Cum de a alege vin alb pentru gătit

Rețeta pentru felul de mâncare necesită gătit cu vin alb, dar perceperea secțiunii de vin a magazinului dvs. alimentar poate fi copleșitoare. Vinul alb este rezervat pentru gătit, cum ar fi legume, carne albă, fructe de mare și sosuri de cremă, așa că încercați o altă cale dacă bateți niște carne roșie. Cele mai multe rețete vor apela un vin alb uscat, ceea ce înseamnă că are cantități mici de zahăr și nu este de obicei dulce. Poate cel mai important, evita orice "vin de gătit", deoarece acestea sunt mult mai mici în calitate și pot distruge gustul mesei tale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind vinuri albe uscate bogate pentru carne albă, gravuri și sosuri de cremă
  1. Imagine intitulată Alegeți vin alb pentru gătit Pasul 1
1. Utilizați vinuri albe uscate bogate pentru carne albă. Un vin mai gros cu arome mai vizibile este o necesitate pentru gătitul de pui sau orice altă carne albă. Un chardonnay este cel mai popular și ușor de disponibil vin mai gros.
  • Imagine intitulată Alegeți vin alb pentru gătit Pasul 2
    2. Utilizați vinuri albe uscate bogate pentru gravări și sosuri de cremă. Gravii de gătit și sosuri pot necesita un pic mai fină decât pui sau legume. Veți dori să fiți precauți să echilibrați aciditatea vasului. Deoarece gravurile și sosurile sunt mâncăruri pe bază de lichide, va trebui, de asemenea, să monitorizați îndeaproape cât de mult din vin a redus în timpul gătitului. Unele soiuri fiabile din Chardonnay includ:
  • INVABA chardonnay
  • Rădăcină 1 chardonnay
  • Lismore Range Chardonnay
  • Imagine intitulată Alegeți vin alb pentru gătit Pasul 3
    3. Înlocuitorul Sherry în sos și mâncăruri de sos. Sherry este una dintre cele mai versatile vinuri din joc. Poate fi minunat pentru deglazarea unei tigaie și adăugarea unei adâncimi de arome la un sos de cremă sau sos.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind vinuri albe uscate crocante pentru fructe de mare
    1. Imagine intitulată Alegeți vin alb pentru gătit Pasul 4
    1. Utilizați vinuri alb uscate uscate pentru fructe de mare și crustacee. Acestea sunt perfecte pentru adăugarea unei arome ușor fructate sau pământești la mâncărurile dvs. de fructe de mare. O mulțime de vinuri mai acide pot distruge de fapt părțile grase ale peștelui, astfel încât să vă monitorizați aciditatea sau veți risca să extrageți proteina. Pinot Grigio este de obicei cea mai populară versiune a unui vin alb uscat uscat.
  • Imagine intitulată Alegeți vin alb pentru gătit Pasul 5
    2. Utilizați Vinho Verde ca înlocuitor. Dacă nu sunteți în Pinot Grigio, Vinho Verde lucrează excelent în locul lui. Este de obicei o înlocuire destul de eficientă a costurilor. O sticlă de la oricare dintre principalii producători (Gazele, Nobilis sau Blanka) nu ar trebui să vă conducă mai mult de 10 USD la magazinul dvs. local de bacanie.
  • Imagine intitulată Alegeți vin alb pentru gătit Pasul 6
    3. Înlocuiește AssyRtiko pentru o textură cremoasă. Assyritiko a avut un pic de boom în popularitate în ultimii 15 ani. Acest lucru va funcționa excelent atât pentru fructe de mare, cât și pentru crustacee, adăugând o textura ușor cremoasă și unele arome de citrice în vasul dvs. GCW și Sigalas sunt probabil cele mai populare branduri ale unui assyrtiko.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind vinuri albe uscate uscate pentru legume
    1. Imagine intitulată Alegeți vinul alb pentru gătit Pasul 7
    1. Utilizați vinuri albe uscate uscate pentru legume. Acestea sunt, de obicei, unele dintre cele mai ușoare vinuri pentru a găti cu, astfel încât nu vă veți confrunta cu riscuri mari atunci când doar găti legume. Un Sauvignon Blanc este o opțiune populară. Acestea au, de obicei, arome florale și fructate care vor adăuga un element simplu, dar nu copleșitoare, la legumele dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul alb pentru gătit Pasul 8
    2. Utilizați verdejo ca înlocuitor. Acest lucru se va califica ca un "șold", deoarece nu este prea multă sau a doua alegere a oamenilor. Exclusiv proveniți dintr-o mică regiune din Rueda, Spania, acest vin are o puternică citrice și arome de var. Ca regulă generală, dacă masa ta are note de aromă de var, Verdejo va spori acele gusturi! Unele varietăți includ:
  • Argami Rueda Verdejo
  • Demimo Rueda Verdejo
  • Marques de Cáceras Verdejo
  • Imagine intitulată Alegeți vin alb pentru gătit Pasul 9
    3. Înlocuitorul Grüner Veltliner pentru o aromă piperată. Acest varietate de vinuri exotice va fi sigur că ar adăuga arome verde și arome de var la vasul dvs. de legume. Poate fi, de asemenea, puțin pe partea picantă sau pipă, deci aveți grijă să nu exagerați atunci când adăugați un Veltliner Grüner la masă.
  • sfaturi

    Vinul alb nu este, de obicei, asociat cu carne roșie.
  • Au suficientă vin alb la îndemână pentru a servi cu cina cu care ați creat vinul.
  • Dacă nu sunteți prea multă băutură de vin, dar doriți să utilizați vinul în masă, căutați o sticlă mai mică de vin alb.Dacă aveți o sticlă mai mare, vă gătiți, asigurați-vă că ați re-plută sticla și păstrați-vă în frigider pentru cel mult două săptămâni.
  • Nu vă fie frică să cereți sfaturi de la angajatul magazinului de lichior sau sommelier. Acești oameni sunt aici pentru a ajuta la un motiv și, de obicei, au o mare înțelegere a gătitului cu vinuri.
  • Evitați orice etichetat "Vinul de gătit."Vinurile de gătit sunt, în general, mai mici în calitate și vor afecta negativ gustul vasului tău. În cele mai multe cazuri, au adăugat ingrediente inutile cum ar fi oțet și sare, care vă pot distruge cu ușurință gustul cina. Cu siguranță nu veți dori să le asociați cu felul de mâncare.
  • Alegeți un vin care perechează bine cu vasul dvs. Aceasta este o modalitate ușoară de a da seama ce va aduce cele mai bune arome ale felului tău. Cele mai multe rețete nu vor chema o sticlă întreagă de vin, deci ar trebui să aveți niște vin de rezervă. Aceasta este o mare oportunitate de a servi câteva ochelari cu cina pe care tocmai ați făcut-o.
  • Fii precaut de conținutul de alcool. Așa cum am menționat mai devreme, procesul de gătit reduce, de obicei, conținutul de alcool. Acest lucru este mai important în recunoașterea cât timp va trebui să gătească vasul dvs. pentru a opri degustarea ca lichior. Concentrațiile mai mari de alcool vor necesita timpi mai lungi de gătit decât concentrațiile mai mici.
  • Avertizări

    Nu fierbe niciodată vin peste căldură mare.Dacă se utilizează într-o masă, vinul ar trebui să fierbe în vasul- dacă se utilizează ca o reducere, pentru sosuri, de exemplu, ar trebui să fie încălzită la căldură scăzută.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar