Cum să-ți termini temele

În timp ce studierea poate fi diferită pentru diferite grupe de vârstă, multe dintre lucrurile care se află în calea sunt aceleași. Indiferent dacă este vorba despre mediul dvs. sau abilitățile de gestionare a timpului, este ușor pentru ca lucrurile să vă descurajeze să vă terminați temele. Cu o mică organizație și ajutor, temele dvs. pot deveni abordabile.

Pași

Partea 1 din 3:
Gestionarea timpului
  1. Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 1
1. Lăsați deoparte un anumit moment pentru a vă face temele. Făcând temele în același timp în fiecare zi vă va ajuta să dezvoltați o rutină obișnuită. Doar asigurați-vă că este un moment în care probabil veți fi alertă și motivați.
  • De exemplu, încercați să renunțați la o parte când știți că puteți lucra bine, cum ar fi o oră sau 2 înainte de cină, sau dacă sunteți o bufniță de noapte, după cină.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 2
    2. Luați o pauză în fiecare oră. Studiile sugerează că cei mai productivi studenți și lucrători în general sunt cei care iau pauze, deoarece vă ajută să vă reîncărcați creierul.
  • Lucrați în blocuri, cu 50 de minute petrecute de studiu și 10 minute petrecute pentru o pauză.
  • De asemenea, poate fi util să vă deplasați când luați pauza, mai ales dacă lucrați la un ecran. Du-te la o plimbare afară pentru a-ți circula sângele și bucurați-vă de un aer proaspăt.
  • S-ar putea, de asemenea, doriți să mâncați o gustare sănătoasă pe pauza dvs. pentru a vă îmbunătăți concentrarea. Evitați alimentele cu junk și alegeți ceva ca o mână de nuci, o bucată de fructe, legume sau o mică parte din brânză de vaci.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 3
    3. Prioritizează sarcinile. Știind ce misiuni sunt cele mai importante și care vor dura cel mai mult timp vă va ajuta să vă gestionați eficient timpul. Nu uitați să includeți timp pentru revizuiri, corecții sau alte părți suplimentare ale unei alocări (cum ar fi accesarea la bibliotecă sau la magazin pentru materiale).
  • Identificați ce misiuni merită cele mai multe puncte pentru fiecare clasă. Cel mai probabil, acestea vor lua cel mai mult timp pentru a finaliza.
  • Luați în considerare cât timp trebuie să faceți fiecare proiect și, dacă este posibil, să vedeți când este introdusă cesiunea. Desentimes, clasele de liceu primar și secundar nu au programe, astfel încât ar putea fi mai greu să planificați un termen întreg, dar dacă vă aflați în facultate, veți avea cel mai probabil o programare cu cel puțin un program parțial curs. Știind cât timp trebuie să completați o misiune vă va ajuta să prioritizați ce sarcini să facă mai întâi. De asemenea, puteți cere profesorului cât timp trebuie să completați o sarcină.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 4
    4. Creați un program de studiu. Asigurați-vă că programul dvs. prezintă în mod eficient datele datorate, alte obligații și blocuri specifice pentru completarea misiunilor. Acest lucru vă va ajuta să vizualizați programul dvs. și să vă ajutați să vă amintiți temele. De asemenea, va ajuta la prioritizarea sarcinilor dvs.
  • Utilizați înălțimii sau autocolante pentru a marca ce sarcini sunt cele mai importante.
  • Dacă utilizați un program online sau mobil, creați alerte sau notificări pentru proiecte și orice măsuri sensibile la timp pentru aceste proiecte.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 5
    5. Asigurați-vă că ați completat mai întâi cele mai presante atribuții. Ar putea fi mai ușor să faceți toate chestionarele dvs. de 5 puncte chiar acum pentru o clasă online pe care o luați, dar procrastinând lucrul la o lucrare majoră de cercetare care se datorează mult mai devreme va avea probabil un efect negativ asupra clasei dvs. În plus, va fi mai ușor să completați alte sarcini odată ce ați obținut cele mai mari din cale.
  • Nu lăsați un proiect mare să depășească sarcinile mai mici pe care trebuie să le completați!
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 6
    6. Descompune proiectele mai mari în sarcini gestionabile. De exemplu, dacă un pachet de potrivire are mai multe secțiuni, încercați să terminați o secțiune ca un moment dat. Pentru ceva de genul unei lucrări de cercetare, împărțiți sarcina în etapele de planificare, cercetare, scriere și revizuire.
  • Schițele de atribuire vă pot ajuta să vizualizați sarcinile necesare pentru a obține sarcina.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 7
    7. Nu faceți multitask. În timp ce multitasking-ul pare ca și cum ar economisi timp, aceasta duce adesea la luarea mai mult de sarcini mai multe sarcini. De asemenea, scade performanța sarcinilor cognitive. Deci, nu numai dacă nu aveți multitask între sarcini, dar ar trebui să evitați și multitasking cu televiziune sau social media.
  • Partea 2 din 3:
    Crearea unui mediu de lucru productiv
    1. Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 8
    1. Găsiți un loc confortabil, dar nu prea confortabil, locul de muncă. Mediile vă pot ajuta sau vă pot afecta productivitatea. Veți dori un loc care este liniștit și nu prea ocupat, dar veți dori, de asemenea, să evitați locurile unde ați putea adormi cu ușurință.
    • Un birou sau o masă ar fi o locație mai bună decât o canapea sau un pat.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 9
    2. Minimizați distragerile sociale. În timp ce lucrați în grupuri, uneori poate ajuta în special cu subiecte dificile, cum ar fi fizica și calculul, pot fi, de asemenea, o distragere a atenției. Pentru a maximiza timpul de studiu când sunteți singuri, va trebui să vă conectați pentru a obține cel mai mult din timpul dvs. Deși puteți simți încă tentația de a socializa, ar trebui să fie mai ușor să evitați ispitele atunci când ați minimizat distragerile sociale.
  • Transformați telefonul sau în tăcere (nu vibrați). Ar putea fi cel mai bine să scoateți telefonul din vedere sau într-o altă cameră în timp ce lucrați, deoarece tentația de a scrie sau a obține pe social media poate fi la fel de mare de distragere a atenției ca efectiv utilizând social media.
  • Utilizați o aplicație care blochează social media. Există o mulțime de aplicații care pot ajuta la blocarea mediilor sociale și a altor site-uri distractive (cum ar fi site-urile de cumpărături sau jocuri).
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 10
    3. Minimizați zgomotul. Zgomotul a fost legat de scăderea performanței și la creșterea nivelului de stres, nici unul dintre acestea nu sunt bune pentru a face temele. În timp ce anumite tipuri de zgomot, cum ar fi sunetele unei cafenele sau muzică, pot ajuta unii oameni să se concentreze, se poate transforma cu ușurință într-o distragere a atenției, ca în cazul unui grup puternic de oameni care intră dintr-o dată într-o cafenea. Pentru cele mai bune rezultate, găsiți o modalitate de a studia în liniște.
  • Utilizați o aplicație de zgomot alb pentru a bloca zgomotul.
  • Utilizați escroci de urechi sau de blocare a zgomotului.
  • Lucrați într-un loc liniștit, cum ar fi o bibliotecă sau un birou de acasă, dacă aveți unul.
  • Evitați să ascultați muzică în timp ce studiați. Studiile au arătat că, deși ascultarea muzicii în timp ce studiază reduce performanța generală, acest lucru nu afectează pe toată lumea în mod egal.Cu toate acestea, ascultarea muzicii înainte de a studia sa demonstrat că îmbunătățește performanța asupra sarcinilor cognitive.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 11
    4. Notați de ce trebuie să vă terminați temele. Pentru a vă menține motivat, acesta poate ajuta să aveți un memento vizual despre motivul pentru care aveți nevoie pentru a finaliza fiecare sarcină. Exemplele includ obținerea unei grade bune în clasă sau păstrarea GPA în sus, astfel încât să puteți fi acceptată la colegiul la alegere. S-ar putea să doriți să scrieți motivul pe o notă lipicioasă și să o puneți pe birou sau pe planificator.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind resursele dvs
    1. Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 12
    1. Adresați-vă părinților sau colegilor pentru ajutor. Implicarea părintească în temele sa dovedit a ajuta la finalizarea temelor și îmbunătățirea performanțelor academice. Solicitarea unui prieten pentru ajutor în înțelegerea unui concept sau o misiune poate merge mult în a vă ajuta să vă completați temele la timp.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 13
    2. Adresați-vă profesorului dvs. pentru ajutor sau clarificări. În timp ce se poate simți descurajarea să ceară unui profesor pentru ajutor pentru o misiune sau pentru clarificări pe o misiune, scopul lor este de a vă ajuta să înțelegeți ce predă. Cel mai probabil, ei vor fi bucuroși că ați ajuns la ajutor și veți face tot posibilul pentru a vă ajuta.
  • Dacă sunteți prea frică să întrebați un profesor în timpul clasei, să vedeți dacă puteți rămâne în urmă pentru a vă pune întrebările.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 14
    3. Găsiți un tutore (dacă este disponibil). Uneori, un tutore poate fi o mare resursă pentru îmbunătățirea înțelegerii unui subiect. Tutorii sunt o resursă excelentă, deoarece au cunoștințe despre subiectul dvs. și instrucțiunile unu-la-unu vă poate ajuta să înțelegeți materialul într-un mod în care discuția în clasă ar putea să nu aibă. De asemenea, este adesea mai ușor să puneți întrebări despre tutorele dvs., mai degrabă decât în ​​fața întregii clase.
  • În primul rând, contactați școala pentru a vedea dacă există programe de îndrumare post-școală. Deși nu toate școlile primare și secundare oferă îndrumări, o mare majoritate a universităților. Dacă școala dvs. nu oferă îndrumări, ei pot ști despre alte resurse pentru a vă contacta.
  • Apoi, contactați biblioteca dvs. pentru a vedea dacă oferă orice îndrumare.
  • În unele zone, pot fi, de asemenea, programe gratuite de îndrumare a comunității. Contactați centrul comunitar local pentru mai multe informații.
  • Există și o mulțime de tutori privați acolo, dar pot fi costisitoare (variind de la 20 la 100 de dolari pe oră). Puteți găsi tutori online prin intermediul unui număr de site-uri web, cum ar fi lista lui Craigslist sau Angie.
  • Imagine intitulată Finalizați-vă temele Pasul 15
    4. Mergi la biblioteca. Pe lângă faptul că au cărți și alte materiale utile pentru teme, multe biblioteci oferă locuri liniștite pentru studiu. Multe biblioteci oferă alte resurse, cum ar fi îndrumarea, bibliotecarii de referință și, la multe biblioteci academice, bibliotecari specifice.
  • Dacă aveți nevoie să lucrați la o bibliotecă după școală, adresați-vă părinților sau căutați pe web pentru a găsi biblioteca locală.
  • Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Ce ar trebui să fac dacă părinții mei nu mă încurajează pe notele mele bune și devin nemodificate?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Nu folosiți părinții dvs. ca motivație pentru lucrurile pe care le faceți. Utilizați lucruri precum viitorul dvs! Ce vrei să fii când crești? Aveți obiective pe termen lung? Lucrați spre acei în schimb.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 34helpful 120
    • Întrebare
      Ce se întâmplă dacă temele sunt ușor? Și datorită într-o lună?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Dacă temele sunt ușoare (și datorate într-o lună), puteți să o faceți după ce ați terminat lucrările mai urgente. Este ușor să uitați complet de o bucată de teme, care nu este foarte dificilă, așa că încercați să o faceți la începutul lunii pentru ao face și a ieși din cale. Doar nu uitați să o dați la timp!
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 34helpful 114
    • Întrebare
      Ce se întâmplă dacă este temele de artă și sunt teribil la desen și nu o pot face?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Uneori, folosind Internetul sau Google poate ajuta. Care nu înseamnă copierea direct de pe computer sau de imagine, dar puteți folosi desenele pe Internet pentru a vă oferi o idee despre ce să faceți. Să vă ajute frații sau părintele sau dacă sunteți într-adevăr blocați, spuneți profesorului a doua zi pe care o puteți face cu adevărat și ea sau el vă poate ajuta.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 17helpful 65
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că primiți suficient somn.
  • Nu vă simțiți prea stresați sau veți face mai puțină muncă decât de fapt.
  • Mențineți o dietă sănătoasă.
  • Avertizări

    Unii oameni pot avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a se concentra asupra temelor lor și pentru a le termina. Dacă vă luptați în școală, adresați-vă părinților sau profesorilor despre ce resurse pot fi disponibile și căutați ajutor profesional sau cereți părinților dvs. să facă acest lucru, dacă este necesar.
  • Dacă sunteți sub vârsta de treisprezece ani, este posibil să aveți nevoie să obțineți permisiunea părinților dvs. înainte de a descărca aplicațiile computerului.
  • Timpul recomandat efectuarea de temele variază în funcție de vârstă. PTA Națională recomandă aproximativ 10 minute pe nivel de clasă pe noapte (30 de minute pe noapte pentru clasa a treia).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar