Cum să vă stimulați sistemul imunitar după gripă: întrebările dvs. De top au răspuns

Având în vedere gripa este întotdeauna o experiență neplăcută - mulțumesc bunătatea pe care ați recuperat-o! Îmbunătățirea sistemului imunitar vă poate ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor în viitor, astfel încât (sperăm) nu va trebui să se ocupe de gripa din nou pentru o vreme. Din fericire, stimularea sistemului imunitar necesită doar câteva schimbări mici în viața de zi cu zi, astfel încât să vă puteți recupera de la boala dvs. și să vă măriți sistemul imunitar în cel mai scurt timp.

Pași

Întrebarea 1 din 12:
Cum pot să-mi iei rapid sistemul imunitar?
  1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după etapa de gripă 1
1. Ia suficient somn pentru a lăsa corpul tău să se odihnească. Somnul ajută corpul să se odihnească și să se recupereze, mai ales după ce ați fost bolnav. Încercați să obțineți cel puțin 8 ore de somn în fiecare noapte și să rămâneți la un program de somn obișnuit pentru a vă repara sistemul imunitar.
  • Probabil ați dormit foarte mult când ați avut gripa, care este minunată! S-ar putea să vă simțiți mai obosiți sau mai letargici pe măsură ce vă recuperați.
  • 2. Mănâncă o dietă echilibrată pentru a vă menține nivelurile de nutrienți. Încercați să încorporați fructe, legume, legume, proteine ​​și grăsimi sănătoase în mesele dvs. zilnice. Apetitul tău ar putea fi puțin mai mic decât de obicei pe măsură ce vă recuperați de la gripă, așa că faceți ca mesele să fie contabile prin mâncarea corectă.
  • 3. Exercitați în mod regulat să rămâneți sănătoși. Încercați să faceți 30 de minute de exercițiu moderat pe zi pentru a vă stimula sistemul imunitar și sănătatea generală. Luați-l lent dacă încă vă recuperați de la gripă prin jogging, mersul pe jos sau făcând yoga.
  • Întrebarea 2 din 12:
    Ceea ce scade răspunsul sistemului imunitar?
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după etapa 4
    1. Nivelurile ridicate de stres pot slăbi sistemul imunitar. Încercați să meditați, făcând yoga, scrierea într-un jurnal sau practicând auto-îngrijire pentru a vă stimula sistemul imunitar și pentru a vă simți mai bine.
    • Reducerea nivelului de stres arată diferit pentru toată lumea, așa că nu vă fie frică să încercați câteva metode diferite.
  • 2. Fumatul poate perturba echilibrul sistemului imunitar. Dacă sunteți un fumător greu de tutun, acesta poate scădea capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor. Încercați să tăiați înapoi sau să opriți fumatul pentru a vă mări sănătatea generală.
  • 3. Anumite medicamente pot slăbi temporar sistemul imunitar. Acest lucru este deosebit de obișnuit în medicamente pentru a trata cancerul sau imediat după transplantul de organe. Dacă luați oricare dintre aceste medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră dacă vă îmbolnăviți.
  • Întrebarea 3 din 12:
    Vitamina C ajută sistemul imunitar?
    1. Imagine intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după etapa 7
    1. Da, consumul de vitamina C este una dintre cele mai bune modalități de a stimula sistemul imunitar. Includeți portocale, grapefruit, tangerine, căpșuni, ardei, spanac, kale și broccoli în dieta dvs. pentru a obține suficientă vitamina C.
    • Corpul dvs. nu produce sau stochează vitamina C pe cont propriu, deci este important să aveți unele în fiecare zi.
    • Încercați să obțineți aproximativ 64 până la 90 mg de vitamina C pe zi.
    • Nu este cu adevărat posibil să obțineți prea multă vitamină C prin fructe și legume. Cu toate acestea, dacă luați suplimente, prea multă vitamina C poate provoca greață, vărsături și diaree.
    Întrebarea 4 din 12:
    Ce vitamine ajută la creșterea sistemului imunitar?
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă sistemul imunitar după etapa de gripă 8
    1. Vitamina B6 vă poate ajuta sistemul imunitar. Suportă reacțiile biochimice pe care le utilizează sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor. Mănâncă pui, somon, ton, legume verzi și chickpeas pentru a obține suficientă vitamina B6.
    • Încercați să mâncați aproximativ 1.6 mg de vitamina B6 pe zi.
  • 2. Vitamina E ajută la combaterea infecției. Este un antioxidant puternic care vă poate ajuta sistemul imunitar. Încercați să mâncați piulițe, semințe și spanac pentru doza zilnică de vitamina E.
  • Încercați să obțineți aproximativ 15 mg de vitamina E pe zi.
  • Întrebarea 5 din 12:
    Care băuturi ajută la stimularea sistemului imunitar?
    1. Imaginea intitulată Boost sistemul imunitar după gripa Pasul 10
    1. Apa este cea mai bună băutură pentru sistemul dvs. imunitar. Apa ajută la transportul celulelor sistemului imunitar în jurul corpului pentru a lupta împotriva infecțiilor. Fără apă, sistemul imunitar nu poate funcționa la capacitatea sa maximă, deci asigurați-vă că beți în jur de 8 pahare pe zi.
    • Stați departe de lichidele dehidratare cum ar fi cafeaua și alcoolul.
    • Încercați să păstrați o sticlă de apă cu dvs., astfel încât să puteți lua o băutură oricând că sunteți însetat.
    Întrebarea 6 din 12:
    Ce alimente ajută la stimularea sistemului imunitar?
    1. Imagine intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după etapa de gripă 11
    1. Fructele și legumele sunt minunate pentru sistemul dvs. imunitar. Fructele și legumele conțin substanțe nutritive vitale care sunt importante pentru sănătatea imună. Încercați să mâncați 4 porții de legume și 5 porții de fructe pe zi pentru a obține toate substanțele nutritive de care aveți nevoie.
    • Obținerea de vitamine și minerale prin fructe și legume este mult mai bună decât luarea de suplimente.
    Întrebarea 7 din 12:
    Care alimente și băuturi slăbesc sistemul imunitar?
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după gripa Pasul 12
    1. Alimentele procesate nu vă dau suficiente substanțe nutritive. În timp ce ei nu pot "slăbi" sistemul imunitar, nu vă fac nici o favoruri. Calorii goale vă vor umple fără a adăuga substanțe nutritive în corpul dumneavoastră.
    • Alimentele prelucrate vin de obicei într-un pachet și au o durată lungă de raft.
  • 2. Alcoolul poate slăbi sistemul imunitar. Studiile au arătat că cantități mari de alcool pot ucide bacteriile sănătoase din intestinul dvs., ceea ce poate avea un efect advers asupra sistemului imunitar. Dacă veți bea alcool, încercați să o faceți cu moderatie, mai ales dacă vă recuperați de la gripă.
  • Alcoolul vă deshidratează, ceea ce vă poate reduce sistemul imunitar.
  • Întrebarea 8 din 12:
    Există suplimente pentru a vă stimula sistemul imunitar?
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după etapa de gripă 14
    1. Da, dar este mai bine să obțineți vitamine din alimente decât suplimente. Vitamina C, E și B6 sunt toate disponibile în formă de suplimente. Cu toate acestea, corpul tau le absoarbe mai bine atunci când provin din alimente reale. Dacă puteți, încercați să obțineți tot ce aveți nevoie de fructe, legume și proteine.
    • Dacă credeți că sunteți deficit de vitamină, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un supliment.
    • Dacă luați un supliment, urmați cu atenție instrucțiunile de dozare. Luând prea mult poate duce la vărsături, greață și diaree.
    • Dacă nu puteți mânca o dietă echilibrată, încercați o multivitamină.
    Întrebarea 9 din 12:
    Face ca gripa să facă sistemul imunitar mai puternic?
    1. Imaginea intitulată Boost sistemul imunitar după gripa treptată 15
    1. Nu, nu neapărat. Obținerea gripei vă protejează de acea tulpină a gripei în viitor. Nu vă face neapărat sistemul imunitar "mai puternic", dar vă oferă corpului cu anticorpii de care trebuie să lupte împotriva acelei gripe mai târziu. Este un fel de a obține lovitura de gripă, cu excepția faptului că ai gripa actuală.
    • Cu toate acestea, dacă întâmpinați o tulpină diferită a gripei, ați putea să o prindeți. Anticorpii sunt doar buni pentru o singură tulpină, nu multiplu.
    Întrebarea 10 din 12:
    Care sunt unele semne ale unui sistem imunitar puternic?
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după etapa de gripă 16
    1. Probabil că nu te îmbolnăvi adesea. Când sistemul imunitar funcționează bine, este capabil să lupte imediat la infecții. Dacă vă îmbolnăviți doar o dată sau de două ori pe an, probabil că aveți un sistem imunitar puternic.
  • 2. S-ar putea să fiți în stare să vă luptați repede. Când vă îmbolnăviți, probabil că aveți doar simptome timp de aproximativ o săptămână. Aceasta arată că corpul tău se luptă în mod activ de la infecție cu tot timpul.
  • Obținerea unei tuse sau a unui nas curbat sunt de fapt semne că sistemul imunitar funcționează.
  • Întrebarea 11 din 12:
    Ce se întâmplă dacă sistemul imunitar este slab?
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după etapa de gripă 18
    1. S-ar putea să vă îmbolnăviți destul de des. Sistemul dvs. imunitar luptă împotriva infecțiilor. Dacă nu poate face acest lucru, este posibil să aveți probleme recurente cu Flu, răceli sau alte infecții severe.
    • În timp ce variază foarte mult, majoritatea oamenilor se îmbolnăvesc de 2 până la 4 ori pe an.
  • 2. Este posibil să aveți unele probleme de digestie. Crampe, pierderea apetitului, vărsăturile și greața sunt toate comune cu sistemele imunitare slăbite. Bacteriile din intestinul dvs. joacă un rol important în sănătatea sistemului imunitar - când sunt în afara loviturii, poate scădea sistemul imunitar.
  • 3. Ați putea experimenta o creștere stinsă sau întârziată. Acesta este adesea un semn al unui sistem imunitar slăbit la copii. Dacă copilul dvs. este scurt sau mic pentru vârsta lor, ar putea fi un semn că sistemul lor imunitar nu funcționează corect.
  • Creșterea întârziată poate fi un simptom pentru o serie de lucruri, deci ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră pentru un diagnostic.
  • Întrebarea 12 din 12:
    Cum puteți testa puterea sistemului imunitar?
    1. Imagine intitulată Îmbunătățiți sistemul imunitar după gripa Pasul 21
    1. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un test de sânge. Ei pot verifica nivelurile de imunoglobulină din sângele vostru. Ele pot privi, de asemenea, numărul de celule sanguine și celulele sistemului imunitar pe care le aveți în sângele vostru. Dacă oricare dintre acestea sunt anormale, puteți avea un sistem imunitar slăbit.
    • Medicii folosesc de obicei teste de sânge ca acestea pentru a testa imunodeficiența.
  • 2. Utilizați testarea prenatală pe un făt. Dacă aveți un copil cu imunodeficiență, medicul dumneavoastră vă poate testa lichidul amniotic pentru a vedea dacă fătul dvs. are probleme cu el, de asemenea. În unele cazuri, ele pot, de asemenea, să vă testeze ADN-ul.
  • Imunodeficiența poate fi genetică, motiv pentru care doriți să vă testați copilul viitor.
  • sfaturi

    Luați-l lent pe măsură ce vă recuperați de la gripă și săriți înapoi în rutina dvs. normală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar