Cum de a alege vinul

VIDEO

Ridicând o sticlă de vin sau de a comanda vin la un restaurant pare că ar trebui să fie un proces simplu, dar adesea nu este. Dincolo de întrebarea de bază a roșu sau albă, trebuie să alegeți tipul de struguri, nivelul de calitate și regiunea pentru vin. Când alegeți vinul, va trebui, de asemenea, să luați în considerare ceea ce vă puteți permite.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea vinurilor în magazin
  1. Imagine intitulată Alegeți pasul 1
1. Citiți partea din spate a etichetei pentru a obține idei despre aroma, corpul și potențialul de vinuri. Majoritatea oamenilor cumpără vinuri bazate pe etichete pe care le place, dar iau lucrurile un pas mai departe și de fapt citiți descrierea vinificatorului. Ele indică frecvent la arome și caracterul proeminent al vinului și uneori sugerează și împerecherea de mâncare. Dacă sunteți la un restaurant, verificați descrierile de bază înainte de a alege un vin - cele mai multe locuri oferă cel puțin o propoziție sau două despre fiecare vin.
  • Expresii ca "amestec" și "vin de masă" sunt de obicei mai ieftine, dar frecvent blande și dezechilibrate. Aceste vinuri folosesc o varietate de struguri dintr-o zonă largă care nu au fost potrivite pentru mai multe tipuri specifice de vin. Ele pot fi mari pentru băuturi casual sau mese, totuși.
  • Dacă lista de vinuri la un restaurant nu are nici o descriere, discutați cu chelnerul dvs. Șansele sunt ridicate ca acestea, nu meniul, sunt experții în fiecare sticlă și varietală.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 2
    2. Luați în considerare cât de puternic este aromatizată sau bogată a mesei și potriviți-o cu un vin în mod similar. Ideea de "roșu cu carne, alb cu pește," este prea simplu. Scopul mai important este ca vinul și masa să se completeze reciproc. A "greu" Masa este de obicei densă și puternic aromată - un sos de carne, un fel de mâncare picant sau o supă sau o tocană de inimă și necesită un vin puternic aromat pentru a tăia aceste arome. Nu doriți ca felul de mâncare să depășească gustul vinului sau viceversa - ar trebui să aibă o adâncime similară.
  • Vinuri care sunt descrise ca "Full-corpuri," "adâncime," "complex," "bogat," sau "dens stratificat" sunt cele mai bune cu mese mai grele. Chiar și albii puternici pot fi adânci și complexi, făcându-i grozav cu mâncăruri picante sau tarif inimer.
  • Vinuri care sunt descrise ca "ușoară," "echilibrat," "Crisp," sau "răcoritoare" sunt minunate pentru mese mai ușoare cu arome mai puțin puternice - legume, paste, pește, pui și brânzeturi mai ușoare.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 3
    3. Încercați să găsiți arome de vin care completează arome în vas prin potrivire simplă. Pereche, de exemplu, un vin alb de lumină, citrice, cu un fel de mâncare de pui de lămâie. Utilizați un roșu adânc, fumuy pentru a se potrivi cu umărul de carne de porc de grătar. Potrivirea acestor aromă va ajuta la crearea unei experiențe de masă fără sudură, evidențiind note cheie atât în ​​vas, cât și în vin.
  • Când selectați arome complementare, gândiți-vă cum ar fi gustul alimentelor dacă ar fi adăugat aroma din vin. De exemplu, dacă aveți un roșu adânc cu "Sugestii de ciocolată, condimente și Blackberry," Întrebați-vă dacă ciocolata, condiment și BlackBerry ar privi din loc pe farfurie. Nu există niciodată o comparație perfectă, dar este un loc bun pentru a începe.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 4
    4. Du-te îndrăzneț și căutați arome contrastante pentru a face un fel de mâncare într-adevăr pop. Există două școli de gândire atunci când împerecheau vinuri - complementarea aromelor și contrastați cu îndrăzneală. Nici nu este complet corect, și ar trebui să încercați ambele abordări pe măsură ce obțineți mai confortabil vinul. Când contrastați, gândiți-vă la echilibru. O mâncare sarată, acidă, cum ar fi stridiile, de exemplu, este bine echilibrată de o fructă, mai moale Sauvignon Blanc. O curry fierbinte, uleioasă este bine contrastată de un roșu acid, proaspăt și citrice, ca un trandafir.
  • Când luați în considerare arome contraste, gândiți-vă la aciditatea alimentelor și a texturii. Alimentele uleioase sau cremoase sunt bine tăiate de vinurile acide (degustare ascuțite), alimentele acide sunt echilibrate de vinurile mai pline, mai puțin amare.
  • Mâncăruri mari, complexe cu o mulțime de arome, cum ar fi Paella, sunt bine contraste de vinuri mai simple, bine echilibrate. Acest lucru permite vasului să comande "Atenţie" cu un vin de lumină, care curăță palatul din spatele ei.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 5
    5. Se potrivesc vinurile mai dulci și inspirate cu fructe cu alimente spicerie. Tăiat prin condiment cu un vin mai dulce, care se va completa în mod natural reciproc. Amintiți-vă că vinurile mai ușoare pot fi roșii sau albe, în funcție de preferințele dvs., dar aproape toate restaurantele vor oferi câteva vinuri mai mult "răcoritoare," sau "Fruity."
  • Vinuri mai dulci, cum ar fi Riesling, pereche bine cu alimente picante, în timp ce vinurile lemnoase, cum ar fi Chardonnay, merg bine cu alimente cremoase sau cu alimente care au mai multe ierburi și condimente.
  • Căutați citrice, fructe de pădure, note florale cum ar fi Honeysuckle și sugestii de condimente blânde cum ar fi vanilie pentru a găsi vinuri bune pentru a se potrivi cu alimentele picante.
  • Acest lucru nu înseamnă a cere o "dulce" vin, ca un vin de desert. În schimb, concentrați-vă pe notele de fructe proaspete, mai dulci din descriere în loc de a "dulce" vin.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 6
    6. Luați în considerare utilizarea evaluărilor vinului pentru a vă ajuta să alegeți sticle mai scumpe. Dacă încercați să impresionați, ar fi cel mai bine să faceți unele cercetări înainte de a cheltui banii. Site-uri web și reviste cum ar fi Spectator de vin, Alimente și vinuri, și Entuziast de vin Oferiți aplicații și recenzii online despre fiecare vin de pe piață, permițându-vă să vedeți rapid și ușor dacă un vin scump merită prețul autocolantului.
  • Majoritatea magazinelor de vinuri plasează etichete care indică vinuri de rang înalt. Asta a spus, ei nu le primesc niciodată pe toți și nu ar trebui să săriți un vin doar pentru că nu a fost labled.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 7
    7. Cereți personalului sau personalului magazinului de vinuri pentru recomandări pentru a ajuta la navigarea în apele. Chelnerul de la un restaurant ar trebui să poată oferi sugestii pentru a vă ajuta să alegeți un vin care vă va completa masa și ar trebui să informați despre vinurile pe care le oferă și mesele pe care le împerecheau bine. În funcție de locul în care locuiți, personalul de la magazinul dvs. de vinuri locale poate fi bine versat în vin. Acestea pot fi capabile să facă recomandări bazate pe gama dvs. de prețuri și pe baza a ceea ce planificați să împerecheați cu vinul, deoarece văd și eșantion de sute de vinuri pe lună.
  • Unele restaurante de la Fancier pot avea sommelice sau experți în vinuri interne, pentru a ajuta Patronii să aleagă un vin roșu sau alte perechi.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 8
    8. Luați în considerare vintagele sau anul, când alegeți vinul, dar înțelegeți că toate vinurile variază în mod diferit. Toate vinurile se schimbă, dezvoltă și evoluează cu vârsta. În continuare complicând lucrurile, fiecare vină îmbătrânește în mod diferit, făcând alegerea pe baza unui an a unui nebun al unui nebun, dacă nu sunteți un pro condimentat. Acestea fiind spuse, există câteva trăsături comune pe care toate vinurile le iau pe măsură ce îmbătrânesc, inclusiv:
  • Atunci când cumpărături pentru stiluri ușoare, răcoritoare și ușor-băuturi, vizează sticlele mai tinere - ele tind să-și piardă calitățile fructate cu vârsta.
  • Vinurile mai dense, complexe, de obicei, trebuie să îmbătrânească pentru câțiva ani pentru a dezvolta cel mai bun gust.
  • Îmbătrânirea se va înmuia "taninuri," Care este gustul amar proeminent în multe vinuri.
  • Intensitatea aromei crește, în general, cu vârsta, deși unele vinuri au "perioada de cocon" în cazul în care se învârte înainte de a crește din nou în aromă.
  • Sfat de experți
    Samuel Bogue

    Samuel Bogue

    Sommeliersamuel Bogue este directorul vinului Grupului de restaurante NE TIMEAS din San Francisco, California. El și-a câștigat certificarea Sommelier în 2013, este un Zagat "30 sub 30 de ani" Câștigătorul premiului și este un consultant de vin pentru restaurantele de top din zona San Francisco Bay.
    Samuel Bogue
    Samuel Bogue
    Sommelier certificat

    Alegeți un vin acid dacă căutați o epocă. Sam Brogue, un sommelier, spune:"Dacă doriți un vin care va avea în continuare proaspăt și viu după ce a fost îmbătrânit, căutați vinuri cu un special Ph, ceea ce înseamnă că sunt mai acide. Acidul acționează ca un conservant, astfel încât vinul vârstele mai treptat. Un vin care este ridicat în taninuri va deveni mai matasos și neted cu vârsta, de asemenea."

    Metoda 2 din 3:
    Alegerea unor roșii specifice
    1. Imagine intitulată Alegeți vinul 9
    1. Încercați Acôtes-du-Rhône pentru un roșu ieftin, dar larg. Acest amestec frumos din sudul Franței este una dintre cele mai ușoare și mai buni vinuri franceze pentru a asocia. Este ușor, în general fructuoasă și suficient de ușoară pentru a lucra cu aproape orice. Dacă doriți ceva externă, dar nu și ruperea portofelului, mergeți la CDR.
    • Pronunţat "Haina rone."
    • Există și versiuni albe ale CDR, care se potrivesc bine cu peștii. Ele sunt mai puțin frecvente, dar totuși o alegere bună pentru un alb.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 10
    2. Uită-te la Sangiovese pentru un vin luminos, acid italian. Bineînțeles, acest perechi foarte bine cu aproape toate felurile italiene, cum este luminoasă, acidă și, pepresată cu indicii de condimente, cireșe și chiar de tutun. Poate fi amestecat cu un Cabernet pentru a face puțin, de asemenea.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 11
    3. Du-te cu merloturi mari, fructe pentru un alt ușor de împerecheat, vin agreabil. Rețineți, totuși, că merloturile sunt populare și pot varia substanțial. De exemplu, o sticlă de Merlot este de obicei îndrăzneață și fructată. Cu toate acestea, Merlot în vârstă de stejar poate avea și un gust fumos. Ele sunt cele mai bune din Franța și din nordul SUA, și pereche cu orice, la fel ca Côtes-du-Rhône, dar cu un gust ușor mai îndrăzneț și mai vizibil.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 12
    4. Ridicați Casbernet Sauvignon clasic pentru un roșu bogat, stratificat și plin. Aceasta este faimoasa struguri Napa Valley, și duce la un vin foarte dens cu straturi de coacăze, fructe de padure întunecate și chiar măsline. Pereche acest lucru cu un fel de mâncare bogată, substanțială și consistentă pentru o combinație frumoasă și o masă puternică și aromă.
  • Dacă intenționați să o afacere, luați o cabină Sauv, deoarece este adesea cel mai ieftin vin cu cele mai bune rezultate, deoarece strugurii de la Cabernet sunt ușor de crescut
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 13
    5. Apuca o syraie densă, piperică pentru un roșu puternic aromatizat, picant. Aceste vinuri pot fi făcute fie pe partea mai ușoară, fie bogați și densă. Ele provin dintr-un strugure picant, piper, iar această notă strălucește pentru a se împerechea bine cu alimente asemănătoare pepper.
  • Imagine intitulată Alegeți pasul vinului 14
    6. Beți un Malbec îndrăzneț, picant pentru a se amesteca cu alimente casual cum ar fi pizza și grătar. Acest vin francez și argentinian este puternic, picant și tart. Se potrivește bine cu alimente casual, bogate și uleioase / grase, făcându-l o pereche bună pentru hayon, bbqs sau noapte de pizza
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 15
    7. Apuca un franc de cabernet pentru o pământ, picant și roșu bogat. Francul de la Cabernet este cunoscut pentru notele sale de afine și violete, precum și un miros de pământ, aproape de cafea. Este mare în tanini, oferindu-i un sentiment complet și o atingere de amărăciune.
  • Se potrivește bine cu tocană, carne roșie și mâncăruri fumoase.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 16
    8. Uită-te la zinfandelul de fructe pentru un vin bogat, berry-greu. De obicei, găsite cu sugestii de zmeură, cireșe, stafide și multe altele, Zinfandels au un gust unic, plin de inimă, făcându-i vinuri mari să bea singure sau să se împerecheze cu mese bogate. Ele sunt foarte alcoolice, ceea ce înseamnă că pot suprapune mâncăruri mai ușoare dacă nu sunteți atent.
  • Imagine intitulată Alegeți pasul vinului 17
    9. Obțineți un preț ridicat, dar extravagant, Pinot Noir atunci când doriți să vă aruncați. Strugul Pinot este greu de crescut, făcând bine pinoturi bune. Dar când un vinificator îl are dreptate, strugurii dă un vin complex, bogat și nuanțat. Știți că ar trebui să cheltuiți cel puțin 20 de dolari pe o sticlă pentru a obține banii dvs., dacă nu mai mult. Pinoții mai ieftini nu merită.
  • Pinot este un vin complex pentru mâncăruri bogate și complexe. Dar merge la fel de bine cu deșert, cum ar fi o ciocolată decadentă.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea unor albici specifici
    1. Imagine intitulată Alegeți pasul vinului 18
    1. Uită-te la Chardonnays pentru un vin alimentar, de perechi, de oriunde din lume. Unul dintre cele mai populare struguri din jurul valorii de citrice, cu aromă de citrice, clare și verde, lacesul lui Chardonnay este un strugure bine echilibrat și versatil. Poate fi realizat în multe vinuri diferite, de la Sharp și luminos până la Birou și Woody și oriunde între ele.
    • Dacă sunteți într-un buget, un Chardonnay este adesea cel mai bun pariu.
    • Fie Chardonnay este "otrăvit" sau nu. CHARDONNAY de la Ocheak are arome de toast, în timp ce neincluse este, de obicei, mai clară și mai strălucitoare.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 19
    2. Verificați lumina, Grigio strălucitor Pinot pentru un vin ușor asociat. Merge bine cu pește, pui, și chiar câteva mese mai grele (în special California Pinot Grigio). Este ușor și fructul, purtând adesea note grele de arome de pere împreună cu citrice. Lumina pe alcool și stejar, este ușor de băut chiar și fără alimente.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 20
    3. Știți că nu puteți merge prost cu un Sauvignon Blanc. Unul dintre cei mai frecvenți struguri albi de acolo, Sauvignon Blanc găzduiește note de citrice și fructe de pădure, chiar piersici, care o fac o pereche bună pentru mâncăruri mai ușoare, mai moale sau consumul casual cu aperitive. Se poate face într-o varietate de stiluri în funcție de îmbătrânire și fermentare, deci asigurați-vă că ați verificat sticla fiecăruia - nu vor fi la fel!
  • Sauv Blancs sunt, de asemenea, cel mai bun vin alb de gătit, deoarece au o lovitură de aciditate fără prea multă aromă excesivă.
  • Imagine intitulată Alegeți pasul vinului 21
    4. Snag un Riesling pentru un alb dulce, uscat și puternic. Riesling, un vin de origine germană, variază de la ascuțit și uscat până la puternic dulce, făcându-l un vin versatil, deși foarte special, de ales. Versiunile de uscare vor fi tăiate din greu în mâncăruri de crustacee și picante - cred că bucătăria asiatică. Între timp, soiurile de îmbătrânire mai lungi sunt perfecte pe ale lor ca vinuri de desert sau potrivite cu brânzeturi ascuțite.
  • Imagine intitulată Alegeți vinul 22
    5. Când sunteți în îndoială completă cu privire la alegerile vinului, luați un trandafir. Roseul simplu, de înaltă acid va adăuga un finisaj frumos la aproape orice masă și obținerea unuia cu bule va ajuta în continuare să curățească palatul, indiferent de ce faceți clic pe. În timp ce Rose devine adesea un rap rău, este complet nefondată. Eminamente de băutură cu sau fără alimente, acesta este un vin grozav pentru a apuca un grup mare sau dacă nu sunteți sigur de împerecherea meselor.
  • WikiHow Video: Cum de a alege vinul

    Ceas

    sfaturi

    Cel mai bun vin este un vin pe care-l place să bei. Încredere în instinctele dvs. și știți ce vă place.
  • Scrierea notează despre vinurile pe care le încercați, cu make, anul și arome, este o modalitate excelentă de a începe să înveți mai multe despre vin.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar