Cum să coaceți un cartof în cuptorul cu microunde

Un cartof copt este un tratament ieftin și gustos, care va străluci aproape orice masă. Deși în mod normal pregătit într-un cuptor, puteți să coaceți și un cartof folosind un cuptor cu microunde, creând același fel de mâncare excelentă într-o fracțiune de timp.

Pași

1. Alegeți tipul potrivit de cartofi. Cartofi Russet -, de asemenea, cunoscut sub numele de Idaho sau cartofi de coacere - sunt cele mai bune cartofi pentru coacere în cuptorul cu microunde. Acest lucru se datorează conținutului lor ridicat de amidon, care oferă cartofi de copt suplimentar. Dacă nu aveți Russets, următorul lucru cel mai bun este cartofii galbeni - cum ar fi Yukon Gold - care sunt moderat de amidhi și produc un cartof cremos, ușor dens.
  • 2. Spălați cartoful. Este important să vă dați cartofului o spălare bună înainte de microundele, mai ales dacă intenționați să mâncați pielea. Asigurați-vă că eliminați orice murdărie încăpățânată. Dacă aveți una, o perie de spălare înfricoșătoare este excelentă pentru curățarea cartofilor. După spălare, Pat Cartofi uscați cu un prosop de hârtie curat.
  • 3. Se condimentează cartoful. Frecați un pic de ulei de măsline în pielea cartofului, apoi se presară cu sare și piper. Acest lucru dă cartofului o aromă suplimentară mică și va ajuta la clare pe piele.
  • 4. Prick cartofi cu o furculiță. Acest lucru permite abur să scape și împiedică explozia cartofului în cuptorul cu microunde. Ar trebui să încercați să prăjiți cartofii de trei sau patru ori pe fiecare zonă: partea de sus, de jos și două părți. Alternativ, puteți tăia o adâncime "X" pe partea de sus a cartofului, folosind un cuțit.
  • 5. Plasați cartofii pe o placă cu microunde. Dacă doriți, puteți înfășura cartofii într-un prosop de hârtie umed mai întâi. Acest lucru va ajuta la menținerea umedă a cartofului și pentru a împiedica micșorarea, dar va avea ca rezultat, de asemenea, la o piele mai moale.
  • 6. Puneți placa în cuptorul cu microunde și alegeți un timp de gătire. Timpii de gătit vor varia în funcție de dimensiunea cartofului și de puterea cuptorului cu microunde. Cele mai multe cartofi medii și mari vor dura între 8-12 minute pentru a găti la putere maximă.
  • Încercați să puneți cartoful timp de 5 minute pentru a începe, apoi scoateți-l și transformați-l astfel încât ambele părți să gătească uniform. Plasați-l înapoi în cuptorul cu microunde timp de încă 3-5 minute, în funcție de cât de moale este deja. După aceea, dacă încă nu se simte pe deplin gătit, continuă să-l micșoreze în 20 de minute, verificând după fiecare minut.
  • Dacă gătiți imediat cartofii multipli, va trebui să măriți timpul de gătire cu aproximativ două treimi. De exemplu, dacă un cartof mare durează 10 minute pentru a găti, doi cartofi mari ar dura între 16-17 minute.
  • Dacă preferați cartofi jupuiți crocani, puteți găti cartofii în cuptorul cu microunde timp de 5-6 minute, apoi se transferă într-o foaie de copt și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 400 ° F (204 ° C) timp de 20 de minute. Această metodă este excelentă dacă doriți ca pielii de cartofi Cuptor, în mai puțin de jumătate din timpul normal de gătire!
  • 7. Verificați dacă cartoful este gătit. Puteți verifica dacă un cartof este gătit prin lipirea unei furci în centru - dacă furculița este ușor, dar centrul este încă o mică firmă, cartoful este gata. Când aveți îndoieli, este mai bine să greșești pe partea de jos, ca un cartof ovescat poate arde sau explodează în cuptorul cu microunde.
  • 8. Lăsați cartofii să se odihnească timp de cinci minute. Acest lucru permite miezul cartofului să finalizeze gătitul folosind căldura care este prinsă în straturile interioare. O ajută, de asemenea, să devină pufoasă în interior fără uscare în exterior. Înfășurați-l în folie de aluminiu după ce o scoateți din cuptorul cu microunde va accelera acest proces. Doar fiți atenți când atingeți cartoful - va fi extrem de fierbinte!
  • Dacă salvați un cartof pentru cineva care a alergat târziu, înfășurarea cartofului în folie de aluminiu îl va menține cald pentru o perioadă remarcabil de lungă. Doar asigurați-vă că faceți acest lucru de îndată ce va ieși din cuptorul cu microunde, pentru a conserva cât mai multă căldură posibilă.
  • 9. Serviți cartoful. Tăiați cartoful deschis și garnizați-l cu toppingurile preferate. Păstrați-l simplu cu unt, sare și o brânză mică sau jazz-o cu unele smântână, ceapa verde sau chives și unele bacon crocante. Pentru o masă mai completă, deasupra cartofului cu ajutorul generos al lui Chili Con Carne sau unii pufos ouă amestecate.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă vă aflați într-o grămadă, puteți tăia deschiderea cartofului imediat după ce microunde se oprește, adăugați toppingurile (sau nu) și apoi faceți gătitul final în cuptorul cu microunde prin microunde încă 30-60 de secunde.
  • Încercați hârtie maro simplă dacă nu aveți hârtie de pergament.
  • Unele microunde au o "cartof copt" Buton - utilizați că atunci când aveți îndoieli.
  • Înfășurați cartofii în folie de plastic. În acest fel, ei nu se usucă.
  • Încercați să utilizați hârtie de pergament pentru a înfășura cartoful, care poate fi salvat și reutilizat.
  • Faceți o gaură pe cartof cu o scobitoare pentru a ști dacă este gata să mănânce.
  • Înainte de tăierea cartofului complet gătit...Faceți un pumn și puneți-l pe el. Opriți-l lateral și împingeți din nou. Faceți o mică fantă în partea de sus. Apucați ambele capete ale cartofului cu degetele (în sus) și împingeți în jos și în. Împingând ..acum înmuiați cartofii în sus și în afara fantei.
  • Încercați unsoare de slănină ca acoperire pentru cartofi. Grăsimea de slănină va păstra skinii de cartofi moale și va da o aromă diferită.
  • Prelungiți timpul când utilizați microunde cu mai puțină putere.Un cuptor cu microunde 800 Watt necesită 1.De 5 ori timpul de microunde.
  • Folosind un carusel rotativ pentru microwaving este cel mai bun mod de a obține cartoful gătit uniform în jur.Dacă nu aveți un carusel rotativ, întrerupeți cuptorul de două ori în timpul timpului de microunde, și rotiți manual cartofi o jumătate de parcurs de fiecare dată.Pentru a decide când să transformați cartoful, împărțiți timpul de gătire în 3 unități destul de egale.
  • Poti "a fierbe" cartofi pentru mashing mai mult sau mai puțin în același mod.Utilizați cartofi subțiri și aveți grijă să nu le uscați.Folie de plastic sau pur și simplu gătit mai multe într-o pungă de plastic ajută.
  • Avertizări

    Plăcuța va fi destul de caldă din cuptorul cu microunde, astfel încât să folosiți un prosop sau un cuptor mitt pentru ao scoate.
  • Nu înfășurați cartoful în folie metalică în timp ce se află în interiorul cuptorului cu microunde- Acest lucru ar putea provoca scânteieri care dăunează suprafeței interioare a cuptorului cu microunde.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar