Cum să evitați alimentele modificate genetic

Alimentele sunt adesea modificate genetic pentru a le face mai rezistente la boală, pentru a-și îmbunătăți valoarea nutrițională sau crește capacitatea lor de a crește în diferite condiții climatice.Administrația alimentară și a medicamentului a aprobat utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri) și reglează utilizarea acestora. Există unele studii care arată că aceste alimente pot fi dăunătoare pentru sănătatea și mediul nostru, dar există un acord științific general că alimentele din culturile modificate genetic nu este în mod inerent mai riscant pentru sănătatea umană decât alimentele convenționale.

Multe alimente pe care le consumăm pot conține ingrediente derivate din OMG-uri și ar trebui să decideți cât de confortabil sunteți cu consumarea lor.Dacă locuiți în Europa, evitarea alimentelor GM este mai ușoară, deoarece legile necesită etichetare. În U.S. și Canada, cu toate acestea, producătorii de alimente nu sunt obligați să-și eticheteze mâncarea ca fiind modificată genetic sau nu.

Pași

Metoda 1 din 2:
Cumpărături pentru mâncare
  1. Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 1
1. Cumpărați alimente etichetate 100% organice. U.S. iar guvernele canadiene nu permit producătorilor să eticheteze ceva 100% organic dacă acest produs alimentar a fost modificat genetic sau a fost alimentat genetic modificat. Este posibil să găsiți că alimentele ecologice sunt mai scumpe și diferite în aparență din partea produselor convenționale.
  • Instituțiile de certificare ecologică de încredere includ Departamentul Agriculturii din Statele Unite (USDA), Calitatea Assurance International (QAI), Oregon Tilth și California agricultori organici certificați (CCOF). Căutați semnul lor de aprobare pe eticheta produsului.
  • De asemenea, doar pentru că spune ceva "organic," Nu înseamnă că nu conține OMG-uri. De fapt, poate conține până la 30% OMG-uri, deci asigurați-vă că eticheta spune 100% organice. Ouăle etichetate "Domeniul liber," "natural," sau "Free-free" nu sunt neapărat GMO gratuit căutați ouăle care sunt 100% organice.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 2
    2. Recunoașteți numerele de etichete de fructe și legume. Codurile de căutare a prețurilor (PLU) pot fi găsite pe autocolante care se află pe produsele dvs.Aceste coduri pot fi utilizate pentru a identifica alimentele au fost proiectate genetic sau modificate.
  • Dacă este un număr de 4 cifre, alimentele sunt produse convențional.Această alimentație poate sau nu să fie modificată genetic.
  • Dacă este un număr de 5 cifre care începe cu un 8, este GM. Cu toate acestea, nu aveți încredere că alimentele GE va avea un PLU care îl identifică ca atare, deoarece etichetarea PLU este opțională.
  • Dacă este un număr de 5 cifre care începe cu 9, este organic și nu este modificat genetic
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 3
    3. Cumpărați 100% carne de iarbă. Cele mai multe bovine în u.S. sunt hrăniți de iarbă, dar petrec ultima porțiune a vieții lor în feedlots în care aceștia li se poate administra porumbul GM, scopul căruia este de a crește grăsimea intramusculară și marblingul. Dacă căutați să rămâneți departe de OMG-uri, asigurați-vă că bovinele erau 100% Fed hrănit sau pășunat (numit uneori ca iarbă-terminat sau pășunat)).
  • Unele feluri ca carnea de porc și pui nu pot fi 100% de iarbă.În aceste cazuri, căutați carne care este etichetată cu 100% organice certificate.
  • De asemenea, ar trebui să cumpărați pește sălbatic prins în loc de fermă ridicată pește.Ferma peștilor crescuți sunt alimentați cu boabe modificate genetic.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 4
    4. Solicitați produse care sunt etichetate în mod specific ca non-GMO sau GMO-Free. A fost o dată rară să găsească produse etichetate ca atare, dar datorită organizațiilor precum proiectul non-GMO, acestea devin din ce în ce mai frecvente. De asemenea, puteți cerceta site-urile care listează companiile și alimentele care nu utilizează alimente modificate genetic, ci să fie conștienți de faptul că unele informații sunt adesea incomplete, iar interesele contradictorii nu pot fi declarate.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 5
    5. Magazin local. Deși mai mult de jumătate din toate alimentele GM sunt produse în u.S., cea mai mare parte din ferme industriale mari. Prin cumpărături pe piețele agricultorilor, înscrierea la un abonament de la o fermă agricolă comunitară la nivel comunitar (CSA) sau patronează un cooperativ local, este posibil să puteți evita produsele GM și, eventual, economiseste bani in acelasi timp.
  • Cumpărăturile la nivel local vă poate oferi, de asemenea, posibilitatea de a vorbi cu fermierul și de a afla cum se simte despre OMG-uri și dacă le folosesc sau nu în propria lor operațiune.
  • Cumpărarea de alimente locale nu garantează că veți evita OMG-urile.Mulți agricultori locali folosesc semințe modificate genetic.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 6
    6. Cumpărați alimente întregi. Favorizează alimentele pe care le puteți găti și să vă pregătiți, mai degrabă decât alimentele care sunt procesate sau pregătite (e.G., Orice vine într-o cutie sau o pungă, inclusiv fast-food). Ceea ce pierzi în comoditate, vă puteți recupera în bani salvați și satisfacția câștigată, precum și o liniște sporită. Încercați să gătiți o masă de la zero o dată sau de două ori pe săptămână - vă puteți bucura și decideți să o faceți mai des.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 7
    7. Creșteți-vă propria mâncare. Dacă vă dezvoltați alimentele proprii, cumpărați semințe care nu au fost modificate genetic. În acest fel, știi exact ce a fost crescut și ce a intrat în creștere.
  • Multe site-uri web vând semințe non-GMO.Puteți vizita economii de semințe sau semințe acum pentru a găsi semințe non-GMO.
  • Metoda 2 din 2:
    Identificarea alimentelor cel mai probabil să conțină OMG-uri
    1. Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 8
    1. Să se familiarizeze cu culturile cu risc ridicat. Acestea sunt produsele care sunt cel mai probabil să fie modificate genetic. Culturile care sunt modificate genetic includ soia, porumb, canola, sfecla de zahăr, bumbac, papaya hawaiană, dovlecei și squash de vară galbenă și alfalfa.
    • Soia nu se limitează la soia reală. Vedea Cum să trăiești cu o alergie la soia Pentru mai multe informații despre evitarea produselor din soia.Asigurați-vă că laptele dvs. de soia, Edamame și Tofu au o etichetă organică certificată de 100%.
    • Porumbul include făină de porumb, masă, ulei, amidon, gluten și sirop.
    • Uleiul de canola este, de asemenea, cunoscut sub numele de ulei de rapiță.Acest ingredient poate fi găsit într-o mulțime de alimente procesate. Dacă folosiți de obicei ulei de canola pentru gătit, încercați să utilizați în schimb uleiul de măsline.
    • Sfecla de zahăr se găsesc în orice zahăr care nu este 100% zahăr din trestie de zahăr.Asigurați-vă că citiți eticheta.
    • Uleiul de semințe de bumbac este un ingredient comun în ulei vegetal. scurtarea și margarina.
    • Multe produse lactate conțin OMG-uri.Unii agricultori își injectează vacile cu un hormonii modificați genetic RBGH / RBST și / sau sunt hrăniți boabe modificate genetic.Ar trebui să căutați produse lactate care spun RBGH sau RBST gratuit.
    • Papayii hawaii sunt modificați genetic.Ar trebui să cumperi papaya cultivată în alte regiuni cum ar fi Caraibe.
    • De obicei, nu ingerăm direct alfalfa.Alfalfa este cultivată pentru a hrăni vacile de lapte și alte animale.Atât alfalfa organică, cât și alfalfa ingineria genetică sunt cultivate.Puteți evita alfalfa ingineriei genetic prin consumul de carne și produse lactate de iarbă, care sunt 100% certificate organice.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 9
    2. Fiți conștienți de ingredientele derivate din culturile GMO.Nu numai că culturile reale sunt modificate genetic, dar un ingredient care este derivat din cultură este modificat genetic, de asemenea.Dacă cumpărați alimente procesate, trebuie să citiți eticheta alimentară și să evitați oricare dintre aceste ingrediente: aminoacizi (formă sintetică, care nu apar în mod natural în proteină), aspartam, acid ascorbic (vitamina C), ascorbat de sodiu, acid citric, sodiu citrat, etanol, aromă naturală și artificială,sirop de porumb cu multa fructoza, proteine ​​vegetale hidrolizate, acid lactic, maltodextrine, melasă, glutamat monosodic, zaharoză, proteină vegetală texturată, gumă xantham, vitamine și produse de drojdie.
  • Aproximativ 75% din alimentele procesate la magazinul alimentar conțin aceste ingrediente.Acestea includ alimente cum ar fi sifon, cookie-uri, pâine și chipsuri. Puteți evita aceste derivate prin gătit mâncarea dvs. de la zero și cumpărați cu atenție mâncarea.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 10
    3. Utilizați un ghid de cumpărături. Nu există nici o modalitate de a cunoaște fiecare mâncare care conține OMG-uri.Dacă nu sunteți sigur, ar trebui să consultați un ghid de produse alimentare GMO. Centrul pentru Siguranța Alimentară a creat o aplicație iPhone și Android care vă poate ajuta să evitați OMG-urile atunci când faceți cumpărături.De asemenea, puteți descărca sau utiliza ghidul online.
  • Imagine intitulată Evitați alimentele modificate genetic Pasul 11
    4. Fii atent când mănânci la un restaurant.Dacă mâncați, ar trebui să întrebați managerul sau chelnerița dvs. dacă folosesc ingrediente organice sau dacă folosesc ingrediente GMO. Dacă nu folosesc alimente ecologice, ar trebui să evitați Tofu, Edamame, Tortilla de porumb, chipsuri de porumb și alte produse care conțin porumb sau soia.Cele mai multe dintre elementele care conțin zahăr vor conține derivați de OMO.
  • De asemenea, trebuie să întrebați ce tip de ulei este utilizat pentru gătit.Dacă spun ulei vegetal, margarină, ulei de bumbac sau ulei de porumb, întrebați dacă pot găti mâncarea cu ulei de măsline.
  • Culturile GMO pentru a evita și etichetele non-GMO să caute

    Culturile GMO pentru a evita

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Etichete non-gmo pentru a căuta

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Nu vă lăsați păcăliți de "natural" sau "complet natural." Acesta este pur și simplu marketing inteligent și nu are nicio semnificație. Studiile arată că un consumator ar prefera "natural" eticheta peste organic! Consumatorii consideră adesea că înseamnă organică, dar înseamnă că nu înseamnă nimic în ceea ce privește calitatea sau sănătatea.
  • Producătorii care își etichetează GMO-ul alimentar nu fac nicio pretenție de sănătate cu privire la produs.
  • La restaurante cu lanț și non-lanț, puteți întreba care, dacă există, a alimentelor lor conțin OMG-uri, dar chelnerii / chelneriile și personalul bucătăriei nu sunt susceptibile de a ști. Cereți-i să afle ce uleiuri gătesc. Este, de obicei, unul dintre cele patru mari: porumb, soia, canola, sau bumbac. Puteți solicita ca untul să fie folosit în schimb, deși acestea sunt adesea produse din vacile hrănite de porumb GM - este un produs secundar.
  • Pentru vacanțe (cum ar fi Halloween) și adunări (cum ar fi petreceri de naștere pentru copii), ia în considerare predarea jucăriilor de petrecere în loc de bomboane populare, care conțin adesea surse de OMG-uri.
  • Este bine să înțelegeți de ce culturile sunt modificate genetic. Există două tipuri principale de plante GM: BT și HT. Culturile BT sunt rezistente la insecte. Aceste culturi includ porumb, soia și bumbacul. Culturile HT pot rezista erbicidelor, care îi permit agricultorilor să folosească doze mari de erbicide de ucidere a buruienilor fără a ucide planta în sine. Aceste culturi includ orez, soia, sfeclă de zahăr și canola.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar