Cum să gătiți o omletă de bază

S-ar putea să fi auzit că adevăratul test al unui bucătar este dacă poate sau nu o bună omletă de bază. Din fericire, atâta timp cât urmați câteva linii directoare simple, puteți bate cu ușurință un vas ieftin, de umplere, care are un gust ca un pro. Împingeți-vă omeleta în jumătate pentru o opțiune tradițională sau rotiți-o pentru un vas mai moale, în stil francez. Simțiți-vă liber să vă personalizați omeleta de bază adăugând umpluturile preferate chiar înainte de a plia sau roti-l.

Ingrediente

Omelete în stilul Dinerului

  • 2 până la 3 ouă
  • 1 lingurita (4.9 ml) de ulei, cum ar fi legume, floarea-soarelui, canola sau uleiul de măsline
  • 1 linguriță (4 g) de unt
  • Sare și piper la gust

Face 1 omlette

Omelete laminate în stil francez

  • 3 ouă mari
  • Sare și piper la gust
  • 1 lingură (14 g) de unt nesaltat, plus mai mult pentru servire
  • 1 lingură (3 g) de ierburi proaspete tocate, cum ar fi pui, tarhon sau patrunjel, opțional

Face 1 omlette

Pași

Metoda 1 din 2:
Efectuarea unei omlete de stil de casă pliate
  1. Imagine intitulată gătiți o etapă de bază de omletă 2
1. Amestecați 2 sau 3 ouă cu sare și piper. Spargeți cât mai multe ouă doriți într-un castron sau un vas mic. Apoi, stropiți în sare și piper în funcție de gustul tău. Luați o mișcare sau o furculiță și bateți ouăle până când amestecul este o culoare galbenă uniformă. Amestecați timp de cel puțin 10 secunde, astfel încât omeleta este consecventă în textură.
  • De asemenea, ați putea aroma omelul cu condimente uscate la alegere. Păstrați o mică praf de curry sau o condimentare Cajun, de exemplu.
  • Imagine intitulată gătiți o omletă de bază Pasul 1
    2. Topire 1 lingurita (4.9 ml) ulei și 1 linguriță (4 g) de unt într-o tigaie. Setați o tigaie de 8 sau 9 în (20 sau 23 cm) pe soba și rotiți arzătorul la mediu. Puneți 1 linguriță (4.9 ml) de ulei și 1 linguriță (4 g) de unt în tigaie, astfel încât acestea să se topească și acoperă fundul tipetei.
  • Utilizați uleiul dvs. preferat, cum ar fi legume, floarea-soarelui, canola sau uleiul de măsline.
  • Uleiul împiedică arderea untului în tigaie. Dacă preferați, puteți folosi toate untul sau toate uleiurile.
  • Bacsis: Dacă încercați să tăiați calorii, pulverizați tigaila cu spray de gătit nonstick în loc să utilizați uleiul și untul.

  • 3. Turnați ouăle bătute în tigaie. Odată ce tigaia este fierbinte și untul spumează, se toarnă încet ouăle bătute în ea. Țineți mânerul și înclinați încet tigaia până când amestecul de ouă acoperă întreaga suprafață a tipelor.
  • Păstrați arzătorul la căldură medie scăzută, astfel încât omeletul gătește în mod egal. Dacă arzătorul este prea mare, omeletul va deveni cauciuc.
  • Imagine intitulată gătit o etapă de bază a omletei 4
    4. Să gătiți omeleta și înclinați amestecul Pan până când Omelette este aproape setat. Lăsați ouăle să gătească timp de aproximativ 20 de secunde înainte de a agita marginile tipelui cu o spatulă din cauciuc. Scoateți coaja de-a lungul marginilor spre centrul tipesei. Apoi, înclinați tigaila, astfel încât amestecul de ouă rulează la marginile goale ale tipelui.
  • Gatiti omleta pana cand este setat, dar inca lucios in partea de sus. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 1 minut.
  • 5. Adăugați alegerea dvs. de umpluturi dacă doriți să faceți o omletă inimă. Deși nu este nevoie să adăugați umpluturi la o omletă de bază, este ușor să personalizați una. Se presară aproximativ 1/3 cană (78 g) de umpluturi de peste 1/2 din omelet. Ați putea folosi:
  • Brânză mărunțită, cum ar fi Cheddar, Monterey Jack, sau Colby Jack
  • Legume de legume, cum ar fi ciuperci, ardei grași sau ceapă
  • Carne gătită, cum ar fi șuncă, cârnați, chorizo ​​sau bacon
  • 6. Opriți arzătorul și îndoiți omeleta în jumătate. Luați o spatulă din cauciuc și ridicați ușor marginile omeletei pe o parte. Apoi, glisați spatula sub omletă și ridicați 1/2 din omelet peste cealaltă parte. Glisați omeleta pe o placă de servire și bucurați-vă de ea în timp ce este fierbinte.
  • Deși omeleta are cea mai bună textură imediat după gătire, puteți refrige resturile într-un container etanș pentru până la 3 zile.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 2:
    Efectuarea unei omelete laminate în stil francez
    1. Bate 3 ouă într-un castron cu sare și piper. Crack 3 ouă mari într-un castron și folosiți o lovitură sau o furculiță pentru a bate ouăle. Continuați să bateți până când gălbenușurile sunt încorporate în alb, iar ouăle sunt o culoare galbenă uniformă. Amestecați timp de cel puțin 10 secunde pentru a vă asigura că omeleta are o textură și o culoare consistentă.
    • Evitați să beți ouăle până când nu vor fi spumoase sau nu vor găti uniform.

    Bacsis: Pentru a face o omletă franceză clasică, adăugați 1 lingură (14.8 ml) (3 g) de ierburi proaspete tocate, cum ar fi hainele, tartragonul sau patrunjelul la ouăle bătute.

  • Imagine intitulată gătit o omletă de bază Pasul 8
    2. Topiți 1 lingură (14 g) de unt într-o tigaie nonstick pe o căldură medie-mare. Setați o tigaie de 8 in (20 cm) pe aragaz și puneți o lingură (14.8 ml) (14 g) de unt nesaltat în ea. Rotiți arzătorul la mijlocul-înalt și înclinați tigaia puțin, astfel încât untul acoperă tigaia în timp ce se topește.
  • De asemenea, puteți utiliza o tigaie de oțel de oțel carbon.
  • 3. Turnați ouăle în tigaie și amestecați-le până când sunt stabilite încet. Întoarceți încet ouăle în tigaie fierbinte și începeți să scuturați ușor panul pentru a menține ouăle în mișcare. Utilizați o spatulă sau bețișoare pentru a amesteca ouăle din tigaie timp de aproximativ 1 minut. Acest lucru sparge coaja, astfel încât să obțineți o omletă mai ușoară, mai moale.
  • Asigurați-vă că amestecați marginile omeletei, deoarece acestea se fierbe de obicei mai repede decât ouăle din centrul tipesei.
  • Deși puteți adăuga umpluturi, păstrați-le la minim, astfel încât omeleta este ușor de rulat.
  • Bacsis: Dacă doriți să umpleți omeleta cu brânză, presărați aproximativ 2 linguri (14 g) de brânză mărunțită, cum ar fi Cheddar sau Mozzarella, pe întreaga omletă.

  • 4. Rulați omeleta peste el cu 1 inch (2.5 cm) intervale. Omeleta va sparge, probabil, dacă încerci să-l rotești strâns. În schimb, luați o spatulă și slăbiți marginile omeletei. Înclinați mânerul tijei în sus în timp ce ridicați cea mai apropiată margine a omeletei în sus. Rotiți-o spre centrul omeletei departe de mâner. Continuați să ridicați și să rulați aproximativ 1 inch (2.5 cm) de omlette până când l-ai rostogolit în partea laterală a tigaiei, care este opusă de mâner.
  • Dacă vă luptați să rotiți omeleta cu spatula, încercați să utilizați bețișoare pentru un control mai mare.
  • Imagine intitulată gătiți o etapă de bază de omletă 11
    5. Glisați omeleta laminată pe o placă, astfel încât cusătura se îndreaptă în jos. Adu-ți placa de servire pe tigaie. Înclinați încet tigaia în sus și peste placă, astfel încât partea de omeletă laminată pe placa cusăturii în jos.
  • Serviți omeleta în timp ce este fierbinte. Ați putea să-l eliberați cu mai multe ierburi proaspete dacă vă place.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile cercetate de personalul ?Deblocați răspunsurile cercetate de personal prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Cum fac restaurantele lor omelets atât de pufos?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      Adăugarea laptelui va ajuta la puful dvs., cum vă va bate ouăle. Puteți chiar să separați câteva ouă și să bateți albii până când formează vârfuri moi. Adăugarea unui vârf de bicarbonat de sodiu înainte de a pune ouăle în tigaie le va ajuta, de asemenea, să crească puțin.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 4helpful 2
    • Întrebare
      Câte ouă intră într-o omletă?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      De obicei, o omletă are 2-4 ouă în ea. Dacă încercați să utilizați mai mult de 5, ar putea deveni prea mare și greu de manevrat în timpul procesului de gătit.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 1helful 1
    • Întrebare
      Care sunt cele 4 tipuri de omelete?
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului
      Acest răspuns a fost scris de una dintre echipa noastră instruită de cercetători care l-au validat pentru acuratețe și cuprinzătoare.
       Personal Editor
      Personal Editor
      Răspunsul personalului

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns cercetat de personal.

      4 dintre cele mai comune tipuri sunt stilul american, stilul francez, frittata și souffle. Americanul, francezul și omletele de souffle sunt pliate sau rulate, în timp ce Frittata este servită mai mult ca o quiche. Omeletele americane tind să fie mai bine gătite decât omologii lor europeni și sunt de obicei pliate în jumătate mai degrabă decât în ​​cele din urmă. Omeletele de souffle sunt extra pufoase, deoarece ouăle sunt bătute bine. Omeletele franceze sunt foarte subțiri și îngrijite, cum ar fi crepurile.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 2helpful 0
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru a face o omletă pentru câțiva oameni, alegeți omeleta pliată și faceți-o cu umpluturile dvs. preferate, cum ar fi ciuperci, brânză, sau șuncă și brânză.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Omelete în stilul Dinerului

    • Linguri de măsurare
    • Castron mic
    • Amestecați sau furculiță
    • 8 sau 9 în (20 sau 23 cm) Skillet nonstick
    • Spatula
    • Plăcuța de servire

    Omelete laminate în stil francez

    • Castron
    • Amestecați sau furculiță
    • 8 sau 9 în (20 sau 23 cm) Skillet nonstick
    • Spatula
    • Plăcuța de servire
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar