Cum să vă spălați rinichii

RIGHENYS Filtru și îndepărtați deșeurile din organism, precum și echilibrarea nivelurilor de sare și alți nutrienți cheie. Predispoziția genetică și utilizarea substanțelor toxice pot reduce funcția renală. Sănătatea renală este foarte importantă pentru sănătatea dvs. generală. Îndepărtarea rinichilor înseamnă că în esență clătiți-le. Dacă doriți să vă spălați rinichii, există mai mulți pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura că faceți acest lucru într-un mod care este sănătos și benefic pentru corpul vostru.

Pași

Metoda 1 din 3:
Mănâncă și bea pentru rinichii tăi
  1. Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 1
1. Stai hidratat. Deshidratarea pe termen lung poate împiedica funcția rinichii să funcționeze corect. Beți ori de câte ori vă simțiți însetat și beți suficient pentru a vă menține urina incoloră sau galben pal. Este un mit pe care apa suplimentară dincolo de această linie de bază vă va ajuta să vă spălați rinichii, dar va ajuta la prevenirea pietrelor de rinichi în grupurile de risc.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 2
    2. Echilibrați dieta dumneavoastră. Alimentele pe care le consumați sunt foarte importante pentru sănătatea dvs. de rinichi. Când încercați să vă spălați rinichii, să vă acordați o atenție deosebită dietei. Trebuie să încercați întotdeauna să mâncați sănătoși, dar este deosebit de important atunci când curăți un organ major ca rinichii tăi. O dietă sănătoasă, echilibrată va ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și a diabetului zaharat, cele două cauze majore ale leziunilor renale.
  • Pepene verde este o mâncare excelentă pentru a adăuga la dieta ta. Conține o mulțime de apă și acționează ca un diuretic, care va ajuta la spălarea toxinelor din rinichi.
  • Mănâncă mai multe boabe. Cranberries și zmeură, în special, vă pot ajuta să vă scapi rinichii de substanțe nedorite.
  • Semințele de dovleac conțin o mulțime de antioxidanți puternici care pot ajuta la îmbunătățirea funcției renale. Ia în considerare adăugarea lor în dieta dvs. ca o gustare sănătoasă.
  • Imagine intitulată Flush Rinichii Pasul 3
    3. Reduceți aportul de sodiu. Dietele care sunt ridicate în sodiu conduc la un risc mai mare de hipertensiune arterială. Acest lucru poate duce la o tulpină suplimentară asupra rinichilor. Reducerea sodiului în dieta dvs. este o modalitate excelentă de a promova sănătatea generală, în special pentru rinichii dvs.
  • Mâncați fructe și legume proaspete. Soiurile proaspete conțin cantități mai mici de sodiu decât opțiunile conservate.
  • Citiți etichetele. Începeți scanarea listelor de ingrediente pentru a vă asigura că alimentele achiziționate nu au conținut ridicat de sodiu. Supele conservate sunt una evidentă pentru a evita. Comparați produsele pentru a vă asigura că cumpărați unul cu cele mai mici cantități de sodiu. Căutați produse care sunt anunțate ca fiind scăzute de sodiu.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 4
    4. Beți sucul natural. Deoarece rinichii tăi sunt sistemul de filtrare al corpului tău, pot colecta niște construiri. Băuind sucul natural fără zaharuri adăugate este o modalitate bună de a rămâne hidratat în timp ce livrează nutrienți corpului dumneavoastră.
  • Sucul de afine este una dintre cele mai eficiente alegeri pentru curățarea rinichilor, deoarece ajută la reducerea cantității de oxalat de calciu, care poate provoca pietre la rinichi. Căutați sucuri care sunt naturale și nu au un zahăr suplimentar.
  • Sucul de sfeclă este, de asemenea, un suc mare. Acesta conține betaine, care poate ajuta la eliminarea multor substanțe.
  • Aciditatea naturală în sucul de lămâie ajută la spălarea rinichilor. Adăugați apă pentru a tăia gustul ascuțit.
  • Imagine intitulată Flush Rinichii Pasul 5
    5. Luați suplimente pe bază de plante cu prudență. Multe ierburi sunt utilizate în mod tradițional pentru a trata problemele renale, dar suprasolicitarea lor sau luarea lor în combinație cu alte ierburi sau medicamente pot ajunge să cauze mai mult rău decât binele. Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice supliment alimentar.
  • Ciroul de lapte și extractul de semințe de grapefruit sunt toate exemple de tratamente de rinichi naturopatice. Produsele din plante sunt, de obicei, cel mai bine luate ca un ceai, realizate prin aburând ierburile în apă fierbinte timp de 5 până la 10 minute.
  • Suplimentele dietetice sunt deosebit de riscante dacă aveți o boală de rinichi sau dacă luați alte medicamente. Chiar suplimente benefice, cum ar fi comprimatele de vitamina C sau de afine, pot fi descărcate dacă sunt luate în cantități mari.
  • Pentru a evita produsele contaminate, căutați suplimente cu un sigiliu de aprobare de la o organizație independentă, cum ar fi laboratorul de consum, NSF International sau U.S. Farmacopeia.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 6
    6. Încercați o curățare. O curățare a rinichilor este o modalitate bună de a "resetare" corpul tău și începeți noi obiceiuri sănătoase. Modificările sănătoase consistente sunt mai sigure și mai eficiente decât schimbările extreme, așa că nu simțiți nevoia de a proiecta o provocare intensă de curățare. Câteva zile - sau chiar doar o zi - de curățare pot avea rezultate bune.
  • Când faceți o curățare, veți mânca numai alimente și lichide specifice. Acestea includ fructe, cum ar fi cranberries și ierburi, cum ar fi rădăcina marshmallow. Căutați rețete care vă vor permite să integrați aceste alimente în mesele dvs.
  • Curățarea înseamnă că aveți nevoie și de a evita anumite alimente care stresați rinichii, în special alcoolul și cofeina. Dacă sunteți în pericol pentru pietre la rinichi, evitați, de asemenea, ciocolată, nuci, ceai, tărâțe de grâu, verde de sfeclă, căpșuni, rhubarb și spanac.
  • Metoda 2 din 3:
    Sprijinirea rinichilor
    1. Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 7
    1. Fă sport regulat. Exercițiul fizic vă poate ajuta să evitați creșterea în greutate și tensiunea arterială ridicată, ambele fiind presiunea inutilă asupra rinichilor dvs. Păstrarea corpului sănătos poate ajuta rinichii să funcționeze corect. Scopul este de a obține cel puțin 20 de minute de activitate fizică în fiecare zi.
    • Căutați o activitate pe care vă bucurați. De exemplu, dacă doriți să mergeți, să recrutați un prieten și să programați o dată permanentă pentru a vă explora cartierul. Dacă doriți să înotați, căutați o piscină comunitară în zona dvs.
    • Dacă sunteți nou să vă exercitați, consultați-vă medicul înainte de a începe orice program.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 8
    2
    Renunță la fumat. Dacă fumați, renunțarea vă poate ajuta să vă îmbunătățiți nu numai sănătatea generală, ci va beneficia foarte mult de rinichii dvs. Fumatul împiedică fluxul sanguin la organele vitale, inclusiv rinichii dvs. Aceasta înseamnă că nu pot spăla efectiv toxinele din corpul vostru.
  • Renunțarea la fumat este greu, dar există multe resurse pe care le puteți utiliza. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicamente sau produse de încetare a nicotinelor, cum ar fi guma sau patch-uri.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 9
    3. Luați medicamente conform instrucțiunilor. Deși există multe beneficii pentru medicamente, pot exista și efecte secundare. Unele medicamente pe bază de prescripție medicală au fost cunoscute pentru a provoca deteriorarea rinichilor. Asigurați-vă că discutați această posibilitate ori de câte ori medicul dumneavoastră vă abordează o rețetă.
  • Ucigașii dureroasă de durere - în special AINS, cum ar fi Ibuprofen, Aleve și Motrin, pot provoca, de asemenea, deteriorarea rinichilor dacă sunt luate în mod regulat. Ele sunt bune pentru utilizarea ocazională, dar discutați cu medicul dumneavoastră despre alternative dacă aveți nevoie să tratați durerea cronică și să aveți îngrijorări cu privire la sănătatea dvs. renală. Acetaminofenul este în general considerat mai sigur.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea sănătății renale
    1. Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 10
    1. Aflați de ce rinichii sunt importanți. Veți fi mai bine capabili să aveți grijă de rinichii dvs. dacă înțelegeți cât de importantă sunt pentru sănătatea dumneavoastră. Rinichii tăi îndepărtează deșeurile din corpul tău - gândiți-vă la acest sistem de filtrare. Fără rinichi, nivelurile dvs. de sodiu și potasiu ar putea ajunge la niveluri dăunătoare.
    • Încercați să creați obiceiuri care duc la o bună sănătate generală. De exemplu, încercați să vă limitați cofeina și aportul de alcool. Veți vedea mai multe beneficii pentru sănătate, iar rinichii dvs. vă vor mulțumi.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 11
    2. Cunoașteți riscurile de sănătate renală săracă. Boala renală cronică este cea mai frecventă afecțiune la rinichi. Dacă această afecțiune persistă, poate provoca eșecul rinichilor, adică deșeurile nu sunt filtrate corespunzător. Simptomele bolii renale includ oboseala, greața, creșterea sau scăderea urinării, construirea de fluid (care poate provoca dificultăți de respirație) și o creștere a nivelurilor de potasiu.
  • Boala renală cronică este de obicei cauzată de tensiune arterială ridicată sau de diabet zaharat. Dacă suferiți de oricare dintre condiție, aveți un doctor testați funcția de rinichi cel puțin o dată pe an.
  • Pietrele de rinichi sunt o altă boală comună. Acestea sunt particule solide, formate frecvent de minerale și pot fi foarte dureroase. Simptomele includ durerea (uneori extrem de severă și înjunghiată) în spate, flanc și abdomen, precum și dificultăți și dureri în timpul urinării.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 12
    3. Discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă bănuiți că aveți o boală de rinichi, ar trebui să căutați asistență medicală. Asigurați-vă că ați descrie simptomele dvs. cât mai specific posibil pentru medicul dumneavoastră. De asemenea, puteți solicita informații despre prevenirea bolilor de rinichi.
  • sfaturi

    Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe o curățare a rinichilor, mai ales dacă sunteți cu risc crescut de boală renală cronică. Medicul dumneavoastră poate sugera un brand de renume și reglementat.

    Avertizări

    Diabetul necontrolat poate provoca, de asemenea, rău rinichilor, iar în unele cazuri provoacă insuficiență renală - prin urmare, este important să vă tratați diabetul în mod adecvat cu ajutorul medicului dumneavoastră.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar