Cum să beți vin roșu cu alimente

Vinul roșu a fost o băutură populară de masă de secole, dar cu atât de multe soiuri, alegerea vinului drept poate părea provocatoare sau copleșitoare. Din fericire, recunoscând profilurile de aromă de bază ale diferitelor tipuri de vin roșu, puteți asocia vinul drept cu alimentele potrivite pentru o experiență de luat masa și mai plăcută. Există, de asemenea, câteva trucuri și strategii pe care le puteți utiliza pentru a ajuta la îmbunătățirea aromei vinului roșu chiar mai departe.

Pași

Metoda 1 din 2:
Împerecherea vinului cu alimente
  1. Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 1
1. Alegeți un Bordeaux roșu bogat pentru vase mai grele, grase. Vinuri roșii bogate, cu caractere aldine, cum ar fi Red Bordeaux merg bine cu mâncăruri consistente, cum ar fi tocană de carne de vită, un cheeseburger de bacon sau paste cu un sos de carne. Arome puternice corespund bine împreună, iar vinul roșu poate chiar ajuta să ajute la digestia alimentelor grase.
  • Un shiraz uscat sau un amestec de la Cabernet Sauvignon ar asocia, de asemenea, bine cu un fel de mâncare bogată și consistentă.

Știați? Studiile arată că consumul de vin roșu poate promova creșterea probioticelor sănătoase, care ajută la digestie și îmbunătățește sănătatea generală a intestinului.

  • Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 2
    2. Du-te cu un franc de cabernet sau xinomavro pentru alimente picante. Feluri de mâncare bine condimentate, cum ar fi mâncarea mexicană sau thailandeză, sunt cele mai bine servite cu un pahar de vin roșu acid. Aciditatea din vin va echilibra căldura și va spăla arome puternice pentru a curăța palatul.
  • Un zinfandel roșu ar funcționa, de asemenea, bine pentru a echilibra căldura alimentelor picante.
  • Un vin roșu ușor ar asocia, de asemenea, bine cu niște pui picant sau chiar o supă picantă.
  • Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 3
    3. Puneți Barbera împreună cu un vas pe bază de roșii. Barbera este un vin vechi din Italia, care merge foarte bine cu mâncăruri pe bază de roșii, cum ar fi pastele sau lasagna cu un sos roșu sau chiar o pizza gustoasă. De asemenea, merge bine cu mâncărurile clasice italiene nordice, cum ar fi polenta și risotto.
  • Aromele echilibrate ale lui Barbera nu sunt învingătoare, astfel încât acestea nu concurează cu nici aromele îndrăznețe sau subtile ale mâncărurilor italiene.
  • Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 4
    4. Potriviți un Cabernet Sauvignon sau Malbec cu carne roșie suculentă. O friptură bine gătită ca un Ribeye, Sirloin sau Fixt Mignon este cel mai bine asociat cu un vin profund, bogat ca un Cabernet Sauvignon sau un pahar de Malbec, care va spori bogăția cărnii consistente. Notele bogate și aromatice ale acestor roșii merg, de asemenea, bine cu alte feluri savuroase, cum ar fi Mielul, Venison, sau chiar capră.
  • Cabernet Sauvignon vine într-o varietate de amestecuri, dar este întotdeauna bogat în aromă.
  • Dacă aveți legume la grătar ca un curs principal sau ca un fel de mâncare laterală la carnea roșie, o Syrah frumos, plin de corp ar adăuga un strat suplimentar de adâncime la masă.
  • Imagine intitulată Bea vin roșu cu pasul alimentar 5
    5. Alegeți un Pinot Noir pentru plăci de brânză și mâncăruri cu arome de pământ. Pinot Noir este un vin roșu închis, cu un echilibru magic între corpul luminos și arome bogate, savuroase, făcându-l un partener perfect pentru feluri de mâncare cu ingrediente de pământ, cum ar fi ciuperci sau trufe. Nu va depăși arome delicate, ci va adăuga un alt strat de adâncime și bogăție la masă. De asemenea, aduce aromele Umami ale unei varietăți de brânzeturi, făcându-l o alegere excelentă pentru a se împerechea cu un brânză.
  • Pinot Noir oferă, de asemenea, note de fructe ușoare și un finisaj neted, făcându-l ideal pentru plăci de brânză.
  • Aromele de pământ ale multor feluri vegetariene sunt, de asemenea, bine servite de un Pinot Noir.
  • Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 6
    6. Selectați Merlot pentru carne de brichetă, cum ar fi curcanul sau puiul. Merlot este un vin roșu cu o culoare închisă, dar un corp ușor și o aromă, deci nu va cântări sau învinge mâncăruri cu proteine ​​mai ușoare, cum ar fi puiul, curcanul și chiar peștele. Dacă mâncarea principală nu este carne roșie, Merlot este un vin mare pentru a însoți masa.
  • Merlot ar merge minunat cu o Ziua Recunostintei clasice sau de vacanță Turcia.
  • Din cauza corpului său de lumină, Merlot este, de obicei, o alegere de vinuri sigure pentru majoritatea meselor.
  • Metoda 2 din 2:
    Îmbunătățirea aromei vinului roșu
    1. Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 7
    1. Utilizați un pahar de vin cu un castron mare, rotunjit și o tulpină. Vinul roșu are nevoie de o mulțime de spațiu pentru a respira și deschide, deci alegeți un pahar cu un castron mare care este rotunjit, astfel încât să puteți învârti vinul din interiorul ei. Du-te cu un pahar care are o tulpină, astfel încât să-l poți ține fără căldură de la încălzirea mâinii, care poate face gust mai amar.
    • Deși vinul roșu nu este menit să fie răcit, dacă este mai cald decât temperatura camerei, poate afecta aroma vinului.
  • Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 8
    2. Umpleți-vă paharul aproximativ 1/2 din calea plină. Se toarnă mai puțin de jumătate dintr-un pahar de vin roșu ori de câte ori îl serviți astfel încât spațiul suplimentar din interiorul paharului va ajuta vinul să respire și să vă ușureze să micșoreze aromatica subtilă eliberată de vin. Turnând mai puțin de jumătate de sticlă, de asemenea, facilitează învârtirea vinului.
  • Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 9
    3. Sniff și sporește vinul din jurul paharului tău pentru a lua în aromatică. Aromaticele eliberate de vin sunt o parte integrantă a bogăției vinului, și sniffingul de sticlă pentru a le lua în va spori experiența dvs. de băut de vin. Pentru a ajuta vinul să-și elibereze aromatica, se rotește ușor în jurul paharului înainte de a mirosi și ia o gură.
  • Swirling vinul crește oxigenul prezent în el, care deschide aromele și ajută la eliberarea aromelor.
  • Țineți întotdeauna paharul de vin de tulpina, nu castronul. Ținând castronul de sticlă de vin poate încălzi de fapt vinul și o face mai puțin plăcută.
  • Bacsis: Încercați să identificați aromele subtile din vin. Luați un sniff bun pentru a obține mirosul, apoi luați un mic Sip pentru a lua în arome. Nu trebuie să fii un sommelier instruit care să te distrezi de a ieși note de fructe, sau poate stejar de la butoi Vinul era în vârstă.

  • Imagine intitulată de băut vin roșu cu pasul alimentar 10
    4. Evitați să beți mai mult de 3 pahare în timpul unei mese. Întotdeauna beți vinul cu moderatie, astfel încât să fiți mai bine capabili să ridicați aromele și aromele subtile, așa că puteți ajunge acasă în siguranță. Chiar și cu o masă, încercați să nu beți mai mult de 3 pahare de vin, astfel încât să puteți evita consumul excesiv.
  • Ei bine, consumul de vin roșu în mod moderat a fost legat de multe beneficii pentru sănătate, consumul greu poate duce la probleme medicale grave, cum ar fi boala cardiovasculară.
  • Dacă intenționați să beți vin la masă, aveți întotdeauna un driver desemnat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți îndoieli, un Merlot este, în general, o alegere sigură a vinului roșu pentru multe mese.
  • Dacă serviți vin la o petrecere sau un eveniment mare, mergeți cu cupe de plastic ieftine în loc de stemware scump.
  • Vinul roșu ar trebui să fie servit ideal la 52-56 ° F (11-13 ° C).
  • Avertizări

    Beți în mod responsabil și evitați conducerea dacă ați băut vin roșu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar