Cum de a dezbate un sân de curcan

Debonarea (uneori numită "dezosare") este procesul de eliminare a oaselor de la o pasăre înainte de gătit. Sânii de curcan demonstrat sunt baza pentru multe rețete, cum ar fi sânul de curcan cu cuptor sau Turcia Kabobs. Bonele de la procesul de debonare pot fi, de asemenea, utilizate pentru a face stocul de curcan. Învățând cum să vă dezbateți carnea proprie vă poate economisi bani, deoarece cele mai multe tăieturi de debonare sunt mai scumpe decât carnea osoasă. Odată ce tehnica de debonare este stăpânită, poate fi folosit pe orice număr de păsări, inclusiv gâscă, fazan, rață și pui.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă să vă dezbateți curcanul
  1. Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 1
1. Lăsați deoparte ceva timp. Dacă aceasta este prima dată debonarea unui sân de curcan, programați o mulțime de timp pentru a finaliza sarcina. Dezbonarea unui sân de curcan va dura de obicei aproximativ 10 minute, dar cu practica veți deveni mai rapidă și mai eficientă.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 2
    2. Adunați niște provizii. Veți avea nevoie de o placă de tăiere din plastic - un cuțit ascuțit, subțire, și, desigur, un piept întreg de curcan. În plus, asigurați-vă că zona de bucătărie este sanitară înainte de a începe.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 3
    3
    Spălați-vă pe mâini. Este crucial să începeți cu mâinile sanitare, altfel ați putea introduce bacterii în curcanul dvs. Asigurați-vă că vă spălați temeinic mâinile cu săpun și apă caldă. Veți dori să vă spălați din nou mâinile când ați terminat.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 4
    4. Skip Spălați pieptul de curcan pentru a evita contaminarea bucătăriei dvs. Deși ați auzit sfatul că spălarea păsărilor de curte este o idee bună, făcând astfel creșterea riscului de otrăvire alimentară. Asta pentru că apa se stropi ușor, răspândind bacteriile în spațiul de lucru, pe echipamentul dvs. de gătit și pe hainele voastre. În plus, bacteriile devine peste tot pe mâini. Nu vă spălați curcanul înainte de a vă descurca.
  • Este foarte ușor ca moleculele de apă să se răspândească prin aer, chiar dacă nu le vedeți. Este nevoie de o cantitate foarte mică de bacterii pentru a vă face rău, așa că nu riscați.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 5
    5. Păstrați spațiul de lucru curat pentru a minimiza riscul de otrăvire a alimentelor. Puneți curcanul pe o placă de tăiere din plastic care este folosită numai pentru felierea cărnii. Asigurați-vă că Turcia rămâne pe placa de tăiere și ștergeți imediat sucurile care se varsă peste părțile laterale. Plasați ustensilele sau mâncărurile utilizate direct în spălarea dvs. și utilizați un săpun antibacterian sau curățare pentru a vă curăța suprafața de lucru de îndată ce ați terminat.
  • Turcia brută va contamina orice atingere cu bacterii, deci trebuie să fiți atenți.
  • Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile înainte de a atinge nimic altceva decât curcanul sau ustensile pe care le utilizați pentru a fi desfigurați-o. În plus, curățați-vă bine mâinile cu un săpun antibacterian când ați terminat.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 6
    6. Scoateți pielea. Dacă doriți să vă pregătiți pieptul de curcan fără piele, acum este un moment bun pentru ao elimina. Folosind un cuțit de tăiere și degetele, îndepărtați cu atenție pielea și aruncați.
  • Deși acest pas este opțional, poate face ca procesul de debonare să fie mai ușor.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea osului chilului
    1. Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 7
    1. Poziționați curcanul. Așezați pieptul de curcan cu partea de piele pe o placă de tăiere din plastic. Poziționați capătul ascuțit, astfel încât să se confrunte de tine. Asigurați-vă că aveți o mulțime de cameră cotă în jurul plăcii dvs. de tăiere la locul de muncă.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 8
    2. Face o felie de centru. Faceți o tăiere în jos centrul pieptului până la os. Acest lucru poate dura mai multe reduceri. Face fiecare tăiat mai adânc decât ultimul până când osul este atins.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 9
    3. Localizați osul chilului. Osul chilului este un os triunghi închis în centrul sânului. Acesta este primul și mai important oase pentru a elimina. Poate doriți să ridicați pieptul și să-l îndoiți înapoi un pic pentru a expune mai bine osul chilului.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 10
    4. Tăiați cartilajul. Folosind cuțitul tău. Slice prin cartilajul găsit chiar deasupra osului chilului. Încă o dată, acest lucru poate necesita mai multe runde cu cuțitul dvs., mutarea mai profundă de fiecare dată.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 11
    5. Scoateți osul chilului. Ridicați pieptul și îndoiți-l înapoi și mai mult. Încercați să "afișați" osul chilului un pic prin aplicarea presiunii cu degetele. Apoi, folosind mâinile și cuțitul, lucrați pentru a elibera întregul os. Scoateți osul, precum și cartilajul.
  • Dacă osul chilului nu apare cu ușurință, glisați degetele sub ea pe o parte, apoi cealaltă, care lucrează pentru a distruge orice cartilaj.
  • Odată ce cartilajul este deconectat de la os, ar trebui să iasă ușor.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea oaselor suplimentare
    1. Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 12
    1. Localizați oasele lungi. Există două oase lungi (una pe fiecare parte) care rulează lungimea sânului. Găsiți cele două oase lungi și utilizați ambele mâini pentru a îndoi oasele înapoi, slăbindu-le.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 13
    2. Scoateți oasele lungi. Utilizați cuțitul pentru a lucra în jurul oaselor și cartilajului oaselor lungi. Lucrați cu atenție pentru a îndepărta carnea și cartilajul până când osul este liber. Repetați pe partea opusă. Salvați cât mai multă carne posibilă.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 14
    3. Localizați și eliminați valoarea dorită. Dispozitivul de dorit este un os subțire, în formă de V găsit chiar între gât și sân. Până acum, greutatea dvs. ar trebui să fie suficient de liberă pentru a pur și simplu. Dacă este necesar, utilizați cuțitul pentru a elibera orice carne care țineți-o pe valoarea dorită și eliminați-o.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 15
    4. Curățați sânii. Scoateți tendonul alb, precum și orice țesut conjunctiv din pieptul de curcan. Dacă doriți, tăiați sânii de curcan în două jumătăți. Folosind un cuțit ascuțit (cuțitul dvs. de dezosare sau un cuțit de bucătărie mai standard), tăiați în jos centrul pieptului de curcan îndelungat. Acest lucru vă va oferi porții mai mici pentru a stoca și a pregăti.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 16
    5. Păstrați-vă curcanul. Acoperiți carnea de curcani brută cu folie de plastic, puneți-o într-o pungă de plastic sau sigilați-o într-un alt recipient cu aer. Turcia neplăcută va fi ok în frigider timp de 2-3 zile. Dacă nu intenționați să o utilizați în acel moment, este mai bine să plasați recipientul etanș al aerului în congelator, unde va dura câteva săptămâni. Când sunteți gata să o utilizați, dezghețați-vă curcanul în frigider peste noapte.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 17
    6. A curăța. Când ați terminat, asigurați-vă că ați curățat temeinic mâinile, instrumentele și zona de bucătărie. Ori de câte ori lucrați cu păsările de curte brute, asigurați-vă că utilizați apă caldă cu săpun pentru a dezinfecta totul.
  • Imagine intitulată Debone Un pas de sân de curcan 18
    7. Utilizați-vă curcanul dacă sunteți gata să îl gătiți. Odată ce curcanul dvs. este debonizat, este posibil să fiți gata să-l gătiți. Asigurați-vă că îl gătiți cu atenție, astfel încât să nu riscați otrăvire alimentară.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    La debonarea unei curții, nu ar trebui să tăiați niciodată pe os.
  • Cumpărați carnea osoasă în vrac. Debone și înghețați-le pentru economii și confort suplimentare.
  • Încercați să utilizați un scalpel de unică folosință în locul unui cuțit de dezosare pentru procesul de debonare.
  • Practicați debonarea unui sân într-o pasăre mai mică, cum ar fi un pui înainte de a încerca o curcan de dimensiuni complete.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Oase-în sânul de curcan
    • Plăci de tăiere din plastic
    • Cuțit de dezosare
    • Servețele de hârtie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar