Cum să vindec polipii nazali

Polipii nazali sunt creșteri moi, non-canceroase care se pot forma în interiorul sinusurilor și nasului. Ele pot fi cauzate de alergii sau de orice fel de iritare în trecerea nazală. În timp ce s-ar putea să nu fie dureroase, pot să crească și să blocheze căile respiratorii, făcându-l mai greu pentru a respira și mirosi. Nu există, de obicei, nici un tratament complet pentru polipi, deoarece tind să se întoarcă dacă sunteți predispus la ei. Cu toate acestea, puteți să luați mai multe pași medicale și stilului de viață pentru a micșora sau a elimina polipii și pentru a reduce riscul de formare a mai mult.

Pași

Metoda 1 din 3:
Polipi de întărire cu intervenție medicală
  1. Imagine intitulată Cure Polips nazal Pasul 1
1. Vizitați medicul dacă aveți simptome de polipi nazali. Adesea, polipii nazali nu prezintă simptome și vă puteți trăi toată viața fără să știți că sunt acolo. Dacă polipii cresc, totuși, puteți experimenta complicații care vor necesita asistență medicală. Dacă aveți următoarele simptome, trebuie să vizitați medicul și să vedeți dacă suferiți de polipi nazali. Dacă vă testează și confirmați că aveți polipi, există unele tratamente medicale pe care le pot recomanda.
  • Un nas excesiv de curbat sau umplut.
  • Scăderea simțului mirosului și gustului.
  • Presiune pe frunte sau față.
  • Senzația ca nasul tău este înfundat când mucusul nu este prezent.
  • Dureri de cap.
  • Durere în rândul superior de dinți.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 2
    2. Utilizați spray-uri de steroizi. Spramele de steroizi pot ajuta la reducerea dimensiunii polipilor nazali. Dacă polipii erau suficient de mici, ar putea să dispară complet când sunt tratați cu spray-uri steroizi. Unele spray-uri de steroizi sunt vândute peste tejghea la farmacii, dar soiurile mai puternice sunt disponibile cu o rețetă. Discutați cu medicul dvs. despre utilizarea unui spray steroid și vedeți dacă ar funcționa pentru dvs.
  • Unele dintre spray-urile comune nazale includ Beclometazonă, Budesonide, Fluticasone, Mometazonă și Triamcinolonă. Nasonex este cel mai comun nume de marcă pentru spray-urile steroizi nazale.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 3
    3. Încercați picături nazale steroizi. Picături nazale, cum ar fi spray nazal, vă ajută să vă micșorați polipii. Picăturile nazale pot clarifica, de asemenea, congestia, care vă poate ajuta să respirați mai ușor în timp ce polipii se micșorează. Cele mai multe picături nazale durează între 7 și 14 zile pentru a începe reducerea polipilor și, în general, este recomandat să le utilizați pentru încă patru până la șase săptămâni.
  • La administrarea picăturilor nazale, ar trebui să vă îndoiți complet înainte și în jos. Ar trebui să simțiți aproape că sunteți pe punctul de a încerca să stați pe cap. Puneți picăturile în nas în timp ce capul se blochează. Țineți capul în jos timp de 3 până la 4 minute după administrarea picăturilor pentru a vă asigura că picăturile ating cavitatea nazală.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 4
    4. Luați un medicament de steroizi orali. Prednisonul este un corticosteroid oral comun care reduce umflarea și inflamația. Poate ajuta la tratarea inflamației în nas și, astfel, reduce dimensiunea polipilor nazali. Puteți obține acest steroid doar printr-o rețetă de la medicul dumneavoastră. În mod normal, ați lua steroidul timp de 7 până la 10 zile.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 5
    5. Ia antibiotice orale. În timp ce antibioticele nu vă vor ajuta să vă reduceți polipii, ei vor trata complicațiile care ar putea rezulta din polipi. Dacă polipii blochează sinusurile, pot provoca o infecție sinusală, deoarece bacteriile prinse se vor multiplica. Dacă aveți o infecție sinusală din polipii, medicul dumneavoastră va prescrie, probabil, antibiotice pentru a lupta împotriva infecției.
  • Imagine intitulată Cure Polips Nazal Pasul 6
    6. Luați în considerare operația. În timp ce aceste tratamente anterioare vă vor ajuta să vă micșorați polipii, de obicei singura modalitate de a scăpa complet de polipi este complet cu îndepărtarea chirurgicală. Dacă polipii sunt persistenți și provocând disconfort semnificativ, medicul dumneavoastră va sugera probabil această opțiune. Pentru a elimina chirurgical polipii nazali, cel mai probabil va trebui să obțineți chirurgie sinusală endoscopică. Un tub de endoscop - un tub lung care are o cameră de lumină și video la capăt - va fi introdus într-unul din nările dvs. și mai multe unelte vor fi utilizate pentru a elimina polipii nazali. Puteți fi plasat sub anestezie generală în timpul acestei operații. De obicei, sunteți suficient de bine pentru a merge acasă în aceeași zi ca și operația dvs.
  • Amintiți-vă că, în unele cazuri, polipii nazali se vor întoarce după doi sau trei ani.
  • Metoda 2 din 3:
    Prevenirea creșterii în continuare cu remedii la domiciliu
    1. Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 7
    1. Controlați alergiile sau astmul. Ambele condiții pot crea umflături în sinusuri, care pot duce la polipi. Lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi un plan de tratament pentru simptomele dvs. specifice. Nu renunta daca nu ai rezultate excelente imediat - vorbeste medicului dumneavoastrã despre Tweaking medicamente pana cand gasi ceva care functioneaza pentru tine.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 8
    2. Ștergeți sinusurile cu o clătire salină. Salina (sau apele sale sărate) clătește iritanții și alergeni de la pasajele sinusi. Utilizați un spray de salină peste-counter sau un vas neti pentru a reduce șansele pe care le veți dezvolta noi polipi nazali.
  • Pentru a vă face propria soluție salină, amestecați 1/2 linguriță (3 g) de sare neodizată și 1/2 linguriță (3 g) de sodiu de copt în 1 cană (240 ml) de apă distilată. Utilizați întotdeauna apă distilată călduță și nu apă de la robinet, care conține iritanți și contaminanți. Puneți acest amestec într-o seringă curată sau a neti oală și clătiți pasajele nazale.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 9
    3. Utilizați un umidificator. Făcând aerul la locul de muncă sau acasă mai umed umezi pasajele nazale. Acest lucru face mai ușor să respiri și permite mucusului să se scurgă de la sinusurile, ceea ce ar putea împiedica blocarea, precum și iritarea care contribuie la polipii nazali.
  • Curățați-vă umidificatorul zilnic pentru a preveni creșterea mucegaiului sau a bacteriilor, ceea ce vă va irita în continuare sinusurile.
  • Imagine intitulată vindeca Polips Nazal Pasul 10
    4. Încercați să reduceți iritanții nazali. Alergenii și iritanții din aer pot crea mai multe umflături în nas, ceea ce duce la polipi. Stați departe de fum și să minimalizați expunerea la praf și la alte resturi.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 11
    5. Mănâncă mai multe alimente cu proprietăți antiinflamatorii. Deoarece polipii nazali sunt cauzați de inflamația cronică, reducând că inflamația poate ajuta la prevenirea acestora. Până la aportul de alimente cu efecte antiinflamatorii, inclusiv roșii, ulei de măsline, legume cu frunze verzi (cum ar fi colaturile, kale și spanac), nuci (cum ar fi migdalele și nucile, pește gras (inclusiv somon, sardine, ton și macrou ), Fructe (cum ar fi cireșe, portocale, căpșuni și afine).
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 12
    6. Evitați remediile la domiciliu care nu sunt dovedite. Dacă vă uitați online, este posibil să găsiți o tonă de remedii, ierburi și suplimente care se presupune că se presupune sau împiedică polipii nazali. Cu toate acestea, majoritatea acestor "remedii" nu au fost dovedite sau testate. Pentru cele mai bune rezultate, stick cu strategii încercate și adevărate pe care profesioniștii din domeniul medical recomandă.
  • Din păcate, nu există prea multe dovezi că lucrurile ca Magnolia, Xantium sau Goldenseal vor trata polipii nazali, iar aceste suplimente ar putea fi periculoase în unele cazuri.
  • Dacă doriți să încercați un remediu natural ca capsaicina sau uleiul de copac de ceai, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă este sigur pentru dvs. și ce aplicație recomandă.
  • Metoda 3 din 3:
    Consolidarea sistemului imunitar pentru a opri creșterea ulterioară
    1. Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 13
    1. Obțineți o mulțime de somn în fiecare noapte. Când vă permiteți corpului să se odihnească, se poate lupta împotriva bolilor și a infecțiilor mult mai ușor decât dacă este suprasolicitată și obosită. Fiți conștienți de limitele dvs. - În timp ce ați putea crede că vă puteți ocupa de starea toată noaptea pentru a termina un raport, știți că sistemul dvs. imunitar va plăti probabil prețul. Încercați să obțineți șapte sau opt ore de somn în fiecare noapte. Chiar și luând o pauză de somn când sunteți obosiți, vă poate ajuta sistemul imunitar să funcționeze corect.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 14
    2
    Mănâncă o dietă echilibrată. O altă parte a menținerii sănătății sistemului imunitar vă asigură că obțineți toate substanțele nutritive de care aveți nevoie. Cantitatea fiecărui nutrient pe care aveți nevoie va depinde de greutatea, vârsta și sănătatea dvs. Puteți vorbi cu medicul dumneavoastră despre un plan de dietă sau faceți clic pe Aici Pentru a afla mai multe despre ceea ce ar trebui să mănânci.
  • Încercați să potriviți proteine ​​slabe, carbohidrați de grâu întreg, grăsimi nesaturate, produse lactate non-grase și o mulțime de fructe și legume în dieta dvs. în fiecare zi.
  • Obțineți între 500 mg și 1000 mg de vitamina C în fiecare zi. Vitamina C ajută la menținerea puternică a sistemului imunitar și de a funcționa. Când nu obțineți suficientă vitamina C în fiecare zi, sistemul imunitar poate suferi, crescând șansele de a vă îmbolnăvi sau de a dezvolta o infecție. Vitamina C Produsele bogate includ portocale, lămâie, guava, kiwi, căpșuni și papaya.
  • Imagine intitulată vindeca polipi nazali Pasul 15
    3
    Exercitii zilnice. Pentru a vă menține corpul, inclusiv sistemul imunitar, sănătos, ar trebui să încercați să vă exercitați timp de cel puțin 30 de minute, de trei până la cinci ori pe săptămână. Exercitarea accelerează metabolismul dvs. și mărește puterea sistemului imunitar. Încercați să lucrați în exerciții cardiovasculare, pregătire în greutate și antrenamente de flexibilitate.
  • Cardio include rularea, drumeții, ciclism, înot și mersul pe jos.
  • Forța de formare și flexibilitate include yoga, ridicarea greutății și întinderea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este important să rețineți că, dacă aveți un polip îndepărtat chirurgical, există o șansă ca ea să se întoarcă. De aceea este important să vă consolideze sistemul imunitar și să încercați remedii la domiciliu pentru a preveni polipii viitori.

    Avertizări

    Dacă începeți să aveți probleme cu respirația din cauza polipilor, trebuie să mergeți să vedeți imediat un medic.
  • Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca noi ierburi sau faceți schimbări în stilul dvs. de viață.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar