Cum să mănânci cartofi prăjiți

Indiferent dacă le numiți chipsuri și le mâncați cu oțet, acoperiți-le cu coajă de sos și brânză, sau doar să le bucurați de ketchup clasic, nu există nici o îndoială că cartofi prăjiți sunt una dintre cele mai populare mâncăruri laterale din întreaga lume. Pentru că ei tind să aibă un gust neutru pe cont propriu, puteți împerechea cartofi prăjiți cu o varietate de sosuri, condimente și toppinguri. Deci, dacă vă obosiți să vă mâncați cartofi prăjiți cu ketchupul obișnuit, poate doriți să amestecați lucrurile cu niște brânză, condimente vechi sau chiar o grămadă de carne de porc trasă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Alegerea unui tip de prăjitură franceză
  1. Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți pasul 1
1. Alegeți un tip de cartofi. Cartofi prăjiți clasici sunt făcuți cu cartofi albi, cum ar fi Russets sau alte cartofi de coacere. Cu toate acestea, cartofi dulci de cartofi sunt alternative gustoase dacă doriți o versiune mai mică de carb.
  • De asemenea, puteți găsi, uneori, cartofi prăjiți non-cartof. Alte legume sau fructe, cum ar fi vinetele, Yucca și Avocado, sunt tăiate în bastoane și pregătiți într-o manieră similară cartofi prăjiți clasic. De asemenea, puteți găsi variații polenta și chickpea.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 2
    2. Decideți ce fel sau stil de prăjire franceză doriți. În timp ce cartofi prăjiți clasici au de obicei cartofi tăiați, există mai multe moduri diferite în care cartofi prăjiți pot fi tăiate. Unele cartofi prăjiți sunt tăiate extrem de subțiri, în timp ce altele sunt groase sau au o formă asemănătoare cu pană. Dacă intenționați pur și simplu să vă scufundați cartofi prăjiți într-un sos sau un condiment, orice dimensiune sau formă va funcționa. Pentru cartofi prăjiți cu toppinguri, o prăjire mai groasă deține în mod obișnuit mai bine.
  • Pătrunderea cartofi prăjiți sunt o parte dintre cele mai subțiri cartofi pe care le puteți obține. Sunt folosite cel mai bine pentru a scufunda într-un sos sau aruncate cu un condimente.
  • Cartofi prăjiți obișnuiți sau tradiționali au cartofi juliened, astfel încât acestea sunt destul de subțiri. Sunt cele mai bune servite cu un sos de scufundare.
  • Crăciunul cartofi prăjit au o margine ondulată sau îndoită. Ele sunt, de obicei, o grosime medie și funcționează bine pentru scufundarea sau acoperirea cu toppinguri.
  • Cartofi prăjiți sunt tăiat într-o formă bilanțată, asemănătoare de primăvară. Sunt distractiv să se înmoaie într-un sos sau condiment, dar pot funcționa bine ca o bază pentru toppingurile mai grele.
  • Frierea fripturilor sunt groase și plate și funcționează bine dacă doriți să adăugați toppinguri în cartofi prăjiți.
  • Cartofi prăjiți sunt cartofi groși care prezintă un model Crisscross. De asemenea, funcționează bine dacă doriți să strângeți topping-urile pe cartofi prăjiți.
  • Pene sunt, de asemenea, extrem de groase, deoarece cartoful este de fapt tăiat în pene, mai degrabă decât felii. Ei țin bine la toppingurile grele.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 3
    3. Determinați dacă doriți cartofi prăjiți clasici sau coapte. După cum sugerează numele lor, cartofi prăjiți tradiționali sunt făcuți prin prăjirea profundă a cartofilor din petrol. În multe cazuri, acestea sunt de fapt prajite de două ori pentru a le face mai clare. Cu toate acestea, dacă preferați o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, puteți alege cartofi prăjiți "."Ei nu sunt la fel de crocante ca versiunea prăjită, dar nu au atât de multă grăsime sau cât mai multe calorii.
  • Metoda 2 din 4:
    Bucurându-se de cartofi prăjiți cu condimente și sosuri
    1. Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 4
    1. Mâncați cartofi prăjiți cu ketchup. Cea mai tradițională modalitate de a vă bucura de cartofi prăjiți este cu Ketchup. Puteți să vă dați cartofi prăjiți în ketchup sau să strângeți unele peste o grămadă de cartofi prăjiți, în funcție de preferința dvs.
    • În timp ce tradiționalul Ketchup de tomate Este opțiunea clasică pentru împerecherea cu cartofi prăjiți, puteți găsi, de asemenea, o varietate de ketchup-uri aromate, cum ar fi chipotle sau ketchup de tomate.
    • O variație populară de ketchup care este adesea servită cu cartofi prăjiți este sos prăjit. Este un amestec de ketchup de 1 parte cu 1 Partea de maioneză. De asemenea, puteți adăuga câteva linii de sos fierbinte dacă doriți să o faceți puțin picante.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 5
    2. Îndepărtați cartofi prăjiți în alte condimente burger. Cartofi prăjiți sunt adesea împerecheați cu burgeri, astfel încât orice condiment pe care îl puneți de obicei pe burgerul dvs. poate face un sos de scufundare ideal pentru cartofi prăjiți. Încercați să le scufundați în muștar, maioneză, sos de grătar sau sos de friptură dacă sunteți obosit de ketchupul obișnuit.
  • Ranch, brânză albastră și pansamente de 1000 de insule sunt alte condimente care pot face sosuri gustoase pentru cartofi prăjiți.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți pasul 6
    3. Bucurați-vă de cartofi prăjiți cu sosuri netradiționale. Deoarece cartofi prăjiți au o aromă destul de neutră, le puteți înmuia într-un sos pe care îi place. Sosul de tartar este de obicei rezervat pentru fructe de mare, dar este bazat pe maioneză, așa că este vorba de perechi bine cu cartofi prăjiți. Dacă vă place mâncarea picantă, încercați să vă dunking cartofi prăjiți în sosul Sriracha sau Buffalo pentru căldură adăugată.
  • Un clasic Aioli, care este, în esență, o maioneză care este foarte aromată cu usturoiul este un sos de scufundare ideal pentru cartofi prăjiți dacă doriți să vă dați masa o răsucire elegantă.
  • Metoda 3 din 4:
    Mănâncă cartofi prăjiți cu un topping
    1. Imaginea intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 7
    1. Topi brânză peste cartofi prăjiți. Cartofi prăjiți sunt o variație clasică a cartofilor francezi obișnuiți. Puteți să vărsați homemade sau cumpărate de magazin sos de brânză peste o farfurie de cartofi prăjiți sau topi brânză mărunțită peste cartofi prăjiți sub broiler.
    • Puteți adăuga orice brânză dorită de cartofi prăjiți, dar Cheddar, Monterey Jack, Jack Pepper, Mozarella și Gruyere toate se topesc bine.
    • Dă-ți pâine prăjită o lovitură prin adăugarea jalapenos tocată la sos sau la brânza tocată înainte de ao topi.
    • Tocat șuncă crocantă și ceapă verde fac garnituri ideale pentru o farfurie de cartofi prajiti.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 8
    2. Acoperiți cartofi prăjiți cu sos. În loc să vă scufundați cartofi prăjiți într-un sos, încercați să turnați Gravy maro peste ei. Vasul este comun în mese și este deosebit de popular în Canada.
  • Puteți servi sosul pe partea dacă preferați să vă scufundați cartofi prăjiți.
  • În Canada, cartofii francezi smothered în sos maro se numește Poutine. Cu toate acestea, cașurile de brânză sunt adăugate în mod tradițional la fel de mâncare.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 9
    3. Strângeți niște carne pe partea de sus a cartofi prăjiți. Dacă doriți ca cartofii voștri francezi să meargă în ei înșiși, să le completați cu carnea preferată. Chili Cartofi sunt un fel de mâncare popular la restaurante și mese de fast-food, dar poate doriți să încercați să vă acoperiți cartofi prăjiți cu carne de porc trasă, coaste scurte, pui de grătar tocat, pastrami sau carnea preferată.
  • Pentru a face cartofi prăjiți chiar mai tastier, topiți niște brânză mărunțită peste carne și cartofi prăjiți înainte de a le mânca.
  • Metoda 4 din 4:
    Se condimentează cartofi prăjiți
    1. Imaginea intitulată mănâncă cartofi prăjiți pasul 10
    1. Adăugați ulei de usturoi și parmezan la cartofi prăjiți. Pentru o preluare mai sofisticată pe cartofi prăjiți, aruncați cartofi prăjiți cu o lingură sau două (15 până la 30 ml) de ulei de măsline infuzate de usturoi și 1 până la 2 linguri (7.5 până la 15 g) de brânză de parmezană rasă, în funcție de cât de mulți cartofi prajiti ai. Se amestecă bine până când cartofi prăjiți bine acoperit și mănâncă.
    • Dați cartofului tău francez și mai multă aromă prin amestecarea ierburilor proaspete tocate, cum ar fi patrunjelul, rozmarinul sau cimbrul cu uleiul și brânza.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 11
    2. Aruncați cartofi prăjiți în vechile Bay sau Cajun. Dacă Place, Fries sărat par a fi puțin plictisitor, loviți aroma într-o crestătură prin stropirea unui amestec de condimente peste ele. Cartofi prăjiți sunt deosebit de delicios aruncați în vechile Bay sau Cajun, înainte de a le mânca, dar puteți folosi orice amestec de condimente pe care le preferați.
  • Alte amestecuri de condimente pe care doriți să le luați în considerare pentru că cartofi prăjiți includ condimente de friptură și se condimentează gratar.
  • Imagine intitulată mănâncă cartofi prăjiți Pasul 12
    3. Oțet de malț de pe cartofi prăjiți. În Anglia, cartofi prăjiți sunt cunoscuți ca jetoane și sunt în mod tradițional serviți cu pește prăjit. Pentru a da cu adevărat aroma chips-urilor, totuși, oțetul este de obicei turnat peste ele. Obțineți aceeași aromă tangoasă la domiciliu prin uscarea 1 până la 2 linguri (15 până la 30 ml) de oțet de malț peste cartofi prăjiți și aruncându-le în ea înainte de a le mânca.
  • Oțetul de malț are o aromă foarte puternică, deci începeți cu o cantitate mică pe cartofi prăjiți și adăugați mai mult o dată când le-ați gustat.
  • sfaturi

    Cartofi prăjiți pot fi delicios cu o gamă largă de sosuri, toppinguri și condimente, deci este mai bine să experimentați cu diferite moduri de a le mânca pentru a vedea care dintre care vă bucurați cel mai mult.

    Avertizări

    Cartofi prăjiți pot fi bogați în grăsimi. Mâncați-le în mod moderat sau încercați cartofi prăjiți în schimb.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar