Cum de a alege mâncarea potrivită pentru dvs

În alegerea alimentelor potrivite, există mulți factori care trebuie luați în considerare, inclusiv gustul, nutriția, cultura, accesibilitatea și preferințele personale.Este o concepție greșită comună că tot ceea ce are un gust bun este rău pentru tine.

Luați în considerare tastarea metabolică dacă aveți probleme dietetice.

Pași

  1. Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 1
1. Citiți eticheta! Amintiți-vă că nevoile nutriționale ale fiecăruia sunt diferite.Luați în considerare citirea atât a faptelor nutriționale, cât și a listei de ingrediente.Vedea Cum să citiți faptele nutriționale privind etichetele produselor alimentare pentru mai multe informatii.Unii consumatori, de exemplu, sunt foarte preocupați de evitând siropul de porumb cu fructoză înaltă.Citirea ingredientelor vă pot spune, de asemenea, ce fel de ulei (cum ar fi canola, soia sau palma) este folosit în alimente.Citiți faptele nutriționale pentru a găsi alimente care îndeplinesc nevoile dvs. nutriționale.Unii oameni au nevoie slăbi și să mănânce alimente cu conținut scăzut de calorii - alte persoane trebuie să câștigați greutatea și mâncați alimente de înaltă calorii.Unii oameni au tulburări digestive și au nevoie crește sau micșorarea aportului de fibre.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 2
    2. Alegeți alimente cu grăsimi bune.Fundul de tăiere vă va ajuta cu siguranță să tăiați calorii, dar asigurați-vă că obțineți suficiente grăsimi bune, cum ar fi grăsimile mononesaturate și acizii grași esențiali, inclusiv acizii grași omega-3 și omega-6.Ulei de măsline, ulei de canola, pește gras, nuci, semințe și leguminoase sunt surse de grăsimi bune care pot beneficia de profiluri lipidice.Untul de arahide cu conținut scăzut de grăsime (cum ar fi untul de arahide "N mai bun) vă oferă mai puține calorii, dar vă lipsește pe grăsimi bune.Grăsimile proaste includ acizi grași saturați cu catenă lungă și trans.Limitarea grăsimilor proaste este deosebit de importantă pentru persoanele cu boli de inimă sau factori de risc pentru boli de inimă.Amintiți-vă că un gram de grăsime are nouă calorii, dar etichetele de alimente, de obicei, în jurul numerelor.Pentru un aliment cu două grame de grăsime, eticheta poate citi: "Calorii din grăsime: 20", deși grăsimea contribuie de fapt optsprezece calorii.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 3
    3. Uită-te la conținutul de proteine.Unii oameni nu sunt obținerea suficientă a proteinei- Unii oameni primesc prea mult.Proteina ajută la construirea mușchilor, a celulelor de reparații și formează hormoni, cum ar fi tiroxina de la tirozină sau serotonină de la triptofan.Sportivii au nevoie de un consum ridicat de proteine ​​pentru a-și menține corpurile.Din păcate, prea multă proteină este greu pe rinichi.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 4
    4. Preferă carbohidrații complexi la simplu și preferă boabele integrale pentru a rafina.Carbohidrații complexi sunt amidonuri și au mai mult efort pentru a descompune decât carbohidrații simpli (a.K.A. zaharuri), stabilizarea zahărului din sânge.Granulele întregi ajută la menținerea zahărului din sânge mai stabilă decât carbohidrații rafinați.Sportivii consumă carbohidrați pentru energie - ei o numesc "Încărcarea carbului."Carbohidrații sunt sursa principală de energie a corpului, dar dacă alegeți să urmați o dietă cu carbohidrați redus, grăsimile și proteinele pot fi de asemenea utilizate pentru energie.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 5
    5. Uită-te la conținutul de fibre. Fibra este un carbohidrat care este absorbit incomplet și poate fi împărțit în tipuri solubile și insolubile.Persoana medie primește doar aproximativ jumătate din fibră că are nevoie.Câțiva oameni au tulburări digestive și trebuie să taie fibre, în special fibre insolubile.Fibrele solubile se dizolvă în apă și formează un gel care calmează intestinele.Poate beneficia de unii oameni cu tulburări digestive și pot scuti diareea prin încetinirea mișcării alimentelor prin intestine.În contrast, fibra insolubilă nu dizolvă apă și este mai dificilă pentru ca organismul să digereze.Are o textură brută (care ocazional poate fi rău pentru tulburările digestive) și ajută la prevenirea constipației prin mișcarea alimentelor prin intestine.Atât fibrele solubile, cât și fibrele insolubile promovează regularitatea prin furnizarea de vrac la scaun.Fibrele pot reduce riscul de cancer de colon și diabet prin încetinirea creșterii zahărului din sânge după ce a consumat alimente.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 6
    6. Căutați zaharuri adăugate.Unele alimente sănătoase, cum ar fi sosul de iaurt și spaghete, pot fi destul de ridicate în zahăr, aspect atât de conținutul de zahăr din fapte nutriționale.Amintiți-vă că multe alimente conțin cel puțin câteva grame de zahăr natural, deci ar trebui să verificați și ingredientele.Zahărul merge cu mai multe nume, inclusiv sirop de porumb și dextroză.
  • Nu fi înșelați de produsele aromate de fructe.Înainte de a cumpăra acele popsicule fructe sau bomboane, asigurați-vă că obțineți fructe reale.Produsele cu aromă de fructe pot să nu conțină fructe la toate - verificați ingredientele.Termenul "aromatizat de fructe" pe produs este, în general, un steag roșu - produsul a fost făcut cu arome de fructe (care nu au o valoare nutritivă) și un zahăr adăugat.Băuind sucul de fructe reale este mult mai bun decât consumul unei băuturi cu aromă de fructe cu doar zece procente suc.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 7
    7. Verificați conținutul de sodiu.Sodiul mărește tensiunea arterială prin suprimarea oxidului de azot, un gaz care relaxează vasele de sânge.Un fel de mâncare laterală, cum ar fi cartofii tăiați, poate folosi o cincea sau un sfert din alocația dvs. pentru sodiu.De asemenea, puteți găsi înlocuitori no-sodiu pentru sare la bacanie.Sodiul este mai puțin o preocupare pentru persoanele care nu au tensiune arterială crescută.De fapt, sportivii pot avea nevoie de mai mult sodiu, deoarece sodiul este pierdut în transpirație.Sodiu este un mineral necesar pentru viață.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 8
    8. Căutați alimente bogate în potasiu.Potasiul este deosebit de important pentru sportivi, deoarece îl pierd prin transpirație.Potasiul ajută, de asemenea, să scadă tensiunea arterială.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 9
    9. Asigurați-vă că vă satisfaceți nevoile vitaminei și mineralelor.Orientările sunt fiabile pentru majoritatea oamenilor, dar pot exista momente când aveți nevoie de aportul de vitamină sau minerale.Poate doriți să adăugați mai multă vitamina C la dieta dvs. atunci când sunteți bolnav sau aveți o vânătă.Unele subseturi ale populației pot avea nevoi diferite de nutrienți.Nouă până la optsprezece ani au nevoie de 1.300 miligrame de calciu.Nouăsprezece până la cincizeci de ani au nevoie de 1.000 de miligrame de calciu.Persoanele mai vechi de cincizeci au nevoie de 1.200 miligrame.Aportul de calciu ar trebui să fie mai mare în adolescență pentru a ajuta adolescenții să construiască oase și la vârsta medie pentru a ajuta la combaterea riscului crescut de osteoporoză.
  • Imagine intitulată Alegeți alimentele potrivite pentru dvs. Pasul 10
    10. Limitați colesterolul din sursele dietetice.Numai produsele de origine animală conțin colesterol, o substanță asemănătoare grăsimilor care poate crește riscul bolilor de inimă prin îngustarea arterelor.
  • Înțelegeți că colesterolul dietetic nu este același cu colesterolul ser (intern) și, în general, are foarte puțină corelație cu ea. Metabolismul de colesterol slab este nu agravat prin consumul de alimente încărcate de colesterol, cu excepția cazurilor (foarte rare).
  • sfaturi

    Încercați o mare varietate de alimente.Ați încercat vreodată tofu?Când a fost ultima dată când ați cumpărat un nou cereale?Există doar o modalitate de a ști dacă vă place o mâncare și asta este să o gustați.Mâncarea unei varietăți de alimente vă oferă o varietate de substanțe nutritive.
  • Încearcă Obțineți mai mult pentru banii dvs.Nu renunțați la fructe și legume proaspete pentru a economisi bani.Salvați suficienți bani pentru alimente sănătoase.
  • Cumpărați mărci de magazine.Comparați ingredientele din brandurile de magazine cu branduri de top.Marcile magazinului sunt de obicei mai ieftine.Uită-te la cupoanele tale, deși ... cu cuponul tău, o altă marcă poate fi de fapt mai puțin costisitoare decât marca magazin.
  • Căutați noi carne și înlocuitori de lapte dacă sunteți vegan.Nu mai este limitat la veggie burgeri.Acum nu poți avea câini și pui tofu în locul câinilor fierbinți, Bacon ", Sham Ham și Phoney Baloney.Grădina Burger face multe produse vegane, inclusiv Ribleți și carne de porc dulce și acru fără carne.
  • Avertizări

    Nu forțați alimentele asupra persoanelor care le refuză din motive culturale / etnice.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar