Cum să găsiți vin (numărul de identificare al vehiculului)

Un număr de identificare a vehiculului (VIN) este ca amprenta mașinii dvs. Fiecare mașină ar trebui să aibă un număr unic care să poată fi folosit pentru ao identifica. Verificați VIN în diferite locuri de pe mașină. Puteți găsi, de asemenea, VIN pe mai multe documente auto, cum ar fi titlul sau înregistrarea. Deoarece hoții vor manipula cu eticheta VIN, trebuie să o inspectați cu atenție înainte de a cumpăra o mașină uzată.

Pași

Metoda 1 din 3:
Localizarea vinului pe mașină
  1. Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 1
1. Verificați tabloul de bord. Cele mai multe plăci VIN apar pe partea stângă inferioară a tabloului de bord. Stați pe scaunul șoferului și uitați-vă pe tabloul de bord în fața volanului. Alternativ, s-ar putea să vedeți VIN-ul mai ușor stând în afara vehiculului și căutați prin parbriz.
  • Vinul ar trebui să aibă 17 caractere dacă mașina a fost fabricată după 1981. Vehiculele fabricate înainte de această dată au avut vinuri de la 11 la 17 caractere.
  • Un vin tipic ar putea citi 1HGBM22JXMN109186.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 2
    2. Uită-te în fața blocului motorului. Pop deschide capota și verificați partea din față a motorului. Unii producători se confruntă cu o placă de corp care conține VIN sau VIN parțial (de obicei ultimele opt caractere).Această placă trebuie atașată la firewall în interiorul compartimentului motorului.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 3
    3. Verificați partea din față a cadrului mașinii. Uneori, VIN va apărea pe cadrul mașinii, lângă containerul de spălare a parbrizului. Ar trebui să se prăbușească în fața mașinii de pe partea șoferului și să verificați.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 4
    4. Ridica anvelopa de rezervă. VIN apare uneori sub anvelopa de rezervă, care este de obicei în trunchi. Ridica anvelopa pentru a verifica.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 5
    5. Verificați ușa laterală a șoferului. VIN ar trebui să apară și pe eticheta federală de certificare a siguranței, care este în toate mașinile noi. Această etichetă ar trebui să apară pe ușa laterală a șoferului din următoarele locuri:
  • Pe ușa de ușă laterală. Cu ușa deschisă, verificați locul în care dispozitivele de blocare a ușii. Ar trebui să fie aproape de întoarcerea centurii de siguranță.
  • În interiorul ușii laterale ale șoferului. Deschideți ușa și arătați drept înainte. Vinul ar trebui să fie în interiorul ușii, unde oglinda este localizată când ușa este închisă.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 6
    6. Peek în roți din spate. Se prăbușește lângă mașină, lângă roata din spate de pe partea șoferului. Căutați în puț, deasupra anvelopei. Vinul ar putea fi localizat acolo, în interiorul roții.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 7
    7. Apelați dealerul sau producătorul. Sunați dacă ați arătat peste tot, dar nu ați găsit vinul. Dați-le marca și modelul mașinii dvs. și întrebați unde se află Vinul. Ei ar trebui să poată ajuta.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea Vin pe documente
    1. Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 8
    1. Verificați titlul. Puteți găsi VIN pe documentul de titlu. Acesta va apărea în diferite locuri, în funcție de starea dvs., dar ar trebui să fie în fața titlului de lângă partea de sus.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 9
    2. Găsiți cardul de înregistrare. VIN ar trebui să apară și pe partea din față a cardului dvs. de înregistrare. Contactați departamentul de autovehicule dacă nu aveți o carte de înregistrare pentru mașină.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 10
    3. Citiți manualul proprietarului. VIN ar trebui să apară, de asemenea, în manualul proprietarului care a venit cu mașina. Dacă mașina este nouă, ar trebui să aveți manualul. Cu toate acestea, este posibil să nu aveți dacă ați cumpărat o mașină folosită.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 11
    4. Verificați documentele de asigurare. Probabil a trebuit să oferiți VIN la asigurătorul dvs., deci verificați cardul de asigurare sau polița de asigurare. VIN ar trebui să fie listate acolo.
  • Metoda 3 din 3:
    Verificarea dacă VIN este autentică
    1. Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 12
    1. Simțiți placa VIN de pe tabloul de bord. Vinul va fi imprimat fie pe o farfurie, fie pe o etichetă. Fie ar trebui să fie fixate în siguranță la tabloul de bord. De asemenea, nu ar trebui să existe zgârieturi pe eticheta VIN sau pe zona înconjurătoare, cum ar fi parbrizul sau tabloul de bord.
    • Căutați, de asemenea, semne că parbrizul poate fi eliminat pentru a trage de pe placa de vin. De exemplu, pot exista o turnare liberă sau un adeziv excesiv pe parbriz.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 13
    2. Verificați eticheta federală de certificare a siguranței. Legea federală necesită vehicule mai noi au o etichetă de siguranță, care ar trebui să conțină VIN-ul. Această etichetă este localizată în mod obișnuit în interiorul ușii laterale ale șoferului și este atașată la postul din spate sau în față. Poate fi, de asemenea, pe ușă în sine. Verificați semnele Eticheta poate fi manipulată:
  • Eticheta trebuie fixată integral la vehicul fără colțuri libere.
  • Nu ar trebui să existe lacrimi sau zgârieturi pe etichetă. În special, acordați atenție vinului.
  • Eticheta ar trebui să aibă o haină clară strălucitoare.
  • Eticheta trebuie să fie netedă la atingere, fără zgârieturi.
  • Eticheta nu trebuie să fie parțial ascunsă cu un material de izolare cu șurub sau de rugină.
  • VIN-ul de pe eticheta de certificare ar trebui să se potrivească cu VIN-urile care apar în altă parte a vehiculului.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 14
    3. Evaluați placa VIN atașată la motor. Verificați semnele că placa a fost modificată sau mutată. De exemplu, pot exista găuri de nituri în care placa a fost fixată. Alternativ, ați putea observa că placa este mult mai curată decât restul firewall-ului, care este un semn Placa este falsă.
  • Amintiți-vă să potriviți VIN-ul de pe placa la VIN care apare pe tabloul de bord.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 15
    4. Au un mecanic inspectați mașina. Un mecanic ar putea fi capabil să spună dacă mașina este o falsă mai bună decât poți. De exemplu, mecanicul poate găsi cu ușurință vinurile pe o mașină și se asigură că sunt consecvente. Mecanicul ar putea, de asemenea, să poată spune dacă placa sau eticheta VIN a fost manipulată cu.
  • Dacă cumpărați o mașină folosită, întotdeauna insistați să o luați la un mecanic înainte de a face o ofertă de cumpărare a vehiculului.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 16
    5. Efectuați o verificare de vin. Vizitați site-ul Biroului Național al Criminalității de Asigurări pentru a efectua un control VIN. Când o mașină este raportată furată, VIN va fi introdus în baza de date.
  • Unii hoți vor trage plăci de vin și etichete de la mașini care au fost janked sau furate. Apoi atașează placa / eticheta în mașina lor furată.
  • Sunați la poliție dacă VIN apare în baza de date.
  • Imagine intitulată Găsiți VIN (Numărul de identificare al vehiculului) Pasul 17
    6. Analizați raportul de service al mașinii. Puteți cumpăra un raport de serviciu al unui vehicul folosind o companie cum ar fi Carfax. Veți comanda pe baza vinului. Când primiți raportul, verificați pentru a vedea că mașina descrisă în raport se potrivește cu mașina cu VIN.
  • De exemplu, raportul de servicii ar putea descrie mașina ca un Accord Honda din 2016, dar mașina pe care ați căutat-o ​​este un Subaru 2015. În această situație, VIN a fost furat de la o mașină și a pus altul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar