Cum să fii adolescent sănătos

O mulțime de articole care sunt create pentru a fi un adolescent sănătos sunt în principal pentru fete. Ei bine, fie că ești băiat sau o fată, acest articol este pentru tine! De la igiena personală la alimentația sănătoasă, explică totul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind sănătoasă fizic
  1. Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 8
1. Începeți să mâncați mai sănătoși. Mâncarea sănătoasă este cu adevărat importantă dacă doriți să fiți un adolescent sănătos. Nu aveți nevoie să mergeți la o dietă, să vă acordați atenție la ceea ce vă puneți în corpul vostru.
  • Dacă mâncați numai cerealele de mic dejun sugar și barele de bomboane, nu veți fi sănătoși. În funcție de corpul dvs. și de ce funcționează cel mai bine pentru dvs., puteți mânca trei mese pe zi sau 5-6 mini-mese pe zi. Nu treceți niciodată la mese. Încercați alternative sănătoase, în loc să aveți un castron de înghețată, optați pentru un iaurt înghețat. Sau încercați să aveți felii de mere în loc de chipsuri de cartofi. Încercați să înlocuiți alimentele procesate, în special cele care au fost adăugate sodice și zahăr, cu alimente naturale întregi cum ar fi fructele și legumele.
  • Bea mai multă apă. Acesta este, în principiu, cel mai important lucru al tuturor. Dacă beți mai multă apă, veți fi mult mai sănătoși. Ea scoate toxinele din corpul dvs. și vă oferă pielea o strălucire sănătoasă. De asemenea, vă menține pielea hidratată și ajută la prevenirea petelor. De asemenea, ajută dacă aveți acnee. Ca regulă de bază, încercați să beți mult până la punctul în care urina dvs. este aproape complet clară. Ca o regulă de degetul mare, încercați să beți jumătate din greutatea corporală în apă în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 9
    2. Începeți să exersați mai mult. Fie că mergem în parc sau făcând câteva frunze, fac cel puțin 30 de minute de activitate fizică de mai multe ori pe săptămână.
  • Nu trebuie să vă exercitați în fiecare zi, când lucrați, vă rupeți mușchii în jos. Este reconstrucția care îi face mai puternică. Dacă nu le dați timp pentru a reconstrui, vă veți răni serios. Încercați să lucrați timp de 6 zile pe săptămână și să vă oferiți 2 zile să vă odihniți și să vă recuperați.
  • Exercițiul vă va face mai puternici și vă veți toniși mușchii. Youcan mergeți la sala de gimnastică și înotați sau rulați pe banda de alergare, cumpărați câteva DVD-uri de lucru, sau du-te doar pentru o jogging în jurul blocului.
  • Orice ar fi, exercitarea te va face mai sănătoasă și mai fericită despre corpul tău. De asemenea, eliberează oxitocină, care ajută la reducerea stresului și calma minții!
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 10
    3. Prinde-ți somnul. În timpul pubertății, veți găsi că aveți nevoie mai mult de somn decât ați făcut când ați fost mai tineri. Sigur că este tentant să stai în sus cu prietenii de pe telefon sau la computer, dar în dimineața următoare vei fi mizerabil
  • Trebuie să obțineți un minim de 8 ore de somn în fiecare noapte. Pentru a afla câte ore ați dormit personal, într-un weekend mergeți la culcare la momentul în care faceți într-o noapte școală și nu vă stabiliți alarma. Când te trezești, numărați câte ore ați adormit și obțineți multe ore în fiecare noapte.
  • Poate fi dificil dacă vă întoarceți târziu și trebuie să vă treziți mai devreme într-o zi școlară normală, dar dacă ați depus efortul suplimentar într-o noapte devreme, veți simți mult mai mult în dimineața următoare. Acest lucru vă va ajuta la concentrarea dvs. și veți fi într-o dispoziție mult mai fericită și mai prietenoasă. De asemenea, încercați să obțineți aceeași cantitate de somn în fiecare zi, astfel încât corpul dvs. să fie ajustat la acesta.
  • Metoda 2 din 3:
    Având grijă de igienă
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 1
    1. Aflați despre elementele de bază de igienă.Cu cât înțelegeți mai mult despre igienă, cu atât mai probabil că trebuie să urmați regulile despre acesta!
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 2
    2. Luați dușuri în fiecare zi. Nu, nu în fiecare zi: fiecare zi. Din cauza pubertății, glandele de transpirație devin din ce în ce mai active și creează substanțe chimice diferite care provoacă sudoare să se transforme într-un miros dezgustător.
  • Deci, pentru a vă asigura că scăpați de tot acest miros mirositor, ar trebui să utilizați un săpun ușor și apă caldă! Chiar dacă este fierbinte afară, trebuie să te duci în apă caldă, pentru că asta îți deschide porii, ceea ce înseamnă că vei curăța mai mult din acel miros de pe tine.
  • Apoi clătiți-vă în apă rece pentru a vă închide porii și pentru a elimina cantitatea de bacterii care te face să miroase.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 3
    3. Purtați îmbrăcăminte curată și aplicați deodorant la axile dvs. acum curate. Băieți, adică schimbarea șosetelor și a lenjeriei în fiecare zi. Fete, adică spălarea sutienului în fiecare zi dacă ați activi sau în fiecare zi dacă nu ați fi foarte activă.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 4
    4. Periați-vă dinții de două ori pe zi. Mai mult decât aceasta poate purta smalțul tău, slăbind dinții. Când vă periați dinții, țineți peria la un unghi, astfel încât acesta să se liniștească cu linia dvs. de gingie.
  • Periați înainte și înapoi, asigurați-vă că obțineți fiecare dinte. Asigurați-vă că utilizați o perie moale de păr, astfel încât să nu vă deteriorați gingiile. Utilizați peria sau un răzuitor de limbă pentru a scăpa de toate bacteriile de pe limbă. Dacă nu știți acest lucru, respirația urâtă vine în cea mai mare parte din obiceiurile alimentare sărace, fie de obiceiurile slabe de periere.
  • După ce vă periați trei minute Așezați și folosiți o apă de gură bună. Deși ar trebui să atașezi de două ori pe zi, dacă vrei doar să atașezi o dată noaptea, așa că nu ai bucăți de alimente între dinți toată noaptea.
  • Spălarea gurii și spălarea dinților Doar nu va scăpa de respirație urâtă, trebuie să atasați pentru a scăpa de bucățile de mâncare din gură. Dacă nu faceți aceste piese, vor aduna bacterii care renunță la un miros rău.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 5
    5. Spălați-vă fața nu mai mult de două ori pe zi cu apă caldă și o spălare facială pentru tipul de piele. Nu curățați aspru! Vă spălați încet și ușor fața, folosind o mișcare circulară.
  • Tu ar trebui nu cosuri pop, acest lucru va duce la cicatrizare și o posibilă infecție. Încercați să vă păstrați mâinile de pe față, altfel uleiurile de pe mâini se vor transfera pe față și vor provoca despăgubiri. Asigurați-vă că vă spălați fața cu un dispozitiv de curățare anti-acnee adecvat pentru a vă ajuta să împiedicați despărțirea.
  • Întotdeauna scoateți machiajul din față înainte de a vă culca și păstrați părul curat pentru a elimina cantitatea de ulei care se află pe față.
  • Asigurați-vă că nu vă spălați prea mult fața, deoarece poate usca complet pielea și provoacă mâncărime sau iritare. Utilizați un cleanser blând fără substanțe chimice dure pentru a reduce sensibilitatea și iritarea.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 6
    6. Spala-ti parul. Dacă nu aveți părul foarte uleios, încercați să nu vă spălați părul în fiecare zi. Peste spălarea poate provoca o scalp și o scalp iritat și mătreață, astfel încât o spălați doar atunci când este necesar. Majoritatea oamenilor ar trebui să-și spele părul de 3-4 ori pe săptămână, dar depinde de tipul de păr. Întrebați pe cineva ce cred ei, doar pentru că nu arată gras pentru tine nu înseamnă că nu este.
  • Utilizați un șampon și balsam destinat tipului de păr. Dacă utilizați produse de păr la fiecare două sau trei săptămâni spălați-vă părul cu un șampon clarificator pentru a scăpa de toate acumularea.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 7
    7. Bărbierit. Dacă sunteți un băiat adolescent, puteți începe să vă răsturnați fața și dacă sunteți o fată adolescentă, puteți începe să vă radeți picioarele și alunemele. Iată câteva sfaturi:
  • Nu scapi pe crema de ras. Utilizați cât de mult trebuie să acoperiți complet zona. Alternativ, dacă aveți unul, utilizați un aparat de ras electric pentru a începe cu faptul că acest lucru nu necesită spumă și poate fi utilizat pe piele umedă sau uscată.
  • Rade cu cereale - acest lucru vă va oferi o șansă mai mică de a obține fire de păr care rănesc foarte mult.
  • Așteptați aproximativ o jumătate de oră înainte de a aplica nimic în zonă, cum ar fi loțiuni sau deodorant sau pielea dvs. poate deveni iritată.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea relațiilor sănătoase
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent sănătos (băieți și fete) Pasul 11
    1. Ieși cu prietenii. Deși acest lucru nu este de obicei o problemă pentru majoritatea adolescenților, este foarte important să ieșiți cu prietenii dvs. și să întâlniți oameni noi.
    • Dacă nu aveți mulți prieteni, atunci faceți efortul de a ieși și de a întâlni unele noi - nu este la fel de greu cum pare! Alăturați-vă unui club sau unei echipe sportive unde puteți întâlni oameni cu interese similare cu propria dvs.
    • Doar încercați să evitați evenimentele sociale care implică activități periculoase sau nesănătoase, cum ar fi consumul de droguri sau droguri, deoarece acest lucru va anula totul în acest articol!
  • Imagine intitulată 646176 12
    2. Fiți răbdători cu părinții. Adolescenții au adesea o relație destul de brută cu părinții lor și au tendința de a se revolta împotriva autorității părintești.
  • Cu toate acestea, este important să vă amintiți că părinții dvs. sunt în cauză numai pentru siguranța și fericirea dvs. și dacă nu vă permit să faceți ceva, probabil că nu cred că este sigur sau în interesul dvs.
  • Prin urmare, cel mai bun mod de a face față dezacordurilor este de a avea o discuție calmă și motivată cu părinții dvs., nu un tantrum țipăt. Să le reamintească că sunteți un adult matur, sensibil, care este capabil să ia decizii bune. Veți primi mult mai mult LEEWAY dacă utilizați această abordare!
  • Imagine intitulată 646176 13
    3. Fi sensibil despre relații. În timp ce un iubit sau prietena este o parte din distracția de a fi adolescent, nu ar trebui să vă lăsați relația să vă preia viața.Asigurați-vă că aveți grijă de dvs. înainte de a intra într-o relație.
  • Nu vă ștergeți prietenii în favoarea celui mai recent prieten sau prietenei dvs. - el sau ea poate dura doar câteva luni, dar prietenii sunt pentru viață!
  • Nu fiți prea încântați dacă lucrurile nu funcționează. Puteți fi destul de sigur că tipul sau fata pe care ați dat-o timp de 6 săptămâni în clasa a IX-a nu a fost dragostea vieții voastre! Deci, ieșiți acolo și întâlniți pe cineva nou!
  • Fii responsabil sexual. Dacă luați decizia de a deveni activă sexual ca adolescent, asigurați-vă că faceți acest lucru responsabil. Utilizați întotdeauna protecție și obțineți în mod regulat verificați pentru orice STD-uri.
  • Imagine intitulată 646176 14
    4. Mențineți relații bune cu profesorii dvs. Este important să păstrați relații bune cu profesorii dvs., comportându-vă bine în clasă, predarea sarcinilor la timp și menținerea unor grade bune.
  • Având o relație bună cu profesorii dvs., vă poate face ca școala să experimenteze mult mai bine și mai plăcută și poate lucra cu adevărat în favoarea dvs. atunci când vine vorba de aplicarea colegiilor.
  • Cei mai mulți dintre profesorii dvs. sunt oameni inteligenți, interesanți (chiar dacă nu credeți că sunt cool), respectați-le și aflați tot ce puteți de la ei, înainte de a fi prea târziu.
  • sfaturi

    Periați dinții în fiecare zi. Nici măcar nu încercați să o săriți. Toată lumea va ști.
  • Când vă bărbieriți, nu radeți prea tare sau prea repede, ceea ce va cauza doar nick-uri și arsuri. Va dura câteva minute suplimentare dacă radeți încet și ușor, dar va fi mai mult decât merită în cele din urmă.
  • Purtați întotdeauna îmbrăcăminte curată.
  • Cu ajutorul acestui ghid și o mentalitate bună, vă puteți bucura să fiți sănătoși și să vă simțiți mult mai bine în timpul adolescenței dvs.
  • Dacă gătiți slănină, sau orice tip uleios de mâncare, scapi de ulei de exces, bătându-l ușor cu un prosop de hârtie.
  • Au o poziție bună și au un zâmbet pe tine.
  • Avertizări

    Nu radeți prea repede!
  • Niciodată nu m-ai înfuriat să pierzi în greutate! VREODATĂ! La început veți câștiga greutate, deoarece corpul dvs. ia acest lucru ca un semnal nu există suficientă mâncare și începe să o stocheze. Atunci vei fi amețit, iritabil și leșin. Veți ajunge în spital. Și de îndată ce începeți să mâncați în mod normal din nou, veți recâștiga toată greutatea pe care ați pierdut-o. Dacă nu sunteți mulțumit de greutatea dvs., discutați cu medicul dumneavoastră și veniți cu un plan sănătos și sigur de a pierde în greutate.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Periuță de dinți / pastă
    • Șampon / balsam
    • Spălarea și loțiunea facială
    • Crema de ras
    • Razor
    • Mancare sanatoasa
    • Îmbrăcăminte curată
    • Exercițiu haine
    • Deodorant
    • Floss
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar