Cum să evitați distragerile în timp ce studiați

VIDEO

Știți că doriți cu adevărat să obțineți grade bune. Părinții tăi au pus presiunea sau ți-ai promis că vei face mai bine. Dar continuați să vă distrați! Dacă lucrați pentru a găsi o mentalitate concentrată, stabiliți un program de studiu și alegeți locul potrivit pentru a studia, puteți tăia distragerile pe care le aveți control și să minimalizați cele pe care nu le puteți opri complet.

Pași

Metoda 1 din 3:
Sfaturi ușoare pentru o mai bună concentrare
  1. Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 2
1. Tuneze distragerile specifice pe măsură ce observați-le. Spuneți că încercați să studiați în bibliotecă și continuați să vă distrați de cineva texting. Luați notă de această distragere specifică, apoi spuneți-vă că o veți depăși. Data viitoare când o vezi se întâmplă, nu vrei să te uiți. Continuați să faceți acest lucru de fiecare dată când apare distracția, și, în cele din urmă, nu veți mai observa.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 3
    2. Dă-ți o pauză de îngrijorare. Viața poate fi foarte ocupată, deci nu este o surpriză dacă vă aflați distras de studiu prin gânduri despre orice altceva. Mai degrabă decât să acționeze ca toate celelalte nevoi, nu există, dați-vă o priză. Petreceți 5 minute gândindu-vă la tot ceea ce este pe placa dvs., dar apoi spuneți-vă că este timpul să vă concentrați asupra sarcinii principale de acum: Studierea.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 4
    3. Prioritizați-vă studiile prin stabilirea unui obiectiv principal. Când ai un examen care vine, este ușor să crezi că trebuie să studiezi totul. Ruperea lucrurilor în jos și stabilirea unui singur scop primar face ca lucrurile să fie mai ușor de gestionat și veți fi mai puțin predispuși să deveniți distrași.
  • De exemplu, dacă aveți un examen de biologie care acoperă trei capitole, nu trebuie să strângeți totul într-o singură sesiune de studiu. Încercați să vă concentrați mai întâi pe părțile care vă dau probleme, cum ar fi subsecțiunea din ciclul Krebs. De asemenea, încercați să faceți note și cărți de flash, deoarece ajută.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 5
    4. Ieși din grilă. Textarea, social media, apelurile și alte distrageri care provin din dispozitivele noastre electronice sunt unele dintre cele mai mari bariere pentru a rămâne concentrate atunci când studiază. Din fericire, fixul este ușor și total în cadrul controlului dvs. Deconectați-vă!
  • Dezactivați notificările de pe dispozitivele dvs. Mai bine, întoarceți-le complet.
  • Nu luați apeluri sau texte. Opriți telefonul dacă sunteți în stare sau, cel puțin să îl păstrați în tăcere și departe.
  • Dacă nu puteți opri această distragere a atenției, uitați-vă în aplicații sau pluginuri de browser care pot bloca mediile sociale, anumite site-uri sau orice alte puncte de vânzare care vă trag departe de studiu.
  • Încercați să păstrați telefonul într-o altă cameră, astfel încât să fiți mai puțin probabil să o utilizați în timp ce studiați.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 6
    5. Lucrați cu nivelurile dvs. de energie. Este firesc să doriți să procrastinați și să eliminați cele mai dificile sau mai neplăcute sarcini. Nivelul dvs. de energie la începutul unei sesiuni de studiu va fi mai mare, totuși, deci este cel mai bine să începeți cu lucrurile mai grele. A renunțat la sarcinile mai ușoare în schimb. Acest lucru vă va păstra accentul ascuțit atunci când aveți nevoie cel mai mult.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 7
    6. Luați o scurtă perioadă de studiu acum și apoi. Ar putea părea contraintuitivă, dar trecând de la studiile dvs. acum și apoi poate fi mai benefică decât încercarea de a arăta totul fără oprire. Aproximativ o dată pe oră, ridică-te și ia o scurtă pauză de aproximativ 5 minute. Acest lucru vă ajută să vă reîmprospătați astfel încât să puteți rămâne concentrat atunci când vă întoarceți la studiu.
  • Mutarea în jurul unui pic, cum ar fi luând o scurtă plimbare, va fi cea mai benefică.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 8
    7. Nu încercați să faceți multitask. Unii oameni își imaginează că bateți mai multe lucruri înseamnă că puteți lucra mai repede. Încercarea de a multatask, cum ar fi făcând temele în timp ce vizionați TV sau cumpărături online, vă va face să vă pierdeți atenția. În schimb, concentrați-vă pe o singură sarcină la un moment dat.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 1
    8. Păstrați-vă pe drumul cel bun cu tehnica "Fii aici". Ori de câte ori simțiți că atenția începe să rătăciți, să vă opriți și să vă spuneți "să fiți aici acum."Este posibil să trebuiască să faceți asta de mai multe ori, dar vă veți aminti ușor că doriți să vă concentrați asupra sarcinii la îndemână.
  • Dacă faceți acest lucru în mod consecvent, ar trebui să găsiți că petreceți treptat mai puțin și mai puțin timp fiind distras.
  • Metoda 2 din 3:
    Hacking programul dvs. de studiu
    1. Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 9
    1. Stabiliți un program de studiu. Când aveți multe clase sau lucruri pentru a studia, poate părea greu să treci prin tot. Dați-vă un program în care ați stabilit anumite momente pentru a studia anumite subiecte. Acest lucru face ca studierea să pară mai puțin copleșitoare, ajutându-vă să rămâneți în sarcină.
    • De exemplu, ați putea decide să studiați biologia timp de o oră în noaptea de luni, urmată de o oră de engleză. Apoi, marți după-amiază, studiați matematica timp de două ore.
    • Păstrați programul, dar fiți flexibil atunci când este necesar. De exemplu, dacă aveți un examen de biologie care vine marți, ați putea studia biologia timp de două ore în noaptea de luni și puneți-vă limba engleză pentru marți.
    • Dacă studiați în jurul altor persoane, postați programul dvs., astfel încât ei vor ști când nu este bine să vă distragă atenția.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 10
    2. Schimbați subiectele la fiecare două ore. Un mic varietar vă ține reîmprospătarea și concentrarea. Dacă încercați să studiați un lucru prea lung, nivelul dvs. de energie și spanul de atenție vor merge în jos. Schimbați lucrurile pentru a combate acest lucru. De exemplu, după două ore de matematică, faceți o scurtă pauză, apoi treceți la studierea limbii engleze.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 11
    3. Dați-vă distragerea ca o recompensă. Distragerile pot fi utilizate efectiv într-un mod pozitiv și un stimulent pentru a vă obține prin studierea dvs. Spuneți că aveți nevoie pentru a studia geometria timp de o oră, dar păstrați distragerea de videoclipuri de pisici amuzante. Spuneți-vă că dacă treceți prin ora de a studia fără a fi distrași, vă veți lăsa să urmăriți toate videoclipurile de pisică pe care le doriți.
  • Metoda 3 din 3:
    Crearea spațiului de studiu perfect
    1. Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 12
    1. Găsiți un loc care vă face să doriți să studiați. Dacă cărțile și seriozitatea bibliotecii vă pun în starea de spirit pentru a vă concentra pe trigonometrie, mergeți la el. Dacă scaunele și cafeaua confortabilă la cafeneaua locală sunt ceea ce aveți nevoie pentru a obține prin citirea dvs. pentru engleza, du-te acolo. Cel mai important lucru este că locația te motivează să studiezi.
    • Cei mai mulți oameni ca un loc care nu este nici prea rece, nici prea cald.
    • Un spațiu de studiu nu ar trebui să fie tare. Unii oameni preferă un loc care este absolut liniștit, alții ca un zgomot de fundal.
    • Dacă sunteți adesea distrași prin studierea, alegeți un loc care se confruntă cu un perete, mai degrabă decât o fereastră, hol sau alte locuri.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 13
    2. Lăsați alții să știe dacă studiați acasă. Puneți un semn pe ușa dvs. care permite altora să știe că studiați. Acest lucru îi va păstra să vă distragă atenția.
  • De asemenea, puteți să-i trimiteți prietenilor, să le spuneți când studiați și cereți-i să nu vă deranjeze în acel moment.
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 14
    3. Utilizați muzică numai dacă sunteți sigur că vă ajută să vă concentrați. Studiile despre muzica sau nu vă ajută să vă concentrați atunci când studiați sunt amestecate. Dacă vă simțiți că ascultarea muzicii vă împiedică să vă energizați și să vă concentrați pe studiu, îl puteți folosi. Păstrați câteva lucruri în minte, cu toate acestea:
  • Muzica ar trebui să fie destul de liniștită.
  • Alegeți muzică care nu are nici un cuvânt, astfel încât veți fi mai puțin probabil să vă distrați.
  • Luați în considerare ascultarea "zgomotului alb" pentru zgomotul de fundal în loc de muzică.
  • WikiHow Video: Cum să evitați distragerile în timp ce studiați

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar