Cum să beți suficientă apă

Apa potabilă este o cheie importantă pentru a rămâne hidratată și sănătoasă. În timp ce nevoile individuale variază, cum ar fi sexul și stilul de viață, Institutul de Medicină recomandă femeilor (în vârstă de 19-50).7 litri (91 oz.) pe zi și bărbați (în vârstă de 19-50) bea 3.7 litri (125 oz.) pe zi. Poate fi o provocare pentru atingerea acestui obiectiv, dar răspândirea consumului de apă prin ziua și găsirea unor surse alternative de hidratare vă va ajuta să creșteți aportul zilnic de lichid.

Pași

Partea 1 din 2:
Răspândirea consumului de apă în timpul zilei
  1. Imaginea intitulată pierde în greutate rapid și în siguranță (pentru fete tehnic) Pasul 17
1. Beți un pahar de apă de îndată ce te ridici dimineața. Apă potabilă dreapta atunci când te trezești, va ajuta să-ți aducă metabolismul, precum și să te rehidrați după ce mergeți toată noaptea fără lichide. Păstrați un pahar lângă patul dvs. sau lăsați o notă pe ceasul dvs. de alarmă pentru a vă reaminti.
  • Imagine intitulată Evitați calitatea de stres Pasul 7
    2. Beți apă de fiecare dată când mâncați. Au un pahar de apă cu fiecare masă. Acest lucru va ajuta la digestie ajutând la ruperea alimentelor în jos, astfel încât corpul dvs. să poată absorbi substanțele nutritive. Apa, de asemenea, înmoaie scaunul și ajută la prevenirea constipației. Amintiți-vă să beți apă împreună cu orice gustări pe care le aveți și în timpul zilei.
  • Dacă sperați să pierdeți în greutate, să beți apă înainte de a începe să mâncați pentru a vă simți mai devreme.
  • Imagine intitulată Do Aerobic Pasul 7
    3. Păstrați o sticlă de apă cu tine toată ziua. Dacă lucrați într-un birou, păstrați o sticlă pe birou și savurați-o de-a lungul zilei. Setați mementouri pe computer dacă aveți probleme cu amintirea. Dacă lucrați o slujbă mai fizică, încercați să găsiți un loc pentru a păstra o sticlă de apă unde puteți să o accesați în mod regulat sau să o purtați cu dvs.
  • Pentru urmărirea mai precisă a aportului de apă, găsiți o sticlă care are măsurători marcate de-a lungul lateralei.
  • Încercați o sticlă cu caracteristici speciale cum ar fi izolația pentru a menține apa rece, un filtru încorporat sau un cilindru separat în interior pentru infuzarea apei cu fructe.
  • Imaginea intitulată pierde grăsimea de burtă prin apă potabilă Pasul 6
    4. Beți apă suplimentară după exerciții. Încă 1-2 cani (.25-.5 litri) de apă este suficientă după exerciții moderate, dar un exercițiu intens cu transpirație excesivă poate necesita o băutură sportivă, cum ar fi Gatorade sau Powerade. Aceste băuturi conțin sodiu, electroliți și carbohidrați, ceea ce va ajuta la înlocuirea a ceea ce ați pierdut prin sudoare.
  • Imagine intitulată apel înapoi un număr blocat Pasul 7
    5. Găsiți o aplicație de urmărire a apei. Există mai multe aplicații disponibile pe telefonul smartphone pentru a vă ajuta să vă amintiți să beți mai multă apă. Aplicația Waterlogged vă permite să urmăriți aportul zilnic de apă. Alții, cum ar fi oasisprasele și Wetap, vă ajută să găsiți fântâni de apă din apropiere, unde vă puteți reîncărca sticla de apă gratuit.
  • Imagine intitulată Îmbunătățirea funcției renale Pasul 5
    6. Păstrați regula "8 cu 8" în minte. Fiecare individ are nevoie de o cantitate diferită de apă pentru a rămâne sănătoasă. Dar regula "8 cu 8" (8 uncii, de 8 ori pe zi) este ușor de amintit și vă poate ajuta să urmăriți cu ușurință aportul de apă în fiecare zi.
  • În afara SUA, acest lucru se traduce la aproximativ .25 litri de 8 ori pe zi.
  • Partea 2 din 2:
    Găsirea surselor alternative de hidratare
    1. Imagine intitulată Administrează o etapă de cafea 4
    1. Bea suc, cafea sau ceai. Mulți oameni cred că lichidele cu cofeina vă vor deshidrata, dar acest lucru nu este adevărat atunci când sunt consumați în cantități moderate. Apa este cea mai bună, dar dacă preferați alte băuturi, cum ar fi sucul de fructe sau cafeaua și ceaiul cofeinat, continuați să beți pe aceștia pentru a vă atinge cerințele zilnice de lichid.
    • Limitați aportul zilnic de cofeină la 2-4 cești de cafea sau ceai zilnic. Dincolo de aceasta, puteți experimenta insomnie, iritabilitate, dureri de cap sau alte efecte secundare. Copiii ar trebui să evite cofeina cu totul.
    • Băuturile cu cafea nu pot fi o sursă bună de hidratare pentru cei care nu au o toleranță dezvoltată la efectele cofeinei. Poate fi un diuretic slab în primele zile de băut cafea, dar în curând toleranța este dezvoltată atunci când este consumată în mod regulat timp de 4-5 zile, iar efectul diuretic dispare.
  • Imagine intitulată Curățați rinichii Pasul 20
    2. Mănâncă alimente cu un conținut ridicat de apă. Aproximativ 20% din aportul zilnic de apă provin din alimente. Pepene verde, țelină, castraveți și salată sunt alegeri bune și sănătoase care ajută la hidratare. Supele și bulionii sunt, de asemenea, o modalitate bună de a furi mai multă apă în dieta dvs.
  • Imagine intitulată Stresul de luptă cu o bună nutriție Pasul 3
    3. Utilizați îndulcitori fără zahăr sau aditivi de aromă. Dacă nu vă place să beți apă curată, există o varietate de produse care adaugă aromă sau dulceață la un pahar de apă de la robinet. Unele sunt disponibile ca pulberi în timp ce altele sunt aditivi lichizi.
  • Asigurați-vă că citiți ingredientele acestor produse. Unele conțin agenți de îngroșare cum ar fi propilenglicolul care sunt considerate controversate.
  • Dacă ați prefera ceva mai natural, încercați să tăiați căpșuni, lămâi sau castraveți și puneți-le în apă pentru ao infuzi cu acele arome.
  • sfaturi

    Dacă sunteți însărcinată, alăptarea sau bolnavul cu o răceală sau gripa, creșteți aportul de apă dincolo de liniile directoare recomandate.
  • Este posibil să beți prea multă apă, dar acest lucru este rar și este, în general, doar o preocupare dacă vă exercitați în mod regulat la un nivel intens, cum ar fi instruirea unui maraton.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar