Cum să se ocupe de sarcoidoză

Sarcoidoza este creșterea și acumularea de celule inflamatorii în diferite părți ale corpului, în special ganglionii limfatici, plămânii, ochii și pielea. Celulele formează în cele din urmă bucăți anormale sau noduli (granuloame), care pot schimba structura și funcția țesutului afectat. Cauza sarcoidozei nu este înțeleasă în întregime, dar se crede că este legată de un răspuns imun la ceva care este inhalat din aer - posibil ciuperci, bacterii sau o particulă virală. Nu există nici un tratament pentru sarcoidoză și uneori se rezolvă complet de la sine, dar majoritatea oamenilor se pot ocupa de ea prin preluarea de bază a măsurilor de precauție și de a căuta tratamente conservatoare.

Pași

Partea 1 din 2:
Obținerea tratamentului pentru sarcoidoză
  1. Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoza Pasul 1
1. Recunoașteți simptomele sarcoidozei. Sarcoidoza este o afecțiune în care celulele numite granuloame se acumulează în ochi, plămâni, piele și ganglioni limfatici. Pentru mulți oameni, sarcoidoza începe cu simptome generale, cum ar fi oboseala inexplicabilă, febra ușoară, ganglionii limfatici umflați și pierderea în greutate. Cu toate acestea, deoarece implicarea pulmonară este atât de comună cu sarcoidoza, simptomele pulmonare încep să domine: tuse uscată persistentă, scurtarea respirației și etanșeitatea la piept și / sau durerea. Simptomele pielii implică în mod obișnuit o erupție cutanată constând din umflături și creșteri sau noduli roșii purpuriu doar sub piele. Simptomele oculare nu sunt comune, dar pot include roșeață și durere ochi, vedere încețoșată și sensibilitate la lumină.
  • Aproximativ 90% dintre pacienții cu sarcoidoză au un anumit tip de problemă pulmonară, cu aproape 1/3 care se confruntă cu simptome respiratorii, cum ar fi tuse, dificultăți de respirație și durere toracică.
  • Peste 25% dintre pacienții cu sarcoidoză dezvoltă probleme de piele.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoza Pasul 2
    2. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră. Sarcoidoza adesea nu generează simptome vizibile (în special în timpul etapelor sale inițiale) și adesea se rezolvă după câteva luni, astfel încât medicii nu sunt întotdeauna atât de nerăbdători să trateze condiția cu medicamente. Mai mult, tratamentul medicamentos este de obicei oferit numai dacă bunele practici de sănătate (vezi mai jos) nu reușesc să împiedice progresul sarcoidozei. Medicul dumneavoastră vă va oferi un examen aprofundat, concentrându-vă asupra zonelor afectate de sarcoidoză - plămâni, ganglioni limfatici, piele, ochi - înainte de a decide dacă tratamentul medicamentos este necesar.
  • Va trebui să vă vedeți medicul pentru un examen fizic, precum și unele teste de diagnosticare. Testele de diagnosticare pot include un test TB, raze X (care caută leziuni pulmonare sau ganglioni limfatici măriți), teste de sânge (nivel de calciu, funcție de rinichi și ficat), scanare CT, EKG, testul de funcții pulmonare, examenul de ochi și biopsia pielii ( Căutați granuloamele Tell-Tale).
  • Majoritatea pacienților (>75%) pot obține o ameliorare simptomatică prin preluarea medicamentelor antiinflamatoare (ibuprofen, naproxen) în timp ce acasă.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoza Pasul 3
    3. Discutați cu medicul dumneavoastră despre corticosteroizi. Atunci când terapia medicamentoasă este recomandată combaterii sarcoidozei, obiectivele principale sunt de a menține plămânii și alte organe afectate care funcționează corect și, de asemenea, pentru a ameliora simptomele generate de organele afectate. Drogurile de corticosteroizi prezintă proprietăți antiinflamatoare puternice și rămân tratamentul primar de primă linie pentru prevenirea formării granulomului în sarcoidoză. Prednisone este cel mai comun corticosteroid oral prescris pentru sarcoidoză, deși alte formulări pot fi aplicate direct într-o zonă afectată - prin creme pentru leziuni ale pielii sau prin inhalatoare pentru granuloamele pulmonare.
  • Alte medicamente pe care medicul dumneavoastră le poate recomanda includ glucocorticoizi, colchicină, azatioprină și ciclofosfamidă.
  • Rețineți că în prezent nu există un tratament de droguri care inversează cicatricile pulmonare (fibroza) cauzată de sarcoidoza avansată.
  • Efectele secundare de la administrarea de corticosteroizi includ schimbări de dispoziție, retenție de apă și creștere în greutate, hipertensiune, acnee, leșiere minerală din oase și funcție imună afectată.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoza Pasul 4
    4. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre "Off-etichetă" droguri. Medicamentele în afara etichetelor sunt cele utilizate pentru condițiile care nu sunt aprobate inițial pentru U.S. Administrarea alimentelor și a medicamentelor (FDA). Medicii folosesc în mod obișnuit medicamente în afara etichetei pentru o varietate de alte condiții din cauza rapoartelor de eficiență. Medicamentele obișnuite utilizate în afara etichetei pentru sarcoidoză includ metotrexatul (utilizat împotriva cancerului și artritei reumatoide), clorochină (medicament antimalarial), ciclosporină (utilizată cu transplanturi de organe pentru a suprima imunitatea) și talidomida (medicamentul leprosei).
  • Metotrexatul și clorochina au în prezent cel mai mare sprijin din studiile pentru combaterea eficientă a efectelor secundare ale sarcoidozei.
  • Cea mai recentă cercetare se uită la utilizarea medicamentelor biologice care inhibă factorul de necroză tumorală (inhibitori TNF-alfa), cum ar fi adalimumab și infliximab. Inhibitorii TNF-alfa sunt utilizați în mod normal pentru artrita reumatoidă și psoriazisul pielii, dar arată și promisiunea cu sarcoidoză.
  • Partea 2 din 2:
    Reducerea riscului de sarcoidoză
    1. Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoză Pasul 5
    1. Mențineți un sistem imunitar puternic. Pentru orice tip de infecție (bacteriană, fungică sau virală), prevenirea adevărată depinde de un răspuns imun sănătos și puternic. Sistemul imunitar este alcătuit din celule specializate care caută și încearcă să distrugă potențialii agenți patogeni (cum ar fi cele care pot provoca sarcoidoză), dar când sistemul este slăbit, microorganismele dăunătoare cresc și se răspândesc practic necontrolate. În consecință, concentrându-vă asupra modalităților de menținere a sistemului imunitar puternic și funcțional, este o abordare logică și naturală a prevenirii în esență a tuturor bolilor infecțioase.
    • Deși este incertă pe care substanța străină declanșează răspunsul anormal al organismului în sarcoidoză, sa observat că cazurile apar în grupuri de persoane cu contact strâns și la beneficiarii transplanturilor de organe, ceea ce sugerează o capacitate potențială infecțioasă.
    • Dormind mai mult (sau de a obține un somn de calitate mai bună), consumând mai multe produse proaspete, practicând o igienă bună, consumând o mulțime de apă și exercitarea regulată sunt toate modalitățile dovedite de a vă menține sistemul imunitar puternic.
    • Funcția dvs. imună va beneficia, de asemenea, prin tăierea înapoi pe zaharuri rafinate (bomboane de sod, bomboane, înghețată, produse de coacere) și consumul de alcool mai puțin (nu mai mult de o băutură pe zi).
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoză Pasul 6
    2. Nu fumați tutunul. Deoarece sarcoidoza afectează adesea plămânii, nu trebuie să fumați țigări sau trabucuri dacă ați fost diagnosticat cu starea. Fumatul cauzează mai mult de 4.000 de substanțe chimice pentru a afecta plămânii, ceea ce cauzează iritație, inflamație, disfuncție și distrugere a diferitelor țesuturi. Unele dintre substanțele chimice din fumul de țigară provoacă, de asemenea, mutațiile celulare, care este mecanismul principal al cancerului pulmonar. Fumatul nu provoacă direct sarcoidoză, dar cu siguranță poate face această afecțiune mai rău.
  • Sarcoidoza începe de obicei în plămâni și ganglionii limfatici din piept, ceea ce sugerează că cauza sau factorul principal de contribuție pentru boală este inhalat.
  • Alte boli și condiții ale plămânilor care pot imita sarcoidoza includ berilioza (inflamația pulmonară legată de expunerea la beriliu), azbestoză (inflamație legată de expunerea la azbest), tuberculoza, boala pulmonară a fermierului, mezoteliomul, cancerul pulmonar și infecțiile fungice.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoză Pasul 7
    3. Evitați expunerea la praf și substanțe chimice. În plus față de nefumător, trebuie să evitați, de asemenea, expunerea la alte substanțe potențial dăunătoare plămânilor, cum ar fi praful, fumul chimic, gazele și inhalantele toxice. Sarcoidoza nu este probabil cauzată direct de alergeni obișnuiți sau substanțe chimice toxice, dar orice iritație suplimentară sau inflamație a plămânilor contribuie doar la severitatea bolilor și face simptome mai rău.
  • Luați în considerare comutarea produselor de curățare a gospodăriei la cele mai naturale, cum ar fi oțetul albă, sucul de lămâie diluat și / sau argintul coloidal.
  • Pentru a evita inhalarea prafului și a altor particule potențial iritante, purtați o mască medicală / chirurgicală comună în timpul ieșirii.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcoidoza Pasul 8
    4. Schimbați-vă dieta. Pacienții cu sarcoidoză au ocazional niveluri anormale de calciu în sângele lor, motivele pentru care nu sunt clare. Cu toate acestea, dacă acesta este cazul cu dvs., evitarea cantităților excesive de alimente bogate în calciu este probabil o idee bună până când boala nu trece în remisie sau modificările compoziției de sânge. Alimentele bogate în calciu includ produse lactate, sardine, conservate somon cu oasele, verde colat, kale, broccoli și portocale.
  • Deși vitamina D este importantă pentru oasele puternice și funcția imună, suplimentele trebuie întrerupte (pe termen scurt) deoarece vitamina este responsabilă pentru creșterea absorbției de calciu în intestine.
  • Într-o venă conexă, vitamina D este produsă de pielea dvs. ca răspuns la soarele intens de vară, atât de o plajă excesivă, de asemenea, ar trebui evitată dacă aveți sarcoidoză și Nivelurile ridicate de sânge și / sau urină de calciu.
  • sfaturi

    Majoritatea persoanelor cu sarcoidoză conduc vieți normale, deci nu fi devastat cu diagnosticul.
  • Persoanele cu sarcoidoză sunt cele mai bine tratate de specialiștii pulmonari sau medici care au un interes deosebit în sarcoidoză.
  • Transplantul pulmonar este o opțiune de ultimă stațiune pentru pacienții cu sarcoidoză severă de etapă și mai mică de 50% din funcția pulmonară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar