Cum să se ocupe de bloat în chinchillas

Chinchillas fac animale de companie minunate cu personalitățile lor pline de viață, dar se pot confrunta, de asemenea, o varietate de probleme de sănătate. Dacă chinchilla ta se comportă anormal sau pare să aibă o burtă disperată, atunci balonarea și gazul ar putea fi vina. Este important să vă luați chinchilla la veterinar imediat, deoarece balonarea poate fi de fapt un semn al unei condiții care amenință viața. Pentru a vă menține chinchilla de la balonare din nou, hrăniți-o o dietă consistentă, cu porțiuni limitate de gustări sănătoase.

Pași

Metoda 1 din 3:
Diagnosticarea chinchilla
  1. Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 1
1. Căutați o burtă care este condamnată și dureroasă la atingere. Probabil că veți observa că burta de chinchilla este împinsă spre exterior. Pielea va apărea întinsă subțire și se va simți strâns la atingere. Chinchilla ta ar putea, de asemenea, timid dacă încerci să-ți freci ușor stomacul, ceea ce înseamnă că este în durere.
  • Bursa poate face ca întregul abdomen să fie permis sau o bombă severă se poate dezvolta doar într-o parte a stomacului sau a intestinelor.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 2
    2. Urmăriți semnele de supărare generală digestivă. O chinchilla afectată ar putea mânca mai puțin alimente sau să nu mai mănânce în întregime. Ar putea acționa letargic și refuză să se miște sau să interacționeze. S-ar putea să se întrețină sau să se întindă cu abdomenul expus în încercarea de a ușura durerea.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 3
    3. Diferențiază slăbiciunea din alte probleme digestive. O chinchilla cu constipație nu va trece fecale. Cu toate acestea, un chinchilla cu umplutură va continua, de obicei, pelete, deși pot fi greu în textura sau acoperite cu mucus. O chinchilla cu umplutură va apăsa în mod continuu stomacul împotriva solului, ceea ce nu este un semn de probleme digestive generale.
  • Dacă chinchilla ta oprește să mănânce sau să bea, la un moment dat, ei vor opri și fecalele. Acesta este un semn că trebuie să vizitați VET pentru tratament, deoarece deshidratarea și malnutriția sunt o posibilitate.
  • Un chinchilla cu umflătură poate, de asemenea, respira rapid, care de obicei nu este un semn al altor afecțiuni digestive.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 4
    4. Așteptați rapid și dezvoltarea simptomelor. O chinchilla poate merge de la perfect amenință la bolnav în 2-3 ore sau mai puțin. Balonarea nu poate fi tratată, de obicei, cu succes la domiciliu și poate duce la mortalitate. De aceea este important să vă luați chinchilla la veterinar imediat ce observați simptome de supărare sau durere digestivă.
  • Metoda 2 din 3:
    Îngrijirea pentru chinchilla
    1. Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 5
    1. Masați foarte atent abdomenul Chinchilla. Setați chinchilla pe poala cu care vă îndreptați spre dvs. Sprijiniți-l cu mâna și poziționați-l astfel încât posterioare să fie ușor ridicate deasupra capului și a corpului superior. Utilizați 1-2 degete ale mâinii libere pentru a masca cercuri mici între coastele și pelvisul lui Chinchilla.
    • Nu există un timp stabilit care funcționează cel mai bine pentru acest tip de masaj abdominal. Opriți după ce ați acoperit cea mai mare parte a zonei abdominale.
    • Aplicați o presiune blândă cu vârful degetelor până când puteți simți gazul din interior ușor împingând înapoi împotriva dvs. Este important să nu împingeți prea tare sau ați putea răni abdomenul lui Chinchilla.
    • Chinchilla ta ar putea încerca să se răsucească în jurul unui pic de masaj. Dacă se întâmplă acest lucru, nu vă faceți griji cu privire la ridicarea posterioară a acestora, purtați-le ușor în loc și continuați masajul.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 6
    2. Luați chinchilla la veterinarul pentru tratament. VET dvs. va efectua o examinare abdominală pentru a determina dacă există obstacole în sistemul digestiv al chinchilla. Ei ar putea, de asemenea, să facă o clismă de ulei mineral sau să aplice un tampon de încălzire la abdomenul lui Chinchilla. Dacă aceste tratamente nu sunt eficiente, atunci este posibil să fie necesar să luați în considerare operația pentru a ușura presiunea gazului.
  • O opțiune chirurgicală pentru ameliorarea balonării este la fel de simplă ca și trecerea unui ac transabdominal în mijlocul chinchilla dvs. pentru a scoate gazul.
  • Dacă balonarea nu este extremă și chinchilla dvs. nu este în durere, veterinarul dvs. ar putea sugera să vă admită animalul și să îl monitorizați peste noapte.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 7
    3. Dați oricăror antibiotice așa cum sunt prescrise. Dacă o cultură fecală indică faptul că chinchilla dvs. suferă de creșterea bacteriană gastrointestinală (GI), atunci veterinarul dvs. va prescrie probabil antibiotice. Medicamentul va fi în formă lichidă și va trebui să urmați instrucțiunile VET pentru a le administra. Un curs obișnuit de antibiotice durează între 10-14 zile.
  • Chinchilla poate de fapt să se sufle pe pastile, astfel încât acestea nu sunt aproape niciodată prescrise. Dacă veterinarul dvs. sugerează un antibiotic în formă de pilule, discutați o alternativă lichidă cu ei.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 8
    4. Restricționați mișcarea Chinchilla în timpul recuperării. Veterinarul dvs. vă va oferi un interval de timp de recuperare specific pentru animalul dvs. de companie. Dacă chinchilla dvs. se mișcă prea mult, poate duce la probleme intestinale suplimentare. Mutați chinchilla la o cușcă de nivel unic pentru a descuraja săriturile. Redați muzica calmească pentru ao menține de la agitat și a restricționa vizitatorii în camera de cușcă.
  • Separați chinchilla de la alte animale de companie sau alte chinchillas în această perioadă.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 9
    5. Adu-ți chinchilla la veterinar pentru o vizită de urmărire. VET dvs. va solicita, de obicei, să vă întoarceți pentru o altă verificare între 1-8 săptămâni după incidentul inițial de balonare. Este important să păstrați această întâlnire deoarece medicul veterinar va examina chinchilla dvs. pentru orice probleme pe termen lung, cum ar fi prolapsul intestinal.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea problemelor digestive
    1. Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 10
    1. Hrăniți-vă chinchilla o dietă pe bază de fân și pelete. Vorbiți cu medicul veterinar despre o hrană de pelete de chinchilla de calitate care oferă suficiente vitamine și minerale. Dați-vă Chinchilla 2 linguri (20 g) sau mai puțin de alimente peletizate în fiecare zi. Suplimentați acest lucru cu accesul la fân într-o sumă determinată în consultare cu VET dvs.
    • Dacă trebuie să faceți un comutator între tipurile de pelete sau fânețe, este important să faceți acest lucru treptat. Modificările dietetice rapide pot provoca tulburări de stomac pentru chinchilla.
  • 2. Dă-ți chinchilla gustări sănătoase și sigure. Chinchillas iubesc să gustări, dar se pot îmbolnăvi de la mâncarea unui lucru greșit sau supraalimentat. Unele gustări adecvate de chinchilla includ boabe de cenușă de munte, bastoane de mere sau frunze de păpădie. Cele mai multe dintre acestea vor trebui achiziționate online de la comercianții cu amănuntul pentru animale de companie.[Imagine: Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 11.JPG | Center]]
  • Controlul porțiunilor este important pentru chinchillas. Trei fructe de pădure de munte, 1 metrou, sau ½ linguriță (0.57 g) de frunze de păpădie este suficientă de o gustare pe zi.
  • Evitați gustările care conțin produse de porumb, ciocolată, piulițe, semințe sau orice produse de origine animală. Laptele sau iaurtul, de exemplu, vă poate face chinchilla foarte bolnavă.
  • Nu vă alimentați legumele de chinchilla care ar putea provoca gaz, cum ar fi varza de bruxelle, varza sau kale. Acestea ar putea provoca o distensie dureroasă în abdomenul lui Chinchilla.
  • Imagine intitulată Deal cu BLOAT în Chinchillas Pasul 12
    3. Oferiți-vă chinchilla cu acces continuu la apă curată. Dați-vă apa de chinchilla printr-o sticlă de cușcă făcută special pentru rozătoare, iepuri sau chinchillas. Goliți și umpleți flaconul de apă zilnic sau de îndată ce observați că este gol. Dacă chinchilla dvs. refuză să bea apă obișnuită, încercați să furnizați apă distilată sau filtrată în schimb.
  • Nu dați apa de chinchilla prin intermediul unui crock sau castron, deoarece acestea pot fi înclinate destul de ușor.
  • Dacă sticla de apă nu este parțial goală la sfârșitul fiecărei zile, verificați vârful sticlei cu degetul pentru a vă asigura că este încă funcționând corect. Pur și simplu apăsați degetul pe vârful sticlei și urmăriți pentru a vedea dacă apa iese.
  • Deshidratarea este o cauză primară de balonare și boală pentru chinchillas.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 13
    4. Păstrați obiecte străine departe de chinchillas. Digestiv deranjant și balonare pot fi cauzate de chinchillas care mănâncă material care este dăunător sau periculos pentru ei. Fibre de covoare, bucăți mici de lemn, așternut de pisici și chiar părul pot deteriora stomacul sau intestinele lui Chinchilla. Verificați zilnic cusca pentru prezența oricăror materiale străine.
  • Dacă lăsați chinchilla-ul dvs. afară să se joace, asigurați-vă că ați verificat spațiul pentru materiale potențial periculoase.
  • Imagine intitulată Deal cu Bloat în Chinchillas Pasul 14
    5. Păstrați scăderea nivelurilor de stres ale chinchilla. Acest lucru poate părea mai ușor de spus decât făcut, totuși, nivelurile de stres ridicate pot duce la probleme intestinale. Manipulați ușor chinchilla și cu grijă. Oferiți-o cu o cutie de ascundere în cușcă, astfel încât să poată apărea. Fiți precauți cu schimbări de mediu, cum ar fi introducerea de noi animale de companie.
  • Tratarea oricăror probleme de sănătate pe care chinchilla ta suferă, cum ar fi boala hepatică, poate, de asemenea, să-și reducă nivelurile de stres.
  • sfaturi

    Chinchillele gravide sunt deosebit de susceptibile la balonare datorită deficiențelor de calciu. O dietă de calitate poate ajuta la evitarea acestei probleme. Cu toate acestea, dacă observați balonarea, luați chinchilla la veterinar și probabil că vor primi un IV de calciu.
  • Bastoanele de mere sau mestecul de lemn pot fi date în mod liber. Singurul tratament de tratament ar trebui să devină zilnic este Rosehips. O dată pe săptămână pentru alte tratamente este o mulțime.
  • Avertizări

    Dacă observați că chinchilla dvs. se confruntă cu dificultăți de respirație sau dacă vedeți scaune sângeroase, luați-le la animalul dvs. la veterinar. Este posibil ca balonarea să fie un semn al unei probleme abdominale mai mari.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar