Cum să evitați constipația atunci când luați temodar (temozolomidă)

Temodar (numele generic Temozolomidă) este un medicament de chimioterapie prescris pentru unele tipuri de tumori cerebrale. Dacă luați sau urmați să începeți să luați Temodar, este posibil să știți că una dintre cele mai frecvente efecte secundare este constipația - trebuie să se transforme pentru o mișcare intestinală sau să aibă mai puține decât trei mișcări intestinale pe săptămână. Constipația nu este doar inconfortabilă, ci poate, de asemenea, să influențeze negativ sănătatea generală. Evitați constipația atunci când luați Temodar prin modificarea dietei și a obiceiurilor și utilizând în mod corespunzător medicamente cu ajutorul medicului dumneavoastră sau al echipei de îngrijire.

Pași

Metoda 1 din 2:
Gestionarea dietei și obiceiurilor
  1. Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 1
1. Stai hidratat. Apa potabilă (și alte lichide non-cofeină) este foarte importantă pentru a evita constipația. Cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră ți-a spus să vă restricționați fluidele, beți în mod regulat 8-12 cești zilnic de fluide cum ar fi apă, ceai decaf, limonadă caldă sau suc de prune. Apa poate, de asemenea, ajuta la eliminarea excesului de toxine din chimioterapie.
  • Scopul de a bea 2-3 litri de lichid la fiecare 24 de ore.
  • Cofeina, ca în cafea și ceai, poate să se comporte ca un diuretic și să crească cât de mult urinează. Acest lucru poate contribui la deshidratare și, în general, să fie evitată în timp ce constipată.
  • Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 2
    2. Mănâncă alimente cu fibre bogate. Verificați întotdeauna cu ajutorul medicului dumneavoastră sau cu echipa de cancer înainte de a face schimbări dramatice în dieta dvs. Cu toate acestea, se recomandă îmbunătățirea dietei dvs., mai degrabă decât să luați o mulțime de vitamine și suplimente. Dacă este cazul, creșteți cât de mult mâncați fibrele. Ar trebui să obțineți 25-30 de grame de fibre de la alimente zilnic. Mulți oameni nu au lovit această cerință. Este puțin probabil să depășiți 30 de grame de fibre, dar încercați să nu urmăriți fibra și să vizitați acel interval. Cereale integrale, ovăz, fasole, linte, nuci, semințe și fructe și legume întregi sunt surse bune de fibre.
  • Beți 8 uncii sau mai mult de lichid atunci când mâncați o mulțime de fibre sau luați un supliment și rămâneți hidratat. Puteți face constipație mai rău dacă vă măriți fibra, dar nu beți suficientă apă.
  • Fibrele sunt foarte umpluturi, deci asigurați-vă că obțineți caloriile zilnice de care aveți nevoie dacă pierderea în greutate este o preocupare.
  • Adăugați fibre în dieta dvs. treptat, astfel încât corpul dumneavoastră să se poată obișnui cu acesta. În caz contrar, ați putea avea balonare sau gaz.
  • Pentru micul dejun, încercați cereale și baruri cu fibre ridicate (tărâțe, ovăz și in de in), fructe proaspete și uscate și baghete întregi și ovăz.
  • Pentru prânz și cină, mănâncă niște cereale integrale și pâine cu fibre bogate, orez brun, quinoa, fasole și nuci, legume, verdeață cu frunze și fructe.
  • Dacă atingerea cerințelor fibrelor este dificilă, se poate adăuga un supliment de fibre. Discutați cu medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 3
    3. Creșteți aportul de magneziu. Discutați cu echipa dvs. de îngrijire Dacă adăugarea unui supliment de magneziu de înaltă calitate este o alegere bună pentru dvs. Magneziu, cum ar fi citratul de magneziu, poate ajuta cu constipația. Începeți cu o doză mică și utilizați cea mai mică doză eficientă pentru a evita diareea.
  • Alimentele bogate în magneziu includ: nuci (migdale, cashews, arahide), spanac, boabe negre, boabe de rinichi, broccoli, morcov, banane, măr, stafide, pâine integral de grâu și cereale, lapte și soymilk, iaurt, edamame, maro Orez, somon, halibut, piept de pui și carne de vită la sol. Obțineți magneziul pe care îl puteți de la alimente.
  • Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 4
    4. Mergeți încet la integrarea alimentelor care pot provoca gaze. Probabil că vă veți simți mai bine și îmbunătățiți constipația dacă încorporați noi alimente încet și limitați alimentele care pot provoca gaze în stadiile incipiente de schimbare a dietei. Cu toate acestea, odată ce corpul dvs. se adaptează la fibrele crescute și alimentele noi, nu va trebui să vă faceți griji că sunteți Gassy. Fasole, broccoli, germeni de la Bruxelles, varza, conopida, ceapă, ceapă și salată salată sunt cele mai susceptibile de a vă face Gassy, ​​astfel încât să vă integrați încet și să vă limitați porțiile la început. Evitați băuturile carbogazoase și fizice.
  • Nu mesteca guma. Beți direct din sticlă în loc să utilizați o paie. Nu vorbi prea mult în timp ce mâncați. Aceste mici modificări vor ajuta la scăderea cât de mult aerul vă înghițiți.
  • Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 5
    5. Adăugați 20-30 de minute de exercițiu în ziua dvs. Un loc de muncă sedentar și stilul de viață poate agrava constipația. Este posibil să nu vă simțiți cel mai bine, dar adăugați un exercițiu ușor la rutina zilnică pentru a ajuta la minimizarea constipației. Mergați, luați o joggură ușoară, utilizați un dans eliptic, dansați - faceți orice activitate vă place să vă aduceți și să vă mișcați intestinele.
  • Metoda 2 din 2:
    Căutarea unui tratament medical
    1. Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 6
    1. Încercați un balsam de scaun peste-counter. Uneori, folosind un balsam de scaun, împreună cu o dietă adecvată, poate preveni constipația. Există un număr de balsamuri de scaun pe care le puteți obține fără prescripție medicală, de la magazinul local de droguri. Încercați colina (docusate sodiu), Senna (Senokot), Bisacodyl (Dulcolax, Corectol și multe altele), lapte de magnezie (hidroxid de magneziu), Miralax sau Metamucil.
    • Consultați-vă cu echipa de îngrijire a cancerului înainte de a începe un medicament OTC, pentru a vă asigura că nu va interfera cu alte medicamente sau nevoi de sănătate.
  • Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 7
    2. Căutați o rețetă pentru un laxativ. Uneori, atunci când pe Temodar sau alte medicamente, vi se va trebui să fii pur și simplu pe un laxativ prescris, de asemenea. Există multe tipuri diferite de laxative care lucrează în moduri diferite. "Formarea în vrac", cum ar fi psyllium, policarbophil sau metilceluloză, sunt adesea prescrise mai întâi pentru constipație ușoară - Docusatul poate fi prescris cu acestea pentru a ajuta la prevenirea strecrării.
  • Dacă laxativele de mai sus nu vă ajută, medicul dumneavoastră vă poate prescrie ceva ca glicerina, polietilenglicolul, lactuloza sau sorbitolul. Metoclopramida este un alt tip de laxativ care poate fi utilizat atunci când agenții de chimioterapie provoacă constipație.
  • Laxativele vin în multe forme, cum ar fi pastilele, supozitoarele și clismele. Echipa dvs. de îngrijire vă poate ajuta să decideți care este cel mai bun medicament pentru a lua, în ce program de a lua acest lucru și ce formă ar trebui să fie în nevoile dvs. particulare.
  • Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 8
    3. Urmați cu precizie programul "intestin". Echipa dvs. de îngrijire a cancerului, dacă este necesar, vă va prescrie un program intestinal pentru a preveni sau a trata constipația în timp ce luați Temodar. În funcție de obiceiurile anterioare ale intestinului, pot dori să începeți să luați medicamente de constipație înainte de a începe să luați Temodar. Este posibil să trebuiască să luați o ușoară în balsam sau un alt medicament o dată sau de două ori pe zi. Urmați toate instrucțiunile despre când și cum să vă luați medicamentele și să urmați cu atenție programul intestinului.
  • Imagine intitulată Evitați constipația atunci când luați Temodar (Temozolomidă) Pasul 9
    4. Consultați-vă medicul dacă nu ați avut o mișcare intestinală în peste 3 zile. Dacă constipația dvs. persistă în ciuda eforturilor cele mai bune și a trecut 3 zile sau mai mult de la ultima mișcare a intestinului, consultați-vă medicul. Ele vă pot prescrie un laxativ puternic sau vă pot oferi alte sfaturi privind stabilirea problemei. De asemenea, solicitați îngrijire medicală imediată dacă întâmpinați oricare dintre următoarele:
  • Febră de 104 ° F (40 ° C) sau mai mare
  • Nu puteți trece gazul, aveți dureri în stomac sau aveți greață sau vărsături cu constipația dvs
  • Stomacul dvs. se simte tensionat sau greu atunci când îl apăsați sau se simte umflat
  • sfaturi

    Durerile de durere opioide și medicamentele anti-greață sunt, de asemenea, susceptibile de a provoca constipație. Dacă luați una dintre acestea împreună cu Temodar, discutați cu medicul dumneavoastră despre constipația dvs. Ei pot dori să schimbe una dintre medicamentele dvs. sau să vă pună la un program de laxative pentru a vă ajuta cu constipația dvs.

    Avertizări

    Uneori, atunci când constipația este severă, lichidul poate scurge în jurul valorii de solide în intestin și poate să apară ca diaree. Luarea de medicamente anti-diaree va face constipația mai slabă. Dacă trebuie să trăiți sau nu puteți avea o mișcare intestinală de peste trei zile și apoi să aveți diaree, consultați-vă medicul pentru a vă asigura că altceva nu se întâmplă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar