Cum să dobândiți gustul pentru vin

VIDEO

Unii dintre noi sunt încântați de ideea de a merge pe turnee de vin sau de a bea un pahar de vin în ocazii speciale, dar nu pot ajuta decât să fie dezactivat de gustul puternic. Din fericire, dobândirea unui gust pentru vin este mai ușoară decât credeți. Este în mare parte o chestiune de a lăsa gustul dvs. de gust să se obișnuiască cu arome care caracterizează vinul. La urma urmei, există atât de multe soiuri diferite, există ceva acolo pentru toată lumea!

Pași

Metoda 1 din 3:
Degustarea vinului corect
  1. Imaginea intitulată Achiziționați gustul pentru vinul 1
1. Se toarnă un pahar de vin și lăsați-l să stea timp de 5 până la 30 de minute. Vinul nou deschis trebuie să fie expus la aer, astfel încât să o oxideze și să producă o băutură mai dulce și plăcută. Bea vinul de îndată ce sticla este deschisă, poate da vinului un corp subțire, mai degrabă decât un gust mai plin.
Expert răspuns
Q

Când a fost întrebat cum cineva ar trebui să guste vinul...

Samuel Bogue

Samuel Bogue

Sommeliersamuel Bogue este directorul vinului Grupului de restaurante NE TIMEAS din San Francisco, California. El și-a câștigat certificarea Sommelier în 2013, este un Zagat "30 sub 30 de ani" Câștigătorul premiului și este un consultant de vin pentru restaurantele de top din zona San Francisco Bay.
Samuel Bogue
CONSULTANȚĂ DE SPECIALITATE

...Sam Bogue, un sommelier, spune: "Începeți prin a privi vinul. Acordați atenție culorii și dacă este transparentă sau opacă. Apoi, îmi place să miroasă vinul, apoi se învârte în sticlă, apoi miroase din nou. Cred că ai un pic de aromă diferită înainte de a-ți aera vinul. Încercați să vă gândiți la ceea ce fructe, condimente sau ierburi mirosul vă amintește de."

  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul de vin 2
    2. Utilizați o sticlă de vin adecvată. Sticla de vin clasică captează aromele vinului, astfel încât să puteți mirosi mai precis. Unii de vinuri de vin și-au pus nasul în geam pentru a capta toate mirosurile. Puteți experimenta mirosuri care seamănă cu fructele tăiate, ierburile tocate sau chiar ceaiul fierbinte.
  • Imaginea intitulată achiziționează gustul pentru vinul 3
    3. Se învârte vinul din sticlă. Observați modul în care vinul se lipeste de partea laterală a geamului sau dacă se prăbușește rapid. În plus, uitați-vă la culoarea vinului. Experții pot spune cum un vin va gusta doar prin a privi la ea. Deocamdată, doriți să acordați atenție modul în care vinul se comportă în comparație cu modul în care are gust.
  • Când un vin are "picioare", înseamnă că se lipeste de partea laterală a geamului și conține o mulțime de suc de fructe.
  • Cei mai întunecați și mai adânc culoarea unui vin, cu cel mai îndrăzneț gustul ar trebui să fie.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul de vin 4
    4. Face o gură de vin. Asigurați-vă că curge peste vârful limbii, ambele părți, dedesubt și în spatele gurii. După ce a observat gusturile, fie înghițiți sau scuipă vinul, apoi respirați prin gura desenând aerul peste toate acele părți ale limbii din nou. Acest lucru va determina schimbarea gusturilor din vin, uneori destul de brusc și brusc.
  • Notele de degustare sunt aromele individuale pe care le puteți alege din experiența generală a unui anumit vin.
  • La început, s-ar putea să nu fiți capabili să alegeți aromele cum ar fi ciocolata sau stejarul, dar practica vă va instrui gustul pentru a recunoaște gusturile neobișnuite.
  • Puteți înșela prin privirea la eticheta sticlei sau întrebându-i pe altcineva ce gustă până când puteți începe să luați notele specifice pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată Achiziționați gustul pentru pasul 5
    5. Dezvoltați-vă palatul. Urmăriți ce gustați în anumite vinuri și ceea ce vă place și nu vă place. Notați impresiile fiecărui vin. În acest fel, puteți să vă întoarceți și să vă trimiteți degustări anterioare și să căutați modele în preferințele dvs.
  • Vinurile au patru componente de bază: gust, taninuri, alcool și aciditate. Fiecare dintre aceste componente variază în intensitate în diferite vinuri și va afecta dacă vă place un anumit vin sau nu.
  • Pe măsură ce continuați să încercați diferite vinuri, puteți găsi că vinurile roșii uscate nu sunt preferate, dar vă bucurați de un soi de vin alb uscat și tart.
  • Metoda 2 din 3:
    Încercând diferite soiuri
    1. Imaginea intitulată dobândește gustul pentru vinul 6
    1. Încercați diferite tipuri de vin. S-ar putea să vă gândiți că nu vă place vinul, deoarece cele pe care le-ați încercat nu sunt compatibile cu preferințele dvs. Dar, expunându-vă la o mare varietate de vinuri, veți crește probabilitatea că veți găsi cel puțin un fel de care vă bucurați cu adevărat.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul de vin 7
    2. Lucrurile înguste în jos începând cu un tip de vin. Nu fi copleșită de cantitatea de vinuri disponibile. Cea mai ușoară modalitate de a le rupe este în categorii albe și roșii. De acolo, puteți începe să vă testați palatul pe amestecuri, vârste și chiar și podgorii individuale.
  • Vinurile albe mai dulci, cum ar fi viognierul sau Riesling, pot fi mai ușor pentru un novice să aprecieze decât un Sauvignon Blanc foarte uscat sau un Oaky Chardonnay.
  • În mod similar, pentru vinurile roșii, zinfandele cu arome de fructe mai pronunțate pot fi mai accesibile decât vinurile de uscare, cum ar fi Cabernet sau Pinot Noir.
  • Diferite amestecuri de vin combină caracteristicile strugurilor varietale pentru a crea arome echilibrate și complexe.
  • Există mai mult de vinuri decât roșu sau alb. Blăstiti, vinuri de gheata, vinuri spumante, Madeiras, porturi si sfaturi sunt toate metodele diferite pentru a procesa fructele, sucul sau vinul.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru vinul 8
    3. Experimentați cu vinuri din diferite țări. În funcție de locul în care este provenit un vin, va determina cum miroase și gust. Unele dintre cele mai populare și accesibile vinuri provin din Franța, Italia, Spania, Argentina și Statele Unite.
  • Țările diferite vor varia în funcție de tipurile de sol, precum și în metodele de producție. Aceasta creează o întreagă lume a opțiunilor de a încerca.
  • În general, vinurile noi din lume din California și America de Sud au arome mai pronunțate de fructe și sunt mai puțin uscate decât vinurile din Franța sau Italia.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul de vin 9
    4. Comparați vinurile vechi și vinurile noi. Vârsta unui vin va determina, de asemenea, nuanțele sale de gust și aromă. Încercați atât vinurile tinere cât și vechi, și, dacă este posibil, cumpărați un lot de același vin și beți unul din fiecare an pentru a experimenta modificările subtile, un vin trece prin schimbarea în timp.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul 10
    5. Amestecați vinul cu alte ingrediente. Snobii de vin își întorc nasul la ideea de a amesteca vinul cu alte lucruri, dar vinul pe gheață, amestecat cu sucuri de fructe, amestecate cu lichioruri sau lichioruri sau alte lucruri rezultă adesea în băuturi mari de degustare.
  • Adăugați gheață, mai ales cu vinuri mai grele, mai dulci sau foarte bogate. Răceala gheaței ușor muguri de gust, relaxând puterea (și calitățile astringente) ale unor vinuri, în special roșii.
  • Metoda 3 din 3:
    Explorarea vinului cu alții
    1. Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul vinului 11
    1. Du-te la o degustare de vin. Cea mai bună modalitate de a afla mai multe este de a participa la degustări de vin cu prietenii la magazinele locale de vinuri, baruri sau chiar galerii de artă. Avantajul de a merge la o degustare a vinului este că puteți încerca mai multe tipuri de vinuri fără să vă angajați să cumpărați o sticlă pe care nu vă puteți bucura.
    • Unele degustări de vin au băuturi răcoritoare pentru curățarea palatului între vinuri, precum și găleți pentru scuipa vinului, astfel încât să nu beți accidental echivalentul unei sticle întregi.
    • Nu profitați de gazda dvs. Scopul este de a gusta vinuri noi, nu se beat.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul de vin 12
    2. Vizitați o podgorie și faceți un tur. Tururile de vin sunt populare în întreaga lume și sunt o modalitate excelentă de a învăța despre procesul de a face vin și toate detaliile care intră într-un pahar simplu.
  • Vino pregătit să meargă la baza podgorii și să-ți amintești să rămâi hidratat.
  • Examinați taxele și prețurile. Uneori, dacă cumpărați o sticlă în timpul turului, unele dintre costurile pot fi renunțate.
  • Merge cu un grup. Poate fi mai distractiv și poate fi mai ieftin.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul de vin 13
    3. Pereche diferite vinuri cu alimente diferite la mese. De multe ori o revizuire sau eticheta sticlei de vin va recomanda diferite brânzeturi sau carne de a consuma cu vinul pe care îl bei. Mâncarea și gătitul este pur și simplu echilibrarea aspectelor de grăsimi, acizi, sare și gusturi dulci. Wine perechile sunt o scuză excelentă pentru a face o masă centrată în jurul unui anumit vin roșu și friptură și invită-ți prietenii să-l încerce.
  • Unele vinuri sunt cel mai bine asociate cu alimentele din aceeași regiune. De exemplu, un vin din nordul Italiei poate fi cel mai bun cu o brânză de capră dintr-o fermă din regiunile superioare ale Italiei.
  • Perechile sunt utile pentru că nu vă place vinul pentru aciditatea sa, dar dacă știți că mâncați un fruct dulce, ajută la echilibrarea aromelor, vă puteți bucura de ea mai mult.
  • Imaginea intitulată Achiziționați gustul pentru pasul de vin 14
    4. Ascultați cum vorbesc ceilalți despre vin. Nu trebuie să înveți toate lingo-urile pe care experții vinului o folosesc, dar să acorde atenție modului în care vorbesc despre aromele și gusturile unui vin. Doar ascultând, puteți obține o apreciere mai profundă pentru o anumită varietate sau metodă de struguri sau de producție.
  • Prietenii și familia dvs. sunt, de asemenea, manometre bune. Dacă împărțiți gusturi similare, cereți-le o recomandare și de ce preferă un anumit tip.
  • Cel puțin, învățați să pronunți numele diferitelor tipuri de vinuri.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul vinului 15
    5. Beți vinuri în diferite setări și ocazii. Vinul este potrivit pentru tot felul de evenimente și locuri și alte vinuri diferite setări diferite și chiar sezoane ale anului. S-ar putea să găsiți că preferați să beți vin în loc de o bere la evenimente sportive sau să vă bucurați de vin cu desert.
  • Un vin strălucitor sau dulce poate fi cel mai bun pentru o sărbătoare și un roșu închis ar putea fi mai bine o seară la domiciliu cu o carte bună.
  • Unii oameni sunt de acord că vinurile răcite sunt cele mai bune pentru zilele calde de vară și vinurile calde și mullate sunt cele mai bune pentru nopțile lungi în timpul iernii.
  • Imaginea intitulată dobândește gustul pentru pasul de vin 16
    6. Continuați să încercați diferite vinuri. Mugurile dvs. de gust se schimbă tot timpul și puteți găsi că un vin pe care nu îl puteți sta înainte este acum preferatul dvs. Există atât de multe opțiuni diferite pentru vin pe care aproape că nu vă puteți epuiza opțiunile. Deci aveți răbdare și continuați să explorați.
  • Video: Cum să dobândiți gustul pentru vin

    Ceas

    sfaturi

    O modalitate rapidă de a spune când un vin alb nu mai este potrivit pentru consumul este de culoare. Vinul alb ar trebui să aibă o nuanță de aur, aurie. Când culoarea este mai închisă și mai aproape de portocaliu sau maro deschis, nu mai este potrivit pentru băut.
  • Vinul este în mod special susceptibil la oxidare. O sticlă deschisă de vin va strica rapid prin reacția la aer și este cel mai bine consumat în 24 de ore.
  • Viața este prea scurtă pentru a bea vinul pe care nu vă bucurați. Ascultați-vă propriile gusturi atunci când luați o sticlă sau o sticlă.
  • Avertizări

    Unii oameni au o alergie alimentară la vin. Dacă vă aflați că aveți o reacție fizică la vin, nu încercați să obțineți un gust pentru ea, fără a vă consulta mai întâi medicul.
  • Nu beți și nu conduceți sau acționați echipamente mecanice.
  • Băutura cu moderatie, iar femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să bea numai dacă furnizorul lor de sănătate consideră că acesta este sigur. Consumul de alcool, în special în combinație cu orice medicamente, poate prezenta riscuri grave de sănătate.
  • Unii oameni sunt afectați de aciditatea vinului care provoacă sensibilitate în dinți.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Vin
    • Sticlă
    • Decanter (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar