Cum să curățați o curcan

Nimic nu pare mai gustos în centrul unei sărbători de vacanță decât o curcan! Indiferent dacă ați prins singură pasărea dvs. sau ați cumpărat-o la magazin, totuși, primul pas în procesul de pregătire este curățarea. Jupuirea, scufundarea sau pur și simplu eliminarea ambalajelor din curcanul dvs. în modul corect poate asigura că este gătit în siguranță - pentru a deveni lovitura de cină.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea unui magazin cumpărat de Turcia
  1. Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 1
1
Dezghețați-vă curcanul înainte de ao curăța. Dacă aveți suficient timp, vă puteți dezgheța curcanul dvs. prin setarea în frigider timp de câteva zile, permițând 24 de ore pentru a dezgheța la fiecare 5 kilograme (2.3 kg) din Turcia. Pentru o dezghețare ușor mai rapidă, puneți curcanul într-o pungă de rezistență la scurgere și puneți-o într-o chiuvetă sau o găleată. Complet scufundați-o cu apă rece, schimbând apa la fiecare 30 de minute și permițând 30 de minute pentru a dezgheța la fiecare 5 kilograme (2.3 kg) din Turcia. Pentru cea mai rapidă metodă, plasați curcanul într-o tigaie și utilizați setarea de dezghețare a cuptorului cu microunde pentru a se dezgheța.
  • Păstrați curcanul în ambalajul său, cu excepția cazului în care îl dezghețați în cuptorul cu microunde.
  • Dacă vă dezghețați curcanul în frigider, îl puteți păstra acolo până la 2 zile înainte de gătit. Dacă îl dezghețați în apă sau în cuptorul cu microunde, va trebui să începeți să curățați și să vă gătiți cât de repede este gata.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 2
    2. Spălați-vă mâinile cu atenție înainte de a vă ocupa de curcanul. Utilizați apă caldă și săpun pentru a spăla mâinile timp de 20 de secunde înainte de a începe să manipulați curcanul. Rotiți-vă mânecile și trageți înapoi și orice păr lung. Acest lucru vă va ajuta să păstrați curățați și să evitați răspândirea bolilor alimentare.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de curcan 3
    3. Scoateți ambalajul și plasați curcanul în vasul său de coacere. Tăiați cu atenție deschiderea și trageți de pe ambalajul Turciei. Aruncați-o în coșul de gunoi. Apoi, plasați curcanul direct în tigaia de coacere sau la fel de mâncare.
  • Cele mai puține suprafețe pe care le lăsați Turcia Raw, cu atât mai puțin va trebui să curățați când ați terminat gătitul.
  • Nu lăsați nici o parte din Turcia sau sucurile sale să intre în contact cu alte produse alimentare, cu excepția alimentelor gătite în interiorul curții, cum ar fi umplutura. Dacă apare contactul accidental, aruncați celelalte produse alimentare.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de curcan 4
    4. Scoateți gâtul și gabletele din interiorul curcanului. Puteți găsi de obicei gâtul și gabletele din Turcia în interiorul cavității corpului. Ajungeți cu atenție înăuntru și trageți-le, lăsând interiorul golfului.
  • Puteți găti gâtul sau gabletele, urmând o rețetă sau aruncați-le departe.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 5
    5. Clătiți în interiorul curcanului dvs. dacă este balustrat. Dacă gătiți o curcan înmuguri, mai întâi goliți chiuveta complet, apoi curățați-o cu apă caldă, cu săpun și clătiți-o bine. Umpleți-l cu 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de apă rece, apoi clătiți cavitatea curcanului cu un curent blând de apă rece. Scurgeți curcanul ținând-o peste chiuvetă, apoi lăsați-o în jos în tigaia de prăjire.
  • Nu aveți nevoie să curățați sau să clătiți deloc în afara curții.
  • Așezați tigaia de prăjire chiar lângă chiuvetă și acoperiți zona înconjurătoare cu prosoape de hârtie în cazul oricărei scurgeri.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 6
    6. Evitați spălarea curții dacă nu este balustradă. Spălarea păsărilor de curte, inclusiv Turcia, nu va face nimic pentru a elimina bacteriile. De fapt, poate ajuta la răspândirea bacteriilor în jurul bucătăriei dvs. și chiar pe tine, ceea ce poate duce la boală. Cea mai sigură modalitate de a vă pregăti curcanul este să o mutați pur și simplu din ambalajul său în vasul de coacere.

    Știați? Gătiți curcanul dvs. la cel puțin 165 ° F (74 ° C) pe plan intern este tot ce trebuie să faceți pentru a ucide orice bacterii.

  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 7
    7. Spălați-vă mâinile, chiuveta și orice altceva care a atins curcanul brut. Pentru a evita contaminarea încrucișată, spălați-vă mâinile și antebrațele cu apă caldă și săpun pentru cel puțin 20 de secunde după ce manipulați curcanul. Apoi, utilizați apă fierbinte, cu săpun pentru a curăța toate ustensilele și suprafețele de bucătărie pe care le-ați folosit, cum ar fi blaturul sau chiuveta. Clătiți cu apă curată după aceea.
  • Pentru o protecție suplimentară, puteți dezinfecta suprafețele de bucătărie cu 1 lingură (15 ml) de bleion lichid de clor amestecat în 1 galon (3.8 l) de apă. Lăsați aceste suprafețe să se usuce bine înainte de a le folosi.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Scoaterea și curățarea unei curții sălbatice
    1. Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 8
    1. Scoateți penele dacă intenționați să vă prăjiți adânc sau să vă prăjiți curcanul. Scoaterea durează mai mult decât jupuirea unei curcani sălbatici, dar este calea de a merge dacă intenționați să frământați, să fumați sau să vă prăjiți adânc. Tind să păstreze mai eficient umiditatea Turciei.
    • Scopul este, de asemenea, opțiunea de a alege dacă doriți să gătiți întregul dvs. Turcia.
    • Scufundarea este un proces murdar, așa că faceți-o în afara sau într-un garaj, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 9
    2. Îndepărtați o parte din aripile curcanului împreună cu capul și gâtul. Utilizați un cuțit ascuțit, puternic pentru a tăia capul și gâtul curcanului, începând cu 1-2 inci (2.5-5.1 cm) deasupra conexiunii gâtului cu corpul. De asemenea, puteți elimina o parte din aripi, începând de la prima articulație pentru a lăsa o secțiune în formă de tambur în urmă.
  • Aripile sunt comestibile, dar sunt greu de despicat și de obicei nu au suficientă carne lângă capete pentru a justifica efortul suplimentar.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 10
    3. Încălziți un vas mare de apă la 140-150 ° F (60-66 ° C). Umpleți o oală mare cu suficientă apă caldă pentru a vă submina complet curcanul. Scopul ca apa să fie de 140-150 ° F (60-66 ° C), care este suficient de caldă pentru a slăbi pene pentru a ieși, dar nu suficient de fierbinte pentru a începe să gătească pielea.
  • Puteți încălzi apa pe o sobă sau pe un arzător în aer liber.
  • Va trebui să utilizați un termometru de bucătărie pentru a verifica temperatura apei.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 11
    4. Îndepărtați curcanul timp de 30 de secunde pentru a face mai ușor să vă plimbați. Țineți curcanul lângă picioare și dați-l în apă timp de aproximativ 30 de secunde. Ridicați curcanul afară și încercați să scoateți o pene. Dacă vine ușor, este gata să scoată. Dacă trebuie să trageți din greu, dați din nou curcanul pentru câteva secunde.
  • Înmuierea curcanului pentru mai mult de 30 de secunde ar putea începe să-l gătească, ceea ce nu doriți să faceți în timp ce penele sunt încă atașate.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de curcan 12
    5. Atârnă curcanul la înălțimea capului. Trageți curcanul afară și utilizați o frânghie puternică pentru a vă închide de picioare. Puteți lega-o într-o ramură puternică de copac sau o fascicul robust în garaj, asigurându-vă că o păstrați peste oală pentru a picura uscarea.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 13
    6. Scoateți penele câteva la un moment dat. Începând de la spate, începeți să trageți doar câteva pene la un moment dat, prindeți-le de rădăcini și scufundându-se cu o remorcă blândă. Trageți în jos de cerealele penelor, trecând peste întreaga pasăre până când este curată.

    Bacsis: Dacă aveți vreun pene mici, asemănătoare părului lăsate după ce ați scos, le puteți arde departe prin trecerea cu atenție a acestora cu o brichetă.

  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 14
    7. Îndepărtați înghețarea Turciei. Odată ce pasărea dvs. este smulsă, deschideți cu grijă cavitatea corpului cu un cuțit și scoateți-le pe entrails. Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile și asigurați-vă că eliminați tot materialul pulmonar, care este conectat la coloana vertebrală și poate putrezi rapid.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 15
    8. Scoateți picioarele și plasați curcanul într-un vas de coacere dacă doriți Gatiți-o întreg. Dacă preferați să gătiți sau să vă păstrați întreaga curcan, tăiați mai întâi picioarele la genunchi sau la a doua îmbinare folosind un cuțit ascuțit și puternic. Păstrați coapsele și coprele atașate, dar nu partea scârbiată a piciorului, care nu va avea cât mai multă carne. Puneți-o pe un vas mare de coacere dacă sunteți gata să gătiți.
  • Dacă doriți să înghețați curcanul, puneți-l în 2 pungi de congelator din plastic și sigilați cât mai strâns posibil. Puteți să o păstrați cu până la 7 luni înainte de ao folosi.
  • Aruncați părțile piciorului că nu gătiți.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 16
    9. Separați fileurile de sân, coapsele și picioarele dacă doriți să o gătiți în bucăți separate. Pentru a tăia curcanul în secțiuni, puneți-l pe spate și tăiați spatele pielii de la sân. Apoi, tăiați curcanul de-a lungul fiecărei părți a sânului și în interiorul uneia a unei aripi. Trageți la filetul de sân și utilizați cuțitul pentru al slăbiți și ridicați-l de osul de sân, care lucrează din spate în față.
  • Pentru a îndepărta coapsa și piciorul curcanului, tăiați prin mușchiul coapsei în spate, apoi trageți-l cu mâna până când popul articulat. Continuați să tăiați coapsa până când îl puteți elimina.
  • Dacă aveți un congelator mai mic, tăierea curții în bucăți mai mici va face mai ușor de conservat. Puneți fiecare secțiune în 2 pungi de congelator plastic sigilate și păstrați curcanul timp de până la 7 luni înainte de ao folosi.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Jupuirea unei curcani sălbatici
    1. Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 17
    1. Pielea curcanului dacă doriți să o grăbiți sau să o prăjiți în bucăți separate. Jupuirea unei curcani este de obicei mai rapidă și mai curată decât să o scoată. Este o opțiune excelentă dacă intenționați să vă grăbiți sau să vă prăbușiți curcanul în bucăți separate.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 18
    2. Așezați curcanul la nivelul pieptului. Utilizați o frânghie puternică pentru a lega curcanul cu ambele picioare, atașându-l la o ramură de copac robustă sau un fascicul. Legați picioarele în sus separat, astfel încât acestea să fie de 12-18 inci (30-46 cm).

    Bacsis: Puteți atârna curcanul la orice înălțime, dar păstrarea acestuia la nivelul pieptului va face pentru cel mai simplu proces de jupuire.

  • Imagine intitulată Curățați o curcan Pasul 19
    3. Scoateți barba, ventilatorul și aripile Turciei. Prindeți barba aproape de corp, răsuciți-l la jumătatea drumului, apoi dați-i o remorcă fermă pentru al scoate din sân. Setați-l deoparte sau aruncați-l, apoi scoateți ventilatorul Turciei prin tăierea pielii departe de coadă. Apoi, treceți la aripi, tăiați-le la cot sau la cea de-a doua îmbinare.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 20
    4. Pielea coada și scoateți gâtul. Țineți pielea coada și începeți să o trageți pe corp. Utilizați-vă mâinile pentru a lucra ușor în jurul aripilor și a pieptului. Trageți-l până când este la gâtul curcanului, apoi opriți.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 21
    5. Tăiați gâtul și pielea pentru a termina procesul de jupuire. Utilizați un cuțit ascuțit, puternic pentru a tăia capul și gâtul curcanului, începând cu 1-2 inci (2.5-5.1 cm) deasupra conexiunii gâtului cu corpul. Acest lucru va scoate, de asemenea, pielea și pene suplimentare pe care le-ați tras.
  • Setați pielea și scoateți-le deoparte sau aruncați-le.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 22
    6. Îndepărtați înghețarea Turciei înainte de gătit sau păstrați-o. Pentru a îndepărta interiorul Turciei, deschideți cu atenție cavitatea corpului cu un cuțit și scoateți-le pe entrails. Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile și asigurați-vă că eliminați tot materialul pulmonar, care este conectat la coloana vertebrală, deoarece poate să putrezească rapid.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 23
    7. Scoateți picioarele și plasați curcanul într-un vas de coacere dacă doriți să îl gătiți întreg. Dacă preferați să gătiți sau să vă păstrați întreaga curcan, tăiați mai întâi picioarele la genunchi sau la a doua îmbinare, folosind un cuțit ascuțit și puternic. Veți păstra coapsele și coapsele atașate, dar îndepărtați și eliminați partea de scârțâit a piciorului, care nu va avea cât mai multă carne. Puneți-l pe un vas mare de coacere dacă sunteți gata să îl gătiți.
  • Dacă doriți să înghețați curcanul, puneți-l în 2 pungi de congelator din plastic și sigilați cât mai strâns posibil. Puteți să o păstrați cu până la 7 luni înainte de ao folosi.
  • Imagine intitulată Curățați o treaptă de curcan 24
    8. Separați fileurile de sân, coapsele și picioarele dacă doriți să o gătiți în bucăți separate. Pentru a tăia curcanul în secțiuni, puneți-l pe spate și tăiați-l de-a lungul fiecărei părți a pieptului și în interiorul uneia aripii. Trageți la filetul de sân și utilizați cuțitul pentru al slăbiți și ridicați-l de osul de sân, care lucrează din spate în față.
  • Pentru a îndepărta coapsa și piciorul curcanului, tăiați prin mușchiul coapsei în spate, apoi trageți-l cu mâna până când popul articulat. Continuați să tăiați coapsa până când îl puteți elimina.
  • Dacă aveți un congelator mai mic, tăierea curții în bucăți mai mici va face mai ușor de conservat. Puneți fiecare secțiune în 2 pungi de congelare din plastic sigilate și păstrați curcanul cu până la 7 luni înainte de utilizare.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Dacă faci umplutură în curcanul tău, asigurați-vă că este complet amestecat și gata să meargă înainte de a începe curățarea curcanului. Umpleția trebuie, de asemenea, să fie gătită la cel puțin 165 ° F (74 ° C).

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea unui magazin cumpărat de Turcia

    • Sac de scurgere
    • Fel de mâncare
    • Săpun
    • Servețele de hârtie

    Scoaterea și curățarea unei curții sălbatice

    • Cuţit
    • Oală mare
    • Termometru de bucătărie
    • Frânghie
    • Mai usoara
    • Mănuși din plastic
    • Fel de mâncare

    Jupuirea unei curcani sălbatici

    • Frânghie
    • Fascicul puternic sau ramură de copac
    • Cuţit
    • Fel de mâncare
    • Mănuși din plastic
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar