Cum să hrăniți o conura

Convii sunt păsări frumoase care fac animale de companie excelente. Ei pot trăi să fie de aproximativ 20 de ani, deci au nevoie de o dietă sănătoasă pentru o viață lungă și fericită. Furnizați zilnic apă potabilă proaspătă și alimentați-vă conura în primul rând cu un amestec de produse alimentare organice sau de pelete naturale, care completează produse proaspete, semințe, nuci și boabe. Fiți atenți pentru a evita hrănirea dvs. de siguranță a alimentelor toxice cum ar fi avocado, cacao sau ceapă. Curățați în mod regulat mâncărurile de alimente ale păsărilor pentru a evita contaminarea.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea alimentelor potrivite
  1. Imagine intitulată hrăniți un pas 1
1. Alegeți o mâncare de pelete. Aceasta ar trebui să fie principala bază a dietei conurii dvs. - reprezentând aproximativ 60-70% din consumul de alimente. Această mâncare va crea baza unei diete nutritive pentru conura dvs.
  • Asigurați-vă că achiziționați un aliment de peleți care este etichetat "organic" sau "toate naturale", astfel încât să puteți evita expunerea dvs. la orice aditivi nocivi.
  • Ar trebui să găsiți o hrană de pelete de pasăre de înaltă calitate la orice magazin de animale de companie din zona dvs.
  • Luați în considerare achiziționarea unei alimente de pelete care conține o varietate de culori pentru a vă menține păsările interesate.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas cu pas 2
    2. Supliment cu fructe și legume proaspete. Adăugarea de fructe și legume la dieta conurii dvs. este o modalitate excelentă de a îmbogăți aportul de nutrienți al păsărilor și de a oferi un pic de varietate. Acest grup ar trebui să țină cont de aproximativ 20% din dieta păsărilor dvs. Asigurați-vă că tăiați produsul în mușcături mici și ușor comestibile înainte de ao pune în vasul de mâncare al păsărilor.
  • Unele exemple bune de producere a conurii dvs. vor dori să includă mango, kiwis, mere, afine, spanac, dovleci și dovlecei.
  • Asigurați-vă că ați spălat cu atenție fructele și legumele înainte de a le alimenta la conura dvs. Acest lucru vă va proteja pasărea de a ingera pesticidele dăunătoare.
  • Dacă fructele sau legumele au o coajă exterioară sau o coajă exterioară groasă, ar trebui să eliminați acest lucru înainte de ao hrăni cu pasărea.
  • Piesele tocate ar trebui să fie suficient de mici pentru a se potrivi în ciocul păsărilor dvs., astfel încât nu există o mulțime de dificultăți în a tăia mâncarea pentru pasărea ta.
  • Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare achiziționarea fructelor și legumelor organice.
  • Imagine intitulată Furajează o conura 3
    3. Adăugați semințe, nuci și boabe. Aceste grupuri de produse alimentare reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga un pic de varietate și o nutriție suplimentară la dieta conurii tale, deși ar trebui să fie date cu ușurință și să constituie cea mai mică categorie de dietă a păsărilor tale. Puteți încorpora amestecurile de semințe cu alimentele de pelete pe care le hrăniți cea mai mare parte a păsării, dar nuci și boabe ar trebui să fie furnizate în cantități mici.
  • Puteți să vă oferiți păsărilor voastre sănătoase, fără zahăr ca orz, orez brun gătit sau biscuiți.
  • Luați în considerare adăugarea de nuci de sare redusă, neschimbate. Shellurile de arahide pot fi toxice pentru a convia.
  • Partea 2 din 3:
    Dând mâncarea și apa de păsări
    1. Imagine intitulată hrăniți o conura 1
    1. Plasați mâncăruri alimentare în cușca conurii. Dați-vă conura dvs. două feluri de mâncare - una pentru alimentele de pelete / semințe și una pentru alimentele suplimentare cum ar fi fructele, legumele și piulițele. Acest lucru vă va face mai ușor să curățați containerele și să înlocuiți mai frecvent alimentele mai proaspete.
    • Asigurați-vă că mâncărurile de alimente sunt atașate în partea laterală a cuscarii de păsări, astfel încât conura să nu poată bate peste alimentele sale accidental.
    • De obicei, ar trebui să vă oferiți conurajului dvs. trei linguri de mâncare de peleți în fiecare zi, suplimentată cu o porțiune mai mică de fructe, legume, semințe, boabe și nuci. Urmați instrucțiunile de hrănire ale veterinarului.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas cu pas 5
    2. Da pasăre ocazional tratamente. În general, nu aveți nevoie să vă oferiți prea des păsărilor dvs., mai ales dacă o oferiți deja cu soiul zilnic. Aceasta înseamnă că ar trebui să adăugați fructe, legume și boabe la hrana zilnică și hrană pentru semințe. Puteți să vă oferiți păsării, unele tratamente (o dată sau de două ori pe săptămână) pentru ao menține interesat de varietatea alimentară.
  • Încercați să vă oferiți conurajului unele popcorn și unele paste de cereale integrale gătite.
  • Imagine intitulată Furajează o conura Pasul 6
    3. Furnizați apă potabilă proaspătă. Ar trebui să includeți un fel de mâncare dedicată în interiorul cuștilor din conura. Verificați-l în fiecare zi pentru a vă asigura că vasul este plin de apă și nu este contaminat cu un alt element - cum ar fi mâncarea sau excrementele vechi.
  • Luați în considerare păstrarea vasului de apă departe de mâncărurile alimentare, astfel încât pasărea să nu picătură accidental o parte din alimente în apă în timp ce mănâncă.
  • Imagine intitulată Furajează un pas de conura 7
    4. Aruncați în mod regulat alimentele vechi. Verificați cușca păsărilor în fiecare zi pentru a vedea dacă există alimente rămase care trebuie eliminate. Peletele și semințele pot rămâne în cușcă timp de câteva zile, dar orice fructe sau legume proaspete vor trebui monitorizate pentru a se defecta.
  • Asigurați-vă că verificați mâncărurile de alimente ale păsărilor în fiecare zi pentru a preveni expunerea la alimentele putrede.
  • Imagine intitulată hrăniți o conura Pasul 8
    5. Curățați mâncăruri de alimente și apă o dată pe săptămână. Scoateți mâncărurile de alimente o dată pe săptămână și curățați-le cu atenție cu apă fierbinte, cu săpun pentru a scăpa de orice rămășițe alimentari care ar putea să putrezească. Clătiți și uscați-le cu atenție înainte de a le pune înapoi în cușcă.
  • Dacă doriți o curățare mai profundă, vă puteți dezinfecta mâncărurile cu o soluție de înălbire cu trei procente. Permiteți mâncărurilor să se înmoaie în dezinfectant timp de cinci până la zece minute și apoi să le spălați bine cu apă. Nu doriți ca dezinfectantul să rămână pe vase!
  • Luați-vă pasărea în altă cameră în timp ce utilizați dezinfectantul, deoarece sunt foarte sensibili la fum.
  • Partea 3 din 3:
    Știind ce să evite
    1. Imagine intitulată hrăniți o conura 9
    1. Evitați anumite alimente toxice. Există unele produse alimentare care sunt toxice pentru convii. Unele dintre aceste elemente includ cochilii de arahide, avocado, ceapă, ciocolată și cacao. Nu dați aceste elemente în confortul dvs. în nici un caz.
    • De asemenea, trebuie să evitați hrănirea cu conura dvs. care conține cofeina sau alcoolul, deoarece acestea pot fi foarte toxice pentru păsări.
  • Imagine intitulată hrăniți o conura Pasul 10
    2. Să se abțină de la hrănirea alimentelor umane grase și zaharoase. În timp ce unele alimente umane sunt perfect acceptabile să vă hrănească conura, alții pot fi destul de nesănătoși pentru pasărea voastră. Acest lucru este valabil mai ales pentru alimentele care sunt ridicate în zahăr, grăsime și conținutul de sare. Convii nu pot descompune aceste elemente foarte ușor, deci sunt dificil de digerat.
  • Evitați hrănirea cerealelor sau a boabelor salariale, alimente prelucrate de orice fel sau produse alimentare care conțin carne.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas de conura 11
    3. Căutați semne de avertizare că pasărea dvs. nu reacționează bine la dieta sa. Diaree și pene scufundând, în care o bucată de conurajire a propriilor sale pene, pot fi semne ale unei diete sărace. Dacă observați aceste comportamente în conura dvs., discutați imediat cu veterinarul dvs.
  • Diareea poate fi o reacție la o schimbare a dietei, deci țineți un ochi pentru scaune curgătoare dacă sunteți în proces de modificare a dietei conurii.
  • Imagine intitulată hrăniți o funcție de conura 12
    4. Consultați medicul veterinar. Dacă nu sunteți sigur de ce să vă alimentați conurul, faceți o întâlnire cu medicul veterinar, astfel încât să poată răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea. Aceasta este cea mai sigură opțiune pentru păsările dvs.
  • De asemenea, trebuie să puteți pune întrebări despre angajați cu animale de companie de companie sau de specialiști aviani.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar