Cum să mănânci când este însărcinată cu gemeni

Experții spun că nu trebuie să mănânci mult mai mult cu gemeni decât cu o singură sarcină, dar este total normal să câștigi o greutate suplimentară atunci când transportă multiplii. Probabil că doriți să vă asigurați că mâncați destul de bine tipurile de alimente pentru a vă asigura că copiii dvs. primesc substanțele nutritive de care au nevoie. Cercetările sugerează că este mai bine să umpleți cereale întregi, legume, fructe, proteine ​​slabe și lapte, dar este important să mâncați grăsimi sănătoase. Dacă aveți griji cu privire la ceea ce sau cât de mult de mâncat, discutați cu medicul dumneavoastră, astfel încât să vă poată pune în ușurință mintea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ajustarea dietei
  1. Imaginea intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 1
1. Creșteți aportul zilnic de calorii. O parte din mitul de a avea gemeni este adevărat: veți avea nevoie de aportul de calorii pentru această zi. Ar trebui să consumați aproximativ 600 de calorii suplimentare pe zi, în funcție de pre-sarcină, la nivel de activitate și de recomandările medicului.
  • De asemenea, puteți calcula numărul de calorii pe care veți avea nevoie în fiecare zi prin înmulțirea numărului de kilograme pe care le cântăriți cu 40 sau 45 de ani. Deci, de exemplu, dacă cântărește 62 de kilograme, puteți multiplica acest număr cu 40 și 45 pentru a obține o gamă de 2.480-2.790. Această gamă reprezintă numărul de calorii pe care ar trebui să le mâncați probabil în fiecare zi.
  • Cu toate acestea, cum obțineți aceste calorii este și mai importantă decât cât de mulți consumați. Ar trebui să mențineți o dietă bine rotunjită care are un echilibru de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. 20 până la 25% din calorii dvs. ar trebui să fie de la proteine, de la 45 la 50% din calorii dvs. ar trebui să fie de la carbohidrați, iar 30% din calorii dvs. ar trebui să fie de la grăsimi sănătoase.
  • Evitați supraîncălzirea și trecerea la aportul de calorii sugestii. Creșterea rapidă a greutății poate pune copiii la risc și poate duce la alte probleme de sănătate.
  • Imaginea intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 2
    2. Consumați alimente bogate în vitamine și minerale esențiale. Când sunteți însărcinată cu gemeni, este important să vă fortificați dieta cu suficiente vitamine și minerale în fiecare masă a zilei. Concentrați-vă pe creșterea nivelului de acid folic, calciu, magneziu, zinc și fier, precum și mai multe alte vitamine și minerale pentru a vă menține copiii sănătoși.
  • Proteina: o femeie de dimensiuni medii are nevoie de 70 g de proteine ​​pe zi. Femeile gravide sunt sfătuite să consumeze 25 g mai multă proteină pe copil, deci adăugați 50 g la aportul zilnic de proteină atunci când sunteți însărcinată cu gemeni. Proteina ajută copiii să crească și să-și dezvolte mușchii în pântece. Du-te la surse bogate de proteine, cum ar fi carne slabă (carne de vită, carne de porc, curcan, pui), precum și nuci, iaurt, lapte, brânză de vaci și tofu. Evitați sursele de proteine ​​grase, cum ar fi tăieturi grase de carne de vită sau carne de porc, cârnați, bacon și câini calzi.
  • Fier: Acesta este un nutrient cheie pentru a vă asigura că bebelușii dvs. cresc în mod corespunzător și au o greutate sănătoasă la naștere. Consumul de fier în timp ce gravidă vă va reduce riscul de hipertensiune, anemie și livrare prematură. Obțineți cel puțin 30 mg pe zi de fier. Sursele bune de fier includ carne roșie, fructe de mare, nuci și cereale fortificate.
  • Vitamina D: Acest nutrient ajută la creșterea circulației sângelui în placentă și ajută copiii să absoarbă calciul în uter. Femeile gravide ar trebui să ajungă între 600-800 UI (unități internaționale) de vitamina D o zi.
  • Acidul folic: menținerea nivelului ridicat de acid folic va contribui la reducerea riscului de defecte de naștere. Consumă cel puțin 600 mg de acid folic pe zi. Cele mai multe vitamine prenatale conțin acid folic (sau folat). Puteți găsi, de asemenea, sub formă de spanac, sparanghel sau fructe cum ar fi portocalele și grapefruitul.
  • Calciu: consumă cel puțin 1.500 mg pe zi a acestui nutrient esențial. Copiii au nevoie de o mulțime de calciu pentru a construi oase puternice pe măsură ce se dezvoltă în pântece. Laptele și iaurtul sunt surse bune de calciu.
  • Magneziu: Acesta este un alt nutrient esențial care vă va ajuta să reduceți riscul de muncă prematură și să vă ajutați să vă dezvoltați sistemele nervoase ale copiilor. Au cel puțin 350-400 mg pe zi de acest nutrient. Puteți obține magneziu de la nuci ca semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui și migdale, precum și germeni de grâu, tofu și iaurt.
  • Zinc: Ar trebui să consumați cel puțin 12 mg de zinc pe zi. Menținerea nivelurilor ridicate de zinc vă va reduce riscul de livrare prematură, o greutate redusă a nașterii pentru bebelușii dvs. și o muncă prelungită. O bună sursă de zinc este mazărea cu ochii negri.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 3
    3. Au mese care acoperă toate cele cinci grupuri alimentare. Mesele dvs. zilnice ar trebui să acopere toate cele cinci grupuri de alimente majore (fructe, legume, boabe, proteine ​​și produse lactate) pentru a vă asigura că obțineți echilibrul potrivit al nutrienților și mineralelor.
  • Au 10 porții de boabe pe zi. De exemplu, 10 porții de: o felie de pâine multigrain, ⅔ ceașcă de cereale, ¼ ceașcă de muesli și ½ ceasca de paste, fidea sau orez fiert.
  • Consumați nouă porții de fructe și legume pe zi. De exemplu, nouă porții de: ½ ceasca de legume cum ar fi spanacul, sparanghelul sau morcovii pentru copii, o ceașcă de salată, un fruct mediu, cum ar fi mere, banane sau ½ ceasca de fructe de padure proaspete, două fructe mai mici cum ar fi prune sau caise, și 30 g de fructe uscate.
  • Consumă patru la cinci porții de proteine ​​pe zi. De exemplu, patru până la cinci porții de la: 65 g carne slabă gătită, cum ar fi carnea de vită sau carne de porc, pui gătit de 80g sau curcan, pește gătit de 100 g cum ar fi somon sau păstrăv, două ouă, un tofu de 170 g sau linte și 30g nuci ca migdale , semințe ca semințe de dovleac și tahini.
  • Au trei la patru porții de lapte pe zi. De exemplu, trei până la patru porții de: un pahar (250 ml) de lapte fără grăsimi, un pahar de lapte de soia sau orez cu calciu pulbere adăugată, o cadă (200 ml) de iaurt și una până la două felii de brânză tare.
  • Imaginea intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 4
    4. Mănâncă prăjituri, cookie-uri și alimente prăjite în ocazii rare. Deși nu sunteți limitat să nu mâncați aceste alimente nesănătoase, ar trebui să le mâncați numai în cantități mici și pe ocazia rară atunci când aveți o poftă pentru cookie-uri pe care nu le puteți ignora. Evitați consumarea caloriilor goale din zahăr, deoarece acest lucru poate duce la creșterea în greutate nesănătoasă și potențial diabet, ceea ce poate influența greutatea la naștere și sănătatea copiilor dvs.
  • De asemenea, trebuie să vă limitați consumul de zaharuri artificiale, cum ar fi bomboane și sucuri. Evitați alimentele gătite în grăsimi trans și merg la alimente gătite în uleiuri mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, nuca de cocos și avocado.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 5
    5. Evitați anumite tipuri de alimente în timpul sarcinii. Ca și în cazul unei sarcini normale, ar trebui să evitați anumite alimente atunci când sunt însărcinate cu gemeni, inclusiv:
  • Ouă brute sau parțiale neplăcute.
  • Carne brută sau subacvatică.
  • Sushi.
  • Crustacee brute.
  • Curățenie rece, cum ar fi carne delicioasă.
  • Ceaiuri din plante.
  • Brânzeturi nepasteurizate, care pot conține bacteria Listeria. (Queso Dips conține adesea brânză nepasteurizată.)
  • În timp ce medicii obișnuiau să recomande femeile însărcinate să stea departe de arahide, studiile sugerează acum că consumul de arahide și alte piulițe de copaci (atâta timp cât nu sunteți alergic la ei!) în timpul sarcinii poate contribui la reducerea riscului copiilor de a dezvolta alergii la acestea.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 6
    6. Creați o diagramă zilnică de masă. O modalitate de a vă asigura că obțineți suficienți substanțe nutritive în timpul sarcinii cu gemeni este de a crea o diagramă de masă pe care o puteți completa în fiecare zi. Ar trebui să conțină toate cele cinci grupuri alimentare, precum și porțiile sugerate ale fiecărui grup alimentar. Puteți observa apoi câte porții ați mâncat pe zi și puteți nota orice lacune sau grupuri de alimente pierdute în mese. O dietă bine echilibrată care include toate principalele grupuri alimentare, vă va asigura că bebelușii dvs. primesc toate substanțele nutritive de care au nevoie.
  • Mergeți la cumpărături cu o listă bazată pe porțiile sugerate pe zi. Acest lucru vă va ajuta să limitați orice mese nesănătoase și să vă asigurați că consumați suficiente vitamine și minerale prin alimentele pe care le consumați zilnic.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajustarea obiceiurilor alimentare
    1. Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 7
    1. Au gustări sănătoase pentru a ajuta la greață și boală. Aceste simptome sunt frecvente la începutul sarcinii și pot dura până la 16 săptămâni. Este important să încerci să mănânci și să bei în ciuda oricărei greață sau boală de dimineață. Mai degrabă decât să vă plimbați pentru o masă mare, mâncați mici gustări sănătoase pe tot parcursul zilei pentru a vă menține greața în verificare. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți digestia și să reduceți orice arsură la stomac pe care o puteți simți în timpul sarcinii.
    • Păstrați biscuiți, fructe (fructe de padure, prune și banane sunt ușor de mâncat fructe), pachete de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, fără smooturi pre-realizate (fără aditivi sau conservanți) și gustări de proteine ​​la îndemână, ușor de pregătit gustări.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 8
    2. Beți suficiente fluide. Siguranța apei pe tot parcursul zilei vă va asigura că rămâneți hidratat. Deși s-ar putea să ajungeți la baie la baie la fiecare cinci minute, consumul de apă va ajuta la fluxul sanguin al copiilor dvs. și eliminarea deșeurilor. Este deosebit de important să beți suficiente fluide dacă întâmpinați vărsături sau diaree, astfel încât să nu deveniți deshidratați, ceea ce poate duce la complicații potențial grave.
  • Ar trebui să bei aproximativ 10 cești (2.3) litri de apă în fiecare zi în timpul sarcinii. Puteți confirma că sunteți bine hidratați prin căutarea la pipi-vă - va fi palidă în culori dacă corpul dvs. este hidratat.
  • Încercați să beți mai multă apă mai devreme în această zi și apoi să vă reduceți aportul de apă după ora 20:00. Acest lucru vă va permite să dormiți mai mult noaptea fără a fi nevoie să vă ridicați în mod constant pentru a utiliza baia.
  • Puteți avea o cofeină în timpul sarcinii. Limitați-l la 200 mg pe zi - aproximativ două cești de cafea preparată. Evitați aporturile mai mari decât aceasta, deoarece aportul de cofeină ridicată în timpul sarcinii este asociat cu problemele de sănătate pentru sugari. Evitați consumarea cofeinei în același timp în ceea ce privește suplimentele de fier sau mâncați alimente care conțin fier, deoarece cofeina poate interfera cu absorbția de fier. Așteptați să mâncați timp de cel puțin o oră după ce ați avut o ceașcă de cafea.
  • Nu există un nivel sigur de consum de alcool în timpul sarcinii.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 9
    3. Mănâncă alimente bogate în fibre pentru a ajuta la constipație. Pe măsură ce cresc bebelușii tăi, ei vor pune presiuni asupra intestinelor tale. Gut-ul dvs. va trebui, de asemenea, să încetinească procesul de digestie pentru a absorbi toate vitaminele și mineralele pe care le consumați. Astfel încât probabil veți avea constipație când este însărcinată și va trebui să consumați alimente cu fibre bogate pentru a vă ajuta să digerați intestinul.
  • Dacă aveți constipație, mâncați mai multe fructe, legume, legume, nuci, semințe și cereale pe bază de Bran pe tot parcursul zilei. De asemenea, ar trebui să faceți exerciții de lumină cum ar fi mersul pe jos și întinderea blândă pentru a vă menține intestinele regulate și pentru a stimula sistemul dvs. digestiv.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 10
    4. Consultați medicul dumneavoastră dacă aveți o creștere rapidă a greutății sau dureri de cap frecvente. Sarcinile gemene au un risc crescut de preeclampsie. În această condiție, mama are tensiune arterială, proteine ​​în urină și mai multă umflare decât în ​​mod normal în timpul sarcinii. Umflarea este deosebit de pronunțată în fața și mâinile. Creșterea rapidă a greutății și durerile de cap sunt posibile simptome pentru preeclampsie și necesită o examinare imediată de obstetricianul dvs.
  • Obstetricianul dvs. va trata simptomele dvs. pe baza severității stării dvs. Ea poate recomanda odihna pat si medicamente pentru cazuri mai putin severe sau livrarea imediata a bebelusilor, care este singurul "vindecare" pentru preeclampsie, pentru cazuri mai severe.
  • Trebuie să știți că creșterea în greutate recomandată pentru gemeni este mai mult decât pentru o singură sarcină. Femeile sănătoase cu un IMC normal înainte de sarcină ar trebui să câștige între 37-54 de lire sterline în timpul unei sarcini gemene, spre deosebire de 25-35 de lire sterline pentru o singură sarcină. Medicul dvs. va recomanda un câștig în greutate care este potrivit pentru dvs.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 11
    5. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți simptome prematuri. Gemenii au o șansă sporită de a fi născuți timpurii sau prematuri. Dacă întâmpinați orice sângerare sau descărcare vaginală, diaree, presiune în pelvis sau înapoi înapoi și contracții care devin mai frecvente și mai apropiate, trebuie să anunțați imediat medicul sau obstetricianul dvs.
  • Chiar dacă este posibil să nu treceți prin muncă Prematură, este important să abordăm aceste simptome pentru siguranța copiilor dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Luând suplimente
    1. Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 12
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră despre suplimentele de vitamină și minerale. Cele mai multe femei însărcinate pot obține fierul necesar, iodul și acidul folic din dieta lor, dar medicul dumneavoastră poate sugera, de asemenea, luarea suplimentelor dacă săriți adesea mese, aveți un apetit scăzut sau aveți alte probleme de sănătate.
    • Evitați să luați suplimente fără a vă consulta mai întâi medicul.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 13
    2. Nu dublați suplimentele când sunteți gravidă cu gemeni. Având prea multe vitamine și minerale în corpul dvs. pot provoca complicații. Suplimente de ulei de ficat de pește, suplimente de vitamine cu doză mare sau suplimente care conțin vitamina A pot fi dăunătoare copiilor dvs., deci luați-le numai dacă medicul dumneavoastră o recomandă.
  • Dacă sunteți vegan, sau nu mâncați o mulțime de lactate în dieta dvs., este posibil să fie necesar să luați suplimente de calciu. Veganii pot avea nevoie, de asemenea, de un supliment B12. De asemenea, femeile însărcinate trebuie să ia un supliment de acid folic în fiecare zi pentru a se asigura că au cantitatea potrivită de acid folic în sistemul lor.
  • Imagine intitulată mănâncă când este însărcinată cu gemeni Pasul 14
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre suplimentele pe bază de plante înainte de a le lua. FDA nu evaluează sau reglementează suplimentele pe bază de plante naturale, astfel încât calitatea și rezistența suplimentului pot varia între diferiți producători sau chiar loturi diferite. Cu toate acestea, FDA recomandă ca femeile însărcinate să verifice mereu cu medicul cu privire la siguranța luării unui supliment pe bază de plante înainte de ao cumpăra sau a consuma. Unele suplimente pe bază de plante pot conține produse care nu sunt sigure pentru femeile însărcinate și pot pune în pericol bebelușii.
  • Dacă sunteți interesat de suplimentele pe bază de plante pentru a ajuta la atenuarea oricăror probleme în timpul sarcinii, vorbiți cu un plante medical certificat instruit. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o trimitere la un specialist pe plante de renume.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că, în timp ce este important să mâncați o dietă echilibrată, este la fel de important să vă tratați. Sarcina vine cu multe stresuri, deci, dacă vă simțiți ca înghețată ocazională sau ciocolată, este bine să vă răsfățați din când în când (dacă nu sunteți diabet zaharat sau să dezvoltați diabetul gestational).
  • Beți multă lapte în loc de vitamine. De asemenea, puteți avea mai mult lapte pentru a alăpta copilul. Nu uitați că, în timp ce sarcina pentru nevoia de multe calciu dinții încep să aibă carii, astfel încât beau mult lapte vă poate ajuta corpul foarte mult.
  • Avertizări

    Nu luați niciodată suplimente alimentare sau pe bază de plante fără a vorbi mai întâi cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că sunt în siguranță pentru dvs. și pentru copiii dvs.
  • Dacă afișați semne de complicații cum ar fi sângerarea vaginală sau descărcarea, durerea abdominală sau slabă slabă, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar