Cum de a dezvolta un sistem imunitar puternic

Cercetătorii nu sunt siguri dacă există o conexiune clară între alegerile stilului de viață și sănătatea sistemului dvs. imunitar. Studiile examinează încă posibilele efecte ale nutriției, exercițiilor și sănătății mintale asupra apărării organismului împotriva germenilor. Cu toate acestea, experții cred că, în urma unui stil de viață sănătos, poate fi cel mai bun pariu - strategii de bază, cum ar fi mâncarea bine, exercitarea regulată, reducerea stresului și renunțarea la fumat vă poate ajuta să dezvoltați un sistem imunitar mai puternic.

Pași

Metoda 1 din 4:
Promovarea unui corp sănătos
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 1
1. Exercitii zilnice.Stabilirea unei rutine de exerciții moderate vă poate ajuta să fiți mai sănătoși în general.Că o sănătate crescută atât să vă sporească imunitățile naturale și vă pot ajuta să depășiți mai repede boala.
  • Încercați să mergeți pentru o plimbare Brisk timp de cel puțin 30 de minute cele mai multe zile.
  • Găsiți un prieten de mers pe jos pentru a vă menține motivat și responsabil.Chiar și un câine entuziast poate fi un partener minunat de mers pe jos.
  • Dacă nu vă place să vă exercitați, încercați să vă implicați într-un sport de agrement sau găsiți un hobby activ care va "truc" în exercițiu în timp ce vă distrați.Unele exemple ar putea fi rachete, alpinism, patinaj de rocă, caiac, drumeții sau chiar păsări care urmăresc în pustie.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 2
    2. Obțineți o lumină solară.Mulți americani au o deficiență de vitamina D, care are efecte de lungă durată asupra sănătății umane.Cea mai bună modalitate de a stimula nivelurile de vitamina D este de a avea o expunere moderată la lumina directă a soarelui.Aerul proaspăt nu va face rău nici!
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 3
    3. Dormi cel puțin 7-8 ore în fiecare noapte.Deprivarea somnului vă poate lăsa mai susceptibilă pentru a ridica boala.Obținerea unei cantități adecvate de somn pe timp de noapte vă poate ajuta corpul să devină revigorate și să își construiască apărarea naturală.În plus, obținerea unui somn suplimentar la primul semn de boală vă poate ajuta să vă întoarceți mai repede.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 4
    4. Evitați fumul de țigară.Ar trebui să evitați cu siguranță fumatul pentru multe motive de sănătate, dar chiar și în jurul altor persoane care fumează poate reduce funcția imună.
  • Dacă sunteți fumător, ar trebui părăsi.
  • Dacă prietenii sau membrii familiei sunt fumători, încercați încurajându-i să renunțe.Dacă acest lucru nu funcționează, evitați fumătorii în momentele în care sistemul imunitar trebuie să fie cel mai puternic (cum ar fi în timpul sezonului rece și de gripă).
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 5
    5. Tăiați înapoi pe cofeină și alcool.Cofeina și alcoolul pot fi bine în mod moderat, dar consumul excesiv de fie vă poate compromite imunitatea.Amintiți-vă că apa este cea mai bună sursă de hidratare sănătoasă și, dacă urmați alte pași de stimulare a imunității, cum ar fi reducerea nivelului de stres și obțineți mai mult somn, puteți găsi că nu aveți nevoie de cofeină și de alcool la fel de mult.
  • Metoda 2 din 4:
    Promovarea unei minți sănătoase
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 6
    1. Evitați stresul. Stresul, în special stresul cronic, poate fi unul dintre cei mai răi dușmani ai sistemului imunitar.Studiile au arătat în mod constant că există o relație directă între persoanele care se autoidentifică ca fiind stresate și reduse imunitate / boli crescute.
    • Meditează sau face yoga pentru a încuraja o perspectivă mai liniștită asupra vieții.
    • Când este posibil, abordează sursa stresului.Dacă există o persoană individuală sau un aspect al slujbei dvs. care vă determină o mare stres, încercați să reduceți contactul cu persoana sau cu activitatea, dacă este posibil.
    • Încercați să mergeți la terapie dacă vă simțiți ca și cum ați avea nevoie de ajutor pentru adresarea și tratarea stresului adânc sau lung.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 7
    2. Razi mai mult. Persoanele care se simt mai fericite și petrec mai mult timp râzând și zâmbind au sisteme imunitare mai sănătoase. Găsirea unei surse de umor pentru tine - și permițându-vă să aveți un simț al umorului, chiar dacă sunteți o persoană deosebit de sensibilă - vă poate ajuta sănătatea emoțională și imunitatea dvs.
  • Găsiți un emisiune TV amuzant sau un film care vă face să râdeți și să vă relaxați.
  • Vizionați videoclipuri online despre animale sau bebeluși care fac lucruri amuzante.
  • Găsiți un comedian / Comedienne pe care îl doriți în mod special și descărcați podcast-uri ale rutinei sale de așteptare.
  • Citiți benzi comice sau materiale de imprimare umor.
  • Petreceți mai mult timp cu un prieten pe care îl găsiți deosebit de amuzant. Ai putea chiar să-i spui de ce vrei să-ți petreci mai mult timp cu ea, ceea ce ar putea să o facă mândru de simțul său de umor.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 8
    3. Petreceți timp cu alte persoane.Socializarea vă poate ajuta să vă stimulați sănătatea mintală și, prin urmare, imunitatea dvs.În timp ce acest lucru poate părea că este un risc mai mare, deoarece fiind în jurul altor persoane (și germenii lor) vă expune la boli potențiale, beneficiul sentimentului de conținut social depășește cu mult orice potențială expunere de germeni.
  • Petrecând timp cu persoane pe care le considerați că prietenii sunt preferați, dar vorbind cu colegi sau cunoștințe ocazionale, de asemenea, ajută.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 9
    4. Lega cu un animal de companie.Dacă aveți anxietate socială sau trăiți sau lucrați într-o situație în care aveți acces limitat la alte persoane, legarea cu un animal de companie special poate fi un substitut rezonabil eficient pentru contactul uman.Asigurați-vă că găsiți un animal de companie cu o mare personalitate, care interacționează cu dvs. și vă face să râdeți pentru beneficiile maxime de stimulare a imunității.
  • Metoda 3 din 4:
    Îmbunătățirea obiceiurilor alimentare
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 10
    1. Bea multa apa.Starea hidratată cu apă curată, curată este una dintre cele mai importante boostere pentru sănătatea și imunitatea dvs.Ar trebui să încercați să beți 8 cești de apă în fiecare zi, dar consumul mai mult la primul semn de boală vă poate ajuta să evitați boala iminentă.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 11
    2. Evitați zaharurile simple.Zahărul vă poate face să câștigați greutate, să vă simțiți lentă din cauza accidentelor de zahăr după consum, și poate reduce și eficacitatea sistemului imunitar.
  • Amintiți-vă că mulți oameni beau mai mult zahăr decât își dau seama în băuturi.Verificați cu atenție etichetele de nutriție pe sucuri și alte băuturi cu atenție pentru conținutul de zahăr și de dimensiunea de servire pentru a vă asigura că știți cât de mult zahărul beți.
  • Chiar și alimentele care nu par dulci pot conține sirop de porumb sau zahăr.Citiți cu atenție etichetele alimentelor procesate pentru a vă asigura că știți ce vă puneți în corpul vostru.
  • Imagine intitulată Creșterea greutății la copii Pasul 7
    3. Mananca versiuni mai bune de calitate ale alimentelor tale junk. Rolurile de scorțișoară din magazinul de colț nu sunt deloc la fel de satisfăcătoare ca cele dintr-o panificație. Dulciurile mai scumpe sau de înaltă calitate pot fi atât de delicioase și scumpe pe care nu le simțiți pofta pentru ei sau cât de des.
  • Luați în considerare substituțiile pe care le faceți. Efectuarea unui sandwich de jeleu va conține mai puțin zahăr și grăsime decât produsele de patiserie cumpărate și nu includ alți aditivi adăugați.
  • Imagine intitulată Verificați siguranța suplimentelor de pierdere în greutate Pasul 12
    4. Evitați consumul de alimente foarte prelucrate. Căutați produse simple cu numărul cel mai mic de ingrediente și ușor de citit sau explicat nume de ingrediente. Aceste intrări înghețate și alimentele pre-făcute trec prin procese necunoscute consumatorului mediu și conțin numeroase ingrediente suplimentare care pot afecta sau pot ajuta sistemul imunitar. Obțineți controlul asupra a ceea ce și cât de mult ingredientele se îndreaptă spre mâncarea dvs. prin gătitul proprii și fiți selectivi.
  • Evitați consumul de făină albită, cereale și produse de coacere.Nu există o cantitate reală măsurabilă de fibre în ele și să aibă gluten care se transformă în aluat în sistemul digestiv care determină tulpina pe această parte critică a sistemului imunitar al organismului.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 12
    5. Mănâncă o mulțime de fructe și legume. Cea mai bună modalitate de a menține o gamă largă de vitamine și minerale de stimulare a imunității este de a consuma o varietate de legume sănătoase, proaspete și fructe.
  • Fructele viu colorate conțin adesea mai mulți nutrienți decât omologii lor de parulare.De exemplu, kale sau spanac este mai dens nutrient decât salata de aisberg.
  • Corpul tău absoarbe substanțe nutritive din alimente reale mai bine decât de la suplimente, deci este important să obțineți vitamine din alimente, chiar dacă luați o pastilă de vitamine.
  • În special, fructele citrice conțin vitamina C, care poate stimula imunitatea atunci când sunt consumate zilnic.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 13
    6. Creșteți consumul de usturoi.Multe surse Tout Proprietăți antibacteriene, antivirale și chiar anti-cancer.Deși aceste afirmații nu au fost complet dovedite de știință, au existat cercetări care susține ideea că usturoiul poate ajuta la lupta împotriva bolilor.
  • Usturoiul proaspăt este de obicei cel mai bun.Încercați să utilizați o presă de usturoi sau să-l aduceți foarte mici și adăugați-o la alimente după gătit alimentele.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 14
    7. Mănâncă proteine.Alimentele care sunt bogate în proteine ​​sunt adesea ridicate în zinc.Proteina poate ajuta corpul dvs. să funcționeze bine și vă poate oferi energia de care aveți nevoie pentru a trece prin ziua dvs.Absorbția zincului în mod regulat poate ajuta super-puterea sistemului imunitar, iar corpul absoarbe zincul din surse de proteine ​​mai bine decât de la suplimente sau zinc pe bază de plante.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind suplimente nutriționale
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 15
    1. Consumă probiotice.Bacteriile intestinale sănătoase sunt esențiale pentru sănătatea imună, deci este important să vă mențineți flora intestinală. Probioticele sunt "bacterii bune" care ajută la promovarea bacteriilor sănătoase a intestinului și pentru a vă ajuta să digerați stomacul și să absoarbă alimentele mai eficient.Conceptul de probiotics este relativ nou, iar efectele complete ale acestei bacterii bune în corpul uman sunt încă necunoscute.Cu toate acestea, pare clar că reintroducerea bacteriilor bune a unui probiotic vă poate ajuta corpul să lupte împotriva bacteriilor rele.
    • Asigurați-vă că cercetați eficacitatea unui probiotic înainte de a alege una.Există o mulțime de variație în calitatea diferitelor produse.
    • Adresați-vă farmacistului sau eroristului pentru o recomandare despre o calitate probiotică.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 16
    2. Ia un zilnic multivitamin.În timp ce alimentele sunt cea mai bună sursă de vitamine, suplimentarea dietei dvs. cu o multivitamină vă poate ajuta să vă asigurați că nu pierdeți unul sau mai mulți nutrienți importanți.
  • Poate doriți să găsiți un multivitamin care să accepte în mod specific genul, vârsta și nivelul de activitate.
  • Adresați-vă farmacistului sau eroristului pentru o recomandare despre o calitate multivitamină de calitate.
  • Asigurați-vă că multivitaminul conține vitamina D sau ia un supliment suplimentar, deoarece acest lucru sa constatat că suportă sistemul imunitar.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 17
    3. Încercați suplimente pe bază de plante.Eficacitatea suplimentelor pe bază de plante nu a fost pe deplin stabilită de comunitatea medicală, însă studiile au sugerat că unele sau toate suplimentele următoare sunt boostere imune eficiente:
  • Echinacea
  • Ginseng
  • Astragal
  • Anumite ciuperci (Shiitake, Reishi și Maitake)
  • Ashwagandha este, de asemenea, o plantă puternică pentru consolidarea sistemului imunitar.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un sistem imunitar puternic Pasul 18
    4. Mențineți nivelurile de vitamina C. Mulți oameni cred că luarea de vitamina C atunci când aveți o răceală vă poate ajuta să luptați cu frigul mai repede.Cu toate acestea, se pare că există un beneficiu mai mare de sănătate dacă un nivel de vitamina C este stabilit și menținut în timpul sezonului rece.
  • Mănâncă alimente care sunt bogate în vitamina C ca și Citrus Fruits Daily.
  • Luați un supliment de vitamina C.
  • Beți suc de portocale, dar fiți atenți la conținutul ridicat de zahăr din sucuri.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Evitați mâncarea uleioasă și prăjită și beți multă apă.
  • Evitați laptele neecologic produs cu antibiotice - antibioticele pot duce la adaptarea și imunitatea bacteriilor.
  • În timp ce un sistem imunitar sănătos este întotdeauna important, poate fi mai ales atunci când riscul de bolțuri contagioase spikes, indiferent dacă vă confruntați cu o pandemie ca focarul de coronavirus sau pur și simplu un sezon recit rece și de gripă.
  • Fiți testați pentru STD în fiecare an.
  • Dacă sunteți activ sexual, utilizați protecție. Fără protecție, este mai probabil să contractați STD-uri nedorite care să aibă un impact negativ asupra sistemului imunitar.
  • Obțineți vaccinul împotriva gripei în fiecare an și țineți la curent cu toate celelalte vaccinări.
  • Evitați utilizarea pesticidelor și curățați-vă casa fără a utiliza substanțe chimice dure. Substanțele chimice nocive sunt greu pe corp și pot fi extrem de dăunătoare pentru mediul dvs.
  • Purtați propriile stilouri cu dvs. în timpul sezonului rece și de gripă.Acest lucru vă poate ajuta să evitați germenii pe stilourile comunale.
  • Avertizări

    Nu trăiți într-un mediu ridicol curat. Expunerea dvs. de germeni va crea anticorpi pentru un sistem imunitar mai puternic.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar