Cum să vă faceți griji în mod eficient

Nimănui nu îi place să facă temele. Poate dura orele din seara dvs. și de multe ori este prea ușor să o dezactivați în favoarea altor activități. Dar realitatea este că trebuie să vă faceți temele făcute dacă doriți să reușiți la școală. Stați în partea de sus a sarcinilor dvs. și învățați cum să lucrați mai eficient, veți face ca temele să fie mai puțin stresante și mult mai ușor de gestionat.

Pași

Partea 1 din 4:
Crearea unui mediu de studiu productiv
  1. Image denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 1
1. Opriți televizorul și radioul. Deși poate părea că a avea aceste lucruri pe fundal, va plictisi o parte din plictiseala de a-ți face temele, ei vor face de fapt mai dificil să se concentreze și temele tale vor dura, în cele din urmă, chiar mai mult pentru a termina.
  • O excepție de la această regulă este zgomotul alb moale sau muzica clasică. Acest lucru, în general, nu funcționează pentru toată lumea, vă puteți distra în ascultarea altceva.
  • Unii oameni încă lucrează mai bine și mai eficient dacă au tăcere completă.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate pasul 2
    2. Pune mass-media sociale. Închideți orice ferestre de browser cu e-mail, Facebook sau Twitter, astfel încât nu sunteți tentați să luați pauze frecvente pentru a verifica actualizările. De asemenea, chiar înainte de a studia, păstrați telefonul departe, este o casă de distragere.
  • Opriți alertele de pe telefonul dvs. pentru aplicații sociale media.
  • Aplicațiile cum ar fi Booster Focus și StayFocused pot elimina dezordinea de pe ecran și blochează temporar accesul la site-uri precum YouTube și Instagram, astfel încât să nu vă distrați.
  • Imaginea intitulată Efectuați-vă eficient temele făcute pasul 3
    3. Găsiți undeva fără distragere. O bibliotecă sau o cameră liniștită din casa dvs. este cea mai bună. Dacă sunteți tipul de persoană care se poate concentra cu un pic de zgomot alb în fundal, o cafenea liniștită ar putea fi o opțiune. Evitați locurile tare aglomerate cum ar fi restaurantele sau barurile.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele realizate pasul 4
    4. Alegeți un loc pe care îl puteți stabili toate materialele. Găsiți o masă deschisă mare sau un birou unde puteți avea cărțile deschise, precum și un notebook și alte materiale răspândite și ușor accesibile. Țineți minte că nu uitați lucrurile în timp ce vă întoarceți.
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea lucrării
    1. Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele la pasul 5
    1. Face o listă. Notați ce trebuie să vă faceți și în ce ordine veți face acest lucru. Lipirea acestui program vă va oferi un sentiment mai mare de control asupra temelor dvs. Acest lucru ajută, de asemenea, la obținerea unei presupuneri bune a cât de mult din ceea ce doriți să faceți este să faceți acest lucru.
    • Listează elementele care încep cu cele mai dificile. Nu te uita la lista prea des ca mintea ta poate incerca sa scape din munca vast pe care ai mai plecat de a face.
    • Dacă aveți o sarcină mare cu mai multe părți, rupeți-le în lista proprie.
  • Imaginea intitulată Efectuați-vă eficient temele făcute Pasul 6
    2. Începeți cu cele mai grele sau cele mai plictisitoare alocări. Abilitatea dvs. de a vă concentra va fi cea mai mare atunci când începeți mai întâi să faceți temele care ar trebui să facă aceste sarcini mai dificile să dureze mai puțin timp. Luați lucrurile cu răbdare și, în curând, veți face temele la viteza Jet.
  • Dacă aveți probleme la început, puteți începe cu câteva sarcini mai scurte pe care le puteți transfera cu ușurință din lista dvs. înainte de a aborda munca mai dificilă sau mai plictisitoare.
  • Dacă vă aflați în afara aburului sau vă distrați, încercați să luați o pauză pentru a lucra la una dintre cele mai ușoare alocări. În acest fel vă dați o șansă de a se reîncărca în timp ce rămâneți în continuare productiv.
  • 3. Începeți cu instrucțiunile și întrebările de atribuire. Înțelegerea a ceea ce ar trebui să faceți pentru a obține credit pentru misiune este importantă. De asemenea, vă poate economisi timp, deoarece nu va trebui să recitiți textul sau să reluați atribuirea.
  • Dacă instrucțiunile sunt confuze, citiți-le de mai multe ori. De asemenea, ați putea trimite prin e-mail instructorul sau un coleg de clasă pentru a vă asigura că înțelegeți ce vă așteptați să faceți.
  • Încercați să răspundeți la întrebările care merg împreună cu misiunea dvs. pe măsură ce citiți.
  • Asigurați-vă că faceți exact ceea ce vă dorește să faceți instructorul dvs.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 7
    4. Citiți textul pe care îl atribuiți. Începeți cu rezumatele sau introducerea capitolului, care vă va oferi o idee bună despre ce se va întâlni materialul și vă pregătiți pentru ce să căutați așa cum ați citit. Apoi începeți să citiți corpul principal al textului. Opriți după fiecare paragraf sau secțiune pentru a vă verifica cu dvs. pentru a vă asigura că ați înțeles. Încercați să prezentați un scurt rezumat pentru ceea ce ați citit o clipă în urmă.
  • Se referă la întrebările sau întrebările esențiale pe care trebuie să le răspundeți când citiți.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 8
    5. Citiți pasajele cu voce tare dacă sunteți un cursant auditiv. Unii oameni învață mai bine dacă au auzit textul vorbită cu voce tare, deoarece procesează informații mai bune în acest fel. Citirea cu voce tare vă poate ajuta, de asemenea, să vă concentrați dacă sunteți tipul de cititor care se simte ca și cum trebuie să vă întoarceți și să reciti secțiunile sau pe cineva care își găsește mintea în mijlocul paragrafelor.
  • Imaginea intitulată în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 9
    6. Scrie o explicație. Reformați pasajele sau pașii pentru a rezolva o problemă în propriile dvs. cuvinte pentru a vă ajuta să înțelegeți și să memorați conceptele cheie.
  • Imaginați-vă că îl explicați pe altcineva.
  • Imaginea intitulată Efectuați-vă eficient temele făcute Pasul 10
    7. Ia note în margini. Au un stilou sau un luminator la îndemână pentru a nota puncte care par importante.
  • Imagine denumită în mod eficient obținerea temei de acasă Pasul 11
    8. Fi un cititor activ. Asigurați-vă că puneți întrebări despre text mai degrabă decât să încercați să brici prin citire. Luați în considerare intenția, organizația, vocea scriitorului.
  • Imaginea intitulată Efectuați-vă eficient temele făcute Pasul 12
    9. Schimbați titlurile și titlurile capitolului în întrebări. De exemplu, rudimentele cartografiei geologice devine care sunt rudimentele cartografiere geologice? Acum, pe măsură ce citiți, puteți căuta răspunsurile la această întrebare.
  • Imaginea intitulată Efectuați-vă eficient temele făcute Pasul 13
    10. Spargeți sarcini mai lungi în sarcini mai mici. Dacă aveți o sută de probleme de matematică de făcut, spuneți-vă că trebuie să obțineți douăzeci de ani în următoarele 30 sau 40 de minute. Dacă aveți zece capitole pentru a citi într-un roman, concentrați-vă pe obținerea prin unul sau două la un moment dat cu pauze scurte între ele.
  • 11. Examinați-vă munca pentru a vă asigura că ați îndeplinit cerințele. Acest lucru vă va asigura că primiți credit complet. Verificați-vă munca împotriva instrucțiunilor pentru a vă asigura că ați făcut totul corect. Apoi corectați munca dvs. pentru a verifica erorile.
  • Partea 3 din 4:
    Gestionarea timpului
    1. Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 14
    1. Obiective stabilite. Înainte de a începe să scrieți ceea ce sperați să realizați. Este scopul dvs. de a termina schița pentru o lucrare? Pentru a finaliza testul de practică la sfârșitul capitolului din cartea dvs. matematică? Fi realist cu privire la ceea ce puteți face în timp ce vă provocați încă.
  • Image denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 15
    2. Dă-ți recompense. Configurarea recompenselor mici pentru dvs. poate fi un motivator excelent atâta timp cât practicați reținerea și respectați programul dvs.
  • Au un bar de granola sau unele migdale ca o gustare.
  • Ascultați o muzică.
  • Dați-vă cinci minute pentru a verifica social media.
  • Image denumită în mod eficient obținerea temelor dvs. făcute Pasul 16
    3. Luați pauze scurte. Ședința și concentrarea pentru o perioadă lungă de timp poate fi obositoare. Oferindu-vă creierului și corpului o pauză vă va ajuta să rămâneți alertă. Luați o pauză de zece minute în fiecare oră sau pentru a vă ridica, întinde, umblați sau luați ceva de mâncare.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 17
    4. Setați un cronometru. Acest lucru poate fi un mod util de a începe. Spuneți-vă că trebuie să lucrați timp de o jumătate de oră înainte de a putea face altceva. Puteți crește timpul când mergeți pentru a începe să vă pregătiți pentru a lucra pentru perioade mai lungi de timp fără o pauză.
  • 5. Faceți temele la acel moment care funcționează cel mai bine pentru dvs. Toată lumea are o perioadă de zi când lucrează cel mai eficient. Programați-vă temele în acest timp pentru a vă face mai ușor să faceți munca rapidă. Acest lucru vă va economisi timp fără efort suplimentar din partea dvs!
  • De exemplu, este posibil să găsiți că sunteți mai bine să vă concentrați imediat după școală, mai degrabă decât în ​​timpul seara târzie. În acest caz, doriți să vă faceți temele imediat după școală în fiecare zi.
  • Urmăriți-vă timp de o săptămână pentru a vedea când vă concentrați cel mai bine. În acea săptămână, stați jos la momente diferite și încercați să vă concentrați asupra unei sarcini academice.
  • Image denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 18
    6. Nu vă bazați pe prea multă cafea. Cofeina vă poate face mai atentă și vă poate ajuta să rămâneți treaz, dar prea mult vă poate lăsa jittery și anxios, ceea ce va face ca temele să fie făcut și mai dificil. Încercați să rămâneți la una sau două cești.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 19
    7. Profitați din plin de sala de studiu. Cei mai mulți studenți de liceu au timp de studiu. Utilizați acest lucru pentru a obține cât de mult din temele dvs., așa cum puteți, astfel încât nu veți avea o astfel de sumă descurajantă când ajungeți acasă.
  • Dacă sunteți în colegiu, stabiliți timp între clase pentru a vizita biblioteca sau un alt loc liniștit.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 20
    8. Evitați multitasking. Lucrați la o sarcină la un moment dat. Consultați misiunea până la sfârșit.
  • Nu faceți temele și nu plătiți facturi în același timp.
  • Nu vorbiți cu prietenii.
  • Nu încercați să gătiți sau curățați în timp ce faceți temele.
  • Partea 4 din 4:
    Știind când și cum să cereți ajutor
    1. Imagine denumită în mod eficient obțineți temele efectuate pasul 21
    1. Asigurați-vă că ați făcut tot ce puteți. Nu vă opriți doar la o problemă pe care nu o înțelegeți și ieșiți imediat și cereți ajutor. În schimb, săriți-vă și continuați. Puteți descoperi răspunsul mai departe în temele. Dacă nu, nu doriți să împovărați pe cineva cu prea multe întrebări. Stick la elementele pe care nu le puteți rezolva cu adevărat.
  • Image denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 22
    2. Nu se încadrează în urmă la temele tale. Programați suficient timp pentru a obține toate misiunile dvs. mai devreme. Lipirea la programul dvs. vă va ajuta să evitați o mulțime de stres inutil.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 23
    3. Obțineți adresa de e-mail sau numărul de telefon al câtorva colegi de clasă. Ajungerea la un alt student din clasă poate fi o modalitate excelentă de a obține un ajutor suplimentar.
  • Asigurați-vă că le contactați cu întrebări specifice.
  • Oferta de a fi o resursă pentru ei, ar trebui să aibă nevoie de ajutor în viitor.
  • Nu fi o povară. Ajungeți doar după ce ați epuizat cu adevărat toate celelalte opțiuni.
  • Image denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 24
    4. Formează un grup de studiu. Reunirea cu alți studenți pentru a obține temele realizate poate fi un motiv mare.
  • Găsiți ca studenții minți care sunt dornici să muncească din greu.
  • Încercați să vă întâlniți în mod regulat o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Cu sau fără un grup, ar trebui să întrebați elevii pentru numerele de telefon și să păstrați o listă pe clasă.În acest fel, dacă vă aflați într-un gem și nu știți ce a fost temele sau când este un test, puteți cere un alt student pentru ajutor.Ea bate sigur că studiază pentru un test care a fost amânat și bate cu siguranță că lucrează la o temă pe care profesorul a făcut-o deja pentru toată lumea din clasă.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 25
    5. Ia un tutore. Dacă aveți probleme într-o anumită clasă, căutând ajutorul unui tutore profesionist ar putea fi de ajutor. Un tutore va fi capabil să vă dea cea pe o singură atenție pe care trebuie să o vă concentrați pe temele dvs. și să vă ajutați să răspundeți la orice întrebări pe care le aveți de-a lungul drumului. De multe ori școala, colegiul sau universitatea va oferi îndrumări gratuite în campus după orele de școală.
  • Imaginea denumită în mod eficient obțineți temele efectuate Pasul 26
    6. Vorbește cu profesorul tău. Profesorul dvs. poate fi capabil să vă întâlnească înainte sau după școală pentru a vă oferi niște îndrumări suplimentare. De asemenea, ați putea încerca să le trimiteți un e-mail, mai ales dacă sunteți nervos cu privire la cererea de ajutor. Ei ar fi bucuroși să vă ajute să înțelegeți mai bine cerințele materialelor și ale cursului!
  • 7. Adresați-vă prietenilor sau colegilor dvs. cum funcționează eficient. Ei pot avea obiceiuri sau idei care vor lucra și pentru dvs. Completarea misiunilor de acasă și studierea pentru examene sunt ambele abilități învățate. Este posibil ca prietenii și colegii dvs. să aibă abilități de a împărtăși cu dvs.
  • Începeți cu prietenii sau colegii de clasă care lucrează la aceleași sarcini pe care le aveți.
  • Nu tot ce funcționează pentru prietenii tăi va lucra pentru tine. Luați în considerare ceea ce trebuie să spună și să încerce lucruri care ar putea fi de ajutor!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar