Cum să deveniți un cunoscător de vin

Dacă sunteți unenofil (un iubitor de vin), probabil că vă întrebați ce vă împiedică să deveniți un adevărat cunoscător. Din fericire, nu trebuie să fii un producător de vinuri sau să ai o pivniță de subsol pentru a aprecia vinul fin. Cu un notebook și câteva sticle la îndemână, veți fi bine pe drum.

Pași

Partea 1 din 4:
Construirea know-how-ului dvs. de vin
  1. Imaginea intitulată deveniți un vin connoisseur de vin 1
1
Bea vin cu 4 s în minte. Chiar dacă nu știi prea multe despre vin, probabil știți că există un anumit mod presupus să beți. Cu adevărat, îl puteți bea totuși, dar pentru a profita la maximum de aromă și gust, a fost formată o artă legitimă. Iată elementele de bază în patru pași:
  • Vedeți-l. Examinați culoarea. Dacă este mai în vârstă, un alb va fi mai întunecat și un roșu va fi mai ușor (lângă și mare). Culoarea vă poate spune, de asemenea, un pic despre utilizarea prelucrată în îmbătrânire. Un Chardonnay, de exemplu, va fi mai auriu dacă este îmbătrânit în butoaie de stejar.
  • Se rotește. Acoperiți părțile laterale ale sticlei prin rotirea cu blândețe a vinului. Aceasta lansează aroma, ajutându-vă cu adevărat să gustați ceea ce este în fața dvs.
  • Miroase. Dacă este albă, căutați note citrice sau tropicale, cum ar fi lamaie și lime sau chiar pepene. De asemenea, este posibil să puteți detecta vanilie sau stejar. În general, locurile mai reci produce mai multe vinuri citrice-y, tangy. Dacă este roșu, căutați mirosuri de boabe sau prune. Locurile mai coolere vor cădea pe partea de fructe de pădure roșie a spectrului (cum ar fi căpșuni și cireșe), în timp ce locurile mai calde vor prezenta mirosuri mai întunecate, cum ar fi BlackBerry sau Plum. Veți găsi, de asemenea, cafea, fum și ciocolată ca concurenți majori.
  • Sorbi-o. Aceasta va fi o combinație de gust și miros. Pe măsură ce vă sorbiți, pur și simplu vă întrebați dacă vă place sau nu. Apoi puteți să vă deplasați de ce.
  • Imaginea intitulată deveniți un vin cunoscător de vin 2
    2. Știți-vă taninuri și terroir. Oenofiliul și connoissele vor arunca termenul "tanin." Acesta este un element textural de vin care îl face "uscat." Încercați foarte mult "uscat" vin și veți avea sens pentru ceea ce înseamnă acest cuvânt (evident, orice lichid nu este de fapt uscat). Taninii se găsesc în mod natural în struguri (coajă și lemn și frunze, de fapt) și adaugă o amărăciune, astringență și complexitate la aroma unui vin. Pentru înregistrare, acest lucru se aplică Mai ales la vinurile roșii.
  • "Terroir" este practic fundalul vinului - climatul și tipul de sol de unde a fost cultivat, topografia și ce alte plante au crescut în zonă. Acest lucru influențează în mare măsură strugurii. La urma urmei, unele vinuri (americane) sunt îmbuteliate de struguri, sigur, dar altele (europene) sunt îmbuteliate doar pe regiune. Terroir este ceea ce face un vin, bine, în sine.
  • Image denumită devenind un vin connoisseur de vin 3
    3. Ia-ți temperaturile corecte. Fiecare tip de vin ar trebui să fie servit la o temperatură puțin diferită pentru cel mai bun gust la suprafață. Iată ce ar trebui să știți înainte de a arunca acea gală de degustare de vin și invitați toți prietenii dvs. în casa dvs.:
  • Vinul roșu ar trebui să fie servit între 59-64 ° F (15-18 ° C)
  • Vinurile roz sau rosé ar trebui să fie servite ușor răcite în jurul valorii de 44-55 ° F (7-13 ° C)
  • Vinul alb și vinul spumant trebuie să fie ținute în frigider sub 43-50 ° F (6-10 ° C)
  • După acea petrecere minunată de degustare, asigurați-vă că beți vinuri ușoare (mai puțin alcool, în jur de 11%) la 3 zile după deschidere. Vinurile mai îndrăznețe sunt bune pentru consum până la o săptămână.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 4
    4
    Utilizați geamul drept. Fiecare tip de vin are cel mai bine într-o anumită dimensiune și formă de sticlă pentru a-și deschide aroma la maxim. Pentru a-ți face jocul de vin, puneți-l în paharul drept:
  • O sticlă de vin standard va face bine pentru majoritatea roșilor. Un Cabernet Sauvignon ar trebui să aibă un castron ușor mai înalt, mai îngust și să se asigure că Pinot Noir Turn este doar o uncie sau două.
  • Vinurile albe sunt, de asemenea, bune în ochelarii standard - dar Chardonnay are nevoie de o brimă ușor mai largă.
  • Un port trebuie să fie într-o flaută mare, ar trebui să fie într-o sticlă mare de sticlă - Sherry este cel mai bun într-o sticlă îngustă martini-esque.
  • Vinurile spumante de vintage sunt cele mai bune într-un coupe, lalea sau flaut.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 5
    5. Știți cum să țineți și sticla. Nu veți fi niciodată confundați cu un cunoscător de vin dacă vă țineți în mod incorect paharul. Să arate ca un expert, exploatație și revocare vin ca și cum este treaba ta, asigurați-vă că țineți paharul prin tulpina sa. Acest lucru se dublează pentru vinurile albe care sunt răcite - nu doriți ca căldura mâinilor să încălzească castronul, modificând gustul.
  • Pentru a răsuci vinul din jurul vasului, rotiți-vă la încheietura mâinii, nu întregul braț. Mirosul vinului va umple apoi castronul paharului, deschizându-și profilul de aromă.
  • Imaginea intitulată devine un vin connoisseur de vin 6
    6. Familiarizați-vă cu cum să descrieți aroma unui vin. Fiind un connoisseur de vin este în principal despre posibilitatea de a descrie ceea ce degustați și recunoașteți ce se întâmplă în paleta dvs. Pentru a ajunge la aroma unui vin, există în general cinci categorii: Fruity, Mineral, Lapte și Nutty, dulci și din lemn și picant și savuros. Iată ce "aromă" se încadrează în fiecare:
  • Fruity. Destul de mult orice fructe, inclusiv aroma de gem
  • Mineral. Flint, Pietre, Earthen, Benzină
  • Dairy și Nutty. Unt, cremă, drojdie, pâine, pâine prăjită, nuci la grătar, biscuiți, migdale
  • Dulce și lemn. Ciocolata, Toffee, ButterCotch, Dragă, Vanilie, Oak și Cedar
  • Picant și savuros. Tutun, fum, licorice, piper, trufe, bacon, cafea, scorțișoară
  • Partea 2 din 4:
    Cultivând un gust
    1. Imaginea intitulată deveniți un cunoscător de vin Pasul 7
    1. Mergeți la un magazin de vinuri și întrebați personalul pentru recomandări. Căutați sticle de vin cu scrieri în apropierea lor, citări și evaluări mari de reviste. Încercați să mergeți când știți că magazinul ține o degustare cu mostre - pentru mulți, acest lucru este în dimineața zilei de sâmbătă. Alegeți creierul personalului - care sunt favoritele lor și de ce?
    • Veniți cu un plan de masă în minte. Astfel puteți cumpăra vinuri care se potrivesc cu gustul alimentelor pe care le serviți și începeți să explorați combinații. Ca o regulă de bază, vinurile roșii merg cu vinuri roșii - vinuri albe merg cu carne albă. Și șampania merge cu aproape totul, dar stăpânește mai întâi elementele de bază.
  • Imaginea intitulată deveniți un vin cunoscător de vin 8
    2. Participă la o degustare locală de vin sau o clasă de apreciere a vinului. Acestea sunt ținute la școli adulte, școli de vinuri, vinării și restaurante fine. Nu vă simțiți intimidați - mulți oameni care cred că pot distinge între o sticlă de 2 $ de murdărie și o epocă frumoasă de multe ori nu pot.
  • Dacă vizitați o vinărie, faceți timp să intrați mai mult decât degustarea. Veți învăța cum se face vinul, vezi modul în care strugurii sunt cultivați și ați învățat procedura adecvată pentru a bea vinul.
  • Imaginea intitulată deveniți un cunoscător de vin Pasul 9
    3. Alăturați-vă unui grup de vinuri. Vinul este la modă. Există baruri de vin, magazine de vinuri, buletine de știri de vin și chiar podcast-uri de vin. Găsirea unui grup de iubitori de vin în zona dvs. este probabil mult mai ușoară decât credeți că este. Găsirea unor persoane asemănătoare care au conexiuni și știu ce se întâmplă în zonă este primul pas spre dezvoltarea expertizei dvs.
  • Majoritatea grupurilor au indivizi la toate nivelurile - de la cei care doresc să-și cumpere propria vinărie celor care la fel ca și băuturile de băut. Va fi un loc pentru tine în a ta.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere la vinul 10
    4. Au o degustare informală la domiciliu, casa unui prieten sau un restaurant BYOB în care fiecare persoană aduce o sticlă diferită de vin. În acest fel, puteți gusta o grămadă de lucruri diferite fără a cheltui o mulțime de bani. Și, să nu mai vorbim, veți obține o mare experiență de vin (și vin!).
  • Asigurați-vă că aveți defecțiuni de palete pentru a mânca sau a bea între sipuri. Stick la brackers blande (cum ar fi biscuiții de apă) sau pâine (o bucată franceză simplă - nimic granit) și apă. Măslinele de mare și carne de vită rară sunt, de asemenea, uneori folosite. Stai departe de brânzeturi și fructe care sunt în mod normal servite cu vinuri, deoarece acestea vor masca aroma adevărată a fiecăruia.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 11
    5. Cumpărați un notebook (sau obțineți aplicația pentru asta). Acum că sunteți pe punctul de a fi complet imersat în lumea largă a vinurilor, obțineți ceva de a vă aminti experiențele dvs. cu. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca un notebook și un stilou sau o aplicație pe telefonul dvs. (căutați "Jurnal de vin" sau ceva similar). În acest fel, vă amintiți ce sticle pe care le iubiți, pe care le urați și caracteristicile fiecărui vin pe care le traversați.
  • Unele site-uri precum CellRtracker sunt bazate pe comunitate. Puteți să partajați și să comparați notele cu alte oenofili și să vă scufundați pe primul loc în comunitatea cibernetică de vin-iubitoare, de asemenea.
  • Partea 3 din 4:
    Dezvoltarea paletei tale
    1. Imaginea intitulată deveni un vin cunoscător de vin Pasul 12
    1. Începeți explorarea soiurilor de vinuri. Mulți oameni încep cu un alb alb de fructe, care este subtil în aromă și unele se întâmplă să se oprească acolo. Probabil că aveți câteva vinuri pe care le cunoașteți sunt în siguranță - deci începeți ramificarea! Mișcați-vă pe vinurile de trandafir și începeți să bațiți în roșii cu o răzbunare. Chiar dacă nu-ți place, acum tu știi Dacă vă place sau nu.
    • Nu numai că ar trebui să schimbați soiurile, dar să schimbați mărcile și anii. Doar pentru că nu vă place că un Chardonnay al unui producător nu înseamnă că nu vă place altcuiva. Fiecare vin este unic - și poate depinde și de starea ta de spirit.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 13
    2. Gaseste-ti "Aha!" vin. O mulțime de oameni petrec ani în domeniul, "Oh, nu-mi pasă foarte mult de roșii robuste," sau "Mosco este prea dulce," și expertiza și înțelegerea lor se opresc acolo. Și apoi Bam - un "Aha" Vinuri de vin. Este vinul în care poți de fapt gustați cedrul sau fumul sau ciocolata. Dintr-o dată, Îl primești. Și cum vă găsiți "Aha" vin? Proces și eroare.
  • Si un "Aha" Vinul nu trebuie să fie bun sau, mai degrabă, unul vă place. Pur și simplu trebuie să fie unul în care dintr-o dată paleta ta o primește. Poate rezolva varietatea aromelor într-un singur pahar și știe ce îi place și nu-i place și mai bine, De ce.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 14
    3. Începeți cercetarea. Acum că ți-ai luat picioarele umede, începi să mergi în afara cercului tău pentru informații. Citiți cărți și bloguri pe vin. Încerca Noua enciclopedie de vin a lui Sotheby de Tom Stevenson Orwineducation.COM, unde puteți chiar să luați chestionare pe cunoștințele voastre în creștere. Achiziționați ghiduri de vin. Aboneaza-te la revistele de vinuri. Posibilitățile sunt aproape fără sfârșit.
  • Aboneaza-te la buletine informative informative informative online. Faceți o căutare rapidă Google pentru site-urile de reputate care sunt dedicate construirii unei comunități de iubitori de vin.
  • Graperadio este un podcast dedicat vinului - chiar și în mijlocul orei de vârf, ați putea fi văzuți abilitățile.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 15
    4. Ia mai îndrăzneț și mai îndrăzneț. Deci ai gustul unui Grigio Pinot în jos. Știi diferența dintre un bun Merlot și un bun Cabernet. Dar există mult mai mult la asta decât asta. Ai făcut elementele de bază, așa că să ne îndrăznești. Iată câteva pentru a încerca:
  • Syrah / Shiraz
  • Malbec
  • Sirah
  • Mourvedre / Monastrell
  • TOURIGA NACIONAL
  • Cabernet Sauvignon
  • Petit Verdot
  • Partea 4 din 4:
    Devenind un cunoscător adevărat
    1. Imaginea intitulată devine un vin cunoscător de vin Pasul 16
    1. Începeți să vă lărgiți "vin-descriere" vocabular. Diferența dintre cineva care iubește vinul și cineva care este un cunoscător de vin este în mare parte faptul că pot vorbi cu încredere despre asta altora (și cu precizie, să pornească). Iată câteva obiective pentru a lovi când descrieți următoarele câteva ochelari:
    • Puteți numi mai mult de 2 fructe ca arome în vin
    • Puteți numi mai mult de 3 alte caracteristici, cum ar fi scorțișoară, oregano, trandafiri, cretă sau condimente de coacere
    • Palatul de vin se schimbă din momentul în care gustați-o în momentul în care înghițiți și puteți identifica cum
  • Imaginea intitulată deveniți un cunoscător de vin:
    2. Încercați vinuri spumante, vinuri de gheață și vinuri de desert. Ai devenit îndrăzneț, acum să mergem puțin pe calea principală: încercați alte vinuri, cum ar fi vinurile spumante, desert și gheață (vinurile de gheață sunt făcute din struguri care au experimentat un îngheț). Nu sunt vinurile pe care le veți experimenta cu un curs principal la un restaurant de 5 stele, dar sunt importante.
  • Experimentați vinurile dintr-o varietate de țări și diverse locații, cum ar fi o nouă Zeelandă și vinuri britanice, sau vinuri din Dakota de Sud și Idaho. Nu vă lipiți doar la vinurile californice sau vinurile europene - chiar și atunci când vine vorba de vinuri dulci, desert.
  • Imaginea intitulată deveniți un vin connoisseur de vin 18
    3. Aflați despre diferite soiuri de struguri. Vinul fin din punct de vedere tradițional a fost făcut din în principal soiuri de struguri franceze, dar acum se folosește o gamă mult mai largă de soiuri de struguri. Vinării se aprind peste tot și "terroir" din strugul dvs. mediu se schimbă. Cum vă simțiți despre fiecare regiune și varietate?
  • Franța, Italia, Spania, China, Turcia, iar SUA sunt principalii producători de vin (deși nu sunt singura "și fiecare are soiuri specifice de struguri care pot să crească în regiunile lor respective. Din acest motiv, vinurile din diferite zone ale lumii vor gusta diferit. Care este luați-vă pe ele?
  • Imaginea intitulată devine un cunoscător de vin Pasul 19
    4. Du-te înapoi la elementele de bază. Acum că sunteți un călător mondial când vine vorba de vin, reveniți la primele vinuri pe care le-ați încercat. Va fi o astfel de diferență pe care o veți întreba cine a fost persoana care a gustat-o ​​inițial sau cum este posibil ca vinul să fie complet morphed - dar este incontestabil că are. Luați acel chardonnay de bază care stătea în dulapul tău și ia o gură, basking în progresul tău.
  • Va fi evident pentru tine cât de mult sa schimbat paleta. Va deveni, de asemenea, evident care vă iubește și pe care nici măcar nu o veți mai deranja să mai încerci. Pentru o adevărată provocare, obțineți ochelari orbi de testare a gustului și vedeți dacă rămâneți consecvenți.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 20
    5. Căutați o școală de vin în zona dvs. Cele mai multe cursuri de gazdă sau degustări, oferindu-vă un fel de "certificat" sau "acreditare" La finisare. Școlile și restaurantele locale adulte dețin, de asemenea, clase de apreciere a vinului. Când oamenii întreabă dacă știți vin, puteți menționa că chiar ați făcut-o studiat aceasta.
  • Deși, pentru înregistrare, la fel ca orice altceva, nu nevoie școală să devină un cunoscător. Este doar o modalitate ușoară de a dovedi că știi lucrurile tale.
  • Imaginea intitulată deveni un punct de vedere al vinului 21 pasul 21
    6. Luați tribunalul de testare de masterat. În America, a fi un maestru sommelier, trebuie să luați testul Curții de Masterat. Există un curs pe care îl puteți lua (trebuie să aplicați), deși puteți lua testul fără a lua cursul. Acest lucru este la fel de mare ca în lumea vinului - și vine cu insigna de respect.
  • Acestea oferă, de asemenea, cursuri internaționale. În prezent există doar 140 de sommelice master în America de Nord. Gata să fie următorul?
  • Consultanță de specialitate

    Când învățați despre vin...

    • Bea adesea: Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a afla despre vin este doar de a gusta. Puteți citi foarte mult, dar o carte nu vă va putea niciodată să vă spună exact ce are un gust de vin. Chiar trebuie să vezi asta pentru tine.
    • Citiți despre procesul de vinificație: Trebuie să înțelegeți multe lucruri diferite pentru a înțelege vinul. Încercați să citiți o carte cuprinzătoare despre procesul de vinificație. În mod ideal, ar trebui să acopere totul de la recoltarea strugurilor la fermentarea îmbătrânirii post-fermentare, dar ar trebui să discute și factori precum climatul, solul și apa.
    • Aflați despre diferite vinuri regionale: Majoritatea regiunilor viticole sunt împărțite în lumea veche, care este Europa și Noua lume, care include SUA, Australia, Chile, Noua Zeelandă și așa mai departe. Toate aceste locuri au diferite procese de vinificare și chiar au o legislație diferită care ar putea afecta modul în care se dovedește vinul, cum ar fi reglementările privind tipul de struguri sau cât de mult poate fi alcool în vin. Înțelegerea care vă va ajuta să înțelegeți ce arome să vă așteptați de la vinul vostru.
    Din Murphy Perng
    Consultant de vin certificat

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pereche de vin cu o masă, în timp ce degustarea vinului și mâncarea mesei dvs. să fie conștientă de experiența și să scrieți cea mai mare împerechere
  • Face vin ieftin la domiciliu. Există kituri de pornire la magazinele de aprovizionare la domiciliu sau online - aflați despre gravitate, drojdie, etape de fermentație, clarificare și reglați drojdie și arome, cum ar fi stejarul. Gustul vinului se schimbă cel mai rapid în primele câteva luni de fermentație.
  • Dacă aveți șansa, petreceți timp într-o regiune bine cunoscută pentru vinul său, cum ar fi regiunea Bordeaux a Franței. Veți găsi vinuri excelente la prețuri scăzute și beneficiază de cultura locală a aprecierii vinului.
  • Avertizări

    Nu vă fie frică să începeți. Nimeni nu sa născut să știe totul despre vinul de vin și să-ți iau picioarele umede.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar