Cum să vă concentrați asupra muncii școlare

Concentrarea asupra muncii școlare este vitală pentru succesul dvs. în liceu și colegiu, dar poate fi foarte greu să vă forțați să vă concentrați. Între prieteni și familie, cei dragi, extracurrobari și mass-media socială, este dificil să zero în munca școlară. Cu toate acestea, angajarea tehnicilor de concentrare a atenției și recompensarea dvs. pentru finalizarea misiunilor vă va ajuta să vă concentrați asupra muncii școlare și să vă completați mai repede misiunile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea unor obiceiuri bune de lucru
  1. Imaginea intitulată trece o clasă fără a studia cu adevărat pasul 4
1. Asigurați-vă că înțelegeți misiunile dvs. Este aproape imposibil să se concentreze asupra muncii școlare pe care nu le înțelegeți. Înainte de a părăsi școala, încercați să întrebați profesorul sau un alt student să explice orice sarcini cu instrucțiuni care nu vă sunt clare. Odată ce înțelegeți în mod clar ce vrea profesorul dvs. să faceți, atunci puteți începe să vă concentrați asupra muncii dvs.
  • Uneori ar putea fi util să vedem dacă școala dvs. oferă îndrumător, mai ales dacă găsiți că confuzia asupra temelor dvs. este de multe ori de ce vă luptați să vă concentrați asupra acesteia.
  • Lucrul cu un tutore vă va ajuta cu siguranță să rămâneți în sarcină cu munca școlară și vă va ajuta să vă îmbunătățiți și la gradele.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 1
    2. Utilizați un planificator pentru a vă bucura de timp. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți un program extracurricular aglomerat sau sunteți pe partea uitată. Scrierea sarcinilor dvs. într-un planificator vă va ajuta să vizualizați ziua, săptămâna sau luna următoare și vă va ajuta să vă planificați misiunile în jurul evenimentelor de lucru și sociale. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați asupra muncii dvs. și să vă împiedicați să deveniți copleșiți, ceea ce poate duce la procrastinating.
  • Puteți utiliza fie un planificator de stil de notebook fizic, fie să descărcați o aplicație pe telefon sau pe tabletă.
  • Asigurați-vă că vă organizați planificatorul. Utilizarea filelor color codificate sau a notelor lipicioase vă pot ajuta să urmăriți munca de sarcini și programul extracurricular. De exemplu, utilizați filele albastre pentru a desemna misiuni viitoare sau teste, file roșii pentru a afișa programul de lucru și filele galbene pentru a afișa programul dvs. social.
  • Dacă utilizați un planificator fizic, asigurați-vă că îl păstrați. Un planificator cu aspect haotic pe care nu îl puteți citi sau înțelege că nu vă va ajuta să vă concentrați. Evitați scârțâit cuvintele sau scrierea ileculă. Scrieți cu atenție și asigurați-vă că scrieți în creion șters sau utilizați Alb afară pentru a efectua modificări la atribuțiile scrise în cerneală.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 24
    3. Prioritizați-vă misiunile. Dincolo de momentul bugetării pentru misiuni, veți dori, de asemenea, să vă clasificați misiunile în ordinea importanței și a datei scadente. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați asupra misiunilor în timp ce vin scadente și vă împiedică să vă îmbătrâniți prin încercarea de a face prea multe sarcini simultan.
  • De exemplu, dacă aveți o hârtie în engleză de 5 pagini care se datorează într-o săptămână, această atribuire ar trebui să ia prioritate față de un proiect științific care se datorează într-o lună. Testele ar trebui să fie întotdeauna marcate ca o prioritate ridicată în planificatorul dvs.
  • Ia în considerare cât de mult vor lua misiunile, de asemenea. Gândiți-vă la "imagine de ansamblu" din programul dvs. școlar. În loc să se concentreze doar pe ceea ce se datorează în următoarele câteva zile, de exemplu, luați o viziune macro și ia în considerare ce misiuni se vor baza în această lună. Apoi, în timp ce timpul permite, faceți un efort să vă îndepărtați la proiectele viitoare. În acest fel, atunci când aceste date scadente se apropie, nu va trebui să vă grăbiți și să subliniați cum să găsiți timpul pentru a finaliza aceste misiuni.
  • Imagine intitulată Studiu pentru un examen de geografie Pasul 3
    4. Setați timpul deoparte special pentru munca școlară. Ce timp al zilei pe care le alegeți nu contează, atâta timp cât ați lăsat deoparte un bloc dedicat de timp pentru a vă concentra pe munca școlară. În acest timp, trebuie să vă spuneți în mod mental că pentru acest bloc de timp, singurul dvs. scop este de a obține cât mai multă muncă școlară posibilă. Timpul de timp pe care trebuie să-l anulați deoparte va varia în funcție de cât de multă temă aveți și cât de dificil sunt sarcinile dvs., deci asigurați-vă că ați alocat suficient timp pentru a vă completa munca.
  • Lăsați părinții și prietenii dvs. să știe ce blocuri de timp pe care le-ați pus deoparte pentru munca școlară. Acest lucru poate ajuta la eliminarea distrasurilor.
  • Dacă sunteți o persoană de dimineață, ridicați-vă devreme, mâncați un mic dejun și lucrați la misiuni înainte de școală sau de lucru. Dacă sunteți o bufniță de noapte, atunci aranjați timp pentru a lucra înainte de culcare.
  • Indiferent de momentul în care alegeți să faceți munca dvs., asigurați-vă că primiți suficient somn. Este contraproductiv să fie lipsită de somn în timp ce încercați să vă concentrați asupra muncii școlare.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 16
    5. Au un spațiu de lucru desemnat. Evitați să încercați să vă concentrați asupra muncii școlare în timp ce vizionați televizorul sau în culcare pe pat, deoarece este prea ușor să adormiți sau să vă distrați. Desemnează o zonă liniștită ca spațiu numai de lucru. Aceasta poate fi masa dvs. de bucătărie, o masă la biblioteca locală sau campus sau la biroul dvs. în camera dvs. Indiferent de spațiul pe care îl alegeți, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a lucra și a fi extins, astfel încât să vă puteți concentra pe munca școlară.
  • Metoda 2 din 3:
    Care lucrează eficient
    1. Utilizați meditația, yoga sau întinderea la tranziția în modul de lucru. Poate fi dificil să mergi de la a fi prostie și să te distrezi cu prietenii tăi să stai în tăcere și să lucrez singur. Petreceți 10-15 minute întindere, făcând yoga, sau meditatând Pentru a vă liniști mintea înainte să vă așezați la muncă.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 7
    2. Purtați căști sau dopuri de urechi. Dacă aveți colegi de cameră sau frați tare, poate fi dificil să vă concentrați asupra muncii școlare cu zgomot în jurul vostru. Încercați să purtați căști de anulare a zgomotului sau a dopurilor de urechi pentru a bloca distragerile audibile, astfel încât să vă puteți concentra mai bine pe temele.
  • Puteți găsi dopuri pentru urechi de spumă la orice farmacie sau magazin de comoditate. Scopul pentru ambalajele cu o reducere a ratingului de zgomot (NRR) de 32 sau 33, deoarece aceasta este cea mai mare evaluare de anulare a zgomotului disponibilă peste tejghea.
  • Imagine intitulată Studiu pentru un examen de geografie Pasul 10
    3. Închideți telefonul. Telefonul dvs. smartphone este probabil una dintre cele mai mari distrageri atunci când vine vorba de concentrarea asupra muncii dvs. școlare. Dacă nu îl puteți dezactiva complet din motive practice, atunci la minim de oprire WiFi și date, astfel încât să nu puteți verifica media socială sau e-mail. Deconectați-vă în timp ce lucrați la temele dvs. și veți găsi că va fi mai ușor să vă concentrați asupra muncii dvs. și să lucrați mai repede.
  • Dacă trebuie să lăsați telefonul, apoi să-l întoarceți la tăcere (nu doar vibrați), astfel încât să nu auziți apeluri sau texte primite pentru a vă distrage atenția de la munca școlară.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 5
    4. Evitați verificarea mediilor sociale și a altor distracții online. Computerul poate fi la fel de distractiv și dependent ca telefonul dvs., deci este important să minimalizați distragerile de acolo, de asemenea. Pentru că probabil că aveți nevoie de Internet pentru a face o mulțime de misiuni, nu este la fel de simplu de "deconectați" în timp ce sunteți pe un computer. Va trebui să stați în mod activ de pe site-urile sociale și de jocuri pentru a vă concentra pe munca dvs.
  • Luați în considerare extensiile browserului care deconectează media socială pentru dvs. Extensiile de browser, cum ar fi Nanny (Google Chrome) și Mac Liberi (Windows și Mac compatibil) blochează accesul la site-urile dvs. de primăvară de timp.
  • Imagine intitulată Studiu pentru un examen de geografie Pasul 15
    5. Programați pauzele de lucru. După ce ați lucrat pentru un solid 45 de minute, dați-vă o pauză timp de 15 minute. Ridicați-vă și întindeți, aveți o gustare sau verificați telefonul. Acest lucru vă va ajuta să resetați și să vă reîncărcați, astfel încât să puteți continua să vă concentrați asupra muncii școlare.
  • Asigurați-vă că ați setat un cronometru sau un ceas deșteptător, astfel încât pauzele dvs. să fie doar 15 minute. Dragingul se descompune mai mult, vă poate deraia eforturile pentru a vă concentra pe și pentru a vă completa munca școlară.
  • Imagine intitulată Studiu pentru un examen în limba engleză în ultimul minut Pasul 14
    6. Setați un obiectiv și recompensați-vă pentru ao completa. Temele nu este distractiv. Cu toate acestea, dacă vă stabiliți obiective pentru tine și recompensați-vă pentru a le completa, va ajuta la munca școlară să pară mai puțin copleșitoare.
  • De exemplu, spuneți-vă că aveți nevoie pentru a vă termina temele de algebră într-o oră, astfel încât să puteți viziona spectacolul preferat înainte de culcare. Stabilirea unui obiectiv cu o recompensă clară la sfârșit vă va ajuta să vă motivați să vă concentrați asupra completării muncii dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea așteptărilor realiste pentru dvs
    1. Imagine intitulată Studiul Pasul 12
    1. Lucrați la 1 misiune la un moment dat. Pacing-te este important deoarece este ușor să devii copleșit și distras dacă încerci să lucrezi la prea multe misiuni simultan. Abordați-vă temele de o singură bucată la un moment dat și lucrați la fiecare bucată până la finalizare. Evitați să aveți două sau trei misiuni pe jumătate finalizate, deoarece acest lucru poate fi stresant.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 10
    2. Nu încercați să faceți prea mult o dată. Asigurați-vă că nu vă stabiliți pentru eșec prin stabilirea de obiective nerealiste pentru dvs. Încercarea de a finaliza prea multă muncă școlară într-o perioadă prea scurtă, este o rețetă pentru stres și descurajare.
  • De exemplu, nu vă așteptați ca să vă puteți veni acasă de la școală și să petreceți o oră scrierea unei hârtii de calitate zece pagini. Lucrările de cercetare au nevoie de timp pentru a scrie și cercetări, deci este nerealist să vă așteptați să strângeți toate acele lucruri într-o singură seară. În schimb, răspândiți-vă scrisul și cercetarea în mai multe zile pentru a face proiectul mai ușor de gestionat.
  • Imaginea intitulată împiedică faptul că este o victimă a agresiunii Pasul 18
    3. Vorbiți cu consilierul sau consilierul dvs. de îndrumare. Dacă vă străduiți cu adevărat să vă concentrați asupra muncii școlare, în ciuda faptului că luați măsuri pentru a vă ajuta să vă reintroduceți, încercați să vorbiți cu consilierul dvs. de consilier sau de îndrumare. El sau ea ar putea fi capabil să vă ajute să vedeți problemele pe care le-ați pierdut, cum ar fi o sarcină prea mare a cursului.
  • Cerând ajutorul lor nu este nimic de rușine. De fapt, este treaba lor să vă ajute când vă luptați!
  • Imagine intitulată Studiu pentru un examen englez în ultimul minut Pasul 20
    4. Ai grijă de tine. Chiar și tehnicile de gestionare a timpului cel mai bine și tehnicile de acasă nu vor fi de ajutor dacă nu aveți grijă de tine în primul rând. Asigurați-vă că obțineți suficient somn și mâncați în mod corespunzător. Tragând all-nighters pentru a finaliza temele dvs. ar putea funcționa pe termen scurt. Cu toate acestea, această tehnică se va întoarce, deoarece veți deveni epuizați și aveți și mai multe dificultăți să vă concentrați asupra muncii dvs.
  • Nu săriți mesele, în special micul dejun. Chiar dacă nu sunteți foame în dimineața, aveți niște suc sau împachetați o gustare portabilă ca un măr sau un bar de granola pentru mai târziu.
  • Imaginea intitulată Live cu depresia Pasul 5
    5. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă nimic nu vă ajută. Dacă ați încercat multe tehnici diferite pentru a vă concentra pe munca școlară și vor fi vorbit cu consilierul sau consilierul dvs., atunci ar putea fi util să discutați cu medicul dumneavoastră despre luptele voastre. El sau ea ar putea te testa pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) pentru a vedea dacă aceasta ar putea fi cauza problemelor de concentrare.
  • Dacă medicul dumneavoastră determină că aveți această tulburare, atunci el sau ea ar putea recomanda medicamente, modificări dietetice, terapie sau o combinație a acestora pentru a trata ADHD.
  • sfaturi

    Nu vă fie rușine să cereți ajutor, indiferent dacă este de la un tutore, părinte, consilier sau doctor. Vrei să fii cât mai de succes în școală, să folosești toate resursele la dispoziția ta.
  • Dacă sunteți diagnosticat cu ADHD, amintiți-vă că este o condiție medicală legitimă care să se poată concentra asupra muncii școlare aproape imposibilă. Nu este un defect de caractere sau un semn de lenea din partea dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Căști de anulare a zgomotului
    • Dopuri pentru urechi
    • Planificator
    • Spațiul de lucru dedicat
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar