Cum să fii un om de cascadorie

Schi de apă, urcând pe partea unei clădiri, angajând într-o luptă de stradă sau un karate fata-off etc. sunt destul de cool și interesant pe cont propriu, dar imaginați-vă că aceste acțiuni palpitante fac parte din dvs Carieră. Sună bine? Dacă da, atunci puteți fi omul perfect de cascadorie (sau femeia de cascadorie). Cu toate acestea, fiind un bărbat de cascadorie nu este vorba de a-și asuma riscuri și de a trăi pe margine - este vorba despre gestionarea riscurilor, să rămână fizic sănătoasă și, bine, să-ți faci treaba.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezvoltarea abilitățilorObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie pas 1
1. Dezvoltați o gamă largă de competențe. Specializarea vă poate ajuta cu siguranță să aterizați un concert - dacă sunteți un artist marțial expert, gimnastă sau alpinist de rock, este minunat. Dar cu cât știi mai mult cum să faci, cu atât mai probabil vei fi să câștigi coordonatori de cascadori și să fii perfect pentru roluri care necesită multiple abilități. Dacă vrei să fii un bărbat cascadorie, atunci sunt șanse, ești deja experimentat într-un câmp sau două. Iată cele mai comune abilități pe care le pot posesia bărbații cascadorii:
  • Luptă: Abilități de nivel expert în box, luptă sau o artă marțială.
  • Cădere: Abilitatea de a cădea dintr-o varietate de înălțimi, dintre care unele sunt înalte trei povestiri, iar capacitatea de a folosi trambulinele.
  • Călărie și conducere: Abilități la nivel înalt ca șofer de precizie al autoturismelor sau motociclete sau abilități de călărie de nivel expert.
  • Agilitate și putere: Gimnastică superioară sau abilități de alpinism.
  • Abilități de apă: Abilități de nivel înalt în scufundări, cascadorii subacvatice sau înot avansat.
  • Diverse sport: Un nivel superior de calificare în Tumbling, Garduri sau Wirework.
  • Imaginea intitulată Fii un bărbat de cascadorie Pasul 2
    2. Cunoaște Lingo. Dacă vrei să suni cum știi despre ce vorbești când îți începi cariera ca un bărbat cascadorie, atunci trebuie să știi termenii asociați carierei. Dacă un director de cascadorie începe să vorbească despre Wirework și aveți un aspect gol pe fața dvs., nu veți ajunge prea departe. Iată ce trebuie să știți:
  • Waterwork: Abilitatea de a folosi experts platforme, hamuri și veste pentru a efectua cascadorii aeriene, care includ secvențe de acțiune care zboară sau cădere.
  • Tumbling: Efectuarea faptelor de gimnastică în condiții de siguranță fără a utiliza echipament specializat. Acestea includ mânerile din față și spate, somersaults, rulouri de umăr, căderi de spargere, rulouri de scufundări, spate-off spate și mânieri din față și cartușe.
  • Căderile mari: Abilitatea de a cădea din trei povești sau mai mare, în timp ce aterizează pe un catcher cutie sau un airbag, fără să te rănești. Ar trebui să fii familiarizat cu o varietate de căderi, cum ar fi răsucirea căderilor, a anteturilor și a ieșirilor.
  • Swordplay: Folosind cu pricepere săbii, folii sau lame în timp ce în luptă. Aceasta include scene de luptă sau de luptă coregrafice.
  • Călăreț: Abilitatea de a călări la cai cu pricepere și în siguranță în timp ce efectuați cascadorii, cum ar fi căderea, sărind pe un cal și să se angajeze în Swordplay în timp ce călătoresc.
  • Air Ram: Un dispozitiv care utilizează aer comprimat și hidraulică pentru a catapulta o persoană de cascadorie în aer. Este de obicei folosit pentru a crea efectul unei explozii, propulsând persoana de cascadorie prin aer, în timp ce zboară înainte, înapoi sau somersaulting.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie pas 3
    3. Luați în considerare să mergeți la școală pentru formare specializată. Deși nu aveți nevoie de o diplomă de licență sau o formare formală în nici o singură arenă să fie o persoană de cascadorie, cu siguranță nu a putut face rău. Este posibil să fiți deja un profesionist din anumite zone de la motocicletele de curse pentru a fi o centură neagră în karate, dar dacă doriți să vă îmbunătățiți setul de calificări, atunci ar trebui să găsiți o școală de renume în zona dvs., cum ar fi Școala de șofer a lui Rick Seaman, care vă poate ajuta să vă dați o margine.
  • Aceste programe nu vă vor garanta un loc de muncă, iar unii pot costa un penny destul, dar dacă trebuie să vă perfecționați abilitățile, acest lucru poate fi cel mai sigur mod de a face acest lucru.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie pas 4
    4. Au un mentor. Deși mergi la școală pentru a-ți peria abilitățile sau pentru a câștiga noi abilități este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile și de a vă face un bărbat mai comercializat și atrăgător de cascadorie, o altă modalitate excelentă de a vă îmbunătăți șansele de a fi angajat este să găsiți un mentor. Dacă există un om cascadant pe care îl admirați, fie că este vorba de un șofer de cascadorie ca Steve Kelso sau Andy Gill sau un director de cascadorie ca Spiro Razatos, atunci ar fi foarte privilegiat să fiți în stare să ajungeți sub tutela lui.
  • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să deranjezi bărbați faimoși, dar dacă sunteți în jurul lor sau găsiți o modalitate de a le cunoaște, ați beneficia foarte mult dacă le-ați putea cere sfaturi privind îmbunătățirea abilităților dvs. Adesea, această parte poate veni mai târziu, după ce ți-ai luat piciorul în ușă - nu vei avea mult noroc găsirea unui mentor în afacerea de cascadorie dacă nu aveți nici o experiență, dacă nu aveți niște conexiuni puternice.
  • Partea 2 din 3:
    Aterizarea unui loc de muncăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imaginea intitulată Fii un bărbat cascadorie pas 5
    1. Ia un headshot. Dacă doriți să fiți luați în serios ca profesionist, atunci va trebui să obțineți un headshot alb-negru de 8 x 10 inch. Este posibil să aveți nevoie să investiți niște bani într-un fotograf profesionist sau să aveți grijă să găsiți un prieten de încredere și talentat cu o cameră stelară, dar va merita. Nu veți fi luați în serios dacă tot ce aveți este un autore sau ieftin Polaroid, deci asigurați-vă că urmați această parte. Un headshot bun vă poate ajuta să arătați ca un profesionist și puteți ajuta, de asemenea, coordonatorii sau producătorii de cascadori să vadă dacă aveți aspectul pe care îl doresc.
    • Un headshot este ca și cartea dvs. de vizită ca un bărbat cascadorie - dacă nu aveți un ușor disponibil, atunci cum vă așteptați persoanelor pe care le întâlniți în afacere pentru a vă aminti dvs?
  • Imaginea intitulată Fi un pas de cascadorie pas 6
    2. Construiți-vă de CV-ul. S-ar putea să vă gândiți că nu aveți nevoie de un rezumat pentru a fi un om de cascadorie, deoarece atât de mult din muncă este fizică, dar nu este cazul. Ar trebui să vă tratați cariera la fel ca oricare altul, unde este esențial să-l ajuți pe cei care vă angajează să vă dați seama dacă sunteți bine pentru partea. Cel mai important lucru este amintirea este că trebuie să fi cinstit. Nu încercați să impresionați oamenii spunând că aveți abilități pe care nu le posedați cu adevărat sau veți fi în dificultate - și chiar eventual în pericol - dacă sunteți ales pentru rolul. Iată câteva elemente importante pe care ar trebui să le listați în CV-ul dvs .:
  • Înălțimea, greutatea, dimensiunea pantofului și orice alte măsurători fizice
  • Afilierea dvs. sindicală (mai mult mai târziu)
  • Credite de film și TV (dacă aveți vreunul)
  • O listă de abilități sau abilități speciale, cum ar fi alpinism, scufundări, box sau arte marțiale
  • Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie Pasul 7
    3. Alăturați-vă unei Uniuni. Dacă doriți să găsiți locul de muncă ca un om de cascadorie, atunci trebuie să vă alăturați unei uniuni, astfel încât să puteți fi angajat în mod legal pentru a efectua în filme, videoclipuri muzicale sau televiziune. În America, cele două sindicate majore sunt actorii de ecran Guild (SAG), care este mai prestigioasă dintre cele două sau federația americană a artiștilor de televiziune și radio. În Anglia, va trebui să vă înscrieți în registrul de cascadorie al comitetului de cascadorie (JISC) - căutați în bresle din țara dvs., dacă acestea nu vă aplică.
  • Intrarea într-o bresie este o muncă grea. O modalitate în care puteți intra, dacă sunteți norocoși, este să vă plimbați în cazul în care un coordonator de cascadorie nu este capabil să găsească o persoană cu combinația de abilități și să construiască că trebuie să faci un anumit loc de muncă (de exemplu, Dacă aveți patru picioare cinci și puteți urca pe un munte).
  • Un alt mod de a intra este să încerci să obții de lucru pe un SAG sau alt film sindical ca un supliment pentru cel puțin trei zile separate. Obțineți un voucher extras după fiecare zi și întoarceți-vă în cei trei vouchere pentru a vă face eligibili să vă alăturați unei uniuni - deși acest lucru nu garantează că veți ajunge să vă alăturați.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie pas 8
    4. Aterizați primul dvs. concert. Dacă aveți noroc, puteți să aterizați un concert cu un mare headshot și un Résumé impresionant pe un proiect non-sindical. Dar dacă doriți să loviți ligile mari și să găsiți lucrări la un proiect Union, atunci trebuie să obțineți o listă de producție din Uniunea pe care ați participat-o - aceasta va conține toate producțiile locale de uniune care se împușcă în apropierea dvs. - o veți face trebuie să trimită coordonatorul de cascadorie Headshot, Résumé și o scrisoare scurtă și sperăm să obțineți pentru slujbă.
  • Chiar dacă nu vă luați, coordonatorul va avea CV-ul dvs. în dosar pentru viitoarele concerte.
  • În timp ce așteptați un apel, ar trebui să încercați să obțineți mai multă experiență pe seturile (numai pentru sindicate), pentru a vă simți pentru ceea ce este locul de muncă.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie Pasul 9
    5. Fii răbdător. Este posibil să nu vă aterizați imediat primul dvs. concert. Sau puteți obține noroc și aterizați prima dvs. concert și apoi există tăcere radio de lungă durată înainte de a auzi din nou de la un producător din nou. E perfect natural. Aceasta este o afacere extrem de grea pentru a intra, mai ales dacă nu aveți conexiuni și așteptarea face parte din joc. Deși ar trebui să continuați să vă puneți acolo, ar trebui să fiți pregătiți să găsiți alte lucrări între timp și să rămâneți motivați să reușiți, chiar dacă nu ați primit un concert de ceva timp.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie Pasul 10
    6. Luați în considerare o altă carieră în domeniul dvs. Fiind un bărbat de cascadorie este o lucrare interesantă, dar este posibil să nu fiți capabili să o faceți pentru totdeauna, indiferent dacă deveniți predispuși la rănire, îmbătrânind, sau pur și simplu nu mai vreau să fac parte dintr-o profesie riscantă. Dacă vă obosiți să fiți un bărbat de cascadorie sau un șofer de cascadorie, dar ați câștigat o mulțime de experiență, atunci nu trebuie să renunțați la câmpul dvs. complet, puteți găsi o modalitate de a lua o modalitate mai mult de management rolul în timp ce rămâne în lumea cascadorii. Iată câteva roluri pe care le puteți prelua:
  • Stunt Rightger: Pentru a fi un dispozitiv de cascadorie, nu ar trebui doar să fii un interpret de cascadorie cu experiență, dar ar trebui să ai o înțelegere a mecanicii echipamentului de cascadorie. Ar trebui să aveți siguranță ca prima prioritate și veți efectua o varietate de sarcini, de la testarea și ruperea echipamentului de cascadorie pe setul pentru a aranja tampoane de aterizare pentru căderi și fire de poziționare și hamuri corect.
  • Coordonator de cascadorie: Acesta este șeful departamentului de cascadorie, persoana care lucrează îndeaproape cu directorul pentru a crea secvențele de acțiune în film sau chiar pentru a sugera scenarii alternative de cascadorie atunci când este necesar. Coordonatorul de cascadorie desenează cascadorii dorite, angajează echipajul de cascadorie, gestionează bugetul și se asigură că toate cascadorii sunt efectuate în siguranță.
  • A doua unitate director: Persoana responsabilă de filmarea scenelor de cascadorie, spre deosebire de coordonatorul de cascadiere, care este responsabil pentru stadițiile de cascadorii reale. Ca al doilea director al unității, veți filma scene ale performanților de cascadorie în acțiune, precum și fotografii exterioare ale scenelor care pot fi utilizate în post-producție. Deși acești regizori pot avea experiență în lucrarea de cascadorie, atunci trebuie să fie, de asemenea, experimentați în filmare și direcție.
  • Partea 3 din 3:
    Realizați în cariera taObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie Pasul 11
    1. Urmați instrucțiunile. S-ar putea să vă gândiți că cea mai bună șansă de succes vine să se manifeste, încercând să impresioneze echipajul de film și să se alăture cu privire la toate abilitățile dvs. suplimentare. Odată ce ați devenit un bărbat veteran, atunci sigur, veți avea mai multă libertate și puteți fi chiar consultat ca un coordonator de cascadorie sau producător, dar când încerci să-ți faci piciorul în ușă, este important să fii cât mai convenabil posibil.
    • Vrei să fii amintit ca cineva care este ușor de lucrat. De ce? Deci, puteți să vă angajați din nou.
    • Când urmați instrucțiunile, este important să fiți politicos și rezonabil atunci când interacționați cu echipajul. Dacă aveți cu adevărat o întrebare despre modul în care ar trebui să se facă o cascadorie, întrebați, dar nu uitați tot ce se întâmplă sau încetini procesul.
  • Imaginea intitulată Fii un bărbat de cascadorie Pasul 12
    2. Fi pregătit pentru ore lungi. Fiind o persoană de cascadorie nu înseamnă căderea unui elicopter pentru trei iau și apoi o numără o zi. Poate însemna peste 14 ore pe un set, nopți de lucru și să rămână în mod mental și fizic în timpul procesului. Acesta este un loc de muncă cu normă întreagă, iar odată ce începeți să aterizați suficiente concerte, trebuie să vă puteți angaja în momentul în care va trebui să reușiți în rolul dvs. La început, puteți fi jonglează alte lucrări împreună cu lucrarea de cascadorie, dar dacă ați lovit ligile mari, trebuie să fiți gata să vă dați totul.
  • Aceasta înseamnă că veți avea nevoie de rezistență pentru a reuși la locul de muncă. Dacă vă înfășurați după o luptă sau vă simțiți pregătiți pentru un pui de somn după alpinism pentru o după-amiază, atunci trebuie să vă construiți puterea mentală și fizică.
  • Imaginea intitulată Fi un pas de cascadorie Pasul 14
    3. Fi pregătit să călătorească. Dacă sunteți un adevărat om de cascadorie, atunci nu vă veți petrece viața filmând într-o rază de treizeci de mile a casei voastre confortabile, nu chiar dacă locuiți în Hollywood, CA. Veți călători în Caraibe pentru a filma o secvență de jet-schi. S-ar putea să vă găsiți în Peru pentru a trage o scenă de alpinism. S-ar putea să fiți chiar în Germania pentru o mașină de mare viteză. Aceasta înseamnă ore lungi pe avioane și care necesită trecerea peste jet lag înainte de a lovi acei jet-skiis. Sigur, aceasta va fi o muncă interesantă, palpitantă, dar va trebui să fiți pregătiți pentru toată călătoria pe care o implică.
  • Pe măsură ce îmbătrâniți, toată călătoria poate deveni mai dificilă, deoarece va trebui să găsiți o modalitate de a face timp pentru familia dvs., dacă aveți unul.
  • Imaginea intitulată Fii un bărbat de cascadorie Pasul 15
    4. Rămâneți fizic puternic. Majoritatea bărbaților cascadorii se află la vârful carierei între anii 20 și 40, ceea ce înseamnă că trebuie să rămâneți în cea mai bună formă posibilă în acești ani. Acest lucru înseamnă că nu se angajează într-un comportament riscant, indiferent dacă sunteți la locul de muncă sau agățați-vă cu prietenii și evitarea supraviețuirii în alimente sau băuturi, care vă poate purta corpul și vă poate simți oribil când vă arătați la muncă. Mănâncă sănătoși, obțineți odihnă suficientă și asigurați-vă că vă exercitați cât de des puteți, făcând un amestec de antrenament cardiovascular și de forță, deci sunteți suficient de potrivit pentru a face treaba.
  • O altă modalitate de a rămâne puternică este să continuați să vă spălați abilitățile, indiferent dacă practicați karate sau înot.
  • Dacă doriți să rămâneți fizic puternici, atunci trebuie să vă păstrați și mintea puternică. Nu puteți lăsa pericolele de locuri de muncă să ajungă la dvs. și trebuie să vă concentrați și pozitivi dacă doriți să reușiți pe termen lung.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de cascadorie pas 13
    5. Fi un master la gestionarea riscurilor. Fiind un bărbat de cascadorie nu înseamnă sărind fără îndoială din trei ferestre de poveste, jucând cu foc sau crashing o motocicletă într-un copac, pentru că nu ai fost atent. Bărbații cascadorii au familii, conducerea și carierele interesante, ceea ce înseamnă că iubesc ceea ce fac și doresc să rămână în viață pentru a continua să o facă. Când vă pregătiți cum să cădeți, fără să vă răniți, să conduceți fără să vă prăbușiți și să înotați fără să vă înece, etc, ar trebui să luați în considerare aceste cuvinte cu atenție și să nu ieșiți din limite să vă arătați dacă înseamnă să vă riscați viața.
  • Un studiu realizat de Universitatea din Illinois la Chicago a arătat că au fost 37 de decese pe seturile de film sau televizoare între 1980-1989 de către bărbații și femeile cascadorii - un studiu de către actorii de ecran Guild (SAG) a arătat că 4998 de membri ai săi au fost răniți Între anii 1982-1986, în cea mai mare parte din cauza cascadorii. Aceasta este o afacere riscantă și trebuie să rămâi rațional și să te concentrezi dacă nu vrei să devii o statistică.
  • Ceva poate merge întotdeauna în neregulă, pe setul unui film Harry Potter, dublul lui Daniel Radcliffe Double David Holmes a fost lăsat paralizat și a suferit o rănire a coloanei vertebrale, după ce un test de fugă pentru o scenă zburătoare a mers prost. El este pregătit să-și petreacă restul vieții într-un scaun cu rotile.
  • Chiar dacă nu vă răniți în timp ce demonstrați un comportament nesăbuit, nu doriți să vă dezvoltați o reputație pentru că sunteți nesăbuit sau nimeni nu va dori să lucreze cu dvs. Ce producător ar dori reputația de a avea un om de cascadorie să moară sau să cadă la răniri grave pe setul său?
  • Trebuie să lucrați la abilitățile dvs. de gestionare a riscurilor, nu la abilitățile dvs. de preluare a riscurilor. Fiind un om de cascadorie bun este vorba despre a fi în siguranță, fără a-ți risca viața.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar