Cum de a spăla sarea din corpul tău

Sarea este extrem de importantă pentru sănătatea umană. Sodiul pe care îl obțineți de la sare ajută la reglarea tensiunii arteriale și vă mențineți hidratate. Cu toate acestea, consumul prea multor sare poate provoca probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială și un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral. Puteți reduce nivelurile de sodiu în corpul dvs., rămânând hidratate, exercitarea regulată și consumând o dietă redusă de sodiu. Utilizați prudență atunci când efectuați modificări la aportul de sodiu pentru a evita riscurile pentru sănătate.

Pași

Metoda 1 din 4:
Stai hidratat
  1. Imagine intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 6
1. Bea multa apa. Una dintre cele mai bune modalități de a spăla deșeurile și excesul de nutrienți din sistemul dvs. este de a rămâne hidratat. Cea mai simplă modalitate de a vă hidrata este să beți apă. În timp ce cantitatea exactă de apă pe care ar trebui să beți în fiecare zi variază de la o persoană la alta, aceste orientări de bază lucrează pentru majoritatea oamenilor:
  • Omul mediu ar trebui să bea aproximativ 13 cani (3 litri) de apă pe zi.
  • Femeia medie ar trebui să bea aproximativ 9 cești (2.2 litri) de apă pe zi.
  • Imaginea intitulată vindeca un pas rapid
    2. Obțineți fluide din alte surse. În timp ce apa de băut este cea mai bună modalitate de a rămâne hidratat, puteți obține și fluidele de care aveți nevoie din alte surse. În plus față de lucrurile pe care le beți, puteți obține și fluide de la o mulțime de alimente pe care le consumi. Fructe proaspete, legume și supe de bulion de sodiu no-adăugate sunt toate sursele excelente de fluide.
  • Imaginea intitulată tratează o mahmureala Pasul 15
    3. Minimizați băuturile sport. În timp ce băuturile sportive ca gatorade sau powerade pot fi minunate pentru a vă ajuta să rehidrați după un antrenament intens sau când sunteți bolnav, ei tind să conțină o mulțime de sodiu. Evitați să beți băuturi sportive dacă nu faceți un antrenament lung (o oră sau mai mult) sau medicul dumneavoastră le recomandă să vă ajute la combaterea deshidratării din cauza bolii.
  • Metoda 2 din 4:
    Obținerea exercițiilor fizice
    1. Imagine intitulată Get picioare slabe pas cu pas 13bullet3
    1. A depune efort. Corpul tău aruncă atât apă, cât și sare când transpirați. Din acest motiv, exercițiul obosit sau alte activități care aduc o transpirație bună, sunt modalități bune de a obține exces de sodiu din sistemul dvs.
    • Încercați un antrenament de înaltă intensitate, cum ar fi antrenamentul de circuit, pentru a vă ajuta să intrați în formă și să vărsați sodic suplimentar.
    • Alternativ, puteți încerca mai multe exerciții cu impact redus, care vă pot ajuta să vă transpirați, cum ar fi Hot Yoga. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că yoga fierbinte poate fi periculoasă pentru persoanele cu toleranță scăzută de căldură, deci consultați medicul înainte de a începe o rutină de yoga fierbinte.
  • Imagine intitulată Obțineți brațele slabe Pasul 11
    2. Rămâneți hidratat în timp ce vă exercitați. Permițându-vă să vă deshidratați în timp ce exercitarea poate provoca, de fapt, corpul dvs. să rețină sarea, ceea ce duce la o afecțiune gravă de sănătate numită hipernatremie. Întotdeauna beți apă în timpul exercițiilor, mai ales dacă sunteți fierbinte sau lucrați la o sudoare.
  • Cât de multă apă ar trebui să beți în timpul exercițiilor depinde de nevoile individuale ale corpului dvs. și cât de intensă și de lungă durată este antrenamentul dvs. În timpul exercițiilor de lumină sau de zi cu zi, ca un antrenament de jumătate de oră la sala de gimnastică, un extra 1.5-2.5 cani (400-600 ml) de apă este probabil suficient.
  • Imagine intitulată Obțineți o față curată, acnee Free Pasul 25
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre menținerea unui echilibru bun de electroliți. Pierderea prea multă sodiu în timpul unui antrenament poate fi periculoasă. Băusc prea multă apă în timp ce vă exercitați, puteți provoca prea multe niveluri de sodiu și alte electroliți. Acest lucru poate duce la hiponatremie indusă de exerciții fizice. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician sportiv despre cum să vă asigurați că nu vărsați prea mult sodiu în timp ce lucrați, mai ales dacă sunteți deja pe o dietă redusă de sodiu.
  • Pentru antrenamentele foarte lungi sau intense, este posibil să aveți nevoie să beți o băutură sportivă sau o băutură de electrolidă pentru a vă menține nivelele de sare de la scăderea periculoasă scăzută.
  • Metoda 3 din 4:
    Schimbarea dietei
    1. Imagine intitulată Detox un pas alcoolic 2
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră despre aportul de sare. Dacă sunteți îngrijorat că obțineți prea multă sare în dieta dvs., discutați despre preocupările dvs. cu medicul dumneavoastră sau cu un dietician înregistrat. Ele vă pot ajuta să determinați dacă trebuie să vă reîntoarceți la aportul de sodiu și cât de mult ar trebui să primiți sodiu în dieta dvs.
    • Medicul sau dieteticianul dvs. poate fi mai probabil să vă recomande să reluați aportul de sare dacă aveți anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat.
  • Imaginea intitulată Calculați aportul de sare Pasul 2
    2. Tăiați sarea dietă. Medicii recomandă ca majoritatea adulților sănătoși să consume nu mai mult de 2.300 mg (0.08 oz) de sodiu pe zi. Dacă mâncați o dietă americană standard, șansele sunt că consumați mult mai mult decât doza recomandată. Puteți tăia aportul de sare cu câteva schimbări simple:
  • Comerț alimente preambalate pentru cele proaspete. Meaturile preambalate, cum ar fi carne de prânz, slănină sau cârnați, sunt adesea încărcate cu sare suplimentară.
  • Căutați produse care sunt etichetate "Sodiu scăzut."Verificați cu atenție etichetele alimentare preambalate pentru conținutul de sodiu.
  • Tăiați sarea din rețete, când puteți. Încearcă să-ți spui mâncarea cu alte condimente, cum ar fi piper fără sare sau pulbere de usturoi, în schimb.
  • Imaginea intitulată Calculați aportul de sare Pasul 13
    3. Mănâncă mai mult potasiu. Potasiu, ca sodiu, este un electrolit important pe care corpul tău trebuie să rămână sănătos. Majoritatea oamenilor mănâncă prea mult sodiu, și nu suficient de potasiu. Obținerea suficientă a potasiului alimentar poate ajuta corpul să scape de exces de sodiu. Sursele bune de potasiu includ:
  • Cartofi coapte, cu pielea rămasă pe.
  • Avocado.
  • Banane.
  • Legume verzi cu frunze, cum ar fi spanacul sau chard-ul elvețian.
  • Produse lactate, cum ar fi iaurtul sau laptele.
  • Fasole și linte.
  • Imaginea intitulată Calculați aportul de sare Pasul 9
    4
    Încercați dieta de bord. Abordările dietetice pentru oprirea hipertensiunii sau a liniei este o dietă care se concentrează pe scăderea aportului de sodiu și utilizarea dimensiunilor porțiunilor sănătoase. În funcție de nevoile dvs., medicul sau dieteticianul dvs. poate recomanda o dietă standard sau o dietă de bord inferior de sodiu. Pe o dietă standard Dash, puteți mânca până la 2,300 mg (0.08 oz) de sodiu pe zi. Pe o dietă de sodiu inferioară, puteți mânca nu mai mult de 1.500 mg (0.05 oz) de sodiu pe zi.
  • Metoda 4 din 4:
    Gestionarea nivelurilor de sare în siguranță
    1. Imagine intitulată Curățați rinichii Pasul 13
    1. Utilizați prudență atunci când faceți curățenie sau diete de crash. Multe dispărute de sănătate, cum ar fi sucul de sucuri sau spălarea apei sărate, pretind că detoxifierea corpului, spălați impuritățile și ajutați la reducerea problemelor cum ar fi retenția de umplutură și apă. Cu toate acestea, există dovezi puține sau deloc care să arate că aceste tipuri de diete sau curățenie FAD sunt eficiente. De asemenea, ele pot perturba serios nivelurile de sodiu ale corpului, uneori cu rezultate periculoase.
    • Sucurile de curățare a sucului sau postul de suc poate provoca nivelele de sodiu să scadă periculos scăzut, rezultând o afecțiune numită hiponatremie. Hiponatremia poate provoca probleme cu inima și sistemul nervos.
    • Crash Diete precum spălarea apei sărate pot suprasolicita rinichii și supraîncărcați corpul cu sodiu, ducând la probleme cum ar fi deshidratarea, umplutura, edemul sau hipertensiunea arterială.
  • Imagine intitulată Obțineți picioarele slabe Pasul 9
    2. Nu suprasolicitați. Deși pare contra-intuitivă, este posibil să beți prea multă apă. Dacă vă forțați să vă purtați cantități excesive de apă în timp ce vă exercitați sau pur și simplu ca o modalitate de a vă spăla sistemul, vă puteți pune în pericol de a dezvolta hiponatremie sau deficiență de sare în sânge. Hiponatremia poate duce la umflarea fatală a creierului.
  • Poate fi greu să judeci cât de multă apă este prea mult, mai ales când faci un antrenament intens sau un exercițiu de anduranță. Cel mai bun pariu este să-ți asculți corpul: beți când vă simțiți însetat și opriți când setea dvs. este stinsă.
  • Imagine intitulată Evitați efectele secundare atunci când utilizați Flonase (Fluticasone) Pasul 3
    3. Consultați-vă medicul despre modificările majore ale stilului de viață. Schimbarea drastică a aportului de sodiu sau începerea unui nou regim de exerciții fizice poate avea consecințe grave ale sănătății, mai ales dacă aveți condiții de sănătate cum ar fi hipertensiunea sau diabetul zaharat. Înainte de a face schimbări majore, discutați cu medicul dumneavoastră sau dieteticianul. Ele vă pot ajuta să dezvoltați un plan sigur pentru atingerea obiectivelor dvs. de sănătate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar