Cum să prăjiți adânc o curcan

Turcia prăjită este delicioasă, dar procesul poate fi periculos dacă nu știți ce faceți. Cu toate acestea, dacă urmați pașii cu atenție, puteți pregăti o cină de curcan gustoasă pentru familia și prietenii dvs! Înainte de prăjire, asigurați-vă întotdeauna că curcanul dvs. este complet dezghețat pentru a evita explozii atunci când Turcia vine în contact cu uleiul de prăjire.

Pași

Partea 1 din 4:
Condimentarea Turciei
  1. Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 1
1. Alegeți o curcan care este aproximativ 15 kilograme (6.8 kg). Majoritatea friterii se pot ocupa de o pasăre de până la 18 lire sterline (8.2 kg), dar riscați să deplasați prea mult ulei dacă utilizați cea mai mare dimensiune care se va potrivi în friterul dvs. De asemenea, păsările mai mici tind să gătească mai uniform.
  • Puteți estima aproximativ 1 servire a Turciei pentru fiecare lire (0.4 kg) de păsări, astfel încât 15 lire sterline (6.8 kg) Turcia va servi până la 15 persoane.
  • Imagine intitulată adânc Fry un pas de curcan 2
    2. Dezghețați-vă curcanul complet înainte de a vă prăji. Lăsați-vă curcanul în frigider până când este dezghețat. Este extrem de important ca curcanul dvs. să fie complet dezghețat înainte de a încerca să-l prăbușiți. Cristalele de gheață pot provoca spatter sau chiar să explodeze, ceea ce poate provoca arsuri grave la oricine stând în apropiere.
  • Permiteți Turciei dvs. să se dezghețe timp de 24 de ore pentru fiecare 5 kilograme (2.3 kg) de greutate. De exemplu, 15 lire sterline (6.8 kg) Turcia ar trebui să dezghețați în frigider timp de 3 zile.
  • Pentru a vă asigura că curcanul este complet dezghețată, simțiți-o înăuntru și afară pentru a vă asigura că nu există pete reci sau grele în carne. Asigurați-vă că verificați între coastele din interiorul cavității Turciei, deoarece acesta este adesea ultimul loc de dezghețare.
  • Imagine intitulată adânc Fry un pas de curcan 3
    3
    Scoateți Gibletele și gâtul dacă curcanul dvs. este proaspăt. Cele mai multe curcani pe care le cumpărați din magazinul alimentar au deja gâtul înlăturat, dar dacă aveți unul proaspăt, este posibil să fie atașat.
  • Imagine intitulată adânc prăjit un pas de curcan 4
    4. Deschideți cavitatea gâtului și faceți o mică fantă în care picioarele de curcan îndeplinesc sânul. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că uleiul poate curge liber prin pasăre, ajutându-l să gătească mai uniform.
  • Cele mai multe curcani înghețate vor avea deja acest lucru, dar curcanii proaspeți nu vor.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 10
    5. Așezați curcanul în frite și acoperiți-l cu apă pentru a măsura uleiul de care aveți nevoie. Turcia ar trebui să fie acoperită de /2 Inch (1.3 cm) de apă și ar trebui să aveți 5 inci (13 cm) între nivelul apei și partea superioară a fritului. Puteți măsura apa pe măsură ce îl puneți în oală sau după ce eliminați curcanul.
  • Dacă nu aveți suficient spațiu între apă și friterul dvs., riscul de a scoate uleiul în timp ce curcanul dvs. gătit.
  • Uscați cu atenție vasul de prăjire după ce ați turnat apa.
  • Asigurați-vă că faceți acest pas înainte de a vă usca și sezoniza curcanul.
  • Imagine intitulată adânc Fry o curcan Pasul 5
    6. Verificați dublu că curcanul dvs. este complet dezghețată și uscată. Simțiți-vă în interiorul cavității și între coaste pentru a vă asigura că nu există cristale de gheață rămase, apoi folosiți prosoape de hârtie pentru a usca complet curcanul în interior și în afară.
  • Imagine intitulată adânc Fry un pas de curcan 6
    7. Se condimentează pasărea cu o frecare uscată. Puteți achiziționa o frecare pregătită sau puteți face propriul amestec din condimentele preferate. Separați cu grijă pielea din carnea păsării, apoi plasați cea mai mare parte a frecvenței sub piele. Puteți utiliza orice frecare rămași în interiorul cavității și pe piele.
  • Unii oameni preferă să-și salveze curcanul în apă sărată sau să-l injecteze cu condimente lichide. Aceste metode nu sunt recomandate, deoarece lichidul suplimentar poate provoca uleiul în frite.
  • Sfat de experți
    Vanna Tran

    Vanna Tran

    Cu experiență de bucătărie este un bucătar de acasă care a început să gătească cu mama ei la o vârstă foarte fragedă. Are evenimente catering și a găzduit mese pop-up în zona San Francisco Bay de peste 5 ani.
    Vanna Tran
    Vanna Tran
    Cu experiență

    Vanna Tran, bucătarul experimentat, sfătuiește: "Pe cont propriu, Turcia poate fi destul de aromată, așa că mă asigur că o dau ajutor cu o mulțime de sare. Îmi place să folosesc un amestec de condimente cu un raport de sare de 1: 3 cu mirodenii. De asemenea, pentru a vă asigura că frecarea pe deplin pătrunde în carnea curcanului, lăsați-vă pasărea să stea în frigider timp de 24 de ore după ce a fost frecat."

    Partea 2 din 4:
    Configurarea fritului
    1. Imagine intitulată adânc Fry O Turcia Pasul 7
    1. Verificați friterul pentru a vă asigura că este în stare bună de funcționare. Fritorul dvs. ar trebui să aibă un arzător, un suport solid, un hanger sau un coș și un termometru. De asemenea, veți avea nevoie de un rezervor de propan și un stingător de incendiu evaluat pentru incendiile de grăsime.
    • Nu trebuie să aveți un frite special pentru curcani, dar ar trebui să fie suficient de mare pentru a vă adapta pasărea.
  • Imagine intitulată adânc Fry un pas de curcan 8
    2. Configurați fritul dvs. la cel puțin 10 picioare (3.0 m) departe de orice clădiri. Acestea includ consolii, garaje și carporturi. Chiar dacă sunteți foarte atent, un incendiu de ulei se poate aprinde rapid, capturarea structurilor din apropiere pe foc.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 9
    3. Alegeți un loc de nivel pe beton sau murdărie pentru rezervorul dvs. de frite și propan. Nu trebuie să plasați niciodată fritul pe o suprafață de lemn, deoarece pictorii de ulei pot prinde cu ușurință focul de la arzător. Asigurați-vă că plasați rezervorul dvs. de propan cât mai departe de frite, deoarece puteți să vă întindeți linia care duce de la rezervor la arzător.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 11
    4. Umpleți fritul cu cantitatea determinată de ulei vegetal. Uleiul de arahide este cel mai frecvent utilizat ulei pentru prăjire, datorită punctului său scăzut de fum. Cu toate acestea, puteți utiliza alte uleiuri vegetale cu un punct de fum de cel puțin 450 ° F (232 ° C), inclusiv șofrănel și ulei de porumb.
  • Partea 3 din 4:
    Frying Turcia
    1. Imagine intitulată adânc Fry un pas de curcan 12
    1. Aprindeți arzătorul și monitorizați uleiul până când atinge 350 ° F (177 ° C). Poate doriți să utilizați o brichetă lungă sau o potrivire lungă. Utilizați un termometru pentru a păstra un ochi apropiat asupra temperaturii pe măsură ce încălziți uleiul pentru a vă asigura că nu este prea cald.
    • Dacă uleiul dvs. devine prea fierbinte, în afara curții va găti mai repede decât interiorul, rezultând o pasăre neclară. De asemenea, creșteți riscul unui foc de grăsime.
  • Imagine intitulată adânc Fry un pas de curcan 13
    2. Așezați curcanul în coș sau atașați-l la cuier. Dacă aveți un cuier, împingeți capătul lung prin cavitatea curcanului, astfel încât cârligele să fie așezate ferm pe fundul curcanului. Atașați mânerul și ridicați curcanul pentru a vă asigura că se simte sigur.
  • Dacă aveți un coș, plasați în jos curcanul.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 14
    3. Încet coborâți curcanul în ulei. Dacă uleiul începe să scuipă, ridicați încet curcanul înapoi. Nu aruncați curcanul în ulei!
  • Dacă trebuie să luați curcanul, verificați dublu că uleiul este temperatura corectă și că curcanul este complet curățat și uscat. De obicei, uleiul de scuipă este un rezultat al umidității care intră în contact cu grăsimea fierbinte.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 15
    4. Gătiți curcanul la o temperatură de 165 ° F (74 ° C). O orientare generală pentru cât timp va dura acest lucru este aproximativ 3 minute pentru fiecare lire (0.4 kg) de pasăre, dar ar trebui să mergeți întotdeauna la temperatura internă a curcanului, mai degrabă decât timpul de gătire.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 16
    5. Ridicați încet curcanul din ulei atunci când este timpul să-l verificați. Dacă aveți un coș, utilizați mănuși de cuptor pentru ao ridica de mâner. Dacă utilizați un cuier, pescuiți cu grijă curcanul de la Fryer. Permiteți uleiului să se scurgă în timp ce ridicați pasărea.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 17
    6. Testați temperatura în ambele coapse și ambele părți ale sânului. Utilizați un termometru citit instantaneu pentru a vă asigura că obțineți o citire exactă. Temperatura de curcan trebuie să fie de minimum de 165 ° F (74 ° C).
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 18
    7. Permiteți curcanului să se odihnească timp de 20 de minute înainte de sculptură. Sucurile din Turcia au nevoie de timp pentru a redistribui pe tot parcursul cărnii pentru a obține cele mai bune rezultate. Puteți scurge curcanul pe prosoape de hârtie sau pe un rack.
  • Partea 4 din 4:
    Curățarea uleiului
    1. Imagine intitulată adânc Fry O Turcia Pasul 19
    1. Lăsați uleiul să se răcească înainte de a vă arunca. Lăsați uleiul în frite până când sa răcit complet. Ar trebui să fie despre temperatura camerei înainte de a încerca să-l vărsați din frite.
  • Imagine intitulată adânc Fry O Turcia Pasul 20
    2. Turnați uleiul în recipiente de unică folosință și aruncați-le departe. Dacă sunteți îngrijorat de vărsarea uleiului din recipiente, puneți-le în congelator și lăsați-l pe ulei congel, apoi aruncați containerele.
  • Imagine intitulată adânc Fry o treaptă de curcan 21
    3. Curățați grăsimea de la frite și arzătorul. Resturile de grăsime folosite pot provoca un incendiu data viitoare când utilizați Fryer dacă nu o curățați cu atenție după fiecare utilizare.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 1 15 de lire sterline (6.8 kg) Turcia
    • Peanut sau ulei vegetal
    • Uscat freca
    • Termometru
    • Arzător
    • Oală de prăjire
    • Stand
    • Hanger sau coș
    • Rezervor de propan
    • Mai ușoară sau meci
    • Stingător de foc

    sfaturi

    Avertizări

    Citiți toate instrucțiunile care vin cu fritul dvs. profund și ajustați metoda în consecință.
  • Asigurați-vă că curcanul dvs. este complet dezghețat înainte de a vă prăji adânc în scopul de a evita o explozie atunci când Turcia vine în contact cu uleiul!
  • Păstrați copiii și animalele de companie departe de fritul profund, astfel încât să nu fie răniți.
  • Nu folosiți niciodată un frite în aer liber în interior sau o frită interioară în aer liber.
  • Purtați mănuși de cuptor greu, pantofi închise și pantaloni lungi atunci când coboară curcanul în frite.
  • Nu vărsați niciodată uleiul de gătit pe o scurgere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar