Cum să obțineți copiii să mănânce mai multe fructe și legume

Deși este important ca copiii să mănânce o cantitate sănătoasă de fructe și legume, poate fi o provocare pentru a obține copii să mănânce suficient de aceste alimente. Copiii adesea disprețuiesc legumele din cauza texturii, mirosului, aspectului sau aromei sau pur și simplu pentru că consumul unei varietăți de alimente sănătoase pot perturba rutina dietetică a copilului. Puteți face fructe și vegetiile mai atrăgătoare pentru copii, servind-le într-un mod atrăgător, modelând-vă sănătos de mâncare, permițând copiilor să ajute la selecția și pregătirea alimentelor și având discuții adecvate de vârstă cu copiii cu privire la beneficiile consumului de fructe și legume.

Pași

Metoda 1 din 3:
Familiarizarea copiilor cu fructe și legume
  1. Imagine intitulată Obțineți copii să mănânce mai multe fructe și legume Pasul 1
1. Modelați o dietă sănătoasă pentru copiii dvs. Copiii urmăresc adesea comportamentele pe care le văd părinții lor, iar dieta lor nu este o excepție. Dacă copiii voștri vă văd gustarea pe bastoane de țelină, felii de roșii, perele proaspete și fructe de padure, ei vor fi mai înclinați să încerce aceste alimente în sine.
  • Mâncarea bine este deosebit de eficientă dacă tu și copiii tăi stai jos să mănânci împreună. Invitați-i să vă alăture peste o placă de roșii și morcovi tăiate.
  • Copiii doresc adesea să imite comportamentul părinților lor și vor dori să încerce "ce mănâncă mama" când vă văd gustări.
  • Imagine intitulată Obțineți copii să mănânce mai multe fructe și legume Pasul 2
    2. Instituie o politică "o singură mușcătură". Copiii vor scădea adesea pentru a încerca o nouă legumă pur și simplu pentru că ei nu-i place mirosul sau aspectul sau pe un principiu abstract de a dezvălui automat ceva nou. Depuneți o regulă pe care copiii dvs. trebuie să încerce o mușcătură de mâncare, inclusiv mestecarea și înghițirea gurii. Apoi, dacă copilul nu-i place cu adevărat legumele, nu trebuie să mănânce o altă mușcătură.
  • Cu toate acestea, dacă copilul dvs. nu-i place mâncarea, nu renunța la acel mâncare pentru totdeauna. Încercați din nou în câteva săptămâni, deoarece poate dura mai multe încercări înainte ca un copil să decidă că le place o nouă mâncare.
  • Adesea, copiii vor găsi că noile fructe și legume gust mai bine decât se anticipează și nu vor avea o problemă de curățare a plăcii lor după ce a luat prima mușcătură de ceva nou.
  • Imagine intitulată Obțineți copii pentru a mânca mai multe fructe și legume Pasul 3
    3. Luați-vă copiii de legume și fructe cu dvs. Adesea, copiii se vor bucura de experiența cumpărăturilor pentru mâncare și vor găsi culorile luminoase ale legumelor și a fructelor și formele distractive atrăgătoare. Fie ca copiii dvs. să aleagă câteva fructe și legume noi pe care doresc să le încerce și să le permită să se uite în timp ce pregătiți mâncarea în bucătărie.
  • Dacă copiii dvs. sunt suficient de bătrâni, ei ar putea chiar să ajute să aleagă o rețetă pe bază de legume sau să vă ajute să pregătiți masa.
  • În funcție de locația dvs. și de timpul anului, ați putea lua, de asemenea, copii pentru a alege fructe și legume în mediul lor natural: de exemplu, o livadă de mere sau un patch de boabe de boabe.
  • După ce ați adus producția de produse, lăsați-i pe copiii tăi gust fructe și legume proaspete, neprevăzute pentru a le arăta că nu este nimic în neregulă cu produsele în cauză.
  • Dacă sunteți în stare, începeți o grădină și creșteți niște legume și fructe sănătoase cu copiii dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Servind fructe și legume pentru copii
    1. Imagine intitulată Obțineți copii să mănânce mai multe fructe și legume Pasul 4
    1. Includeți legume în gătit. Există multe rețete delicioase și prietenoase care încorporează legume și fructe. Dacă copiii găsesc că există fructe sau legume în alimentele care sunt servite în fața lor, ele pot fi mai înclinate să mănânce fructele sau legumele.
    • Dacă copiii dvs. nu-i place să vadă legumele în plăcile sau bolurile, să le servească într-o formă nerecunoscută. De exemplu, executați legumele printr-un blender pentru a le face mai puțin vizibile, apoi amestecați legumele într-o supă sau într-o curry.
  • Imagine intitulată Obțineți copii pentru a mânca mai multe fructe și legume Pasul 5
    2. Încercați noi metode de preparare a legumelor. Dacă copiii nu s-au bucurat de legume în moduri pe care le-au mâncat înainte, schimba modul în care gătești legume. Încercați să le prăjiți: legumele de prăjire își scoate aroma dulce și schimbă și textura, deoarece legumele devin crocante și ușor caramelizate în cuptor. Articole friptoare, inclusiv: ardeiul de clopot, morcovi, broccoli, dovlecei și roșii.
  • Încercați să gătiți legume într-o supă: supa de squash Butternut este delicios și copiii nu ar trebui să deranjeze textura. Supa Broccoli Cheddar este o altă opțiune de legume-grele pe care copiii le pot bucura, mai ales dacă ajung să adauge mai multă brânză la propriul vas de supă.
  • Imagine intitulată Obțineți copii să mănânce mai multe fructe și legume Pasul 6
    3. Variază legumele și fructele pe care le gătiți. Acest lucru va avea două beneficii: (1) Vă veți expune copilul la un număr mai mare de alimente sănătoase și (2) veți putea să vă alimentați copilul diferite tipuri de substanțe nutritive. Atunci când planificați mese zilnice sau săptămânale, intenționați să oferiți cel puțin un veggie sau fruct care este ridicat în vitamina A (cum ar fi morcovii sau cartofi dulci), unul este ridicat în vitamina C (cum ar fi portocalele, ardeiul de clopot sau broccoli) și una este ridicată în fibră (cum ar fi țelina).
  • La fel ca adulții, copiii vor avea plăceri naturale și displace atunci când vine vorba de fructe și legume. Dacă copilul dvs. nu-i place sincer Broccoli, serviți mai multe feluri de mâncare cu o legumă pe care o preferați copilului.
  • Imagine intitulată Obțineți copii pentru a mânca mai multe fructe și legume Pasul 7
    4. Serviți legume și fructe pentru gustări. Copiii se înfometează adesea în timpul zilei și vor cere o gustare. Deși sunt susceptibile de a prefera o opțiune nesănătoasă - cum ar fi chips-urile de cartofi sau o bară de bomboane - puteți influența copiii dvs. să mănânce mai sănătos, servind fructe și legume. Mai degrabă decât să le oferim opțiunea de a alege gustul, pur și simplu setați o placă de fructe sau legume în fața lor.
  • Dacă copiii dvs. sunt surprinși și vor cere o gustare zaharoasă, încercați să spuneți: "Poate că puteți să vă fie foame - dar acum avem felii de mere ca gustări."
  • Ocazional, este posibil să aveți nevoie să vă recompensați pe copiii dvs. pentru a mânca alimente sănătoase, cum ar fi fructele și legumele. Mai degrabă decât amenințarea de a pedepsi copiii dacă nu își termină legumele, spuneți ceva de genul: "După ce vă mâncați porumbul, puteți avea un cookie pentru desert."Sau, mai bine, recompensați-i cu un element non-alimentar, cum ar fi un autocolant sau timp pentru a juca jocul preferat.
  • Imagine intitulată Obțineți copii pentru a mânca mai multe fructe și legume Pasul 8
    5. Fie ca copiii tăi să mănânce fructe și legume proaspete crude. Copiii sunt deseori îndepărtați de consistența limbă, moale sau murdară a legumelor gătite. Lăsându-i să mănânce producția brută va lăsa legumele să-și păstreze criza - o textură pe care copiii o găsesc adesea amuzantă sau distractivă. Dacă le place destul de bine textura, copiii pot chiar să înceapă să ceară legume brute ca o gustare.
  • Reduce fructele și legumele crude pentru a le face mai ușor și mai distractiv de mâncare.
  • Dacă copiii dvs. se luptă să mănânce legume crude, cum ar fi morcovi sau țelină, le serviți cu o latură de dressing, hummus sau unt de arahide. Deși acest lucru va adăuga unele grăsimi și calorii la legumele crude, acesta poate motiva copiii dvs. să mănânce legumele.
  • Imagine intitulată Obțineți copii să mănânce mai multe fructe și legume Pasul 9
    6. Fructele și legumele furioase în alimentele pe care le pregătiți. Pentru părinții cu cei mai buni copii, care pot refuza să mănânce fructe sau legume în orice formă, este posibil să fie nevoie să adăugați legume la mâncarea copilului dvs. fără a le spune. De exemplu, dacă pregătești copii-favorite cum ar fi pizza, macaroane și brânză, sau câini calzi, de sus feluri de mâncare cu legume înainte de a servi: frunze de busuioc și roșii tocate pentru pizza-mazăre și morcovi tocate pentru Mac și Brânză și murături, Ceapa și ardeiul pentru câini calzi.
  • Smoothies sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga fructe și legume la dieta copilului dumneavoastră. Încercați să faceți copilul dvs. un smoothie cu niște fructe proaspete sau congelate și o mână de verdeață, cum ar fi spanacul sau kale.
  • Unele pâine pe bază de legume sunt dulci și pot reaminti copiilor mai mult de mâncare decât să mănânce legume. Banana pâine sau brioșe, pâine de morcov (sau tort de morcov) și pâine sau variații de zucchini pe aceste pâine - pot fi destul de gustoase pentru a face copiii să uite că mănâncă legume.
  • Dacă sunteți disperat, legumele pure (cum ar fi roșii, squash), pot fi servite în sos de paste. Copiii nu vor observa, de obicei, schimbarea ușoară a texturii și a aromei. O altă opțiune amestecă un suc de morcov în suc de portocale. Copiii nu ar trebui să observe diferența. Puteți încerca, de asemenea, sucuri de legume și fructe pregătite, cum ar fi V8.
  • Metoda 3 din 3:
    Vorbind cu copiii despre consumul de fructe și legume
    1. Imagine intitulată Obțineți copii să mănânce mai multe fructe și legume Pasul 10
    1. Prezentați faptele dietetice într-un mod în care copilul dvs. poate înțelege. Informați-vă copilul că consumul unei diete echilibrate este importantă. Fructele și legumele sunt o mare sursă de vitamine, minerale și fibre dietetice. Va trebui să luați în considerare vârsta copilului cu această strategie - să precizați importanța unei alimentații sănătoase într-un mod în care copilul dvs. poate înțelege.
    • Unele dintre numeroasele beneficii ale consumului de fructe și legume în fiecare zi includ: ajutând copiii și adolescenții să crească și să dezvolte, stimulând vitalitatea și energia, reducând riscul de obezitate și alte boli cronice, cum ar fi bolile cardiace și hipertensiunea arterială.
    • Învățați-vă copiilor să mănânce zahăr în mod moderat. Prea mult zahăr într-o dietă poate crește șansele copilului de a dezvolta diabet zaharat și alte probleme, cum ar fi obezitatea și cavitățile.
  • Imagine intitulată Obțineți copii să mănânce mai multe fructe și legume Pasul 11
    2. Convingeți-vă copilul de beneficiile de a mânca fructe și legume. Majoritatea copiilor nu sunt prea preocupați de sănătatea lor și să găsească cuvinte precum "fibre", "vitamine" și "nutriție" pentru a fi termeni abstracți. Fi imaginativ cu explicațiile dvs. - explicați că legumele vor ajuta copiii să crească mai mare și mai puternici.
  • De exemplu, pretindeți că copilul dvs. este un dinozaur care trebuie să mănânce mai mulți "copaci" de broccoli pentru a rămâne puternică.
  • Încercați să spuneți copilului dvs. ceva de genul: "Pun pariu că Batman mănâncă mereu morcovi - de aceea este atât de puternic."
  • Ați putea aduce sport în discuție dacă copiii dvs. sunt atletici. Explicați-i copiilor dvs. că fac sport și având o dietă nesănătoasă, nu funcționează. Spune ceva de genul: "Dacă nu mâncați suficiente legume, nu veți avea energia de care aveți nevoie pentru a juca fotbal."
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a mânca mai multe fructe și legume Pasul 12
    3. Încurajați-vă copilul să-și mănânce dimensiunea zilnică recomandată. Academia Americană de Pediatrie a stabilit orientări care să ateste că copiii ar trebui să mănânce două până la trei porții de fructe pe zi. Ca o regulă largă, copiii ar trebui să mănânce fructe și legume cu fiecare masă, iar acestea ar trebui să umple aproximativ jumătate din farfuria lor. Acest lucru se descompune după grupa de vârstă:
  • Copiii (1-3 ani), o singură servire de fructe este egală cu:
  • ¼ ceașcă de fructe gătite, congelate sau conservate.
  • ½ bucată de fructe proaspete (jumătate de mere sau pere, de exemplu).
  • ¼ până la ½ ceasca de suc de fructe.
  • Copiii mici (4-6 ani), o singură servire de fructe este egală cu:
  • ¼ ceașcă de fructe gătite, congelate sau conservate.
  • ½ bucată de fructe proaspete (jumătate de mere sau pere, de exemplu).
  • 1/3 ceasca de suc de fructe.
  • Copii mai în vârstă (7-10 ani), o singură servire de fructe este egală cu:
  • 1/3 ceașcă de fructe gătite, congelate sau conservate.
  • 1 bucată de fructe proaspete.
  • ½ ceasca de suc de fructe.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar