Cum să fierbe cartofii dulci

Cartofi dulci sunt o legume nutritive care pot fi adăugate la multe feluri de mâncare. Cartofi dulci conțin o varietate de minerale și vitamine, inclusiv calciu, beta caroten și vitamina C. Puteți fierbe cartofi dulci înainte de a le mânca. Puteți să le îndepărtați și apoi să le fierbeți sau să le fierbeți cu pielea încă pe. Odată ce cartofii dulci sunt fiert, le puteți folosi într-o varietate de feluri de mâncare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Peeling și apoi fierbeți potatos dulce
  1. Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 1
1. Spălați cartofii dulci. Ar trebui să spălați întotdeauna produsele înainte de gătit. Cartofi dulci nu sunt diferiți. Pentru a spăla cartofi dulci, rulați-le sub apă la robinet rece. Îndepărtați orice murdărie sau resturi excesive din cartofi. Asigurați-vă că pielea este complet curată înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 2
    2. Peel cartofi. Puteți utiliza fie un cuțit de legume, fie un cuțit de asociere pentru a îndepărta pielea de cartofi dulci. De asemenea, ar trebui să tăiați nici un capăt al cartofului cu un cuțit.
  • Dacă aveți probleme să vă îndepărtați cartoful dulce, curățați-l mai întâi cu o perie de producție. Acest lucru ar trebui să slăbească pielea și să facă mai ușor procesul de peeling.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 3
    3. Pregătiți o oală. Găsiți o oală suficient de mare încât să vă puteți ieși pe deplin cartoful dulce sau cartofii dulci, în apă. Doriți să vă asigurați că toate cartofii se potrivesc confortabil fără a fi aglomerate. De asemenea, doriți să vă asigurați că aveți o copertă pentru potul pe care îl alegeți.
  • Odată ce găsiți o oală potrivită, umpleți-o la jumătatea drumului cu apă de la robinet.
  • Adăugați cartoful dulce sau cartofii dulci, la oală. Asigurați-vă că toate sunt acoperite cu apă. Dacă este necesar, adăugați un pic mai multă apă.
  • Aduceți apa la fierbere.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 4
    4. Gatiti cartofii timp de 10 minute si apoi verificati-le. Adăugați cartoful dulce sau cartofii dulci, la oală. Acoperiți vasul și lăsați cartofii să gătească timp de aproximativ 10 minute. După 10 minute au trecut, scoateți capacul din pot.
  • Cartofii ar trebui să fie suficient de licitați încât să puteți străpunge cu ușurință exteriorul cartofilor. Cu toate acestea, nu ar trebui să puteți trece cuțitul prin cartofii dulci.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 5
    5. Gătiți mai mult, dacă este necesar. Dacă cartofii dvs. dulci nu sunt suficient de licitați după 10 minute, le gătiți pentru încă 10 până la 15 minute. Youunay, de asemenea, doriți să gătiți cartofi dulci mai mult dacă doriți cartofi dulci foarte moi, cum ar fi tipul pe care l-ați folosi în cartofi piure. Acestea trebuie să fie gătite timp de 25 până la 30 de minute.
  • Când cartofii dulci sunt gătiți la sensibilitatea dorită, scurgeți-le cu o colandere și le-ați lăsat deoparte să se răcească.
  • Metoda 2 din 3:
    Fierberea și apoi îndepărtați cartofii
    1. Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 6
    1. Spălați cartoful dulce. Rulați cartoful dulce sub apă rece. Spălați suprafața cartofului dulce. Asigurați-vă că eliminați murdăria sau resturile blocate la pielea cartofului dulce.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 7
    2. Plasați cartoful dulce într-o oală. Alegeți o oală suficient de mare pentru a acoperi toate cartofii dulci cu apă. De asemenea, aveți nevoie de o oală cu un capac. Umpleți vasul cu apă până când cartofii dulci sunt acoperiți cu apă. Așezați vasul pe aragaz și acoperiți-l cu un capac.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 8
    3. Puneți cartoful dulce cu un cuțit după fierbere timp de 10 minute. Păstrați vasul la o căldură mare timp de 10 minute. Apoi, scoateți capacul și luați un cuțit. Utilizați cuțitul pentru a face o mică marcă de puncție pe cartoful dulce.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 9
    4. Gătiți pentru încă 20 de minute. Odată ce ați perforat cartofi dulci, acoperiți-l din nou. Permiteți cartofului dulce să gătească timp de încă 20 de minute peste căldură ridicată.
  • Când este delicată, ar trebui să puteți plasa un cuțit prin cartoful dulce fără să vă întâlniți cu orice rezistență. Este posibil să fie nevoie să gătiți ușor un cartof dulce dacă nu se face după 20 de minute.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 10
    5. Scurgeți apa. Utilizați o colander pentru a turnați apa caldă din pot. Permiteți cartofului dulce să stea în colander până când se răcește la atingere. Dacă trebuie să răciți mai repede un cartof dulce, îl puteți plasa sub apă curentă.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 11
    6. Scoateți pielea. După terminarea procesului de fierbere, o piele dulce de cartofi trebuie să alunece ușor. Utilizați un cuțit de asociere pentru a face o felie inițială într-o piele dulce de cartofi. De acolo, poți să coacă pur și simplu pielea ca și cum ai fi peeling pielea unei banane.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind cartofii dulci
    1. Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 12
    1. Tăiați cartofii dulci în cuburi și le folosiți ca o farfurie laterală. Cartofi dulci fierți pot fi utilizați pe cont propriu ca un fel de mâncare laterală. Pur și simplu trebuie să le tăiați în cuburi. Apoi, aruncați-le în unt, sare și piper până când obțineți gustul dorit.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 13
    2. Adăugați cartofi dulci fierți la alte feluri de mâncare. De asemenea, puteți tăia cartofii dulci în cuburi și adăugați-le la alte feluri de mâncare. Cartofi dulci fierți pot fi utilizați în salate, tacos, supe, tocană, paste și caserole. Dacă sunteți în căutarea de a adăuga substanțe nutritive la o masă, aruncați în unele cartofi dulci fierte.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii dulci Pasul 14
    3. Face cartofi dulci. Cel mai bine este să coaceți mai întâi cartofii dulci dacă vă veți mânca. Fierbe aproximativ șase cartofi dulci și apoi utilizați un mixer electronic pentru a adăuga în alte ingrediente.
  • În timp ce amestecați cartofii dulci, adăugați în 3/4 o ceașcă de lapte, adăugând-o la aproximativ o jumătate de ceașcă la un moment dat.
  • De asemenea, ar trebui să adăugați o jumătate de ceașcă de unt și 3/4 dintr-o ceașcă de sirop de arțar.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că există suficientă apă în oală pentru a acoperi toate cartofii dulci pe care îi puneți în ea. Dacă nu există, atunci este posibil să doriți să opriți adăugarea de cartofi dulci la primul lot și se fierbe mai mult într-un al doilea lot.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar