Cum se determină cauza roșii articulară

Roșeața comună poate indica o varietate de condiții, dar există pași pe care îi puteți lua pentru a determina cauza simptomelor. Dacă puteți exclude un prejudiciu recent, simptomele dvs. ar putea fi cauzate de o condiție subiacentă, cum ar fi a formă de artrită sau o tulburare autoimună. Deși există câteva diferențe evidente între simptomele diferitelor condiții comune, trebuie să vă consultați medicul și un reumatolog pentru a face un diagnostic precis.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea cauzelor acute
  1. Imagine intitulată Evaluați antebrațul Tendinită Pasul 1
1. Determinați dacă vătămarea este sau nu acută. Dacă ați experimentat un prejudiciu comun, puteți experimenta umflături și roșeață în zonă. Tratați o vătămare locală cu odihnă, gheață, elevație și compresie. Dacă observați în roșeață la o articulație recent rănită, puteți să gestionați cu ușurință problema la domiciliu. Tratați roșeața, umflarea și durerea asociată cu leziuni minore folosind metoda de orez: odihniți articulația, gheața zonei, aplicați compresia prin împachetarea și păstrarea zonei afectate ridicată deasupra nivelului inimii.
  • A se vedea un medic dacă întâmpinați dureri severe, nu puteți muta articulația deloc sau nu poate suporta o greutate pe o gleznă sau o articulație genunchiului.
  • O fractură poate provoca, de asemenea, umflături și roșeață în jurul articulațiilor locale.
  • Imaginea intitulată crește celulele albe din sânge Pasul 2
    2. Vedeți un medic imediat dacă luați un diluant de sânge. Înroșirea articulațiilor după o vătămare locală mai gravă, cum ar fi o fractură sau ligament sfâșiat, poate indica osteoartrita sau sângerarea în spațiile comune. Alte simptome includ umflarea, caldura, rigiditatea și vânătăi. Ar trebui să vedeți un medic dacă aveți roșeață însoțită de umflarea severă, mai ales dacă luați un sânge diluant.
  • Diluanti de sânge, Ca și Warfarin, face mai dificil ca corpul tău să oprească sângerarea după o vătămare.
  • Imaginea intitulată Scapă de un crampe de coapsă Pasul 12
    3. Ia în considerare orice condiții subiacente, cum ar fi osteoartrita. Roșeață care afectează una sau mai multe articulații poate fi asociată cu o serie de condiții subiacente, cum ar fi osteoartrita, diabetul sau o boală inflamatorie sistemică. Dacă puteți exclude un prejudiciu acut, consultați un profesionist medical și discutați condițiile dvs. preexistente.
  • Incidența osteoartritei crește odată cu vârsta și poate prezenta la acei indivizi care sunt activi, dar au întâmpinat un prejudiciu în trecut.De asemenea, se poate dezvolta de la uzura normală ca și vârstele.În osteoartrită, durerea este mai rea cu activitatea și se îmbunătățește cu odihnă.Osteoartrita poate fi gestionată pe termen lung, dar sunt comune flare-up-uri ocazionale.
  • Acestea pot oferi, de asemenea, o varietate de teste pentru a diagnostica cu acuratețe cauza înroșirii articulațiilor și vă referiți la un specialist.
  • Imagine intitulată Heal Runner
    4. Identificați o posibilă boală autoimună, cum ar fi artrita reumatoidă. Bolile autoimune pot provoca, de asemenea, roșeață articulară. De exemplu, unul din cinci pacienți cu psoriazis experimentează artrita psoriazică, ceea ce rezultă atunci când sistemul imunitar atacă țesutul comun. Durerea de obicei însoțește roșeața și umflarea, iar una sau mai multe articulații pot fi afectate.
  • Alte tulburări autoimune includ lupus și artrita reumatoidă (RA), care pot provoca simptome în una sau mai multe articulații.
  • Guta este, de asemenea, comună printre cei cu RA și poate provoca umflarea în continuare a articulațiilor.
  • Imagine intitulată Heal Runner
    5. Determină dacă roșeața comună se datorează infecției. Infecțiile virale și bacteriene pot provoca artrită septică, care necesită un tratament medical prompt. Durerea bruscă, severă și febra însoțesc în mod obișnuit roșeața și umflarea. De obicei, este afectată doar o singură articulație.
  • Metoda 2 din 3:
    Tipuri distinctive de artrită
    1. Imagine intitulată Evitați daunele articulare ca un tânăr atlet Pasul 10
    1. Determinați câte articulații sunt afectate. Identificarea în cazul în care observați în roșeață vă poate ajuta să determinați cea mai probabilă cauză. Unele forme de artrită afectează mai frecvent mai multe articulații, în timp ce altele încep adesea într-o singură articulație.
    • De exemplu, în timp ce poate afecta orice articulație, guta se dezvoltă de obicei mai întâi în degetul mare. Înroșirea, umflarea și durerea bruscă, severă sunt simptome ale acestei forme de artrită, care este cauzată de acumularea cristalelor de acid uric.
    • Roșeața simetrică, cu sau fără durere, umflături sau rigiditate, este cel mai adesea văzut în RA. Simetric înseamnă că simptomele afectează ambele părți ale corpului, cum ar fi experimentarea roșeață și durere în ambele încheieturi.
  • Imaginea intitulată Faceți o șansă Pasul 5
    2. Luați în considerare vârsta dvs. și modul în care utilizați articulațiile afectate sau articulațiile. Osteoartrita (OA) este de obicei din cauza uzurii sau a lacrimilor în timp, leziuni sau ambele. Acesta afectează cel mai frecvent partea inferioară a spatelui, șoldurilor, genunchilor și picioarelor și, de obicei, implică rigiditate articulară.
  • Dacă aveți roșeață și rigiditate într-o articulație pe care ați rănit-o recent sau ați folosit mult în timp, ați putea experimenta OA. Simptomele sunt de obicei intermitente, sau pornite și apar treptat sau după utilizarea articulației.
  • Alte forme de artrită nu sunt direct legate de utilizarea sau rănirea în comun și pot apărea spontan la orice vârstă.
  • Imaginea intitulată împiedică genunchii răniți în timpul antrenamentului dvs. Pasul 10
    3. Determinați cât de brusc au apărut simptomele. Simptomele diferitelor condiții comune se dezvoltă la diferite rate. Roșeață bruscă și durerea care este atât de severă, articulația nu poate fi mișcată sunt mai des asociate cu artrita septică legată de gută sau infecție.
  • Roșeață, căldură sau rigiditate dimineața care durează cel puțin 30 de minute, dar dispare cu activitate poate indica RA.
  • Roșeață și rigiditate care apar după utilizarea articulației sau dimineața timp de mai puțin de 30 de minute și se înrăutățește cu activitatea sunt de obicei asociate cu OA.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 23
    4. A se vedea un medic prompt dacă aveți febră sau frisoane. Înroșirea și durerea într-o singură articulație însoțită de febră sunt simptome ale artritei septice legate de infecție. Deși mai puțin comune, frisoanele pot deseori să însoțească febra. Ar trebui să vizitați un medic prompt dacă elaborați aceste simptome, deoarece întârzierea ar putea duce la deteriorarea articulară permanentă sau să permită ca infecția să se răspândească în alte părți ale corpului.
  • Tratamentul va depinde de rezultatele culturilor de sânge și de fluiduri articulare. Artrita septică se datorează în mod obișnuit infecțiilor bacteriene, cum ar fi stafilococul, care sunt tratate cu antibiotice.
  • Metoda 3 din 3:
    Consultanță profesioniști din domeniul medical
    1. Imaginea intitulată este mai introvertit dacă tu
    1. Urmăriți simptomele. Înțelegerea istoricului medical și cum și când apar simptomele dvs. vor ajuta medicul sau reumatologul dvs. să facă un diagnostic precis. Notă Când ați observat mai întâi roșeața articulară, orice alte simptome însoțitoare și dacă simptomele sunt constante sau intermitente.
    • Rețineți ce face mai bine simptomele și ceea ce îi face mai rău.
    • De asemenea, trebuie să raportați orice medicamente, cum ar fi antiinflamatorii, pe care le luați pentru a vă gestiona simptomele. Lăsați-vă medicul să știe cât de eficient orice medicamente vă ușurează simptomele.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățiți nivelul de energie în ultima dată de după-amiaza 15
    2. Vedeți medicul dvs. de îngrijire primară. Cel mai bine este să faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă aveți roșeață persistentă cu sau fără durere, rigiditate sau alte simptome. Deși există modalități de a distinge diferitele condiții comune, numai testele medicale pot face un diagnostic precis.
  • Va trebui să vedeți imediat un medic dacă suspectați artrita septică sau dacă luați un diluant de sânge.
  • Imagine intitulată Alegeți o agenție de recrutare Pasul 8
    3. Obțineți o trimitere la un specialist. Majoritatea medicilor de îngrijire primară nu au cunoștințele și experiența specializată necesară pentru a diagnostica condițiile artritice cu certitudine. Deoarece diferite probleme comune au simptome suprapuse, este mai bine să aveți medicul principal să ofere un examen inițial și, dacă este cazul, o cultură. Acestea ar trebui să vă facă trimitere la un reumatolog, mai ales dacă problema nu este legată de o infecție sau de vătămare locală.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea hiperinflației pulmonare Pasul 6
    4. Obțineți o radiografie, ultrasunete sau RMN. Veți raporta mai întâi simptomele către medicul dumneavoastră sau specialistului, atunci vor efectua o examinare fizică și vor testa gama de mișcare a comunității. În funcție de constatările lor, probabil vor comanda tehnici de imagistică, cum ar fi o raze X, ultrasunete sau RMN.
  • Tehnicile de imagistică vor contribui la distincția între formele de inflamație comună. De exemplu, un ultrasunete poate detecta cristalele urate legate de guta într-o articulație.
  • Imagine intitulată tratează durerea superioară a spatelui Pasul 8
    5. Obțineți o aspirație și o cultură comună. Aspirația comună implică desenarea fluidului dintr-o articulație pentru examinare și cultură. Este utilă pentru a distinge între cazurile de gută și artrita septică, astfel încât medicul sau specialistul dvs. ar putea ordona procedura dacă suspectează oricare dintre aceste condiții.
  • Culturile de sânge și articulații pot identifica o infecție bacteriană sau fungică care a provocat artrită septică.
  • Examinarea fluidului comun pentru cristalele urate poate diagnostica guta.
  • Imaginea intitulată Faceți o simplă compresă fierbinte pentru durerile musculare Pasul 7
    6. Discutați despre cum să gestionați RA sau OA. Diagnosticul dvs. va determina cele mai bune opțiuni de tratament sau de gestionare. Cele mai bune modalități de a gestiona multe cazuri de OA și RA sunt odihnă, consumând o dietă bogată în calciu, aplicând căldură sau rece în intervale de 20 de minute și preluând contra anti-inflamatorii.
  • La început, ar trebui să încercați să aplicați atât pachete de căldură cât și gheață la momente diferite. Vedeți care funcționează mai bine pentru dvs., apoi lipiți de oricare asumă.
  • Înfășurarea zonei ar putea reduce, de asemenea, roșeața și inflamația.
  • Medicul sau specialistul dvs. ar putea sugera corticosteroizi și amelioratori de durere topică. În cazurile de deteriorare sau deteriorări articulare severe, acestea ar putea recomanda înlocuirea articulațiilor.
  • Imaginea intitulată Faceți o simplă compresă fierbinte pentru durerile musculare Pasul 8
    7. Tratați sau gestionați alte cauze ale inflamației comune. Anti-inflamatorii și amelioratoarele de durere sunt folosite Gestionați guta. În plus, medicamentele care îmbunătățesc îndepărtarea acidului uric pot ajuta la prevenirea flarelor de gute.
  • Antibioticele sunt utilizate pentru a trata artrita septică legată de infecții.
  • În plus față de corticosteroizi și antiinflamatori, medicamentele specializate sunt utilizate pentru a gestiona artrita psoriazică.
  • Imagine intitulată Întrebări de interviu Pasul 19
    8. Contactați asigurătorul pentru a evita surpriza costurile medicale. Apelați asigurătorul dvs. înainte de a fi supuși testelor de laborator sau a tehnicilor de imagistică pentru a vă asigura că toate procedurile sunt acoperite. Întrebați-i dacă reumatologul dvs. este în rețea sau cereți-le să se adreseze una în rețeaua dvs., pentru a asigura acoperirea unei îngrijiri de specialitate.
  • Întrebați asigurătorul dvs. ", medicul meu a recomandat o aspirație și radiografie. Planul meu acoperă aceste proceduri? Am nevoie de aprobarea prealabilă din partea asigurătorului meu pentru ca aceste proceduri să fie acoperite?"
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar