Cum să gătești carnea

Carnea este o parte importantă a dietei dvs. pentru a obține proteine ​​și o cantitate sănătoasă de minerale. Poate fi gătit într-o varietate de moduri, cum ar fi prăjit-o într-un cuptor, tragându-l, sau urgându-l într-o tigaie. Indiferent de metoda de gătit pe care o alegeți, asigurați-vă întotdeauna că îl gătiți cu atenție, astfel încât să nu prindeți nici o boală foodbornă.

Pași

Metoda 1 din 5:
Pregătirea cărnii pentru gătit
  1. Imagine intitulată de bucătărie Pasul 1
1. Dezghețați carne congelată în frigider timp de 24 de ore. Păstrați alimentele congelate răcite în timp ce dezgheț, astfel încât acestea să nu dezvolte bacterii dăunătoare. Carnea din frigider este sigură pentru a utiliza 1 până la 2 zile după ce este complet dezghețată sau poate fi refuzată dacă ajungeți să nu o utilizați.
  • Mezele mai mari vor necesita mai mult timp pentru a dezgheța în frigider. De exemplu, o curcan mare înghețată ar trebui dezghețată în frigider timp de 24 de ore pentru fiecare 5 kilograme (2.3 kg) cântărește.
  • De asemenea, puteți dezgheța carne într-o chiuvetă umplută cu apă rece. Puneți carnea într-o pungă etanșă la apă și pe deplin în chiuvetă. Schimbați apa la fiecare 30 de minute, deoarece începe să se încălzească. Carne dezghețată în acest fel trebuie să fie gătită imediat.
  • Nu dezghețați niciodată alimentele la temperatura camerei sau altceva bacterii dăunătoare ar putea forma.
  • 2. Marinați carnea de până la 12 ore pentru aromă adăugată. Odată ce carnea este dezghețată, puneți marinada într-o pungă de plastic revigorabilă împreună cu carnea dvs. și lăsați-o în frigider. Nu numai că vă va ajuta să vă bucurați de carne, dar carnea va absorbi aromele și va face carnea ta mai tastiană.
  • Marinarea pentru mai mult de 12 ore poate face ca carnea să fie prea ciudată sau de strictă odată ce este timpul să îl gătiți.
  • Marinades pot fi făcute cu oțet balsamic, vin rosu, sau orice lichid cu ierburi și condimente.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 3
    3. Trageți carnea din frigider cu cel puțin 15-30 de minute înainte să o gătiți. Păstrați carnea pe o tavă de coacere sau într-o pungă, astfel încât să nu vă contamați blaturile. Carnea prea rece va găti inegal și va face să se suprasolicite în afara în timp ce este supus în interior.
    Sfat de experți
    Alex Hong

    Alex Hong

    Executive Chef & Restaurant Ownearax Hong este bucătarul executiv și co-proprietarul Sorrel, un nou restaurant american din San Francisco. El a lucrat în restaurante de peste zece ani. Alex este absolvent al Institutului culinar al Americii și a lucrat în bucătării Jean-Georges și Quince, ambele restaurante Michelin-stea.
    Alex Hong
    Alex Hong
    Executive Chef & Restaurant Proprietar

    Luați chill off carne înainte de ao găti. Alex Hong, Chef Executiv la Sorrel din San Francisco, spune: "Tempera ceea ce faci gătit, lăsându-l veniți la temperatura camerei. Va găti mult mai mult mai uniform. De exemplu, dacă luați o friptură din frigider și lăsați-o să vină la temperatura camerei timp de 2 ore și apoi gătiți-o, Entiness-ul va fi aproape perfect. Dacă luați o friptură rece din frigider și puneți-o într-o tigaie fierbinte, veți obține un semn gri gri în jurul fripturii."

  • 4. Îndepărtați orice exces de grăsime din tăietura cu un cuțit. Țineți un pic de grăsime cu mâna non-dominantă și trageți-o departe de carne până când este taut. Tăiați cu cuțitul bucătarului unde grăsimea întâlnește carnea cu o mișcare lentă de tăiere. Înclinați cuțitul spre grăsime pe măsură ce tăiați, astfel încât să nu eliminați porțiuni de carne bună.
  • Eliminați benzi mici la un moment dat, astfel încât să aveți cel mai mult control.
  • Lăsați niște grăsimi pe carne. Grăsimea va face ca o gătească și va face carnea mai mult aromă.
  • Gatiti carne ca venion, bivoli sau pui pentru continut mai mic de grasimi.
  • Imagine intitulată de carne de bucătărie Pasul 5
    5. Se condimentează carnea cu sare și piper. Adăugați condimentele chiar înainte de a vă planifica să gătiți carnea. Sprinkle ¾ TSP (4 g) de sare și piper pe 1 lb (0.45 kg) și frecați-l, astfel încât carnea absoarbe aroma în timp ce gătește.
  • Adăugați alte condimente și ierburi dacă doriți o aromă mai complexă, dar de obicei un sezon simplu va face trucul.
  • Metoda 2 din 5:
    Carne de gătit la temperatura corespunzătoare
    1. Imagine intitulată de carne de bucătărie Pasul 6
    1. Verificați temperatura internă cu un termometru de carne înainte de a servi. Lipiți termometrul de carne în cea mai groasă parte a cărnii. Așteptați ca citirea să determine dacă carnea dvs. a terminat gătitul. Sanitizați termometrul cu apă caldă și săpun după ce ați luat lectura.
    • Trageți carnea departe de sursa de căldură în timp ce luați măsurarea, astfel încât să nu afecteze lectura dvs.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 7
    2. Gatiti carnea rosie la 145 ° F (63 ° C). Măsurați temperaturile friștilor, cotletelor sau fripturii până când acestea sunt la temperatura corectă. Aceasta include carnea de vită, carne de porc, miel sau mânzele. Odată ce carnea este la temperatură, lăsați-o să se odihnească timp de 3 minute.
  • Nu mâncați fripturi rare dacă aveți un sistem imunitar slab.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 8
    3. Asigurați-vă că carnea roșie măcinată este mai mare de 160 ° F (71 ° C). Spargeți bucăți mai mari de carne de masă pentru a le face să gătească mai repede. Asigurați-vă că carnea solului este rumenită tot drumul prin consumul.
  • Imagine intitulată de carne de bucătărie Pasul 9
    4. Pregătiți păsările de curte la 165 ° F (74 ° C). Fiecare tăietură de păsări de curte trebuie să fie gătită temeinic, deoarece poate provoca otrăvire alimentară atunci când este consumată brută. Asigurați-vă că păsările de curte este o culoare uniformă și că sucurile din interior sunt clare.
  • Metoda 3 din 5:
    Prăjit de carne în cuptor
    1. Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 10
    1. Preîncălziți cuptorul la 425 ° F (218 ° C). Păstrați cuptorul la o temperatură mai mare pentru a face carnea crispier și mai fermă. Începeți să preîncălziți cuptorul în timp ce pregătiți carnea astfel încât să fie gata atunci când sunteți gata să începeți gătitul.
    • Dacă doriți carne delicată care "scade de pe os," păstrați căldura în jurul valorii de 300-350 ° F (149-177 ° C). Va dura mai mult pentru a găti complet la căldură mai mică.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 11
    2. Puneți carnea în cuptor pe o tigaie de coacere. Înainte de a plasa carnea pe tigaia de copt, uleiul cu pulverizare de gătit sau alegerea dvs. de ulei de gătit, astfel încât carnea să nu fie lipită de ea. Adăugați carnea, apoi așezați tigaia pe rack-ul central al cuptorului și închideți ușa.
  • Dacă gătiți un pui complet, găsiți o tigaie cu un suport de sârmă atașabil. Așezați puiul pe suportul de sârmă, astfel încât căldura să poată găti uniform toate părțile păsărilor și face pielea crocantă.
  • Evitați deschiderea ușii în timp ce carnea gătește. De fiecare dată când vă deschideți cuptorul, căldura scapă și gătit că carnea dvs. va dura și mai mult.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 12
    3. Gatiti carnea pana cand atinge o temperatura interna sigură pe tot parcursul. Timpul de gătire depinde de dimensiunea și tipul de carne pe care o faci. O porțiune mai mică de carne va dura aproximativ 30 până la 40 de minute, dar tăieturile mai mari sau fripturile complete ar putea dura până la câteva ore.
  • Sânii de pui vor dura 20 până la 30 de minute pentru a găti, dar un pui complet va dura aproximativ o oră și jumătate.
  • Gătiți fripturi timp de 15 până la 20 de minute în cuptor.
  • Porcul de porc variază în funcție de tăietură, dar durează de obicei între 15 și 20 de minute pe 1 lb (0.45 kg).
  • Verificați temperatura după primele 30 de minute, apoi la fiecare 15-20 de minute după aceea.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 13
    4. Lăsați carnea să se odihnească timp de 10 minute după scoaterea acestuia din cuptor. Nu tăiați în carne imediat după ce îl scoateți din cuptor sau altfel sucurile vor ieși și carnea dvs. va începe să se usuce. Lăsați carnea să se odihnească în tigaie de pe cuptorul înainte de a tăia în ea.
  • Metoda 4 din 5:
    Grilă de carne
    1. Imagine intitulată Cook Carne Pasul 14
    1
    Transformați gratarul sau aprindeți cărbunele. Rotiți cadranul de pornire pe grătarul de gaz pentru ao aprinde. Dacă aveți un grătar de cărbune, squirt o cantitate mică de lichid mai ușor sau folosiți 2 bucăți de ziare și o aprindeți cu o brichetă de lungă durată. Lăsați grătarul să preîncălzească 15 minute cu capacul.
    • Păstrați temperatura la o căldură medie dacă îl puteți controla. Un grătar care este prea fierbinte va începe să ardă exteriorul cărnii în timp ce se află în interior.
    • Asigurați-vă că grătarele dvs. Grill sunt curate înainte de a le găti.
  • Imagine intitulată de carne de bucătărie Pasul 15
    2. Puneți carnea pe grătar peste flăcări și închideți capacul. Răspândiți carnea în mod egal peste grătare, astfel încât acestea să fie peste flăcări. Înlocuiți imediat capacul astfel încât căldura să fie conținută.
  • Asigurați-vă că carnea dvs. nu picură cu marinadă, altfel ar putea provoca flăcările să se aprindă.
  • 3. Răsturnați-vă carnea la jumătatea timpului de bucătărie. Uită-te la părțile laterale ale cărnii tale pentru a vedea o schimbare de culoare. Carnea roșie va începe să marcheze și păsările de curte vor deveni albe în timp ce gătește. Odată ce vedeți schimbarea culorii la jumătatea cărnii, utilizați o pereche de clești sau o spatulă de lungă durată pentru a vă întoarce carnea, astfel încât să poată obține semne de grătar pe ambele părți.
  • Rotiți carnea în mijlocul gătitului de fiecare parte pentru a obține mărcile tradiționale de tracțiune.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 17
    4. Grătar carnea până când este complet gătită. Piepturile de pui durează aproximativ 8 minute pe lateral când sunt de peste căldură directă, dar 10 până la 12 minute dacă nu sunt peste o flacără. Fripturi de grătar care sunt mai subțiri decât 1.5 în (3.8 cm) timp de 5 minute pe fiecare parte, dar utilizați un termometru de carne pentru a verifica temperatura pentru fripturi mai groase.Coturile de porc durează între 12 și 20 de minute pentru a găti complet peste grătar.
  • Verificați întotdeauna temperaturile interne, deoarece căldura de grătar poate varia.
  • Metoda 5 din 5:
    Carne de carne într-o tigaie
    1. Încălziți o tigaie de lubrifiere pe aragaz peste căldură medie-mare. Răspândiți uleiul de gătit pe întreaga suprafață a tigalei prin înclinarea și rotirea acesteia. Păstrați tigaila peste căldură până când uleiul începe să se rupă.
    • Panurile non-stick vă vor face să vă înrăutăți mai puțin crocante. Optați pentru o tigaie de fontă.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 19
    2. Așezați carnea pe tigaie odată ce este fierbinte. Asigurați-vă că carnea nu picură cu marinada înainte de ao pune pe tigaie. Înainte ca uleiul să înceapă să fumeze, așezați carnea în centrul tijei sau întindeți bucăți mai mici de carne, astfel încât carnea nu este aglomerată.
  • Nu mișcați carnea în jurul tăvii odată ce ați renunțat.
  • Imagine cu titlu de bucătărie Pasul 20
    3. Răsturnați carnea odată ce are un sear de culoare închisă pe fund. Utilizați clești sau spatule pentru a încerca să ridice carnea de pe tigaie pentru a verifica culoarea searului. Dacă carnea se lipeste de tigaie, așteptați să o flip. Odată ce vedeți un sear întunecat sau pâinea este maro de aur, întoarceți-vă carnea.
  • Imagine intitulată de carne de bucătărie Pasul 21
    4. Gatiți-vă bine carnea. Dimensiunea și tipul de carne vor afecta timpul necesar pentru a găti. Un piept de pui de 6 oz (170 g) va dura aproximativ 5 minute pentru fiecare parte pentru a găti. O friptură de carne de vită sau o bordură de porc care este 1 în (2.5 cm) gros va dura 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Dacă carnea dvs. nu este la temperatura potrivită și vă este frică de tigaie, aruncați-o, scoateți carnea din tigaie și plasați-o pe o tigaie de copt. Puneți-o în cuptor pe setarea Broil timp de 2-3 minute înainte de a verifica din nou temperatura.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că carnea sunt complet gătite. Temperaturile interne minime sunt de 145 ° F (63 ° C) pentru bucăți întregi de carne de porc, carne de vită sau miel, 160 ° F (71 ° C) pentru carne roșie la sol și 165 ° F (74 ° C) pentru păsări de curte.
  • Nu lăsați alimentele să stea la temperatura camerei timp de 2 ore sau vor începe să dezvolte bacterii dăunătoare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Pregătirea cărnii pentru gătit

    • Frigider
    • Sacuri reiese pentru marinare
    • Cuțitul bucătarului
    • Bord de tăiere
    • Sare si piper

    Prăjit de carne în cuptor

    • Cuptor
    • Panou de gătit
    • Cuptor Mitt
    • Termometru de carne

    Grătar de carne

    • Grătar de gaz sau cărbune
    • Clește sau spatulă
    • Termometru de carne

    Carne de carne în tigaie

    • Cuptor
    • Skillet
    • Ulei de gatit
    • Spatulă sau clește
    • Termometru de carne
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar