Cum să beți vin alb

Bea vinul alb este o experiență bogată și aromatizantă. Diferitele tipuri de vinuri albe au profile de aromă divergente, care sunt delicioase pe cont propriu sau asociate cu alimente diferite. Toate acestea pot suna un pic intimidant la început, dar odată ce obțineți atârnarea diferitelor tipuri de vinuri albe, cât de bine să le serviți și să le gustați și ce alimente merg cel mai bine cu fiecare tip, consumul de vin alb va deveni o experiență mult mai plină de satisfacții Pentru dumneavoastră!

Pași

Metoda 1 din 3:
Servirea și degustarea vinului alb
  1. Imagine intitulată băutură de vin alb 1
1. Răciți vinul alb la 50 până la 60 ° F (10 până la 16 ° C) înainte de a-l servi. Cel mai bun mod de a vă obține vinul la această temperatură este să îl păstrați în frigider după ce îl cumpărați și lăsați-l acolo timp de câteva ore. Dimpotrivă, dacă trebuie să o serviți imediat, lăsați-vă sticla în congelator timp de aproximativ 30 de minute pentru a face truc!
  • Deși aceasta este intervalul optim de temperatură pentru vinul alb, nu vă faceți griji prea mult despre răcirea vinului până la o anumită temperatură. Doar obținerea vinului alb până la "temperatura frigiderului" ar trebui să fie suficientă pentru ao pune în acest interval optim.
  • Dacă doriți să vă asigurați că vinul dvs. este de la 50 la 60 ° F (10 până la 16 ° C) înainte de a-l servi, utilizați un termometru de sticlă pentru a evalua temperatura vinului înainte de ao deschide. Puteți cumpăra unul dintre aceste dispozitive relativ ieftin online sau într-o vinărie.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 2
    2. Beți-vă vinul dintr-un pahar alb de vin cu un castron mic. Acest tip de sticlă este cel mai bine pentru a păstra aroma vinului alb, menținând temperatura optimă de răcire a vinului și exprimând aciditatea vinurilor ca Sauvignon Blanc. Cu toate acestea, dacă nu puteți folosi o sticlă de vin alb, o sticlă de vin standard va funcționa de obicei și.
  • Dacă beți un vin alb cremier, ca și American Chardonnay, un pahar cu un castron mare poate face o treabă mai bună de a exprima textura cremoasă.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 3
    3. Țineți paharul de tulpină pentru a evita încălzirea vinului cu mâinile. Este posibil să nu vă dați seama, dar ținând paharul de vin de castron, vă permite să transferați căldura corpului în mâinile dvs. în vin. Dacă consumul de vin alb la temperatura optimă este important pentru dvs., asigurați-vă că întotdeauna vă prindeți paharul prin tulpina sa.
  • În schimb, dacă vinul dvs. este prea rece (care este posibil), ținând paharul de castron este o modalitate bună de a lăsa vinul să se încălzească puțin înainte de ao bea.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 4
    4. Ia ceva timp pentru a aprecia aspectul și aroma vinului. Țineți geamul până la lumină pentru a aprecia culoarea vinului sau pentru a vedea paharul pentru a vedea cât de mult din vin se potrivește de vin. Înainte de ao bea, ridicați paharul până la nas și respirați mirosul vinului. Experiența de a bea vinul alb este la fel de mult despre aspectul și mirosul vinului, deoarece este vorba de gustul ei.
  • Aromele primare asociate cu vin sunt arome de fructe, arome pe bază de plante și arome florale. Când îmi miroși vinul, vezi dacă are un miros de fructe ca zmeura, o aromă de plante, cum ar fi menta, sau un miros de flori ca trandafiri.
  • Nu vă simțiți descurajați dacă nu observați prea multe despre mirosul vinului la început. Cu cât aveți mai multă experiență cu diferite vinuri, cu atât veți învăța mai mult să distingeți aromele și aromele individuale.
  • Cât de mult de vin se lipeste de geam atunci când se rotește, indică cât de bogat și dens vinul este. Cu cât mai multe vinuri care se lipesc de geam, cu ajutorul conținutului de alcool al alcoolului.
  • Învârtindu-ți vinul înainte de a bea, va ajuta la deschiderea unor arome.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb Pasul 5
    5. Sorbiți vinul și lustruiți-l în gură înainte de ao înghiți. Lăsați vinul să acopere limba pentru a obține experiența completă a acestuia în gură. Concentrați-vă asupra gustului vinului, cât și asupra modului în care se simte pe limbă și pe părțile laterale ale gurii.
  • Luați act de modul în care are gust de vin, fie că este dulce sau acru sau dacă are gust mai mult ca un fruct de copac față de un fruct citrice. Acordați atenție și cât de cald se simte alcoolul în gât.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea unui vin alb
    1. Imagine intitulată băutură de vin alb 6
    1. Alegeți Chardonnay pentru un vin alb clasic, catifelat. Chardonnay este un vin alb foarte popular și considerat de mulți pentru a fi un fel de varietate "standard". Sunt de obicei fructuoase, catifele și pline, deși unele soiuri regionale pot fi mai crete decât altele. În general, Chardonnays tind să fie destul de ușoară, făcându-le o alegere bună pentru novicii de vin.
    • American Chardonnay, de exemplu, este de obicei mult mai crem și mai "articular" decât Chardonnay francez.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 7
    2. Du-te cu Sauvignon Blanc pentru un uscător, gust de tarter. Sauvignon Blanc, cum ar fi Chardonnay, are câteva sugestii de fructe, dar este o varietate mult mai acidă de vin alb. Aceste tone de fructe vor fi mai aproape de grapefruit decât orice altceva, dar este încă un vin luminos și răcoritor pentru a încerca.
  • Sauvignon Blancs sunt minunate dacă doriți ceva luminos și dulce ca Chardonnay, dar nu prea dulce.
  • Imagine intitulată băutură albă Pasul 8
    3. Optați pentru Moscato pentru un vin alb mai moale și mai versatil. Mosca este foarte proaspătă și ușoară, adică dulce și moale când o bei. Versatilitatea sa înseamnă că o puteți împerechea cu aproape orice, deci este un vin bun pentru a alege dacă doriți un vin alb cu masa dvs., dar nu știți destul de mult ce va merge cel mai bine cu mâncarea voastră.
  • Mosco este destul de dulce încât poate fi chiar și cu desert!
  • Puteți încerca mosco cu o felie de Panettone ca desert după cină.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 9
    4. Beți Pinot Grigio când doriți ca note puternice de fructe în vinul dvs. Pinot Grigio are un gust citrus-y, nu, spre deosebire de Chardonnay și Sauvignon Blanc. Cu toate acestea, gustul lui Pinot Grigio este mai aproape de merele verzi decât de grapefruit, făcându-l mai puțin decât Sauvignon Blanc, dar încă mai clar și dulce.
  • Pinot Grigio este, de asemenea, destul de coerentă în toate soiurile regionale. Aceasta înseamnă că puteți avea un Grigio Pinot din orice vrăgare din lume și așteptați-o să guste destul de mult la fel.
  • Imagine cu denumirea băuturii albe Pasul 10
    5. Încercați Gewürztraminer pentru combinația ideală de uscăciune și dulceață. Gewürztraminer este un vin relativ dulce, dar nu atât de dulce încât poate fi doar cu desert. Este o bună alegere a vinului alb pentru cei care iubesc băuturi dulci, dar care nu vor să meargă la un vin de desert.
  • Gewürztraminer are, de asemenea, o gură impresionantă, care va lăsa limba dvs. să se simtă plăcut acoperită când o beți.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 11
    6. Au Riesling când vrei un vin dulce de desert. Riesling este probabil cea mai dulce varietate populară de vin alb, făcându-l foarte popular pentru a avea sau pentru desert. Unele soiuri regionale se pot simți mai grave decât altele, dar toate tipurile de Riesling sunt în mod constant dulci, făcându-l vinul alb ideal pentru a vă satisface dintele dulci.
  • Metoda 3 din 3:
    Împerecherea vinului alb cu alimente
    1. Imagine intitulată băutură albă Pasul 12
    1. Bea Chardonnay cu fructe de mare într-un sos bogat. Acest tip de vin alb este deosebit de bun cu pește gras ca somon, sau cu fructe de mare care este servit într-un sos luxur, cremos. De asemenea, merge bine cu mâncărurile care au o aromă puternică Umami, cum ar fi ciupercile.
    • Dacă Chardonnay este deosebit de luminos, poate merge, de asemenea, bine cu un fel de mâncare de fructe de mare ca niște stridii.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 13
    2. Beți Moscato cu salată proaspătă, clară. Lumina salatăi completează lumina, aroma proaspătă a celor mai multe Moscaos. Cu toate acestea, puteți găsi, de asemenea, că Mosco funcționează bine atunci când sunt asociate cu un aliment picant, deci luați în considerare încercarea de data viitoare când ieșiți pentru alimentele thailandeze!
  • Deoarece Moscato are un pic de dulceață, unii oameni se bucură de asemenea de împerechere cu deserturile lor.
  • Imagine intitulată băutură de vin alb 14
    3. Combinați Sauvignon Blanc cu fructe de mare sau brânzeturi. Spre deosebire de mâncărurile cremoase de fructe de mare, încercați Sauvignon Blanc cu un fel de mâncare ca scallops cu salată de ceapă de grapefruit pentru a-și scoate aroma completă. Dimpotrivă, soiurile mai moi ale lui Sauvignon Blanc se pot împerechea mai bine cu brânză decât fructe de mare.
  • Un blanc moale Sauvignon merge, de asemenea, bine cu plăci de carbune.
  • Imagine intitulată băutură albă Pasul 15
    4. Au un pahar de Riesling sau Gewürztraminer cu desert. Cu dulceața completă a lui Riesling, este greu să găsești o pereche mai bună pentru acest vin decât un fel de mâncare de desert bogată și dulce. Încercați-l cu un cobbler de vară fructuoase sau un vas de împământare în ciocolată neagră. Dacă Riesling este prea dulce pentru gusturile tale, încercați în schimb un pahar de gewürztraminer.
  • La fel ca Moscato, dulceața lui Riesling o face, de asemenea, o pereche interesantă cu preparate din bucătăria spicier.
  • O regulă generală de degetul mare este că desertul pe care îl mănânci ar trebui să fie la fel de dulce sau mai dulce decât vinul de desert pe care îl bei.
  • Imagine intitulată Băutură Vinul alb Pasul 16
    5. Optați pentru Pinot Grigio cu mâncăruri ușoare de fructe de mare. Pinot Grigio funcționează, de obicei, cel mai bine atunci când este asociat cu alimente cu degetul pe bază de fructe de mare, cum ar fi mușcăturile de fructe de mare Tostada, deoarece par să aducă aroma fructelor de mare. Acest lucru este în special cazul dacă beți o lumină Pinot Grigio din Italia.
  • Pinot Grigios cu note mai puternice de fructe tind să meargă bine cu salatele.
  • Avertizări

    Nu beți niciodată și conduceți vehicule grele după consumul de alcool
  • Întotdeauna beți în mod responsabil și în limitele dvs. Dacă este posibil, beți cu alți oameni în loc să beți singur.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar