Cum să dezghețați carnea

Carnea congelată este convenabilă pentru a găti și ușor de stocat. Cu toate acestea, dacă nu dezghețați corect carnea, riscați creșterea bacteriilor dăunătoare pe alimentele dvs. În primul rând, dezgheț alimentele încet și uniform în frigider. Această metodă durează cel mai mult, dar este, de asemenea, cel mai sigur și mai ușor. Alternativ, dezghețați carne congelată într-un castron de apă rece. Această metodă este mai rapidă decât utilizarea frigiderului și a lui Gentler decât cuptorul cu microunde. În cele din urmă, pentru a reîncărca rapid elementele, utilizați funcția "Defrost" pe cuptorul cu microunde. Verificați periodic alimentele pentru a vă asigura că nu gătiți accidental secțiunile mai subțiri.

Pași

Metoda 1 din 3:
Carnea de dezghețare în frigider
  1. Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 1
1. Alegeți frigiderul pentru încetinitor, chiar dezghețând. Metoda frigiderului este ușoară și sigură, necesită timp foarte puțin mâini. În plus, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la gătitul porții mai subțiri ale alimentelor sau supraîncălzirea cărnii. Cu toate acestea, poate dura mult timp pentru hrană pentru a dezgheța, în special feluri mai mari ca o curcan sau o friptură de porc.
  • Dacă nu aveți cel puțin 24 de ore pentru a aștepta ca carnea să se dezgheț, alegeți o metodă mai rapidă.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 2
    2. Așezați carnea înghețată pe o farfurie. Alegeți o placă mare, robustă, care este suficient de mare pentru a ține toată carnea. Placa va împiedica căderea oricărei umidități din carnea de dezghețare în frigider. Dacă tăierea cărnii este foarte mare, cum ar fi o curcan sau o friptă, puneți-o pe o tigaie mare.
  • Lăsați pe orice ambalaj din plastic. Aceasta va proteja carnea de la căderea alimentelor sau resturilor în frigider.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 3
    3. Refrigerați carnea congelată. Așezați placa de carne congelată în frigider timp de cel puțin 24 de ore. Pentru tăieturi mai mari de carne, permiteți 24 de ore pentru fiecare 5 kilograme (2.3 kilograme) de carne. După primele 24 de ore, verificați periodic carnea pentru a vedea dacă este dezghețată.
  • Împingeți carnea prin plastic sau întoarceți-o pentru a vedea dacă este sau nu dezghețarea.
  • Spălați-vă mâinile înainte și după atingerea cărnii înghețate pentru a evita contaminarea alimentară.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 4
    4. Gătiți carnea sau refreați-o. Deoarece dezghețarea frigiderului este o metodă atât de ușoară, nu aveți nevoie să gătiți imediat carnea. În schimb, îl puteți refresați pentru o utilizare ulterioară sau gătiți-o la o dată ulterioară. De exemplu:
  • Păsările de curte, peștele și carnea măcinată pot fi păstrate în frigider timp de încă 1-2 zile.
  • Carne de vită, carne de porc, miel sau mânzat va păstra încă 3-5 zile în frigider.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind apă rece pentru a dezgheța carnea
    1. Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 5
    1. Alegeți metoda apei reci. Această metodă de dezghețare este mult mai rapidă decât frigiderul. Cinci kilograme de carne (2.3 kilograme) sau mai puțin pot fi dezghețate într-o oră, în timp ce tăieturile mai mari pot dura 2-3 ore. În plus, nu veți risca să gătiți părțile mai subțiri ale cărnii ca și cum ați fi într-un cuptor cu microunde. Cu toate acestea, o dată dezghețată, alimentele trebuie să fie gătite imediat.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 6
    2. Așezați carnea într-o pungă re-sigilată. Sacul de re-sigilabil va proteja carnea din orice bacterii din aer sau apă. În primul rând, alegeți o geantă mare, re-sigilată. Apoi, sigilați carnea interioară, apăsând sacul pentru a îndepărta cea mai mare parte a aerului.
  • Nu trebuie să eliminați ambalaje din plastic înainte de etanșarea cărnii în sacul de re-sigilat.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 7
    3. Scufundați sacul în castron de apă rece. Alegeți un castron mare și plasați-l în chiuvetă. Umpleți vasul cu apă la robinet rece. Apoi, plasați sacul de carne re-sigilat în apă, scufundându-l complet. Lăsați carnea să stea în apă până când este complet dezghețată. La fiecare treizeci de minute, scoateți apa și reumpleți-o pentru a menține apa proaspătă și rece.
  • Una sau două kilograme de carne (0.5 kilograme) poate dura 15-30 de minute.
  • Piesele mai mari de carne pot dura 2-3 ore.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 8
    4. Gătiți imediat carnea dezghețată. Chiar dacă carnea a fost scufundată în apă rece, a fost expusă la temperaturi mai calde. Prin urmare, carnea trebuie gătită imediat după dezghețare. Dacă doriți să refresați mâncarea, trebuie să gătiți mai întâi.
  • Metoda 3 din 3:
    Dezghețarea alimentelor în cuptorul cu microunde
    1. Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 9
    1. Utilizați cuptorul cu microunde pentru o dezghețare rapidă. Această metodă rapidă funcționează cel mai bine cu bucăți mai mici de carne tăiată uniform. Cuptorul cu microunde va dezgheța carnea într-o chestiune de minute. Cu toate acestea, această metodă poate găti, de asemenea, parțial carnea sau poate face dificilă, afectând calitatea vasului.
    • Alimentele dezghețate trebuie gătite imediat după dezghețare. Dacă nu o puteți găti imediat, așteptați să o dezghețați până când aveți nevoie de ea.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 10
    2. Despachetați carnea și plasați-o pe o farfurie. În primul rând, eliminați orice ambalaj din plastic din carne. Acest ambalaj va reține umiditatea care va "fierbe" exteriorul cărnii. Apoi, plasați carnea pe o placă de siguranță mare, cu microunde. Dacă există porțiuni mai subțiri de carne, puneți-le în apropierea centrului plăcii pentru a le împiedica să gătească în cuptorul cu microunde.
  • Plăci sigure cu microunde Includeți plăci ceramice și de sticlă care nu au emoții metalice.
  • Unele carne congelate vin pe tăvi de styrofoam. Aceste tăvi nu sunt în siguranță cu microunde și ar trebui să fie aruncate.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 11
    3. Microunde carnea. Fiecare brand de cuptor cu microunde este puțin diferit. Cu toate acestea, majoritatea mărcilor au un buton special "Defrost". Pentru a dezgheța carnea, puneți carnea în cuptorul cu microunde și apăsați butonul "Defrost". Apoi, cuptorul cu microunde vă va cere să introduceți greutatea cărnii. Această măsurătoare va fi utilizată pentru a determina timpul de dezghețare a cărnii.
  • Înainte de a utiliza caracteristica "Defrost", citiți manualul producătorului.
  • Imagine intitulată Defrost Carne Pasul 12
    4. Verificați alimentele periodic pentru "puncte fierbinți."Fiecare minut sau așa, întrerupeți cuptorul cu microunde și verificați carnea. Atingeți ușor părțile pentru a vedea dacă sunt calde. Dacă acestea sunt, lăsați carnea să se răcească timp de un minut sau cam așa ceva înainte de a continua să dezghețați carnea. Odată ce cuptorul cu microunde a terminat dezghețarea alimentelor, scoateți-o de la cuptorul cu microunde.
  • Utilizați un prosop de mână pentru a scoate plăcuța de la cuptorul cu microunde pentru a evita arderea mâinii.
  • Spălați-vă mâinile înainte și după atingerea cărnii crude pentru a evita contaminarea alimentară.
  • Imagine intitulată Defrost carnea 13
    5. Gatiți imediat carnea. Când utilizați un cuptor cu microunde pentru a dezgheța carne congelată, expuneți carnea la temperaturi calde care pot încuraja creșterea bacteriilor. Prin urmare, carnea trebuie să fie gătită imediat pentru a evita orice contaminare alimentară. Dacă doriți să refresați carnea, trebuie să gătiți mai întâi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Nu dezghețați carnea lăsându-l sau lăsând-o în cuptor. Aceste metode pot încuraja creșterea bacteriilor dăunătoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar