Cum se administrează un vaccin la un câine

Puteți salva o mulțime de timp, bani și energie prin vaccinarea câinelui dvs. acasă. Atâta timp cât știți procedura corectă și urmați liniile directoare de bază, vaccinarea la domiciliu poate fi simplă și sigură. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că câinele dvs. este mai întâi examinat cu un medic veterinar și este sănătos. Vaccinurile ar trebui, de asemenea, să fie stocate și manipulate în mod corespunzător pentru a preveni problemele de sănătate pentru animalul dvs. de companie.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătirea pentru a vaccina un câine
  1. Imaginea intitulată Administrează un vaccin la un pas de câine 1
1. Obțineți câinele examinat de medicul veterinar. Va trebui să luați câinele pentru un examen medical aprofundat. VET va determina dacă câinele este suficient de sănătos pentru a fi vaccinat acasă. Dacă câinele are un sistem imunitar compromis sau este bolnav, dând un vaccin îl va face doar mai bolnav sau va cauza ca vaccinul să fie ineficient.
  • În timp ce puteți vaccina câinele împotriva unei varietăți de boli, nu puteți da vaccinul rabiei. Vaccinul rabiei trebuie să fie întotdeauna dat de un medic veterinar.
Sfat de experți
Pippa Elliott, MRCVS

Pippa Elliott, MRCVS

Veterinariandr. Elliott, BVMS, MRCVS este un medic veterinar cu peste 30 de ani de experiență în chirurgia veterinară și practica animală de companie. A absolvit Universitatea din Glasgow în 1987, cu o diplomă în medicina veterinară și chirurgie. A lucrat la aceeași clinică de animale din orașul său natal de peste 20 de ani.
Pippa Elliott, MRCVS
Pippa Elliott, MRCVS
Medic veterinar

Pippa Elliott, un medic veterinar licențiat, explică: "Importanța unui an (cel puțin!) verificarea nu trebuie subestimată. Permite medicului veterinar să stabilească o greutate normală pentru animalele de companie, iar tendințele spot, cum ar fi pierderea în greutate sau câștigul. Este, de asemenea, o șansă de a căuta schimbări care ar putea indica o problemă de sănătate este berea sau pentru a stabili ceea ce este normal pentru acel câine atunci când sunt bine."

  • Imagine intitulată Administrați un vaccin la un pas de câine 2
    2. Recunoașteți reacțiile la vaccinuri. În timp ce este rar ca un câine să aibă o reacție la un vaccin, este important să recunoaștem posibilele reacții. Câinele dvs. poate fi umflat la locul injectării, febră ușoară, a scăzut energia sau apetitul, strănutul sau unele tuse. Una dintre cele mai grave reacții este anafilactică, o reacție care amenință viața care are nevoie de un tratament medical imediat. Dacă observați că câinele dvs. are probleme cu respirația, are o ritm cardiac lentă sau o tensiune arterială scăzută, vedeți imediat medicul veterinar.Dacă câinele dvs. are o ritm cardiac lentă sau o tensiune arterială scăzută, el poate deveni neobișnuit de somnolent, poate părea slab sau beat și apoi colaps, în 20-30 de minute.
  • Majoritatea vaccinurilor pentru animale sunt date sub piele (subcutanat) pentru a reduce durerea și posibilele reacții.
  • Dacă animalul dvs. are vreodată a avut o reacție la un vaccin, indiferent cât de minore, nu nu încercați să dați un vaccin de orice tip la domiciliu în cazul unei reacții severe.
  • Imagine intitulată Administrează un vaccin la un pas de câine 3
    3. Înțelegeți elementele de bază ale vaccinurilor. Un vaccin funcționează prin imitarea unei infecții virale sau bacteriene. Aceasta face acest lucru prin stimularea sistemului imunitar al organismului de a produce celule care luptă împotriva virusului sau a bacteriilor. Aceasta pregătește sistemul imunitar pentru viitoarele întâlniri cu virusul sau bacteriile. Deci, dacă câinele vaccinat intră în contact cu virusul sau bacteriile, sistemul său imunitar își va aminti cum să lupte împotriva infecției, producând celule pentru a lupta împotriva virusului sau a bacteriilor.
  • Vaccinul nu infectează de fapt câinele, ea imită doar virusul sau bacteriile, deși câinele ar putea avea o ușoară reacție (cum ar fi o erupție sau febră ușoară).
  • Imagine intitulată Administrați un vaccin la un pas de câine 4
    4. Urmați un program de vaccinare. Multe vaccinuri au nevoie de o serie inițială de două vaccinuri date între 3 și 4 săptămâni. Acest lucru se asigură că sistemul imunitar funcționează. După aceasta, câinele va avea nevoie de o lovitură de rapel anual sau de 2 până la 3 ani a vaccinului pentru a-și menține actualizarea statutului de vaccin.
  • Fiecare vaccinare are propriul cronologie, deci discutați cu VET pentru a determina calendarul vaccinărilor pentru animalul dvs. de companie.
  • Partea 2 din 2:
    Dând un vaccin unui câine
    1. Imaginea intitulată Administrați un vaccin la un câine Pasul 5
    1. Pregătiți injecția. Verificați vaccinurile pentru a vă asigura că au fost transportate și stocate corespunzător la temperatura de pe etichetă. Este posibil să aveți nevoie să amestecați vaccinurile. Dacă da, vor exista două flacoane pe care trebuie să le combine conform instrucțiunilor de etichetă. Odată amestecat, trageți înapoi toată soluția în seringă și îndepărtați bulele de aer în exces prin atingerea pe partea laterală a seringii. Acul ar trebui să se îndrepte spre.
    • Majoritatea vaccinurilor vor trebui depozitate la temperaturi normale de refrigerare.
  • Imagine intitulată Administrați un vaccin la un câine pas cu pasul 6
    2. Pregătiți câinele. Asigurați-vă că câinele este curat, astfel încât nici o murdărie să fie vizibilă în jurul pielii libere de pe gât. Blana lui ar trebui să fie uscată înainte de vaccinare. Ridicați partea din spate a pielii câinelui lângă gât pentru a face un cort. Acest lucru vă oferă un buzunar de spațiu sub piele unde puteți injecta vaccinul.
  • Spre deosebire de oameni, nu aveți nevoie să pregătiți site-ul cu o ștergere a alcoolului.
  • Imagine intitulată Administrați un vaccin la un pas de câine 7
    3. Introduceți seringa. Țineți nivelul seringii cu spatele câinelui și plasați acul cu țeavă (partea plată a acului) de-a lungul pielii tentate. Puneți ușor pielea cu acul și trageți înapoi pe seringa. Apăsați încet pe pistonul seringii pentru a da vaccinului.
  • Dacă vedeți sânge în ac, va trebui să găsiți o altă locație pentru a da injecția. Sângele în ac înseamnă că ați lovit un vas de sânge și nu puteți da un vaccin într-un vas de sânge.
  • Imaginea intitulată Administrați un vaccin la un câine pasul 8
    4. Scoateți acul. Odată ce ați scos acul, aplicați presiune pe site timp de aproximativ 30 de secunde. Acest lucru va împiedica sângerarea. Așezați acul și seringa într-un recipient adecvat de gunoi sau într-un vas de sticlă care urmează să fie eliminat la o clinică veterinară.
  • Nu puneți niciodată un ac neterminat în gunoi, deoarece oamenii care lucrează la depozitele de deșeuri ar putea fi rănite.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă simțiți că trebuie să practici înainte de a da vaccinul: puneți o șosetă peste o sticlă de apă goală și practicați tragerea pe șosete ca și cum ați fi tras și "cort" pielea câinelui. Practicați manipularea seringii până când vă confortabil folosind seringa cu o singură mână. Practicați folosind seringa și cresteți șoseaua în același timp. Faceți acest lucru până când vă simțiți confortabil să faceți ambele înainte de a încerca să vă vaccinați câinele.
  • Dacă nu simțiți că puteți administra vaccinul corect, este posibil să doriți să vă luați câinele la un medic veterinar.
  • Rămân calm și compuse. Acest lucru va păstra câinele relaxat.
  • Dați câinii dvs. un tratament după o recompensă pentru a fi un câine bun acest lucru va face ca câinele dvs. să nu fie atât de nervos pentru fotografii.
  • Avertizări

    Nu administrați un vaccin dacă câinele dvs. poate fi bolnav sau are un sistem imunitar compromis. Dacă câinele dvs. a avut vreo diaree sau vărsături, nu administrează vaccinul.
  • Dați numai vaccinuri recomandate de medicul veterinar.
  • Asigurați-vă că toate materialele utilizate sunt sterile și urmează proceduri sterile. Nu Utilizați materiale care nu au fost sterilizate.
  • Nu dați vaccinuri de IV.
  • Achiziționați vaccinuri de la un furnizor înregistrat pentru a asigura stocarea corespunzătoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar