Cum de a tăia carnea de vită

O friptură excelentă se bazează pe câteva lucruri care merg direct în procesul de gătit. Condimente adecvate, gătit și timp de odihnă toți factorii în rezultatul final. În schimb, tăierea cărnii de vită este uneori văzută ca o gândire ulterioară, dar afectează mai mult decât aspectul. Tăierea în mod corespunzător de carne de vită face diferența între o tăietură dură și o felie de perfecțiune delicată. Cunoașterea trucurilor din spatele ei vă va asigura că veți obține cele mai multe din fiecare friptură.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți carnea de vită pentru tăiere
  1. Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 1
1. Achiziționați o tăietură de carne de vită. Carnea de vită poate fi achiziționată la un magazin de măcelări sau la magazinul de produse alimentare. Din motive de învățare a tăierii adecvate, ar trebui să cumpărați o tăietură cu mușchi vizibili sau "cereale". Carnea de vită pe care o utilizați ar trebui să depindă de masa pe care o pregătiți.
  • "Cereale" se referă la direcția celor mai mari fibre musculare pe o tăietură de carne. Nu este atât de important în timp ce gătiți, dar este un lucru crucial de luat în considerare când ați tăiat carnea de vită.
  • Cu cât boabele mai mici de pe carne de vită, cu atât este mai puțin important unghiul feliei. Tăieturile cum ar fi Filet Mignon sau New York Strip au un mușchi mai moale după definiție, astfel încât felierea acestor tipuri de carne poate fi un pic mai ușor și mai iertător. Dacă întâmpinați dificultăți în a învăța să slăbiți carnea de vită, aceste tăieturi sunt potrivite pentru dvs.
  • Imagine intitulată tăiat carne de vită 2
    2. Spălați-vă bine mâinile în pregătirea pentru gătit. Spălarea mâinilor este o parte vitală a pregătirii gătitului. Spălați-vă mâinile cu un săpun dezinfectant și le strângeți în apă timp de cel puțin 30 de secunde. Acest lucru vă va asigura că nu aduceți germeni pe alimentele cu care lucrați.
  • Dacă manipulați carne neplăcută în orice moment, asigurați-vă că vă spălați din nou mâinile.
  • Imagine intitulată tăiat carne de vită 3
    3
    Gatiti carnea la placarea ta. Iubitorii de fripturi au preferințele lor atunci când vine vorba de gradul de gătit. Variind de la rare (roz în mijloc) la bine făcut (complet gătit), nivelul de gătit are un efect major asupra gustului și a texturii. Puteți găti carnea de vită înainte sau după ce a fost tăiată.
  • Diferite grade de gătit, cum ar fi rare, mediu, mediu, mediu și bine făcut pot afecta și sensibilitatea cărnii. În general, cu cât gătiți mai mult carnea, cu atât este mai puțin delicată. Cei mai mulți iubitori de fripturi preferă mediul rar, deoarece oferă un echilibru optim.
  • Imagine cu titlul de vită tăiată Pasul 4
    4. Permiteți carnea de vită să se odihnească. Așezați friptura în lateral și lăsați-o să se odihnească timp de cel puțin 3 până la 5 minute după ce este gătit la preferințele dvs. Acest lucru permite sucurilor să redistribuie în interiorul fripturii, ceea ce relaxează mușchiul. Friptura de feliere prematur permite aceste sucuri să scape.
  • Timpul de odihnă ar trebui să varieze pe baza tăierii și mărimii cărnii de vită. O friptură, de exemplu, ar trebui să fie lăsată să se odihnească timp de 10 minute, în timp ce fripturile ar trebui să fie date 5 să se stabilească.
  • În general, 1 minut de timp de odihnă pe 100g de carne este o regulă bună dacă nu sunteți sigur cât de mult timp să lăsați carnea de vită.
  • Partea 2 din 3:
    Tăierea cărnii de vită
    1. Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 5
    1. Identificați cerealele. "cereale" a unei tăieturi de carne de vită se referă la direcția fibrelor majore majore. De obicei, puteți vedea direcția vizibil pe carne de vită, deși mai puțin tăieturi de joc (cum ar fi Filet Mignon) fac mai puțin clară. Este important să știți unde este cerealele înainte de a tăia, deoarece veți dori să tăiați mușchiul. Veți mări senzația de tăiere prin îndepărtarea fibrelor.
    • Anumite rețete ar putea primi de fapt o anumită rugozitate în carne, atâta timp cât tăieturile de carne sunt de dimensiuni de mușcătură. Dacă este cazul, nu ezitați să reduceți cu Cerealele.
    • Nu confunda mărcile cu grill cu cerealele. Grill semne sunt liniile de gătit care arată unde friptura a fost plasată pe grătar. Bucățile de bucătărie pot fi uneori confunda mărcile de grătar ca linii de cereale.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 6
    2. Așezați carnea pe o placă de tăiere. Din motive de tracțiune, siguranță și protejare a blaturii dvs., este recomandat să vă puneți carnea pe o placă de tăiere înainte de a face ceva. Acest lucru va minimiza riscul de a fi rătăciți în timp ce lucrați la el.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 7
    3. Tăiați mușchiul de suprafață. Mușchiul într-o bucată de carne de vită va crește chewiness. Aceasta include țesutul conjunctiv, care este adesea văzut pe exteriorul unei tăieturi de carne. Musculatura (și grăsimea) sunt de obicei vizibil distincte de restul tăierii. Țineți carnea de vită cu o mână și tăiați mușchiul tăind-o înapoi cu un cuțit. Când este tăiat, aruncați-o departe de carne pe care o pregătiți.
  • Nu vă opriți la mușchi dacă pierdeți prea multă carne de vită.
  • Dacă carnea de vită are o mulțime de mușchi în exterior, este o idee bună să o tăiați înainte de a găti.
  • Imagine cu titlul de vită tăiată Pasul 8
    4. Îndepărtați grăsimea. Reduceri diferite poartă diferite graduri de grăsime, iar unele rețete favorizează un pic de grăsime de carne de vită împreună cu friptura. Cu toate acestea, pentru anumite feluri de mâncare (asemănătoare se agită), grăsimea trebuie îndepărtată. În cele din urmă, este vorba de dvs. dacă preferați o tăietură slabă sau marmură. Prea multă grăsime poate reprezenta o problemă de sănătate, dar captează o mulțime de aromă.
  • Acest lucru se poate face înainte de gătit carnea. Dacă faceți acest lucru înainte de gătit, este posibil să obțineți cea mai curată tăiere posibilă.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 9
    5. Marcați tăieturile. Dacă tăiați o bucată de carne mai mare și doriți bucăți relativ egale, este o idee bună să măsurați părțile cu un conducător. Luați un conducător și măsurați bucățile de carne de vită. De acolo, puneți incizii vizibile. Acestea vor fi un marcator de locație pentru tine când faci fiecare dintre tăieturi și vei salva că trebuie să scoți conducătorul pentru fiecare dată.
  • Din nou, este important să vă amintiți că doriți să marcați tăieturile împotriva boabelor din fibrele musculare.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 10
    6. Țineți tăierea în loc cu o furcă de carne. O furcă de carne vă ajută să vă asigurați că bucata de carne de vită nu se va aluneca în timp ce o tăiați. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că tăierea este netedă. Mai important, limitează riscul alunecării cuțitului și provocarea unui prejudiciu.
  • Imagine intitulată tăiat carne de vită 11
    7. Poziționați un cuțit de măcelărie la un unghi lângă punctul de sfârșit al fripturii. Deoarece o tăietură de vită adecvată trebuie să fie netedă, singura lume pe care trebuie să o faceți este să poziționați cuțitul însuși. Îndreptați capătul îndepărtat al cuțitului dvs. pentru capătul îndepărtat al cărnii, ținându-l în jos într-un unghi. Gândiți-vă la cuțit ca o ghilotină sau un tăietor de hârtie. Când începeți să tăiați carnea de vită, veți dori să păstrați cuțitul este exact aceeași poziție.
  • Având un cuțit de măcelărie adecvat face ca procesul de tăiere de carne de vită să fie mult mai neted. Dacă pregătiți în mod regulat carnea în gătit, este o idee bună să investiți într-un set de cuțit de înaltă calitate. Alte ustensile, cum ar fi furcile, nu garantează de obicei aceeași calitate.
  • Imagine cu titlul de vită tăiată Pasul 12
    8. Tăiați carnea de vită folosind o mișcare netedă și descendentă. În mod corespunzător tăierea carnea de vită ar trebui să fie un proces foarte bun. Împingeți cuțitul în jos, rotiți-l înapoi și înapoi încet. Cu condiția ca cuțitul dvs. să fie suficient de ascuțit, nu ar trebui să aveți nevoie de multă forță pentru a face acest lucru. Continuați să lucrați în jos până când felia este tăiată de restul tăierii. Setați carnea de vită și treceți la următorul segment până când ați terminat.
  • Din nou, nu uitați să tăiați de cereale. Acest lucru are un efect important asupra texturii cărnii.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 13
    9. Prezentați carnea de vită cu masa. Estetica în timpul mesei sunt adesea subevaluate, dar au un impact mare asupra modului în care este primită alimentele. Dacă serviți mai multe bucăți de carne pe mâncare, este o idee bună să le serviți împreună. Dacă aduceți carnea de vită pe o platou, poate fi apetisantă pentru a le reasambla în forma tăierii originale. Acest lucru mărește impresia prospețimii.
  • Partea 3 din 3:
    Tăierea cărnii de vită brută
    1. Imagine cu titlul de vită tăiată Pasul 14
    1. Înghețați parțial carnea de vită. Carne de vită brută este dificil de tăiat. Cu toate acestea, puteți atenua o parte din tulpină prin plasarea carnea de vită în congelator. Parțial înghețând carnea de vită până la carne, făcând mai ușor să lucrați. Puneți carnea în congelator timp de 30 de minute până la o oră. Timpul suplimentar pe care l-ai pus în pregătire va face procesul de tăiere atât mai ușor pentru tine.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 15
    2. Îndepărtați grăsimea. Un lucru despre tăierea cărnii de vită, în timp ce sunteți în măsură să tăiați piesele potențial nedorite (cum ar fi mușchiul și grăsimea) fără ca aroma lor să se scufunde în restul tăierii în timpul procesului de gătit. Glisați cuțitul sub grăsimea de suprafață și scoateți-l într-o mișcare fără probleme. Aveți grijă să nu mergeți prea adânc cu tăieturile. Obținerea prea agresivă cu tăierea grăsimilor va duce la pierderea de carne bună.
  • Membrana este o peliculă fină peste părți ale unor tăieturi și poate fi decojită cu mâinile.
  • Ia în considerare lăsând o parte din grăsimi pe tăietura ta. Chiar dacă doriți să păstrați carnea de vită, un pic de grăsime vă va păstra tăietura de carne de vită.
  • Imagine intitulată 1357526 16
    3. Aveți grijă deosebită pentru a vă face tăieturile consecvente. Dacă nu ați gătit încă carnea de vită, este cu atât mai importantă să vă faceți tăieturile coerente. Dacă tăiați bucăți de diferite dimensiuni, vor găti la rate diferite. Acest lucru va risca riscul de a face distincție (sau de suprasolicitare!) părți ale cărnii de vită.
  • Ajută la marcarea tăieturilor în prealabil. Deoarece dimensiunea consistentă este atât de importantă cu tăierea pre-gătită, trebuie să obțineți măsurătorile înainte de a seta un cuțit la carnea de vită.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 16
    4. Tăiat în lovituri lente și netede. Setarea cărnii de vită pe o placă de tăiere, tăiați într-o mișcare netedă, descendentă, mult ca și cum ați fi tăiat carnea de vită gătită. Deși carnea de vită brută este, în general, mai greu de tăiat, pre-înghețarea îl ajută parțial să ușureze unele dintre dificultate.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 17
    5. Gătiți carnea de vită cât mai curând posibil. Dacă intenționați să tăiați carnea de vită înainte de gătit, tăiați-o numai dacă intenționați să gătiți imediat după. Felicarea în avans va crește oxidarea și va face gustul de carne.
  • Imagine cu titlu de vită tăiată Pasul 18
    6. Spălați-vă în mod viguros mâinile după tăiere. Carnea brută poartă o mulțime de bacterii cu ea. Ori de câte ori manipulați carnea brută, este recomandat să vă spălați mâinile după aceea după aceea. Împărțiți-vă mâinile cu săpun anti-bacterian sub apă fierbinte timp de cel puțin 30 de secunde. Uscați-vă mâinile cu un prosop după aceea.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Diferitele tăieturi de carne de vită vor avea dimensiuni diferite de cereale. De regulă, cu atât este mai greu mușchiul să lucreze în animal, de exemplu, un umăr, cu atât este mai semnificativă cerealele. Cu cât este mai mare cerealele, cu atât mai important unghiul la care ați tăiat devine. Experimentați cu multe stiluri diferite de carne de vită în timp ce stăpâniți tehnica de tăiere.

    Avertizări

    Asigurați-vă că carnea de vită este bine gătită înainte de a le servi.
  • Fii atent ori de câte ori folosești un cuțit. Țineți cealaltă mână departe de direcție cuțitul tăie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar