Cum să fii o persoană fericită fără religie

Mulți au susținut că este un mit pe care aveți nevoie de religie pentru a fi fericit. Cu toate acestea, există uneori un stigmat atașat ateismului în perspectiva publică: Ateii sunt adesea disprețuiți și pot fi priviți ca nefericiți, nefericiți, cinici și / sau imorali . Ateii trebuie uneori să se ocupe de eforturi puternice de conversie sau o ostilitate totală a oamenilor religioși. În ciuda necazurilor, ateții s-ar putea confrunta, este foarte posibil să fie o persoană fericită (și morală) fără religie.

Pași

Metoda 1 din 2:
Schimbarea minții tale
  1. Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 1
1. Face un efort fi fericit. O mare parte din ceea ce este nevoie pentru a fi fericit nu are nimic de-a face cu a fi religious sau ateu, ci depinde de atitudinea dvs. generală față de lume.
  • Pentru a face un efort, fii cinstit cu tine și să-ți spui că vei încerca să devii mai fericiți.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 2
    2. Provocarea profețiilor de auto-îndeplinire. Profețiile de auto-îndeplinire sunt idei care devin adevărate pentru că le credeți. Dacă credeți că ateii sunt, în general, nefericiți și dacă sunteți ateu, puteți acționa în moduri care vă întăresc credința, făcându-vă mai puțin fericiți.
  • Pentru a evita profețiile de auto-împlinire, încercați să vă schimbați convingerea că ateii sunt, în general, nefericiți. Vă întrebați câteva întrebări, cum ar fi: "Este logic că cineva trebuie să creadă într-o anumită religie să fie fericită?" "Când sunt foarte fericit? Este când mă gândesc la religie sau este când fac lucruri distractive, agățându-mă cu prietenii, gândirea profundă sau luarea naturii?"
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 3
    3. Îmbrățișează ateismul. În acest sens, recunoașteți motivele pentru care ați ales fi ateu. Reafirmarea mentală va construi încredere în tine, credințele sau lipsa acestora și alegerile tale.
  • Schimbarea cine sunteți pentru alții este o modalitate de siguranță de a deveni mai puțin fericită și de a avea mai puțin de sine - așa că dacă nu credeți că există vreun Dumnezeu sau supranatural care supraveghează universul, lipiți cu ea, în ciuda oricărei persecuții care ar putea veni cale.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără Religie Pasul 4
    4. Nu credeți stereotipurile. Există stereotipuri acolo că ateiștii sunt oameni răi, că nu au nici o busolă morală și că sunt nefericiți. Pentru a contracara aceste stereotipuri, gândiți-vă la niște atei fericite pe care le cunoașteți. Dacă nu știți nimic, gândiți-vă la niște atei faimoase care par destul de fericite, cum ar fi Richard Dawkins sau Sam Harris.
  • Pentru a vedea un ateu fericit, urmăriți acest videoclip amuzant: https: // YouTube.com / ceas?v = gw7607yibso
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 5
    5. Încercați să recunoașteți valoarea culturală a religiei. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți și să vă întâlniți cu oamenii de orice religie. În timp ce religia organizată ca o instituție are multe defecte clare, există și aspecte bune, deci este important să respectăm alegerile oamenilor cu privire la credințele religioase..
  • Poate fi la fel de simplu ca muzica asociată cu religia sau poate că puteți găsi porțiuni ale unui cod moral al unei religii admirabile.
  • Oamenii pot găsi că religia îi oferă confort, comunitate și morală. Acest lucru poate fi semnificativ pentru persoanele care aleg să fie religioase.
  • Metoda 2 din 2:
    Ajustarea comportamentului dumneavoastră
    1. Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 6
    1. Alăturați-vă unei comunități asemănătoare. Conexiunea socială este importantă pentru fericirea și reducerea stresului. În funcție de locul în care vă aflați, fiți un ateu poate însemna pierderea prietenilor sau chiar familiei. Este important să înlocuiți conexiunile sociale pierdute cu cele noi. Alăturați-vă unei comunități asemănătoare cu care vă puteți socializa din când în când.
    • Acesta ar putea fi un grup umanist, un grup ateu sau un alt grup care este în întregime asociat cu convingerile și valorile.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 7
    2
    Fii generos. Studiile arată că atunci când dați altora, fericirea dvs. crește. Și, nu trebuie să crezi în vreun zeu să decidă să fii bun și generos.
  • Puteți alege să vă dați timpii sau banii - ceea ce contează cel mai mult este că oferiți un beneficiu altcuiva care îi face fericiți. În acest fel, veți fi mai fericiți.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 8
    3. Zâmbet. Studiile arată că există o relație bidirecțională între mușchii faciali și sentimentele emoției. Cu alte cuvinte, dacă vă faceți zâmbet, s-ar putea să vă simțiți puțin mai fericiți, indiferent de credințele voastre religioase sau de lipsa acestuia.
  • Încercați să setați un memento pe telefonul dvs. pentru a vă reaminti să zâmbiți mai des. De exemplu, ați putea seta un memento pentru fiecare două sau trei ore pe tot parcursul zilei pentru a vă reaminti să zâmbiți mai mult. Ai putea să spui ceva simplu ca, "Ești zâmbind chiar acum?"
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 9
    4. Când se ocupă de oamenii religioși, evitați argumentul și conflictul. Oamenii sunt foarte puțin probabil să-și schimbe mintea despre credințele lor. Cu excepția cazului în care conversația este foarte importantă pentru dvs., este posibil să fie mai bine să lăsați-o să plece.
  • Nu este pentru că este vorba despre religie per se, dar credințele oamenilor despre cele mai multe lucruri care evocă emoții (e.G., credințele lor politice) sunt greu de schimbat.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 10
    5. Exercițiu. Ieșiți afară și mergeți la o alergare sau mergeți la sala de gimnastică și faceți o pregătire de rezistență. Încercați să obțineți un exercițiu moderat timp de 30 de minute de cel puțin trei ori pe săptămână. Studiile arată că lucrarea corpului vă poate îmbunătăți starea de spirit.
  • Pentru a obține un antrenament mai intens, încercați să ascultați unele muzică optimă și păstrați-vă cu ritmul.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără Religie Pasul 11
    6. Cultivați-vă relațiile. Petreceți timp pe prietenii și cei dragi. Înconjurându-vă cu o comunitate de susținere vă va ajuta să vă simțiți energizați și fericiți.
  • sfaturi

    Nu purtați credințele pe maneci. Să fie respectuos față de cei cu credințe diferite.
  • Găsiți lucruri constructive de făcut cu timpul pe care vă bucurați.
  • Vă poate face să evitați programele bisericești, dar ați putea dori să vă oferiți familiei dvs. curtoazia de a participa la biserică cu ei. Aceasta este o decizie foarte personală și numai tu poți decide ce este cel mai bun.
  • Avertizări

    Dacă vă confruntați cu ostilitate pentru credințele voastre, periați-o. Nu este productiv pentru nimeni.
  • Lipsa de religie, strict vorbind, nu este afacerea nimănui. Dacă nu vă simțiți confortabil discutarea credințelor voastre, dar nu doriți să ofensezi un anchetător, este potrivit să le spuneți, "Nu mă simt confortabil discutarea credințelor mele în public" sau "cu alții."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar