Cum să vă concentrați pe temele

Focalizarea pe temele poate fi dificilă, mai ales când preferați să faceți altceva. Poate că atenția voastră continuă să rătăcească înapoi la telefonul dvs., stomacul tău se mârâie sau vrei doar să-ți pui capul și să faci un pui de somn. Vestea bună este că puteți să bateți aceste distragere și să vă întoarceți pe drumul cel puțin cu câteva schimbări ușoare ale rutinei dvs. de studiu.

Pași

Metoda 1 din 16:
Puneți orice lucru care ar putea face din greu să se concentreze.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 4
1. Dacă nu vă puteți opri să vă uitați la telefon, puneți-o afară. Ați putea să-l lipiți într-un sertar de birou sau în interiorul sacului. Închideți computerul sau opriți tableta dacă nu aveți nevoie de ele pentru temele dvs. Opriți televizorul sau orice muzică care ar putea să vă împiedice să vă concentrați.
  • Unii oameni se concentrează mai bine cu un mic zgomot în fundal. Dacă vă ajută să aveți o muzică liniștită, acest lucru este complet bine! Dar dacă găsiți că vă distrage atenția, opriți-o.
Metoda 2 din 16:
Blochează aplicațiile și site-urile de distracție pe computer sau pe tabletă.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 5
1. Dacă trebuie să faceți temele pe un dispozitiv, focalizarea poate fi greu. Aplicații cum ar fi pădurea, timpul ecranului și ajutorul nostru vă ajută să vă păstrați departe de distragerile comune. Dacă sunteți copil, întrebați un părinte sau alt adult să vă ajute să instalați una dintre aceste aplicații.
  • De exemplu, este posibil să aveți nevoie să blocați aplicații sau site-uri ca Facebook sau YouTube în timp ce lucrați.
  • Dacă primiți alerte sau notificări pe dispozitiv, întoarceți-le că nu vă vor distrage atenția. Ultimul lucru de care aveți nevoie este tableta dvs. care suflă cu notificări Facebook în timp ce încercați să lucrați!
Metoda 3 din 16:
Lucrați la o singură sarcină la un moment dat.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 8
1. Multitasking vă va face de fapt mai puțin productiv. Dacă faceți temele de matematică, nu încercați să ascultați o prelegere video despre biologie în același timp. S-ar putea să simți că te mai faci mai mult, dar te va încetini! Înfășurați o singură sarcină înainte de a vă deplasa la următorul.
  • Nu încercați să vă scrieți prietenii sau să aveți o conversație cu un membru al familiei în timp ce faceți temele.
Metoda 4 din 16:
Întrerupeți sarcinile în sarcini mai mici.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 6
1. Concentrându-se pe o singură sarcină la un moment dat, face munca mai ușoară. Faceți o listă cu pașii pe care trebuie să o faceți pentru fiecare misiune. Finalizați o sarcină înainte de a trece la următoarea. Puteți chiar să setați un cronometru, astfel încât să nu petreceți prea mult pe fiecare parte.
  • De exemplu, dacă ar trebui să citiți un capitol de carte și să scrieți un raport, începeți să depuneți titlurile capitolului pentru puncte importante. Apoi, citiți întregul capitol și luați note. Apoi, faceți o schiță pentru raportul dvs. După aceea, scrieți raportul și terminați prin verificarea greșelilor.
  • Dacă aveți mai multe misiuni pentru a lucra, faceți o listă de sarcini și puneți mai întâi cele mai grele sau cele mai importante proiecte.
Metoda 5 din 16:
Redirecționați atenția dvs. dacă observați că mintea voastră rătăcește.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 7
1. Distragerea este complet naturală. Dacă vă dați seama că ați început visarea sau gândirea la alte lucruri decât temele, nu vă bateți despre asta. S-a întâmplat! Doar îți întorci atenția înapoi la munca ta. Cu practică, veți obține mai bine să observați și să vă corectați când vă distrați.
  • Poate ajuta la alegerea unui lucru specific pentru a vă concentra pe pentru a vă aduce înapoi în prezent. De exemplu, acordați atenție respirației dvs. sau la orice sunet pe care îl puteți auzi în jurul vostru.
  • Dacă lucrați cu un prieten sau cu un membru al familiei, cereți-i să vă ajute să rămâneți pe drumul cel bun. Ei pot spune ceva de genul ", te concentrezi?"Sau atingeți-vă pe umăr dacă observă că vă distrați.
Metoda 6 din 16:
Fidget cu ceva care să vă ajute să vă concentrați.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 6
1. Unii oameni se concentrează mai bine dacă au ceva în mâinile lor. Apuca o minge de stres, un spinner de fidget sau un inel de chei - tot ce poți să-ți pui în timp ce lucrați. Dacă aveți nevoie de mâinile libere, încercați să vă păstrați gura ocupată prin mestecarea unei bucăți de gumă, un baston de morcov greu sau o gura de gura siliconică.
  • Fidgets sunt ajutoare de mare concentrare pentru unii oameni, dar distrag atenția asupra altora. Nu continuați să folosiți un fidget dacă vă luați mintea de la locul de muncă.
Metoda 7 din 16:
Deplasați-vă sau întindeți în timp ce lucrați.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 11
1. Știința arată că învățați și gândiți-vă mai bine când vă mutați. Când stați încă prea mult timp, este ușor să vă plictisiți, neliniștiți și distrași. Ridicați-vă și umblați ocazional, sau chiar faceți mufă de sărituri sau alergați în loc de câteva minute. În picioare în timp ce lucrați este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă stimula atenția.
  • Încercați să stați pe o minge de exerciții fizice sau un scaun wobbly când vă faceți temele. Mișcarea vă poate ajuta să vă concentrați.
Metoda 8 din 16:
Întoarceți-vă temele într-un joc pentru ao face mai distractiv.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 8
1. Pretindeți că sunteți pe propriul dvs. spectacol personal. Încercați să setați un cronometru și să vedeți câte probleme puteți termina corect în 5 minute. Sau, spargeți niște carduri flash și vă încercați cunoștințele. Dacă vă puneți mici obiective pentru dvs. și provocați-vă să le completați, chiar și cei mai plictisitori se vor simți mai distractivi!
  • De asemenea, îl puteți transforma într-un joc cu un prieten sau un membru al familiei. De exemplu, luați-vă schimbul reciproc și dați puncte pentru fiecare răspuns corect. Oricine primește cele mai multe puncte câștigă jocul.
  • Sau, dacă preferați să nu jucați un joc structurat, încercați să faceți o poveste despre ceea ce faceți. De exemplu, dacă studiați istoricul, imaginați-vă că trăiți în perioada de timp în care aflați.
Metoda 9 din 16:
Încercați să lucrați cu un amic de studiu.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 12
1. Alegeți pe cineva care lucrează din greu și nu vă va distrage atenția. Acest lucru ar putea fi un coleg de clasă, un prieten sau chiar un frate - asigurați-vă că sunt dedicați obținerii de muncă în loc de a pleca! Dacă nu vă puteți întâlni din cauza distanței sociale, aveți o sesiune virtuală de studiu față de Skype sau FaceTime.
  • Ați putea chiar să vă întâlniți cu un grup mic. Notele comerciale, testează reciproc, sau doar să stea liniștit în timp ce toți faceți împreună temele împreună.
Metoda 10 din 16:
Combustibil cu apă și gustări sănătoase.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 9
1. Este foarte greu să te concentrezi și să înveți dacă ți-e foame sau însetat. Păstrați o sticlă de apă sau termo-ul de către dvs. în timp ce lucrați și luați SIPS dacă începeți să vă simțiți obosiți sau distrași. Au niște gustări sănătoase gata să meargă în cazul în care vă înfometați. Unele alimente bune de studiu includ:
  • Felii de mere cu unt de arahide
  • Nuci, în special migdale
  • iaurt grecesc
  • Salata de fructe
  • Ciocolata neagra
Metoda 11 din 16:
Luați o pauză cel puțin o dată pe oră.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 10
1. Setați un cronometru dacă aveți probleme cu amintirea de a opri. Lucrul pentru prea mult timp într-o singură ședință face mai greu să se concentreze. În timpul pauzelor dvs., petreceți aproximativ 15 minute întinderea, dansând în jurul muzicii, având o gustare sau chiar vizionând un videoclip amuzant.
  • De asemenea, puteți utiliza un cronometru pentru a vă asigura că pauzele dvs. nu merg prea mult timp. Amintiți-vă, cu atât mai repede vă întoarceți la lucru, cu atât mai repede puteți să-l faceți!
  • Dacă vă simțiți într-adevăr neliniștiți, frustrați sau distrași, este bine să faceți o pauză înainte de program. Dați-vă câteva minute să vă relaxați, apoi încercați din nou.
Metoda 12 din 16:
Alegeți un moment când vă simțiți treaz și odihnit dacă este posibil.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 1
1. Vă veți concentra mai bine când sunteți cel mai bun. De exemplu, poate că vă simțiți cel mai treaz în după-amiaza, seara, sau chiar la începutul dimineții, înainte de începerea școlii. Vei concentra mai bine dacă îți faci munca la una din acele vremuri!
  • Faceți-o o rutină pentru a vă face temele în același timp în fiecare zi. De exemplu, dacă sunteți o persoană de seară, încercați să o faceți imediat după cină în fiecare noapte. Având un program va face munca dvs. să se simtă mai puțin copleșitoare.
  • Nu puteți alege întotdeauna momentul perfect pentru a vă face temele, dar având o rutină vă poate ajuta să intrați în zonă atunci când este timpul să lucrați! Odată ce ați ales un timp, încercați să rămâneți la el.
Metoda 13 din 16:
Studiu într-un loc liniștit și confortabil.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 2
1. Încercați să găsiți un spațiu cu o mulțime de lumină și spațiu pentru a se întinde. Dacă puteți, alegeți o zonă în care nu veți fi deranjați de o mulțime de distragere, ca un televizor tare sau frați zgomotoși. Șterge un spațiu pe o masă sau birou unde puteți configura consumabilele și apucați un scaun confortabil.
  • Dacă studiați acasă cu familia, cereți-i să o păstreze în timp ce lucrați.
  • Fiți atent studiați în camera dvs. - dacă utilizați un spațiu în care dormiți sau vă relaxați de obicei, va fi greu să intrați în modul de teme! Lăsați deoparte un loc doar pentru temele și nu vă faceți munca în pat.
  • Găsirea unui spațiu bun de studiu poate fi dur, mai ales dacă există alți oameni în jur. Dacă nu găsiți un loc liniștit, puneți pe unele căști de anulare a zgomotului. Ascultați zgomotul alb sau muzica pașnică fără voce pentru a vă ajuta să reglați sunetele de fundal.
Metoda 14 din 16:
Organizați-vă consumabilele de studiu.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 3
1. Este mai ușor să te concentrezi când lucrurile tale sunt ușor de găsit. Păstrați-vă consumabilele de scriere într-o cutie de creion sau într-un organizator de birou și sortați hârtiile în directoare după subiect, astfel încât să puteți urmări acestora.
  • Dacă vă place să vă nibrați în timp ce studiați, setați gustările înainte de a începe.
  • Dacă există lucruri în spațiul dvs. de studiu pe care nu-l aveți nevoie, faceți câteva minute pentru ao curăța sau a pune-o înainte de a începe să lucrați. Puneți sarcini completate în dosarele lor și aruncați orice gunoi.
Metoda 15 din 16:
Treceți la un nou punct de studiu dacă vă simțiți plictisit.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 13
1. O schimbare a peisajului vă poate trezi creierul și vă poate ajuta să vă reocați. Încercați să vă deplasați într-o cameră diferită, mergând afară sau chiar să vă faceți temele într-o locație complet diferită (ca o sală de studiu la bibliotecă). S-ar putea să aflați că a fi într-un mediu diferit vă ajută să vă simțiți mai atenți și refăcuți.
  • Chiar și schimbarea spațiului obișnuit de studiu un pic poate ajuta. De exemplu, puneți niște decorațiuni noi sau mutați-vă în cealaltă parte a mesei de luat masa.
  • Se pare ciudat, dar doar cantitatea potrivită de zgomot de fundal vă poate ajuta să vă concentrați! Acesta este un motiv pentru care unii oameni lucrează mai bine în cafenelele sau sălile de studiu.
Metoda 16 din 16:
Recompensați-vă cu ceva distractiv când ați terminat.
  1. Imagine intitulată Concentrați-vă pe temele dvs. Pasul 14
1. Alegeți ceva bun, astfel încât veți fi motivați să terminați. Luați un minut pentru a decide ce veți face înainte de a începe să lucrați. Când vă tratați de fiecare dată când vă faceți munca, ați putea începe să așteptați cu nerăbdare munca puțin mai mult!
  • De exemplu, ați putea viziona un episod al emisiunii dvs. preferate de televiziune, jucați un joc care vă place sau să vă apelați la un prieten.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Încerca Meditația minunată Pentru a vă ajuta să vă concentrați și să vă relaxați. Căutați videoclipuri de meditație minunate online sau folosiți o aplicație ca minte calmă sau zâmbitoare pentru a vă ajuta să practici. Cu cât practici mai mult, cu atât mai ușor va fi să vă folosiți abilitățile de minte atunci când aveți nevoie de ele - ca atunci când faceți temele.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar