Cum să curățați ficatul

Ficatul este al doilea cel mai mare organ din corpul uman și unul dintre cele mai importante, deoarece este responsabil pentru filtrarea toxinelor dăunătoare din sânge. Există programe medicale pentru a detoxifica ficatul, dar există și mai multe modificări naturale, simple de viață pe care le puteți face, ceea ce va duce la un ficat curat și sănătos. Cu toate acestea, ideea de detoxifiere sau curatare, dietele nu este susținută de studii științifice. Utilizați prudență atunci când mergeți pe aceste diete și rămâneți întotdeauna în comunicare cu medicul dumneavoastră.

Pași

Partea 1 din 4:
Bea lichidele potrivite
  1. Imaginea intitulată Curățați ficatul 1
1. Minimizați aportul de alcool. De fiecare dată când bea alcool, ficatul tău filtrează din sânge și unele dintre celulele din ficat mor. În timp ce ficatul poate regenera, abuzul cronic alcool poate împiedica să se repare. Dacă doriți un ficat sănătos, tăiați alcoolul.
  • Imaginea intitulată Curățați etapa ficatului 2
    2. Bea multa apa. Apa regulată de apă și apa de lămâie vor funcționa pentru un ficat curat. Detoxificați ficatul dvs. și spălați toxinele prin consumul de cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi. Băuind o mulțime de apă vă va ține hidratat, ceea ce încurajează în mod natural regenerarea celulelor. De asemenea, va permite ficatului să filtreze mai multe toxine și reziduuri, permițându-l să funcționeze mai repede și să-ți sporească nivelul de energie.
  • 3. Bucurați-vă de niște cafea. Cercetările arată că cafeaua vă poate proteja ficatul și reducerea riscului de boală hepatică cronică. Doar limitați aportul de cofeină la mai puțin de 400 mg pe zi (există aproximativ 95 mg de cafeină într-o ceașcă de cafea), astfel încât să nu experimentați efecte secundare negative cum ar fi creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 3
    4. Adăugați lămâie la dieta dvs. Beți suc de lămâie în apă sau ceai o dată pe zi. Sucul de lamaie stimulează producția bilă a ficatului pentru a ajuta la împingeți toxinele. De asemenea, previne acumularea de bilometri și promovează digestia și funcția hepatică în mișcarea sucurilor gastrice.
  • Imaginea intitulată Curățați etapa ficatului 4
    5. Beți ceai verde. Ceaiul verde este bogat în catechine, un tip de antioxidant de plante care sporește funcția hepatică și ajută la reducerea stocării de grăsimi în ficat.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 5
    6. Beți alimente naturale de fructe. Fructe precum căpșuni, mure, afine și zmeură îmbunătățesc sănătatea ficatului. Aceste fructe au acizi organici care mai mici niveluri de sânge de zahăr și vă vor ajuta să ardeți grăsime, scăzând șansele de boli hepatice grase.
  • Imagine intitulată Curățați ficatul 6
    7
    Faceți-vă rapid sucul. Postul este un mod sigur de a curăța ficatul. Cele mai multe posturi implică consumul de fructe și legume sau de a bea doar sucuri de fructe și legume, pentru o anumită perioadă de timp. Există multe curățenie diferite acolo - trebuie să alegeți unul care este potrivit pentru corpul vostru.
  • Ar trebui să luați în considerare consultarea unui nutriționist sau un medic înainte de a vă începe rapid.
  • Partea 2 din 4:
    Consumând alimente sănătoase
    1. Imaginea intitulată Curățați ficatul 7
    1. Evitați alimentele care vor face deteriorarea ficatului. Alimentele care sunt prelucrate și conțin o mulțime de conservanți, grăsimi și colesterol pot determina ca ficatul să devină aglomerat și înfundat cu reziduuri de grăsime. Curățați ficatul dvs. evitând alimentele prelucrate sau grase pentru a permite ficatului să se deblocheze și să regenereze celulele.
    • Evitați fast-food. În special, încercați să evitați mâncarea prăjită profundă sau carne conservată (cum ar fi cârnați, bacon, carne de vită cornată etc.)
    • Evitați grăsimile proaste. Carnea rosie grasă, alimentele prăjite adânci și grăsimile prelucrate ar trebui să fie evitate, deoarece pot bloca ficatul. Grasimile prelucrate includ uleiurile de margarină, scurtare și hidrogenate.
    • Evitați îndulcitori artificiali, coloranți și conservanți. Cel mai bine este să mergeți pe traseul natural atunci când vă curățați ficatul.
    • Evitați și carbohidrații rafinați, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 8
    2. Mananca-ti legumele. Anumite legume conțin substanțe nutritive precum beta-caroten care stimulează celulele hepatice și protejează ficatul de la toxine. Întuneric, cu frunze de frunze ca spanac încurajează creșterea celulelor și stimularea ficatului, în timp ce sfecla protejează conductele biliare în ficat de la deteriorarea toxinei. Scopul pentru 5 porții de legume zilnic și includeți cei care conțin substanțe nutritive de protecție la ficat.
  • Verzii care promovează sănătatea ficatului includ verdele de păpădie, tărtăcuță amară, arugula, verde de muștar, cicoare și spanac.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 9
    3. Până la aportul de usturoi. Usturoiul are compuși care conțin sulf care activează enzimele hepatice care funcționează pentru a spăla orice toxine care ar putea fi în sistemul dvs. Usturoiul conține, de asemenea, Allicin și seleniu, doi nutrienți care protejează ficatul din daune cauzate de toxine. Aceste două substanțe nutritive ajută la procesul de detoxifiere.
  • Dacă nu puteți suporta gustul usturoiului, deoarece pur și simplu nu vă place (sau sunteți un vampir) puteți achiziționa suplimente de usturoi la magazinul local de sănătate.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 10
    4. Mănâncă grapefruit. Grapefruitul este bogat în vitamina C și antioxidanți, ambele promovează un ficat sănătos. Grapefruit crește enzimele de detoxifiere în ficat și are un compus flavonoid, cunoscut sub numele de Naringenin, care determină ficatul să ardă grăsime, mai degrabă decât să o stocheze. Aveți grijă, totuși, deoarece cantități mari de grapefruit pot inhiba o enzimă hepatică numită citocromul P450, care poate afecta modul în care anumite alimente și medicamente sunt defalcate în organism.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 11
    5. Mănâncă avocados de două ori pe săptămână. Avocados sunt delicioase și au compuși producători de glutation. Acești compuși ajută la prevenirea ficatului de la supraîncărcarea toxică.
  • Imaginea intitulată Curățați etapa ficatului 12
    6. Mănâncă nuci. Nucile au nivele ridicate de L-arginină (o aminoacid) glutation și acizi grași omega-3 care ajută la curățarea ficatului de amoniac cauzând bolii. Extractele din cochilii lor sunt utilizate în mai multe formule de curățare a ficat.
  • Partea 3 din 4:
    Folosind remedii pe bază de plante
    1. Imaginea intitulată Curățați ficatul 13
    1. Utilizați un supliment pe bază de plante. Plantele naturale, cum ar fi rădăcina de brustură și păpădie, sunt toate spuse pentru a scăpa corpul de toxine, protejând în același timp celulele hepatice și promovând funcția hepatică sănătoasă. Toate pot fi găsite în capsulă sau în formă de tabletă și rădăcina de păpădie vine, de asemenea, în unele ceaiuri pe bază de plante. Adăugarea acestor suplimente la dieta zilnică vă poate ajuta să vă curățați ficatul și să reglementeze funcția.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 14
    2. Utilizați Lecitina Soya. Granulele de lecitină de soia conțin fosfolipide care ajută la protejarea ficatului. Granulele de lecitină din Soya sunt disponibile în majoritatea magazinelor de hrană pentru sănătate.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 15
    3. Creșteți aportul de magneziu. Magneziul promovează producția de bilă, care la rândul său promovează curățarea ficatului. Puteți lua suplimente de magneziu pentru a crește sănătatea ficatului.
  • O altă modalitate de a vă aduce magneziul este dizolvând o lingură de sare Epsom în apă caldă și bea acest amestec o dată sau de două ori pe lună. Sarea Epsom conține o cantitate mare de magneziu.
  • Imagine intitulată Curățați etapa ficatului 16
    4. Adăugați turmeric la dieta ta. Turmericul sporește capacitatea ficatului de a produce bilă, o parte esențială a procesului de curățare a ficatului. De asemenea, sa știut că ajută la regenerarea celulelor hepatice deteriorate.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 17
    5. Începeți să luați suplimente de ciulină lapte. Laptele de lapte promovează creșterea și sănătatea celulelor hepatice.Laptele de lapte conține silymarine, care sunt antioxidanți care luptă oxidarea, un proces care dăunează celulelor hepatice. De asemenea, sporește sinteza proteinelor în ficat.
  • Partea 4 din 4:
    Detoxificarea vieții tale
    1. Imaginea intitulată Curățați ficatul 18
    1. De-stresați-vă viața. Situații stresante eliberează hormoni și endorfine în sânge, care, la rândul său, depune toxine în ficat și încetinesc. Eliminați stresul în orice zone din viața dvs. pe care o puteți.
    • Luați în considerare activitățile anti-stres cum ar fi yoga și meditația.
  • Imaginea intitulată Curățați ficatul 1
    2. Utilizați produse de curățare a casei naturale. Când vă expuneți la substanțe chimice, ficatul dvs. trebuie să lucreze ore suplimentare pentru a vă menține sănătoși. Reduceți numărul de substanțe chimice pe care le expuneți utilizând produse de curățare fabricate din ingrediente naturale. Ajută, de asemenea, la utilizarea produselor organice și naturale pentru propria igienă personală.
  • Imaginea intitulată Curățați etapa ficatului 20
    3. Luați în considerare utilizarea unui purificator de aer în casa dvs. Cu cât mai multe toxine din aer, cu atât mai multe toxine, ficatul dvs. trebuie să se îndepărteze de la corpul vostru. Purificatoarele de aer sunt investiții deosebit de bune dacă locuiți în oraș sau în apropierea unei autostrăzi, deoarece mașinile depun multe toxine în aer.
  • Imaginea intitulată Curățați etapa ficatului 21
    4. Exercițiu cât mai mult posibil. Exercitarea vă ajută să mențineți o greutate corporală sănătoasă, care la rândul său scade riscul de boală ficat grasă. Exercitarea îmbunătățește, de asemenea, funcția enzimelor hepatice. Cu toate acestea, antrenamentul excesiv de greutate este conectat cu enzime hepatice ridicate, motiv pentru care ar trebui să opriți exercitarea a 48 de ore înainte de un test de funcții hepatice.
  • Avertizări

    Pietrele biliate sunt mai susceptibile de a se dezvolta la femeile obeze și persoanele cu niveluri ridicate de trigliceride. Evitarea alimentelor grase și consumul unei diete sănătoase vă poate reduce riscul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar