest lucru poate include ouă de gătit, făcând ovăz de ovăz sau o salată de fructe sau chiar pentru micul dejun.
  • De asemenea, vă puteți pregăti micul dejun noaptea sau weekend-ul înainte de a economisi timp. De exemplu, puteți să vă coaceți brioșele de cereale integrale în noaptea de duminică, astfel încât să le puteți avea la dispoziție pentru săptămâna următoare.
  • Încercați să faceți ovăzul peste noapte. Înmuiați ovăzul dvs. în orice fel de lichid, eu.E., lapte sau iaurt, peste noapte. Ovăzul va absorbi lichidul. Cea mai obișnuită metodă este părțile egale ovăz laminate și lapte sau iaurt (sau o combinație de lapte și iaurt).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar