Cum să detoxiți plămânii în mod natural

Protejarea plămânilor este un pas vital în păstrarea sănătății pe termen lung. De-a lungul timpului, toxinele de la mucegai și bacterii pot distruge sănătatea plămânilor dvs. și pot duce chiar la condiții fatale, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (COPD). Din fericire, există multe măsuri naturale pe care le puteți lua pentru a vă menține plămânii sănătoși, astfel încât să puteți respira ușor. Dacă vă prezentați simptome grave, nu întârziați în problemele plămânilor diagnosticate de un medic.

Pași

Partea 1 din 5:
Îmbunătățirea sănătății generale
  1. Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 1
1. Consumați alimente bogate în antioxidante. Mananca o dieta sanatoasa in general poate imbunatati puterea plamanilor si alimentele care sunt mari in antioxidante sunt deosebit de benefice. Antioxidanții s-au dovedit a spori capacitatea pulmonară și îmbunătățesc calitatea respirației la pacienți.
  • Afine, broccoli, spanac, struguri, cartofi dulci, ceai verde și pește în special în special în antioxidanți.
  • Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 2
    2. Exercițiu. Exercițiul regulat vă va ajuta să vă mențineți plămânii să lucreze la cea mai puternică capacitate. Ar trebui să vizați fie pentru-
  • Cel puțin 30 de minute de activitate aerobă moderată (cum ar fi mersul pe jos, înotul sau golful), de patru până la cinci ori pe săptămână.SAU
  • Cel puțin 25 de minute de activitate aerobică viguroasă (cum ar fi joggingul / alergarea, ciclismul sau jocul de baschet) cel puțin trei zile pe săptămână.
  • Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 3
    3. Renunțe la fumat. Fumat Tutunul este una dintre principalele cauze ale bolii pulmonare obstructive cronice (COPD). Fumatul poate provoca, de asemenea, emfizem și cancer pulmonar. Toxinele de la țigări pot provoca inflamație dăunătoare în bronhus, ceea ce face dificilă respirația.
  • Pentru a vă proteja plămânii, nu utilizați produse de tutun fără fum, cum ar fi tutunul de mestecat sau snuff. Acestea măresc riscul de cancer de gura, precum și boala gingiilor, decăderea dinților și cancerul pancreatic.
  • E-țigările pot fi, de asemenea, periculoase pentru plămânul dvs. SănătateNew Studiile au constatat că unele companii utilizează aflavouring în e-țigarete care provine dintr-o chimică toxică numită Diacetil. Această substanță chimică a fost legată de bronhiolita constrictivă, o formă rară și amenințătoare de viață a bolilor obstructive obstructive nereversibile în care bronhiolele sunt comprimate și îngustate prin țesutul și / sau inflamația cicatrice.
  • Pentru a detoxida plămânii, nu utilizați niciun fel de produs de fumat sau tutun.
  • Bacsis: Renunțarea este foarte dificilă, deci discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea AID-urilor de renunțare pentru a vă ajuta să renunțați la fumat. De exemplu, este posibil să puteți utiliza guma, patch-uri sau medicamente pentru prescripție medicală pentru a controla poftele.

    Partea 2 din 5:
    Minimizarea riscurilor de mediu
    1. Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 4
    1. Rămâneți în zone bine ventilate. Asigurați-vă că mediile pe care le aveți cel mai frecvent - cum ar fi locul de muncă și acasă - sunt bine ventilate. Când lucrați cu materiale periculoase, cum ar fi vopselele, praful la șantierele de construcții sau substanțele chimice din coloranți și tratamente de păr, asigurați-vă că aveți o ventilație adecvată sau un echipament adecvat de protecție a respirației, cum ar fi o mască de praf sau un aparat de respirat personal.
    • Asigurați-vă că aveți aerisire și ferestre deschise pentru a menține aerul curat.
    • Luați în considerare purtarea unui aparat respirator atunci când lucrați într-un spațiu mic.
    • Dacă curățați cu substanțe chimice puternice, cum ar fi Bleach, asigurați-vă că aveți ferestre deschise în cameră și că aveți ocazia să părăsiți spațiul și să vă dați plămânilor o pauză.
    • Evitați utilizarea semineelor ​​și a sobelor de ardere a lemnului în interior, deoarece acestea pot pune și toxine dăunătoare în plămâni.

    Avertizare: Nu amestecați Bleach cu amoniac. Împreună generează o vapori de cloramină toxică, care dăunează membranelor mucoase ale plămânilor.

  • Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 5
    2. Fiți conștienți de sensibilitatea dvs. la plante. Unele plante emit spori, polen și alte potențiale iritante în aer. Asigurați-vă că plantele de uz casnic nu au agravat plămânii.
  • Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 6
    3. Utilizați un filtru de aer HEPA. Alegerea unui filtru HEPA care poate elimina particulele mici de resturi și alergeni din aer poate ajuta plămânii să rămână sănătoși.
  • Purificatoarele de aer de ozon nu sunt la fel de eficiente la reducerea alergeni și alte particule din mediul înconjurător și pot chiar irita plămânii.
  • Partea 3 din 5:
    Respirația cel mai bun
    1. Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 7
    1. Învață să respirați eficient. Una dintre cele mai bune modalități de a vă întări în mod natural plămânii este să respirați în mod corespunzător. Inspirați de la diafragma dvs., extinzându-vă și împingând mușchii din burta inferioară. Pe măsură ce expirați, mușchii dvs. ar trebui să se retragă înapoi spre interior.

    Bacsis: Respirația de pe diafragma dvs., spre deosebire de respirație din gât, va ajuta la extinderea capacității plămânilor dvs. și să le faceți mai puternici.

  • Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 8
    2. Măsurați respirația. Inspirați și apoi expirați. Pe măsură ce faceți ambele, numărați secundele pe care le ia pentru a respira. Încercați să extindeți treptat timpul necesar pentru a respira de unul sau două conturi.
  • Asigurați-vă că nu vă exprimați sau țineți respirația prea lungă. Acest lucru vă poate face să vă lipsiți oxigenul la creier, ceea ce ar putea provoca amețeli sau leșin
  • Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 9
    3. Îmbunătățiți-vă poziția. Așezat și în picioare drept vă poate ajuta să respirați astfel încât plămânii să câștige forța.
  • Un exercițiu pentru a vă ajuta să extindeți capacitatea plămânului dvs., este să stați pe un scaun cu spatele drept și să vă ridicați brațele deasupra capului în timp ce respirați adânc.
  • Partea 4 din 5:
    Explorarea metodelor alternative de vindecare
    1. Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 10
    1. Includeți mai mult Oregano în dieta ta. Beneficiile primare ale Oregano se datorează conținutului său de carvacrol și acid rosmarinic. Ambii compuși sunt decongestionanți naturali și reductoarele de histamină care s-au dovedit a fi benefice pentru tractul respirator și fluxul de aer nazal.
    • Uleiurile volatile din Oregano, Thymol și Carvacol au demonstrat că inhibă creșterea bacteriilor dăunătoare precum Staphylococcus aureus și Pseudomonas aeruginosa.
    • Oregano poate fi consumat în forme proaspete sau uscate, iar două până la trei picături de ulei de oregano pot fi adăugate la lapte sau suc de zilnic.
  • Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 11
    2. Aburul vă tratați cu eucalipt, care este un expectorat. Eucalyptus este un ingredient comun în tuse pasare și siropuri. Îi datorează eficacitatea unui compus de expectorant numit Cineol, care poate ușura o tuse, lupta împotriva congestiei și calmează pasajele sinusale iritate.
  • Pentru a utiliza ca inhalare cu abur, adăugați picături AFEW de ulei de eucalipt la apă fierbinte și inhalați aburul timp de până la 15 minute.
  • Fi conștient: Uleiul de eucalipt poate scădea cât de repede ficatul descompune unele medicamente. Luarea uleiului de eucalipt împreună cu unele medicamente poate crește efectele și efectele secundare. Înainte de a utiliza ulei de eucalipt, discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală pentru a determina dacă luați medicamente care pot fi efectuate,
  • Medicamente precum Voltaren, Ibuprofen, Motrin, Celebrex, Warfarin, Allegra și altele.
  • Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 12
    3. Luați dușuri fierbinți pentru a vă șterge plămânii. Un duș de saună sau de apă caldă mărește secreția de sudoare și ajută plămânii să scape de substanțe toxice.
  • Asigurați-vă că beți apă după ce faceți un duș lung sau petreceți timp într-o saună, deoarece nu doriți să riscați să devină deshidratat.
  • Asigurați-vă că orice cadă fierbinte sunt curățate corespunzător pentru a evita orice infecții.Căldura ridicată încurajează creșterea bacteriană și, deși apa sau împrejurimile pot mirosi puternic de clor, este greu să se mențină nivelurile bactericid ale gazului de clor dizolvat în apă caldă. La testarea, baia poate fi găsită a conține niveluri ridicate de clor, dar cea mai mare parte poate fi într-o formă care are un efect redus asupra organismelor contaminante.
  • Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 13
    4. Utilizați menta pentru a vă calma mușchii respiratorii. Peppermintul și uleiul de mentă conțin mentol, un ingredient liniștitor cunoscut pentru a relaxa mușchii netezi ai tractului respirator și a promova respirația liberă.
  • Asociat cu efectul antihistaminic de menta, mentolul este un decongestionant fantastic. Luați în considerare mestecarea a două la trei frunze de mentă (spre deosebire de versiunile aglomerate) pentru a obține cele mai imediate beneficii.
  • Bacsis: În mod similar, puteți găsi o ușurare utilizând balsamuri toracice terapeutice și alte inhalanți care conțin mentol, care pot ajuta la ruperea congestiei.

  • Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 14
    5. Beți ceai mullein. Planta Mullein a fost cunoscută de mucusul clar și a curățat tuburile bronșice. Atât florile, cât și frunzele plantei Mullein sunt folosite pentru a face un extract de plante care ar putea ajuta la întărirea plămânilor.
  • Mullein este folosit de practicanții din plante pentru a elimina excesul de mucus din plămâni, curăță tuburile bronșice și reduc inflamația prezentă în tractul respirator.
  • Puteți face un ceai de la o linguriță de plante uscate și o ceașcă de apă fiartă.
  • Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 15
    6. Uită-te la licorice. Dacă sunteți congestionat, ați putea găsi ceaiul rădăcinului dulce pentru a fi deosebit de liniștitor. Licorice se consideră că reduce umflarea, secrețiile subțiri ale mucusului și scăderea tusei.
  • Licorice poate ajuta la subțire flegma în tractul respirator, ajutând la expulzarea mucusului.
  • Se consideră, de asemenea, că are efecte antibacteriene și antivirale care pot ajuta la combaterea infecțiilor virale și bacteriene.
  • Imagine intitulată Detoxul plămânilor în mod natural Pasul 16
    7. Ginger este un instrument puternic pentru detoxifierea plămânilor. În prezent, este studiat pentru posibilele sale rol în prevenirea unor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului pulmonar, așa cum sa dovedit a inhiba creșterea anumitor celule canceroase non-mici.
  • Consumarea ceaiului rădăcină de ghimbir amestecat cu lămâie poate facilita respirația mai puțin laborioasă.
  • Ghimbirea brută sau gătită poate, de asemenea, să îmbunătățească digestia.
  • Partea 5 din 5:
    Când să solicitați tratament medical
    1. Imagine intitulată detoxifiere plămânii în mod natural Pasul 17
    1. Vedeți imediat medicul dumneavoastră dacă aveți probleme de respirație, cum ar fi dificultăți de respirație. Acestea pot fi semne de infecție sau o condiție pulmonară gravă, cum ar fi BPOC. Medicul dumneavoastră poate determina ce cauzează simptomele dvs. și prescrie cel mai bun tratament. Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, faceți o întâlnire cu aceeași zi cu medicul dumneavoastră sau vizitați un centru de îngrijire urgentă:
    • Dificultăți de respirație
    • Durere în timp ce respirați
    • Tuse persistenta
    • Tuse în timpul exercițiului
    • Wheeting
    • Amețeli în timpul activității
  • 2. Consultați medicul dumneavoastră înainte de a utiliza ierburi sau luați suplimente. Unele ierburi și suplimente ar putea să nu fie potrivite pentru dvs., mai ales dacă luați medicamente. În funcție de ceea ce utilizați, ierburile sau suplimentele ar putea interfera cu medicamentele luați sau provocați efecte secundare nedorite. Cel mai bine este să discutați tot ce intenționați să luați cu medicul dumneavoastră în prealabil pentru a obține aprobarea lor.
  • 3. Obțineți vaccinați pentru a vă proteja plămânii de la infecție. Infecții precum gripa poate provoca o tuse persistentă și pot deteriora plămânii. Pentru a preveni acest lucru, obțineți vaccinările anuale pentru a minimiza riscul.
  • Puteți obține în continuare gripa chiar dacă ați avut o lovitură de gripă. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor care primesc gripa după primirea împușcării se vor recupera mai repede decât dacă nu au primit gripa împușcată.
  • În plus față de vaccinul de gripă, medicul dumneavoastră poate recomanda un vaccin de pneumonie.
  • 4. Spuneți medicului dumneavoastră dacă ați fost expuși unei substanțe periculoase. Anumite substanțe, cum ar fi fumul, radonul și substanțele chimice vă pot deteriora plămânii. Din păcate, puteți să le întâlniți la locul de muncă sau la domiciliu. Dacă bănuiți că ați fost expuși unei substanțe periculoase, discutați cu medicul dumneavoastră despre ceea ce puteți face pentru a contracara efectele.
  • sfaturi

    Puteți să vă susțineți o mai bună calitate a aerului de mediu prin încurajarea oficialilor dvs. aleși să adopte noi legi. De asemenea, puteți examina aderarea la grupurile de advocacy în domeniul mediului în comunitatea locală. Dacă suferiți de astm, luați în considerare găsirea altor persoane cu această condiție și împărțiți sfaturi pentru a trăi sub o calitate slabă a aerului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar